dogaja Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Ostatnio się zawieruszyłam, ale będę jeszcze kilka dni w Polsce przed wyjazdem na urlop. Kiedyś byłam honorowym krwiodawcą, więc chętnie i tym razem odam krew. Mam nadzieję, że lek, który biorę nie będzie przeszkodą. Dowiem się w poniedziałek. Gdyby jednak był, postaram się namówić któregoś ze znajomych. Prosiłabym więc kogoś, kto zna nazwisko Sabinki i inne niezbędne informacje o przesłanie ich na priva. [SIZE="5"]Justynko, jesteśmy z Tobą i Twoją Mamą! [/SIZE] Quote
Jerrinho Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Ja niestety nie moge oddać krwi brakuje mi jeszcze troche do 18. :bluepaw: Quote
Imanca Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [COLOR=Purple][FONT=Georgia]Cieszy mnie ta mobilizacja. Trzymam kciuki za Sabinkę, pomimo, że się nie znamy. Mam nadzieję, że już niedługo będzie okazja to zmienić... Sama krwi oddać nie mogę, bo za ciężko to przeżywam (nawet na swoje badania nie chodzę, ale taka już psychika histeryczna), ale zaraz zaalarmuję znajomych krwiodawców o tej potrzebie i jeśli będą w terminie oddawania to zgłoszę się po dane. I będę śledzić oczywiście wątek książeczki - czy honorowy krwiodawca może mieć prośbę co do wcześniejszej krwi. W razie czego proszę o priv, a będę interweniować o zapisach ze znajomych książeczek. Trzymam kciuki o szybki powrót do wesołej czeladki. No i oczywiście moc uścisków i dobrych życzen ślę. I buziaczki od mojej psiej dziewczyny. I dużo sił dla Justynki (mojej imienniczki) :) [/FONT][/COLOR] Quote
bea100 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Dogaja: masz pw :p Imanca: jakoś mi się jednak nie wydaje, czy taki wsteczny zapis na cel jest zgodny z porządkiem rzeczy (ale być może się mylę..chciałabym :p ) Quote
Sabina1 Posted June 25, 2006 Author Posted June 25, 2006 Podaję swój nr tel. gdyby ktoś potrzebował dane adresowe lub miał jakieś wątpliwości. Nie zawsze mogę być przy komputerze, ale chętnie udzielę informacji: [SIZE=4]507 82 92 68[/SIZE] Proszę też o pisanie na Pw w razie potrzeby. Pozdrawiam, Justyna Quote
Aaliyah1981 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 witam jeszcze z piatku na sobote my potrzebowalismy pomocy potrzebna byla krwe niestety mielismy tylko dzien ale wszystko skonczylo sie dobrze wyslalam ten apel osoba z dogo ktore mi bardzo pomogly i zaoferowaly swoja pomoc mam nadzieje ze i bedziemy mogli pomoc tutaj!! Quote
Aaliyah1981 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='Sabina1']Nieważne jaka grupa - jeśli oddaje się inną grupę, Sabinie dadzą w zamian właściwą z bazy.[/quote] tzn ze jesli oddam swoja krew np w lodzi gdzie mieezkam ale mam grupe krwi rh+ AB to jesli zaznacze ze to dla danej osoby (czyli naszej Sabinki) a nasze grupy sie nie zgadzaja ona dostanie w zamian za moja odpowiednia grupe dla siebie tak??? Quote
bea100 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='Aaliyah1981']...wszystko skonczylo sie dobrze wyslalam ten apel osoba z dogo ktore mi bardzo pomogly i zaoferowaly swoja pomoc mam nadzieje ze i bedziemy mogli pomoc tutaj!![/quote] Aaliyah1981: to wspaniale, że otrzymałaś pomoc i serce rosnie jak się cos takiego czyta. Dogo i ludzie z dogo nigdy mnie nie zawiedli i bardzo mi (w tragedii życiowej) pomogli (i ja też mam taki swoisty ,,dług wdzięczności", którego zapewne nie zdołam ,,spłacić"...). Byłoby cudownie, gdybyś sprawę zbiórki krwi dla Sabiny1 mogła jakoś nagłosnić czy pomóc :loveu: TAK, Sabina1 dostanie krew taką jakiej potrzebuje (bez względu na to jaką Ty oddasz), tylko musisz oddać krew ,,na cel"(czyli podać jej imie i nazwisko i szpital gdzie leży) Quote
