Jump to content
Dogomania

Galeria pudli (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gaber']Witaski!
Poczytałem wnikliwie wasze opinie odnośnie Neli i postanowiłem zrobić drobną korektę we fryzurze suki.
Ścieniowałem (sam) nieco długość włosa na łapach i usunąłem pojedyńcze odstające kłaki.
[/QUOTE]

Hejka
Moja pierwsza sunia też była bez rodowodu. Dziś ma 12 lat i do towarzystwa jeszcze dwie morelki. Wysterylizowałam ją jak młodym dziewczęciem była ;) Szczeniąt nie miała. Jest zdrowa na ciele i umyśle i figurę trzyma jak trzeba.
Nie wiem w jakim mieście mieszkasz ale może zainteresuje cię agility? Świetna zabawa dla pudla i właściciela też.
A ze strzyżeniem dobrze Ci idzie. Nie chciałbyś zobaczyć mojego pierwszego razu:evil_lol: Zresztą dzisiaj tez talentem nie grzeszę:roll:
Miłych chwil z pudelsem i na forum. Zaglądaj często.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A treraz cos dla ludzi o mocnych nerwach.
[B]Berek[/B], bedzie Ci sie podobalo, pies nie cierpiala :evil_lol:

Hmmm, znowu zaba szwankuje.....
...albo ona wyglada tak tragicznie, ze zdjecie sie nie chce pokazac

[IMG]http://img261.imageshack.us/img261/7879/32656688cr6.jpg[/IMG]

Posted

Eustachy kurde coś Ty moją Czesię - fasolkę na agility wyciągnęła :mad:
Ona ma jak krolewna siedziec w domku na foteliku , z drineczkiem z mleczka w łapce i się nie przemęczać hehehehhee.
Normalnie przyjadę do Wawy i ja porwę siłą do mamusi hihiiiiii.

A tak poważnie to żartuję , pewnie Czesia odziedziczyła talent do agility po swojej normalnie najblizszej cioci od strony mamusi , czyli suni IraKi :)

Guest Reyes
Posted

[quote name='Gaber']Dziękuje wszystkim za dobre słowa... i z wielką przyjemnością zaglądał będę na dogomanię :)[/quote]
:multi::multi::multi: To witamy serdecznie kolejnego pudlomaniaka!

Posted

[quote name='Oleniek']Gośka, co prawda nie w temacie....no może trochę... ja też mam dwóch synków - starszego Marka i młodszego Mateusza:multi:[/quote]

Oleniek to do roboty:cool3: Bo jeszcze Ali ci brakuje:lol:;)

[B]Gaber witam :multi:[/B] raz jeszcze.

Posted

[quote name='Joanna G']Eustachy kurde coś Ty moją Czesię - fasolkę na agility wyciągnęła :mad:
Ona ma jak krolewna siedziec w domku na foteliku , z drineczkiem z mleczka w łapce i się nie przemęczać hehehehhee.
Normalnie przyjadę do Wawy i ja porwę siłą do mamusi hihiiiiii.

A tak poważnie to żartuję , pewnie Czesia odziedziczyła talent do agility po swojej normalnie najblizszej cioci od strony mamusi , czyli suni IraKi :)[/quote]

A co :evil_lol: tłuszczykiem ma obrastać :evil_lol: niech zarabia na wikt i opierunek :evil_lol:
Niech się wprawia, bo jak wiesz ciężki ją żywot czeka :cool3: będzie dzieciaka zaganiać :evil_lol: do maja to pewnie dam rade pobiegać a potem to zobaczymy hehehehe

Posted

[quote name='PATIszon'] Zaraz podrzuce fotke.[/quote]
PATIszon -super! Bardzo mi się podoba, tylko ja bym chciała uszy nie na łyso ale reszta jak dla mnie rewelacja!!!
.ania - zrobisz mi tak Dicksy następnym razem?
P.S. Ale taki fryz tyle, że + długie uszy pewnie nie nadaje się na wystawę? Kurcze jakoś mnie tak trochę kusi, żeby z raz na wystawę się wybrać z moją bestią... P.S. Ile ma się czasu na wyrobienie rodowodu?

Posted

[quote name='Equus']PATIszon -super! Bardzo mi się podoba, tylko ja bym chciała uszy nie na łyso ale reszta jak dla mnie rewelacja!!!
P.S. Ale taki fryz tyle, że + długie uszy pewnie nie nadaje się na wystawę? Kurcze jakoś mnie tak trochę kusi, żeby z raz na wystawę się wybrać z moją bestią... P.S. Ile ma się czasu na wyrobienie rodowodu?[/quote]

Ja na rodowód Cześki będę czeka 2 miesiące a złożyłam metrykę w Związku
25.02.
Jak dla mnie koszmarnie długo.

