Viris Posted December 2, 2005 Author Posted December 2, 2005 [quote name='misiaczek']A ja niedawno na spacerku usłyszałam jak mamusia dziecku mówiła o moich bąblach:oooo jaki śliczny pekińczyk na długich nóżkach z małym pitbulkiem idą :saeek: :saeek: :saeek: . Ignoranci....:wallbash: ..[/quote] Biedaku! Ej to moze zamiast ulotem moze spacerkowe koszulki z napisem to jest buldozek a nie pitbull ;P albo cos takiego ;] Ludzie sa dziwni. Jesli nie jestem pewna jaka to rasa to po prostu pytam wlasciciela i koniec. Oj chyba sie zagalopowalam i zeszlam z tematu. Quote
_beatka_ Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 :lol: bajta raz pomylili z pitkiem,a le za to doksiowi osiedlowi przesiadywacze na ławeczkach w pewnym momencie całkowicie zmienili rasę i jak szedł to zawsze mówili, że fajnego mam pitbulla :D Quote
Hebulka Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 W piątek skończyła się dieta Hebci. Od wczoraj je juz normalna suchą karmeę - Eagle Packa z jagnieciną i puszeczkę do smaku. Od jutra bedę jej gotować mięsko z ryżem i mam nadzieję,że waga nie zacznie rosnąć po odstawieniu karmy odchudzającej. :roll: Quote
Draczyn Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 [quote name='Hebulka']W piątek skończyła się dieta Hebci. Od wczoraj je juz normalna suchą karmeę - Eagle Packa z jagnieciną i puszeczkę do smaku. Od jutra bedę jej gotować mięsko z ryżem i mam nadzieję,że waga nie zacznie rosnąć po odstawieniu karmy odchudzającej. :roll:[/quote]Będzie pewnie tak jak z naszą Madzią, gdy waga nadmiernie rośnie , to spowrotem przechodzimy na karmę odchudzającą Quote
misiaczek Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 [b]Hebulka[/b],do jakiej wagi doszła Hebe,jeśli można wiedzieć? To mięsko bedziesz jej gotować z samym ryżem,bez warzyw? Misia tez pięknie schudła.Waży 12,7kg i odzyskała wigor,co mnie bardzo cieszy.Ja zaczęłam jej podawać jeszcze jabłuszko dla urozmaicenia.Chyba nie rozwali to całej diety? Jeszcze muszę się Wam pochwalić,że Soto rąbie royala mini,aż mu się uszy trzęsą :D . Nigdzie u nas nie ma jeszcze w sprzedaży tego royala beauty, o którym pisałam.A wet mi nie sprowadził,bo to nie karma weterynaryjna i w hurtowniach nie ma.Ale już zamówiłam i jak skończy mini,to spróbujemy beauty. Quote
Hebulka Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Hebuni waga wacha się między 12,4-12,5 kg. Pewnie jeszcze by mogła schudnąć,ale mysle ze jak na razie wystarczy(z 13,2 kg). Jakby nie było jest zima i troszke obawiam sie za bardzo przeciągac to odchudzanie.Bedę po prostu uwazała co i ile je. Mięsko gotuje z marchewką i pietruszką. Ciesze się,że Sotusiowi smakuje karma,jakbys miała problem z jej zakupem to daj znać. A jak długo planujesz jeszcze dawac Misi Obesity ? Quote
misiaczek Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Misi podawać będę obsesity,dopóki nie bedzie ważyć tak jak Hebe 12,5kg. Czyli jeszcze może ten tydzień.Tylko naprawdę nie wiem jakie porcje jej podawać(jaką ilość)tego gotowanego,żeby znowu nie utyła. Dla Sotka tego royala beauty,zamówiłam w sklepie zoo. Pan sprzedawca obiecał,że sprowadzi,bo on jeszcze o takiej nie słyszał.A teraz jak już wiem,że Soto lubi royala,to mi zależy,bo to dla mini długowłosych i wtedy bym już nie musiała podawać dodatkowych witaminek na sierść. Zanim zje ten worek co mam pewnie troszkę potrwa.Ale cieszę się,że mogę w razie problemów, dać Tobie Hebulka znać.Dzięki. Quote
Draczyn Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 [quote name='misiaczek']Misi podawać będę obsesity,dopóki nie bedzie ważyć tak jak Hebe 12,5kg. Czyli jeszcze może ten tydzień.Tylko naprawdę nie wiem jakie porcje jej podawać(jaką ilość)tego gotowanego,żeby znowu nie utyła. Dla Sotka tego royala beauty,zamówiłam w sklepie zoo. Pan sprzedawca obiecał,że sprowadzi,bo on jeszcze o takiej nie słyszał.A teraz jak już wiem,że Soto lubi royala,to mi zależy,bo to dla mini długowłosych i wtedy bym już nie musiała podawać dodatkowych witaminek na sierść. Zanim zje ten worek co mam pewnie troszkę potrwa.Ale cieszę się,że mogę w razie problemów, dać Tobie Hebulka znać.Dzięki.[/quote]NIe wiem , czzy Wasze też, al moje po Royalu ostatnio okropnie bączą, do tego stopnie, że bez przerwy trzeba otwierac okna. Przedtem tego nie było. Mniej więcej przez ostatnie 8 miesięcy żywiliśmy Hillsem, a przed tem jeszcze Royalem. Ostatnio moja Kasia dała nam worek Royala, bo dla kogoś zamówiła i ten ktoś nie odebrał. I dosłownie katastrofa - taki bączenie odchodzi, a przed tym tego nie było i nie bardzo rozumiem, czy skład tej karmy się ostatnio zminił? Quote
