resuruss Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Dziekuje slicznie !!!Gizmol bedzie w wiekszej ilosci,jednak trzeba bedzie poczekac bom zalegla w lozku z goraczka..... Milo mi ,ze Bulinka sie Wam podoba....wydaje mi sie ,ze juz niezle obrosla jak na 4,5 miesiecznego szczeniaka. Gruca!Zdjecia sliczne.Oczywiscie Melania.... :iloveyou: :Dog_run: ,no i Amarylis sliczny !W koncu glowa rodu - pieknie sie prezentuje!!!
resuruss Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Agama!Zdjecia zrobie!!!!Wiem o jaka obrozke Ci chodzi!!!!O ta rozowa????Dobrze ,ze mi przypomnialas.....Nareszcie przyslali mi odpowiedni rozmiar ....bo nie wiem czy juz pisalam ,ale za pierwszym razem omylkowo przyslali mi 40 cm i moglam ja zalozyc golasom na klatke piersiowa. :wink:
miniaga Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Ania i psy Chcesz zobaczyć Tasminę z postawionymi uszkami? Nawet jak nie chcesz to ci pokażę :D Oto co udało mi się uchwycic przy zmianie plasterków (Stały cały czas i nie opadły więc za miesiąć pewnie już będą pięknie stały) [img]http://spelnionemarzenie.blox.pl/resource/IMG_5289.JPG[/img] [img]http://spelnionemarzenie.blox.pl/resource/IMG_5278.JPG[/img]
Ania i Psy Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 [b]Miniago[/b],bardzo się cieszę,że Tasi ma się lepiej i już jest pewność co do diagnozy. Jeśli chodzi o uszka, to jak byłyście u mnie oglądałam je i doszłam do wniosku,że są na tyle małe i mają tendencję do stania,że mogłabyś się pokusić o podklejanie, ale w tym zamieszaniu nic nie powiedziałam,cieszę się,że wpadłaś na to sama i uszka tak ślicznie się podniosły.Ona się aż prosiłą o postawienie ucholków. [b]Rysiu[/b], Bułą ma futro strasznie długie-no i nieuchronnie przestaje być szczeniaczkiem-pyszczek zaczyna być już wyrażnie suczy i...coś czuję, że chyba ma spuchnięte dziąsełka z tyłu,idą stałki? Przynajmniej tak mi się wydaje po wyglądzie pyszczka:) A co do koloru....cudeńko! (Ale jestem miażdżąco samokrytyczna:)) [b]Gruca[/b], no wreszcie JAKIEŚ zdjęcia Dżedala! Ta klata, te mięśnie...Ach...coś czuję,że Ciastek ze swoją klatą i muskulaturą pójdzie w dziadziusia:) Wprawdzie i tak uważam,że Dżedal najlepiej prezentuje się na żywo:)
miniaga Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Aniu. Długo wachałam sie z tymi uszami, bo bałam się, ze nie staną jej do końca...Po dwóch dniach stały całkiem ładnie więc mam nadzieję, że za miesiąc będą piękne. Tasi ma na 100% robaczyce. Dzis ma przerwę od weta, bo antybiotyk działa do 48 h i idziemy jutro z samego rana. Może juz jutro będzie można jej dac odrobaczenie co by mnie bardzo cieszyło. Jutro pobiora jej również wymaz z wydzieliny koło oczu, ponieważ ja sama nie jestem w stanie tego opanować i jest coraz gorzej. Tasi obecnie jest w rewelacyjnej formie, bawi się i tryska energią. Ma olbrzmi apetyt i nie zwraca pożywienia. Jestem więc cała w skowronkach :D Nio i tak tylko wweterynarz zezwoli na kontakt z psami to zaraz pedzę do Ciebie do Legionowa :D
Ilona Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 [quote name='miniaga']Ania i psy Chcesz zobaczyć Tasminę z postawionymi uszkami? Nawet jak nie chcesz to ci pokażę :D Oto co udało mi się uchwycic przy zmianie plasterków (Stały cały czas i nie opadły więc za miesiąć pewnie już będą pięknie stały) [img]http://spelnionemarzenie.blox.pl/resource/IMG_5289.JPG[/img] [img]http://spelnionemarzenie.blox.pl/resource/IMG_5278.JPG[/img][/quote] [b]miniaga[/b] Tasi wygląda superowo ze sterczącymi uszkami i ogolonym pyszczkiem :D :D
resuruss Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Miniaga!!!!!Sliczne!!!!! :iloveyou: .Od razu mowilam ze beda jej staly uszka!!!!!Mimo tego ,ze hodowczyni mowila inaczej!!!!!!Swietnie ,ze sie zdecydowalas!!!!!!!Sunia wyglada pieknie!!!!!!!!!