Posted

gOŚKA
[QUOTE]
Oleniek to do roboty:cool3: Bo jeszcze Ali ci brakuje:lol:;-)

[/QUOTE]
uwierzysz lub nie, ale ...
zanim się Marek urodził trwały boje o "żeńskie imię" mąż chciał Ewę ja Alicję!!!, ale urodził się ... Marek, potem znów to samo i ... urodził się Mateuszek:lol: i na razie na tym koniec

Choć Ci powiem w tajemnicy przed mężem, że nie miałabym nic przeciwko [U]Alicji[/U] za parę lat:oops:

Posted

[quote name='Oleniek']Marek, potem znów to samo i ... urodził się Mateuszek:lol: i na razie na tym koniec
[/quote]
To jeszcze brakuje Wam Natalki i bedzie M jak MIlosc jak ta lala! ;)

Posted

nie oglądam M jak miłość:lol: stąd i Natalki mi nie brakuje, ale śmieją się z nas że jeszcze Łukasza i Jana mamy zrobić:evil_lol:

Posted

[quote name='Equus']PATIszon -super! Bardzo mi się podoba, tylko ja bym chciała uszy nie na łyso ale reszta jak dla mnie rewelacja!!!
P.S. Ale taki fryz tyle, że + długie uszy pewnie nie nadaje się na wystawę? Kurcze jakoś mnie tak trochę kusi, żeby z raz na wystawę się wybrać z moją bestią... P.S. Ile ma się czasu na wyrobienie rodowodu?[/quote]

Kiedyś strzyzono , głownie duże pudle, na ferderała i mialy wygolone uszy i ogon. dzisiaj już się tak nie strzyże?

Guest Reyes
Posted

[quote name='iremos']Kiedyś strzyzono , głownie duże pudle, na ferderała i mialy wygolone uszy i ogon. dzisiaj już się tak nie strzyże?[/quote]
A nie mylisz z terrier clip?
[URL]http://www.pudel-vom-annenhof.de/bilder/terrierclippikto.jpg[/URL]

Posted

Wiem, że nie na temat, ale w związku z tym że odpowiedni wątek został zamknięty, a napisano w nim
[QUOTE]Wasze topiki o szczeniaczkach pozostają na miejscu.Tak zdecydowałyśmy z Chefrenkiem[/QUOTE]. Pozostaje mi podziękować:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Reyes']A nie mylisz z terrier clip?
[URL]http://www.pudel-vom-annenhof.de/bilder/terrierclippikto.jpg[/URL][/quote]

fajna stronka, znalazłam to o co mi chodziło, czyli o strzyzenia na karakuła
[IMG]http://www.pudel-vom-annenhof.de/bilder/germanclip.jpeg.jpg[/IMG]

Mój pudelek zaś był robiony na royal-dutch-clip
[IMG]http://www.pudel-vom-annenhof.de/bilder/karakulclip.jpeg.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Oleniek']nie oglądam M jak miłość:lol: stąd i Natalki mi nie brakuje, ale śmieją się z nas że jeszcze Łukasza i Jana mamy zrobić:evil_lol:[/quote]

:lol::lol::lol::lol: Nie no Oleniek, ja mam dokładnie tak samo. Za każdym razem jak mówię, to pytają czy będzie jeszcze Łukasz i Jan:lol::lol::lol::lol:
A Alicję wybrał Mateusz jak była 6 tygodniowym zarodeczkiem;)

Dziewczyny nie wiem jak z terrier clipem, bo ten nowy beznadziejny wzorzec coś mówi o tym że w żadnej fryzurze nie wolno zgolić uszu.:roll:

Patiszon baardzo mi się podoba Kimi w tym fryzurowym wydaniu.

Eguus żeby zgłosić na wystawę nie musisz mieć rodowodu, piszesz w zgłoszeniu w rubryce gdzie jest PKR - w przygotowaniu.

Posted

Od 2 lat mam zdjęcia Forda tylko w tej fryzurze;)
Jak chcesz to pogrzebię po fotosiku i wstawię, bo na razie nie ma co liczyć na nowe fotki, pogoda do bani, a ja muszę na spacery z Alą, więc póki wieje to wychodzimy tylko na 10-15 min

Posted

Dziękuję Moderatorom za pozostawienie wątków.
Sorry, że wam zatruwałam życie ale nie mogłam pozwolić aby śliczne Małgosine przede wszystkim szczenięta zginęły w odchłaniach dogomanii;)

Jeszcze raz dzięki:loveu:
Pozdrawiam i miłej pracy
IK

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...