misiaczek Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Misia nie bączy,ale po obsesity,robi wiecej kupek.Nawet 4.Ale tak chyba działa ta karma odchudzająca. A wcześniej podawałam im belcando,więc nie wiem nic o zmianie składu przez royala.Do ponad 7 miesięcy Misia jadła royala i nie bączyła. Quote
anutka Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Oj dziewczyny, ale Wam zazdrościmy ;) Matylda schudła już 1kg, ale jeszcze musimy kontynuować dietę. Mam nadzieje, że za 2-3 tygodnie wreszcie osiągniemy prawidłową wagę :) Quote
Draczyn Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 [quote name='anutka']Oj dziewczyny, ale Wam zazdrościmy ;) Matylda schudła już 1kg, ale jeszcze musimy kontynuować dietę. Mam nadzieje, że za 2-3 tygodnie wreszcie osiągniemy prawidłową wagę :)[/quote]Anutko Magd tez teraz jest odchudzana i b. olno to idzie. Ale Magda to jest sprytna i na każdym spacerze znajduje coś do jedzenia Jej przysmakiem są Slimaki i w lwcie zjada ich straszne ilości. Teraz też zawsze coś znajdzie itrzeba ją strasznie pilnować. Nieraz coś szybko porie ze stolu i już dzienna dieta bierze w łeb Quote
Wiola.od.Gacka Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 Powiedzcie czy można Bf dać jednorazowo końskie mieso. np. kawałek pręgi? czy raczej nie? Mama Wioli Quote
Draczyn Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 [quote name='Wiola.od.Gacka']Powiedzcie czy można Bf dać jednorazowo końskie mieso. np. kawałek pręgi? czy raczej nie? Mama Wioli[/quote]Końskie raczej nie. Może być wołowe, cielece baranina królik, drób, no i oczywiście ryby Quote
_beatka_ Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 ryby?jakie?w formie filetów?nie boisz się Draczyn, że trafia sie ości? Quote
Basia&Safi Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 a safi ma siedem tyg. i wazy jakos 2 kg. czy to dobrze czy moze zaduzo ?? Quote
Viris Posted December 8, 2005 Author Posted December 8, 2005 Eee Klara wazyla chyba cos kolo 3. Ale safi wyglada slicznie. Klara obecnie wazy 8,1 ma 5 miesiecy. Quote
Hebulka Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [b]Basiulka[/b] bardzo ładnie Safi waży. Quote
Draczyn Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='_beatka_']ryby?jakie?w formie filetów?nie boisz się Draczyn, że trafia sie ości?[/quote]Oczywiście ,że w formire filetów i po ugotowaniu dokładni prawdzam czy nie ma ości Quote
Draczyn Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='Hebulka'][b]Basiulka[/b] bardzo ładnie Safi waży.[/quote]Ja też uważam, e waga jest taka jak trzeba Quote
malgosia78 Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='basiulka22tychy']a safi ma siedem tyg. i wazy jakos 2 kg. czy to dobrze czy moze zaduzo ??[/quote] Basiulko, nie znam się na należnej masie buldożków :P , ale mój Tofik, jak miał 9,5 tygodnia ważył 2,6 i był chudzielcem. Także Twoja Safi waży bardzo ładnie i jeszcze ładniej wygląda!!! Jest śliczna, szczególnie jak słodko śpi w swoim domku, albo stoi przy sofie ze zmarszczoną pupą... :lol: Quote
Draczyn Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Moja biedna Magda ma dość odchudzania. Chodzi za nami krok w krok, patrzy nam głęboko oczy i poszczekuje. Ale przecież nie można się złamać Quote
anutka Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Matylda już się przyzwyczaiła do tej karmy. Bardzo smakują jej puszki Obesity - po nich przestaje prosić o jedzenie. Dzisiaj zjadła ostatnią i teraz tylko skończy worek karmy i koniec odchudzania :) Quote
anutka Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Tydzień temu ważyła 12,9kg. Dzisiaj będe musiała ją jeszcze zważyć. Quote
Recommended Posts