Aaliyah1981 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='bea100']Aaliyah1981: to wspaniale, że otrzymałaś pomoc i serce rosnie jak się cos takiego czyta. Dogo i ludzie z dogo nigdy mnie nie zawiedli i bardzo mi (w tragedii życiowej) pomogli (i ja też mam taki swoisty ,,dług wdzięczności", którego zapewne nie zdołam ,,spłacić"...). Byłoby cudownie, gdybyś sprawę zbiórki krwi dla Sabiny1 mogła jakoś nagłosnić czy pomóc :loveu: TAK, Sabina1 dostanie krew taką jakiej potrzebuje (bez względu na to jaką Ty oddasz), tylko musisz oddać krew ,,na cel"(czyli podać jej imie i nazwisko i szpital gdzie leży)[/quote] jej to lece tylko musze skapletowac wszystkie dane zabieram kilka kolezanek moich onne oddaj krew wiec mi wszystko wyjasnia co i jak dalej robic!! bo to bedzie moj pierwszy raz ale trzeba sie zmobilizowac :) tylko czy oni beda mnie badac jakos przed tym pobraniem krwi bo przeciez musza wiedziec czy jestem zdorwa??? Quote
Agga Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [B][COLOR=darkgreen]Jeszcze tylko jutrzejszy dzien i krew bedzie oddana.Pójde z chłopakiem co by mnie do domu odprowadził.;) [/COLOR][/B] Quote
ASICA Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 czy ktoś z Warszawiaków wybiera sie rano na Saską?(poniedziałek) byłoby mi razniej:cool3: ps.troche cykor ze mnie. Quote
rodzina_rr Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Jak oddawałam krew zapytano mnie nie tylko o dane Sabinki, o których piszecie na forum, ale też o to, na jakim oddziale leży. Powiedziałam, że chyba na oiomie, że nie jestem pewna, a pani rejestratorka na to, że lepiej byłoby wiedzieć. Ponieważ oddawałam krew pierwszy raz i byłam, powiedzmy, troszeczkę scykorowana, nie dopytałam, czy TRZEBA to wiedzieć, czy tylko dobrze by było np. dla ich statystyki wiedzieć. Ale tak na wszelki wypadek uprzedzam. Kartka wysłana. Sabina do domu! Quote
pixie Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='ASICA']czy ktoś z Warszawiaków wybiera sie rano na Saską?(poniedziałek) byłoby mi razniej:cool3: ps.troche cykor ze mnie.[/quote] moge tylko duchowo wesprzec, bo tez jak ktoras z poprzedniczek jestem po zoltaczce... co do rozpropagowania potrzeby pisalam wczoraj pw do coztego i proponowalam zalozenie stalego watku w PwP bo tam Sabinka byla dzieki Bolusiowi tak czesto... na razie niestety nic sie nie dzieje moze zaloze watek kursujacy a jak bedzie moderator to go zamieni na staly? Quote
tanitka Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [B]ASICA[/B]- może o 10.00 na Saskiej jutro?? Quote
PIKA Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 sledze na bierząco watek, chociaz sama nijak pomóc nie moge :placz: Ktoś tu pytal o [B]toksoplazmoze[/B], raczej nie mozna :shake: wszelkie przebyte choroby zakaźne (z wylaczeniejm tradycyjnych chorob wieku dzięciecego) eliminuja potencjalnego dawce :shake:, ale proponuje zadzwonic do jakiejkolwiek stacji krwiodawstwa i dopytać, chociaz obawiam się że mam racje, jak nawet odrzcili osobe, ktora ma lecznie kanalowe :crazyeye: [B]ASICA[/B] wesprę Cię duchowo ;) bo do roboty rano ide i nijak akurat jutro nie moge wziąć wolnego :shake: [quote name='Aaliyah1981'] tylko czy oni beda mnie badac jakos przed tym pobraniem krwi bo przeciez musza wiedziec czy jestem zdorwa???[/quote] będą, znaczy zrobią wywiad i pobiora Ci krew na badania laboratoryjne ;) To nawet dobre jest bo przynajmniej osoba ktora taka probę podjeła zrobi sobie darmowe badania bez kolejeczki ;) [quote name='Agga'][B][COLOR=darkgreen]Jeszcze tylko jutrzejszy dzien i krew bedzie oddana.Pójde z chłopakiem co by mnie do domu odprowadził.;) [/COLOR][/B][/quote] A on nie moze tez oddać? :evil_lol: [quote name='pixie'] moze zaloze watek kursujacy a jak bedzie moderator to go zamieni na staly?[/quote] Watkow na ten temat jest sporo na dogo, dziewczyny pozakladaly, poza tym sa banery, ktore jak widze, nieźle ściagają ludzi ;) Quote
