resuruss Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Pies wg opisu jest ciemny ,z kępka wloskow ma ok 2 lat........
Ania i Psy Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Wprawdzie już padam, ale wyjaśnię,że piesek ten jest jest prawdopodobnie mieszańcem grzywacza i BYĆ MOŻE peruwiańczyka lub Xolo. Pani miała dwa psy i dostała trzeciego, właśnie tego, w charakterze niechcianego prezentu. Został kupiony przez znajomego w trakcie podróży po Polsce jako nagi peruwiańczyk. Psiak nie posiada papieru, jest spory, ma ok 40 cm w kłębie, grzywka, skarpety i ogonsiwe, skóra kawowa. Problemy zaczęły się, kiedy piesek trochę wydoroślał,a jako,że w domu są dwie suczki, zaczęły się i problemy. Właścicielka nie ma czasu na trzeciego psa, z którym trzeba wychodzić oddzielnie i ten nieprzemyślany prezent zdecydowała się oddać, choć chyba nie jest do końca przekonana, gdyż, jak twierdzi, psa kocha, ale nie daje rady. Pies jest psychicznie w porządku, ma natomiast alergię pokarmową, może jeść tylko specjalną suchą karmę. Ja osobiście podobnie jak Agama podejrzewałam Pompeo, ale chyba nie o niech chodzi, bo oni wyrabiają papiery PKPR dla Xolaków, natomiast może to być w zasadzie dowolna mieszanka z grzywkiem-charakter ma zdecydowanie grzywaczowy. Piesek jest ponoć wielce urodziwy. ^Telefon do właścicielki jest w posiadanoiu moim , ale podałam go także Miniadze, która miała spytać potencjalną chętną.
miniaga Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Niestety potęcialna chetna uparła się na szczeniaka i nie chce słyszec o 2 letnim psie, bo jak stwierdziła nie moze ryzykowac przy dzieciach. Co raz mniej mam ochote pomóc jej w szukaniu czworonoga, bo nie do końca ją rozumiem...
AnkaW Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Miniaga - a ja ją chyba rozumiem :roll: . Dzieci są dziećmi i nie zawsze są bardzo łagodne w stosunku do psów, natomiast 2 letni pies ze swoimi nawykami nie trzymany z dziećmi może różnie zareagować. Szczególnie gdy zostanie sam z dziećmi /no może już nie takimi małymi/:p
Agama Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 AGA w pelni Ciebi popieram jesli ktos ma watpliwosci to nie nalezy namawiiac
miniaga Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Anka W. Masz racje ja to tez rozumiem i dlatego zależy mi aby psy, które mieszkajau mnie trafiły do nas w wieku szczeniecym, ale ja jej nie rozumiem patrzac na kilka innych sytuacji. Yorka mogła wziąść w każdym wieku a mieszańca tylko szczeniaczka. i to mi się nie podoba. Nie jestem pewna czy się w jej ocenie nie pomyliłam i o to mi chodziło.
Agama Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 TOFIS sliczny jak zawsze:loveu: czy mozesz mi podac link na TOP liste grzywek bardzo prosze
resuruss Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Maga!!!Sliczny ten Tofcio!!!! Pamietam takie samo zdjecie jak Toffcio byl malutki!!!!!:loveu: :loveu: :loveu:
maga18 Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 oto co Toffi mysli o nauce stania :eviltong:
maga18 Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 [quote name='Agama']TOFIS sliczny jak zawsze:loveu: czy mozesz mi podac link na TOP liste grzywek bardzo prosze http://grzywacze.toplista.pl
sh_maniak Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 [quote name='maga18'] :crazyeye: :crazyeye: Madzia faktycznie jak zafarbowany :crazyeye: :crazyeye: cos zrobiła mojemu grzywcowi :mad:
maga18 Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 złote refleksy :loveu: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Ilona Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 [quote name='maga18'] Maga !! TOFIŚ jest śliczny :lol: a jaki ładny kolorek :lol: :lol:
maga18 Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 tez mi sie podoba... :) szczególnie 'poparzony róż' na ciałku :lol: :lol: :lol:
Vitalea Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Dzień dobry wszystkim! od dłuższego czasu zagladam tu, na dogo - a szczególnie do chińskich grzywaczy - i jestem zauroczona; mam w planach zakup psa tej rasy....... chociaż to pewnie kwestia czasu;obecnie mam owczarka niemieckiego - mieszańca - chociaż nietypowego- bo wygląda jak rasowy długowłosy :) Bardzo podobają mi się Wasze psy! wspaniałe! Maga18 - a Toffi to chyba rosnie na championa!!! Pozdrawiam,
maga18 Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 ano rośnie... a na co to czas pokaże :) cieszę się, że Ci się podoba!!
Ania i Psy Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Jaka piękna trzecia ręka:cool3: Już można je kupić?
maga18 Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Miniaga Tasica śliczna!! :angel: A ta 'trzecia ręka' bardzooooo pomysłowa :cool3:
miniaga Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Aniu już do kupienia:lol: Maga Tasica tutaj niestety nie wyglada zbyt dobrze, bo mój aparat zaciemnia zdięcia i nic nie idzie z tym zrobić. Nio chyba, ze robi się zdięcie o 11 rano:lol:
Dorota_33 Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Aga nie bądz taka skromna!Tasica jest :multi: śliczna!!!
Juta Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Śliczne !!!! Nie ma to jak trzecia ręka szefa i "spalony róż", hihihi..... Przyznaj się, że ma dwie peruki a nie jakieś tam złote refleksy. Kolor bajeczny, i piesio też. Prezentuje się tak pięknie, ze tylko mu berła i korony brak!
miniaga Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Dora tasia tu wygląda naprawdę jak siedem nieszczęść. Jutro wstawie cywilizowane zdięcia.
Recommended Posts