Jump to content
Dogomania

GALERIA grzywek (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wprawdzie już padam, ale wyjaśnię,że piesek ten jest jest prawdopodobnie mieszańcem grzywacza i BYĆ MOŻE peruwiańczyka lub Xolo. Pani miała dwa psy i dostała trzeciego, właśnie tego, w charakterze niechcianego prezentu. Został kupiony przez znajomego w trakcie podróży po Polsce jako nagi peruwiańczyk. Psiak nie posiada papieru, jest spory, ma ok 40 cm w kłębie, grzywka, skarpety i ogonsiwe, skóra kawowa. Problemy zaczęły się, kiedy piesek trochę wydoroślał,a jako,że w domu są dwie suczki, zaczęły się i problemy. Właścicielka nie ma czasu na trzeciego psa, z którym trzeba wychodzić oddzielnie i ten nieprzemyślany prezent zdecydowała się oddać, choć chyba nie jest do końca przekonana, gdyż, jak twierdzi, psa kocha, ale nie daje rady. Pies jest psychicznie w porządku, ma natomiast alergię pokarmową, może jeść tylko specjalną suchą karmę.
Ja osobiście podobnie jak Agama podejrzewałam Pompeo, ale chyba nie o niech chodzi, bo oni wyrabiają papiery PKPR dla Xolaków, natomiast może to być w zasadzie dowolna mieszanka z grzywkiem-charakter ma zdecydowanie grzywaczowy. Piesek jest ponoć wielce urodziwy. ^Telefon do właścicielki jest w posiadanoiu moim , ale podałam go także Miniadze, która miała spytać potencjalną chętną.

Posted

Niestety potęcialna chetna uparła się na szczeniaka i nie chce słyszec o 2 letnim psie, bo jak stwierdziła nie moze ryzykowac przy dzieciach.
Co raz mniej mam ochote pomóc jej w szukaniu czworonoga, bo nie do końca ją rozumiem...

Posted

Miniaga - a ja ją chyba rozumiem :roll: . Dzieci są dziećmi i nie zawsze są bardzo łagodne w stosunku do psów, natomiast 2 letni pies ze swoimi nawykami nie trzymany z dziećmi może różnie zareagować. Szczególnie gdy zostanie sam z dziećmi /no może już nie takimi małymi/:p

Posted

Anka W. Masz racje ja to tez rozumiem i dlatego zależy mi aby psy, które mieszkajau mnie trafiły do nas w wieku szczeniecym, ale ja jej nie rozumiem patrzac na kilka innych sytuacji. Yorka mogła wziąść w każdym wieku a mieszańca tylko szczeniaczka. i to mi się nie podoba. Nie jestem pewna czy się w jej ocenie nie pomyliłam i o to mi chodziło.

Posted

Dzień dobry wszystkim!
od dłuższego czasu zagladam tu, na dogo - a szczególnie do chińskich grzywaczy - i jestem zauroczona; mam w planach zakup psa tej rasy....... chociaż to pewnie kwestia czasu;obecnie mam owczarka niemieckiego - mieszańca - chociaż nietypowego- bo wygląda jak rasowy długowłosy :)
Bardzo podobają mi się Wasze psy! wspaniałe!
Maga18 - a Toffi to chyba rosnie na championa!!!
Pozdrawiam,

Posted

Aniu już do kupienia:lol:
Maga Tasica tutaj niestety nie wyglada zbyt dobrze, bo mój aparat zaciemnia zdięcia i nic nie idzie z tym zrobić. Nio chyba, ze robi się zdięcie o 11 rano:lol:

Posted

Śliczne !!!! Nie ma to jak trzecia ręka szefa i "spalony róż", hihihi..... Przyznaj się, że ma dwie peruki a nie jakieś tam złote refleksy. Kolor bajeczny, i piesio też. Prezentuje się tak pięknie, ze tylko mu berła i korony brak!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...