Evelina Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='PIKA']Watkow na ten temat jest sporo na dogo, dziewczyny pozakladaly, poza tym sa banery, ktore jak widze, nieźle ściagają ludzi ;)[/QUOTE]Staram sie na biezaco aktualizowac pierwszy post w tym topiku. Wstawiam wszelkie pojawiajace sie numery kontaktowe i informacje. Mysle, ze lepiej trzymac wszystko w jednym miejscu, nie bedzie balaganu. ;) [COLOR="Blue"][B]SABINKA[/B] trzymaj sie[/COLOR] :calus: Quote
ASICA Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Tanitko ja moge albo na 7:00, albo na 11:00 mam pare spraw na miescie do załatwienia wiec do 10:00 nie zdąże:shake: nie mam auta wiec autobusem dojade na około 11:00 jesli byś mogła byłoby super:cool3: Quote
Sabina1 Posted June 25, 2006 Author Posted June 25, 2006 [quote name='rodzina_rr']Jak oddawałam krew zapytano mnie nie tylko o dane Sabinki, o których piszecie na forum, ale też o to, na jakim oddziale leży. Powiedziałam, że chyba na oiomie, że nie jestem pewna, a pani rejestratorka na to, że lepiej byłoby wiedzieć. Ponieważ oddawałam krew pierwszy raz i byłam, powiedzmy, troszeczkę scykorowana, nie dopytałam, czy TRZEBA to wiedzieć, czy tylko dobrze by było np. dla ich statystyki wiedzieć. Ale tak na wszelki wypadek uprzedzam. Kartka wysłana. Sabina do domu![/quote] Dziękuję ogromnie za Pani pomoc. Na ogół nie pytają ludzi o oddział, ale na wszelki wypadek potwierdzam: tak - na oiomie. Jednocześnie, pragnę zawiadomić, bo właśnie wróciłam ze szpitala, że wyniki wskazują na to, że Sabina powoli wychodzi z tego zapalenia. Parametry białka we krwi spadły z wysokości 160 w piątek na 60 dzisiaj (norma wynosi ok. 10). Wyciągnięto też wszystkie dreny. Najbardziej miarodajne wiadomości dostanę ok. wtorku-środy kiedy zrobią kontrolne badanie CT. Pozdrawiam wszystkich dogomaniaków o wielkim sercu, Justyna Quote
Ulka18 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Justynko, wielkie podziekowania za wiadomosc. Kamien z serca.... jesli mozesz oczywiscie, to napisz czy nasza kochana Sabinka nadal pod respiratorem? Czy lekarze mysla juz nad jej wybudzeniem? Quote
tanitka Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Justyna, ja mieszkam rzut beretem od szpitala jeśli mogłabym jakoś jeszcze pomóc- to bardzo proszę daj znać 0 602 704 701. Quote
Sabina1 Posted June 25, 2006 Author Posted June 25, 2006 [quote name='Ulka18']Justynko, wielkie podziekowania za wiadomosc. Kamien z serca.... jesli mozesz oczywiscie, to napisz czy nasza kochana Sabinka nadal pod respiratorem? Czy lekarze mysla juz nad jej wybudzeniem?[/quote] Tak, jest pod repiratorem, wszystko zależy od tego, kiedy będzie miała siły samodzielnie oddychać - jeszcze trzeba czekać kilka dni. Przed badaniem CT na pewno jej nie wybudzą. Quote
Sabina1 Posted June 25, 2006 Author Posted June 25, 2006 [quote name='tanitka']Justyna, ja mieszkam rzut beretem od szpitala jeśli mogłabym jakoś jeszcze pomóc- to bardzo proszę daj znać 0 602 704 701.[/quote] Bardzo dziękuję, będę pamiętać. Justyna Quote
r_2005 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Sabina, trzymaj się! Mam pytanie, czy jest pewne to, że przy leczeniu kanałowym zęba (akurat jestem w trakcie, mam założony jakiś opatrunek odkażający) nie można oddać krwi? Quote
Agga Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='PIKA']A on nie moze tez oddać? :evil_lol:[/quote] [B][COLOR=darkgreen]A tego nie wiem. [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen]Jakis czas temu na dogomanii też była akcja oddawania krwi. Wiem, że on wtedy oddawał.Nie wiem ile musi upłynąc od poprzedniego oddania krwi.[/COLOR][/B] Quote
Sabina1 Posted June 25, 2006 Author Posted June 25, 2006 [quote name='r_2005']Sabina, trzymaj się! Mam pytanie, czy jest pewne to, że przy leczeniu kanałowym zęba (akurat jestem w trakcie, mam założony jakiś opatrunek odkażający) nie można oddać krwi?[/quote] Na pewno nie można. Quote
Recommended Posts