miniaga Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Dziękujemy za komplementy oraz za to że mnie zachęciłyście do tego :D Mam tylko pytanie ile minimum to musi nosić i po czym poznać, że już ich nie trzeba kleić"?
maga18 Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Tatus Miluni śliczny!!! :angel: Piekne zdjecia!!! Tasi ze stojacymi uszami wyglada 100 razy lepiej!! :angel: [b]Miniaga[/b] juz piasalam, ale napisze raz jeszcze klej jej mniej wiecej na 2-3 dni po czym rob przerwe na caly dzien i na noc zaklejaj znow na 2-3 dni... za jakis czas tj. np. miesiac mozesz zrobic dluzsza przerwe... i wtedy zobaczysz czy uszy stoja czy nie... jakiekolwiek klapanie i jego zwisanie jest oznaką ze jeszcze nie stoją same z siebie. U mojego Toffika uszy mu klapały w biegu :lol: Jak Tasi bedzie zmieniac zeby wtedy niezaleznie od tego czy beda juz staly czy nie bedziesz musiala je kleić...organizm sie wtedy odwapnia i zdarzalo sie ze super stojace uszy u niektorych grzywaczy zaczynały klapać... Ja swoim oprocz klejenia dawalam do jedzenia wywar z kurzych łapek - żelatyne - mysle ze to tez pomoglo na chrzastke :D
miniaga Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Maga dzięki, ja poprostu zastanawiałam się po czym poznać, że już nie trzeba....
AnkaW Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 [b]Miniaga[/b] toż to nie ten sam piesek, podmieniłaś :wink: :lol: :lol: Wyglądą prześlicznie i o wiele efektowniej. Cieszę się ze już powoli wszystko wraca do normy i Tasi odzyskuje werwę i chęć do życia. :angel: :angel:
miniaga Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Jutro dostanę zaświadczenie od weta i mam zamiar zadzwonic do hodowcy. Problem polega na tym, że po pierwsze muszę dopłacic jeszcze 100 zł, żeby dostać metrykę i nie wiem czy po tej rozmowie nie będzie mi robiła problemów. Po drugie nie mamy spisanej umowy :( tak wiem durna jestem, ale wszystkie warunki mam w mailach. Nie mam jednak najważniejszej w tym momencie rzeczy spisanych obowiązków hodowcy. I co ja tak naprawdę mogę jej powiedzieć? Moge złożyć skargę w jej zk. Wyrzucam sobie swoją głupotę....
