Jump to content
Dogomania

GALERIA grzywek (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no tak zcasami bywa:) moje "M" przez to ze sa pol angole maja uszy nietoperki i raczej nigdy nie bede mogla zapuscic im wlosow na calych uszach ;)

Posted

Anna1!Ja walczylam o te uszyska dlugo,ale potem stwierdzilam ,ze nie bede meczyc tego biedaka i tak duzo przeszedl w zyciu.Duzo za duzo.Mam dzieki temu oryginalnego psa :lol:

Posted

Każdy ma swój sposób prowadzenia hodowli i niech tak pozostanie. Osobiście uważam, że stawianie uszek zanim rozpocznie się naturalny etap stawiania może go zaburzyć. Poli uszy stoją, mimo, że są bardzo duże, cieńkie i porządnie zarośnięte. Także o to się nie martwimy :wink: przyjdzie czas.
Poza tym pewnych rzeczy się nie przeskoczy :)
Mają dopiero 4 tygodnie, jeszcze dużo przed nimi, jeszcze golenie, klejenie, spokojnie... :wink:

Posted

Mojej Tasmince staneły po jednym nocnym klejeniu i stoją cały dzień. Kleję jej na noc, bo jak raz sobie w nocy zdieła z jednego uszka plaster, to rano było lekko zwiedłe. Po za tym musze jej je zgolić bo zaczynają byc ciężkie.

Tasi zaszczepiona- bardzo jestem szczęśliwa bo może skończa się nasze zdrowotne kłopoty :D

Posted

Marta chłopaki słodkie :angel:
a propo stawianie uszu to nie wiem czy sklejenie może zaszkodzić w naturalnym procesie stawiania uszu? no nie mówie tutaj i złym sklejeniu
ale jak piszesz każdy ma swoje zdanie i tego trzeba sie trzymać :)

miniaga Tasi to dla mnie fenomen a propo jednej nocy plasterkowania :D
no i życze samego zdrowia nic jje juz nie poiwnno grozić :D

Posted

Grunt to nie wpadać w niepotrzebną przesadę i psychozę. Miałam już sporo psów z uszami stojącymi, wszystkim w końcu stanęły, najwyżej trzeba było nieco pomóc naturze gdy psy miały kilka miesięcy. Nigdzie nie widziałam takiego nacisku i przejęcia stojącymi uszami jak u hodowców i właścicieli chińczyków, a przecież stojące uszy ma mnóstwo ras (moze jeszcze u dogów z ciętymi). Skonsultowałam to kiedys z weterynarzem i on klejenie uszu dwu, trzy czy pięciotygodniowym maluchom porównał z ustawianiem na siłę 5-miesięcznego dziecka do siadania, zanim jego rozwój fizyczny dojrzał do tego.
Niemniej każdy ma swoje zdanie i należy to szanować, ja szanuję, ważne, żeby efekt był pozytywny :D Naszę są na razie zarośnięte i mają oklapnięte uszole :D

Posted

moim zdaniem:

grzywaczkom trzeba pomagać, żeby uszy stanęły (szczególnie tym łysym) z doświadczenia natomiast wiem, że czasami tym owlosionym same stają bez żadnej pomocy!!!

Mojej Alejce uszy kleiłam do pół roku, a i później miała momenty, że jej opadały.
U obecnych szczeniąt uszy zaczęłam kleić w 5 tyg. i na przeglądzie miały opis, że uszy mają stojące chociaż w rzeczywistości jeszcze nie miały - bo po jednym dniu nieklejenia opadły.
Suczce którą zostawiłam uszy - tak już 100% stanęły w 4 miesiącu.
Jeszcze nigdy łysemu szczeniakowi nie goliłam włosów z uszu, acz kolwiek uważam, że to pomaga żeby uszki stanęły.

..................... ale każdy robi jak uważa za słuszne.

Posted

[quote name='resuruss']Maga!W naturze nie spotyka sie zwierzat z klapnietymi uszami.......prawie zawsze to wynik ingerencji czlowieka i hodowla w kierunku danej cechy. :wink:[/quote]

:o
a to niespodzianka :lol:

Posted

zadna niespodzianka:)))
a co do klejenia to zalezy wszystko od ucha; jednym staja same innym trzeba pomoc i to dosc czasami intensywnie; ja lepie juz od okolo 5-6 tyg, zeby nie zdazyly sie zalamac bo potem jest problem; ale jak mowie , wszystko zalezy od ucha;

Posted

[quote name='anna1']no tak zcasami bywa:) moje "M" przez to ze sa [b]pol angole [/b]maja uszy nietoperki i raczej nigdy nie bede mogla zapuscic im wlosow na calych uszach ;)[/quote]

co tzn ze sa 'pół angole' ?

Posted

Radarowi uchole stanęły, można powiedzieć że same. Hodowczyni mówiła że miał zaklejone na jeden dzień i tak juz zostało. Czasem jak bardzo szybko biegnie trochę kiwają mu się do przodu, ale ja się boję ich ruszać żeby nie popsuć. Obserwuje je uważnie, zwłaszcza że przez ostatnie 3 dni wymienił wszystkie górne przednie zęby i część dolnych. :lol:

Posted

Hahahahahah!A w Kielcach sie zastanawialas kiedy zacznie sie wymiana zebow.Hahahahahaha.Powiedzialam ,ze to tak nagle jakos......chyba Radar uslyszal!!!!!!!!!!!!!!! :wink: ( no w koncu jest radarem)

Posted

[quote name='Agama']RESS KIKI zostaje choc synus jest jeszcze nieswiadomy :D :) :o[/quote]A to on jest Kiki - bardzo mądra decyzja, a synuś ma się sluchać mamuśki, a nie odwrotnie

Posted

moge ja moge ...........

moge ???????

ja lubie ustawiac :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao:

Posted

[quote name='AngelOfDeath']moge ja moge ...........

moge ???????

ja lubie ustawiac :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao:[/quote]Oj Angel, to mamusia musi zrobić, Ty jesteś za daleko

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...