AngelOfDeath Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 [quote name='miniaga']Jutro dostanę zaświadczenie od weta i mam zamiar zadzwonic do hodowcy. Problem polega na tym, że po pierwsze muszę dopłacic jeszcze 100 zł, żeby dostać metrykę i nie wiem czy po tej rozmowie nie będzie mi robiła problemów. Po drugie nie mamy spisanej umowy :( tak wiem durna jestem, ale wszystkie warunki mam w mailach. Nie mam jednak najważniejszej w tym momencie rzeczy spisanych obowiązków hodowcy. I co ja tak naprawdę mogę jej powiedzieć? Moge złożyć skargę w jej zk. Wyrzucam sobie swoją głupotę....[/quote] miniaga poszukaj i zobacz prawo w zk stoi po twojej stronie sprawdz jakie sa prawa i obowiazki hodowcy w regulaminie zk na stronie [url]www.zkwp.pl[/url]
miniaga Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Zaraz Angel przejrzę. Czytałam je miesiac temu, ale tylko tak rzuciłam okiem. Chodzi mi jednak o to czy może poczekać na metrykę? Ja bardzo szybko trace panowanie nad sobą i boję się, że powiem o wiele za dużo niz bym chciała.
AngelOfDeath Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 mozesz ja podac do sadu kolezenskiego :evil: :evil: :evil:
AnkaW Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Cześć Aniołku :angel: [b]Miniaga [/b]Angel dobrze Ci podowiada, a hodowce powinnaś poinformować że wydał chorego i być może 'nieświadomie' zaniedbanego psa. A co wskórasz czas pokarze, ja nie miałam takich problemów / :buzi: dla hodowców moich psiaków / i nie potrafię dobrze Ci doradzić.
AngelOfDeath Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 [quote name='miniaga']Zaraz Angel przejrzę. Czytałam je miesiac temu, ale tylko tak rzuciłam okiem. Chodzi mi jednak o to czy może poczekać na metrykę? Ja bardzo szybko trace panowanie nad sobą i boję się, że powiem o wiele za dużo niz bym chciała.[/quote] metryke mozesz teraz zlozyc w zwiazku w kazdym wieku psa !! ale tu jest jeden problem bo umowy nie spisalas , natomias nie wiem czy e-maile moga uznac :roll: :roll:
Draczyn Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 [quote name='miniaga']Jutro dostanę zaświadczenie od weta i mam zamiar zadzwonic do hodowcy. Problem polega na tym, że po pierwsze muszę dopłacic jeszcze 100 zł, żeby dostać metrykę i nie wiem czy po tej rozmowie nie będzie mi robiła problemów. Po drugie nie mamy spisanej umowy :( tak wiem durna jestem, ale wszystkie warunki mam w mailach. Nie mam jednak najważniejszej w tym momencie rzeczy spisanych obowiązków hodowcy. I co ja tak naprawdę mogę jej powiedzieć? Moge złożyć skargę w jej zk. Wyrzucam sobie swoją głupotę....[/quote]Nie masz się czego obawiać. Spisywanie umowy przy kupnie szczeniecia nie jest obowiązkowe. Jeśli hodowca sprzedał zarobaczonego psa to tak jakby ten pies nie był szczepiony. Przed każdym szczepieniem piesek musi być odrobaczony, bo inaczej szczzepionka nie dziala. Sprawdż, czy masz widoczny tatuaż. Jęśli tak to wiadomo, że piesek jest kupiony u danego odowcy i hodowca musi metryke Ci wydać. Nie dzwoń tylko napisz list polecony. Odlicz sobie koszt leczenia i szczepienia i to będzie do rozliczenia (odejmiesz od tego te 100zł} W liście prześlij ksero kosztow leczenia i orzeczenia lekarskiego. Jeśli to nie poskutkuje, to napisz do sądu koleżeńskiego przy ZKP. Maile wydrukuj i też zrób ich kserokopie
AngelOfDeath Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 [quote name='Draczyn'][quote name='miniaga']Jutro dostanę zaświadczenie od weta i mam zamiar zadzwonic do hodowcy. Problem polega na tym, że po pierwsze muszę dopłacic jeszcze 100 zł, żeby dostać metrykę i nie wiem czy po tej rozmowie nie będzie mi robiła problemów. Po drugie nie mamy spisanej umowy :( tak wiem durna jestem, ale wszystkie warunki mam w mailach. Nie mam jednak najważniejszej w tym momencie rzeczy spisanych obowiązków hodowcy. I co ja tak naprawdę mogę jej powiedzieć? Moge złożyć skargę w jej zk. Wyrzucam sobie swoją głupotę....[/quote]Nie masz się czego obawiać. Spisywanie umowy przy kupnie szczeniecia nie jest obowiązkowe. Jeli hodowca sprzedał zarobaczonego psa to tak jakby en piec nie był szcepiony. Przed każdym szczepieniem piesek musi być odrobaczony, bo inaczej szczzepionka nie dziala. Sprawd, czy masz widoczny tatuaż. Jęśli tak to wiadomo, że piesek jest kupiony u danego odowcy i hodowca musi metryke Ci wydać. Nie dzwoń tylko napisz list polecony. Odlicz sobie koszt leczenia i szczepienia i to będzie do rozliczenia (odejmiesz od tego te 100zł} W liście prześlij ksero kosztow leczenia i orzeczenia lekarskiego. Jeśli to nie poskutkuje, to napisz do sądu koleżeńskiego przy ZKP[/quote] draczyn ale wiesz jak u nas robia tatulaze , czasami sa tak nieczytelne , a czasami niewidoczne , ale jezeli jest superowy to miniaga dzialaj jak najszybciej !!
Draczyn Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Jeśli tatuaż będzie niewidoczny, to najpierw odbierz metrykę, a potem docieka swoich praw. Na to nie ma przedawnienia. A hodowca nie odrobaczając szczeniąt popełnił niewybaczalny błąd i powinien go naprawić
Agama Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Przeciez Tasi ma tatoo w uchu widac na zdjeciu czyli z tym nie bedzie problemu
Em-ka Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 [color=indigo][b]Miniaga:[/b][/color] chyba nie napiszę nic nowego - i mnie również zdecydowanie bardziej podoba sie Tsminka z postawionymi uszkami :) [img]http://img454.imageshack.us/img454/1718/tasi7od.jpg[/img] Okres, przez który trzeba kleić uszka by ładnie stały jest indywidualny dla każdego psa; są tu hodowcy, którzy powiedzą Ci że kleili tylko przez miesiąc lub dwa lub tacy jak ja (nie hodowca :))- że kleiłam 4 miesiące :) Uszka kleiłam wieczorem - na noc - 1 dobę nosił zaklejone - i rano ściągałam; przez cały kolejny dzień uszka odpoczywały ( by nie robiły się odparzenia i strupki) i znowu kleiłam wieczorem; używałam do tego plastra [b]Omnifix [/b], którego szczerze polecam - to bawełniany - bardzo delikatny plaster, który nie powoduje podrażnień ani odparzeń; Wiem, że trudno go kupić - ale jak popytasz w aptekach dobrze zatowarowanych - na pewno znajdziesz :) Życzę zdrowia dla suni, powodzenia i wytrwałości w klejeniu ucholków :P
didi Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Witam Wszystkich !! Pieski jak zawsze wszystkie śliczne :D Widze że coraz więcej zdjęć tu jest wiec ja też pozwole sobie wkleić Jasona i Aishy [img]http://img420.imageshack.us/img420/359/obraz0130kl.jpg[/img] [img]http://img420.imageshack.us/img420/1377/obraz0150sc.jpg[/img] [img]http://img420.imageshack.us/img420/9693/obraz0569tj.jpg[/img] [img]http://img420.imageshack.us/img420/7597/obraz0055fh.jpg[/img]
resuruss Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Wow!Alez pieknieje Wam chlopaczek!!!!A jak pieknie obrasta!I Aishunia kropkowana tez sie zalapala na zdjecia!!!!!!!Wiem ,ze jest sliczna ,bo ja widzialam na zywo!!!!Lalunia! Didi!Jak sie Konczitka czuje??????Termin juz bliziutko?????Pewnie juz jej ciezko z brzuszyskiem ?
Draczyn Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Prześliczne fotki. Z przyjemnością je oglądam
Recommended Posts