Jump to content
Dogomania

Problemy zdrowotne z buldożkiem (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

A jak juz wybudują u nas ta fabrykę Royala i zacznie sie produkacja to aż boję się myśleć.. :-?
Mi chodzi właśnie o karmę NUTRA GOLD - jest podobno bardzo dobra.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Hillsem we Wrocławiu też cięzko.Dla kotów jest,moja Nuka go je.Na jej przykładzie mogę z całym przekonaniem stwierdzic ze jest to bardzo dobra karma !! Nuka miała chorą trzustkę - bardzo powaznie od kiedy skonczyla 1,5 roku,pozniej okazalo sie ze ma jeszcze wrzody..jej leczenie i zywienie było naprawde bardzo trudne.na Hillsie skonczyly sie wszystkie klopoty.Jak czasem mi sie konczyl Hills i nie mialam gdzie kupic i dałam, jej Royala lub IAMSA od razu były wymioty z krwia !
Tak wiec koci Hills sprawdzil sie u mnie w 100% !!.

Posted

Hebulka napisał(a):
Z Hillsem we Wrocławiu też cięzko.Dla kotów jest,moja Nuka go je.Na jej przykładzie mogę z całym przekonaniem stwierdzic ze jest to bardzo dobra karma !! Nuka miała chorą trzustkę - bardzo powaznie od kiedy skonczyla 1,5 roku,pozniej okazalo sie ze ma jeszcze wrzody..jej leczenie i zywienie było naprawde bardzo trudne.na Hillsie skonczyly sie wszystkie klopoty.Jak czasem mi sie konczyl Hills i nie mialam gdzie kupic i dałam, jej Royala lub IAMSA od razu były wymioty z krwia !
Tak wiec koci Hills sprawdzil sie u mnie w 100% !!.
No u mnie tak samo sprawdzil się psi. Jeśli zapiszesz sie do ich klubu, to bedą Ci bez żądnych dodatkowych opłat przywozić do domu puszki karmy i co tylko zamówi z ich hurtowni

Posted

Hebulka napisał(a):
Serio ???
Hill's też ma Klub ??
Mają jakąś stronę ?
Tego nie wiem. Muszę jutro sprawdzić. Dzi już Marek śpi a dokumentację mam w sypialni. Przypomnij jutro, to sprawdz e

Posted

Draczyn napisał(a):
Tego nie wiem. Muszę jutro sprawdzić. Dzi już Marek śpi a dokumentację mam w sypialni. Przypomnij jutro, to sprawdz e

OK,dzięki.

Posted

Raczej chodzi o NUTRO. Mysle ze przez jeden dzien niczego nie przekrecilam. Oni tez maja je dopiero wprowadzic, wiec pewnie jeszcze te kosteczki nie sa dostepne.

Zaufam jednak chyba Eukanubowym i o nie bede pytac czy juz sie ukazaly.

Posted

Viris napisał(a):
Raczej chodzi o NUTRO. Mysle ze przez jeden dzien niczego nie przekrecilam. Oni tez maja je dopiero wprowadzic, wiec pewnie jeszcze te kosteczki nie sa dostepne.

Zaufam jednak chyba Eukanubowym i o nie bede pytac czy juz sie ukazaly.
Ich karma może nie być najlepsza, a kosteczki mogą być ok. Np karma pedigre nie jest najlepsza a niektore ich produkty są dobre. Napewno Klarci nie zaszkodzi - możesz spróboać na moją odpowiedzialność

Posted

No to zobaczymy. Jak na razie pan w sklepie sie zakochal i daje nam rozne prezenty. Klarze z pewna niepewnoscia dalam wedzone (chyba) ucho. Nie chce go oddawac, ale czasami uda mi sie jej to odebrac. Oczywiscie konieczna wymiana na jakies ciacho.

Jak sie pojawia w sklepie to wyprobujemy.

Posted

Viris napisał(a):
No to zobaczymy. Jak na razie pan w sklepie sie zakochal i daje nam rozne prezenty. Klarze z pewna niepewnoscia dalam wedzone (chyba) ucho. Nie chce go oddawac, ale czasami uda mi sie jej to odebrac. Oczywiscie konieczna wymiana na jakies ciacho.

Jak sie pojawia w sklepie to wyprobujemy.
Z tymi wędzonkami to uważąj . U mnie jeden szczeniak o mało się tym nie udusił. To raczej nadaje si dla większych psow

Posted

Tak, czytalam o tym, ale nie chcialam robic przykrosci temu panu ze sklepu ze nie przyjmiemy prezentu. Jak wrocilysmy do domu to Klara tak na mnie patrzyla ze nie dalo sie jej przekabacic i musiala miec to uszko. Zawsze jednak gdy nie jestem w stanie jej obserwowac zabieram ucho i klade w szafce, a na wymiane daje Klarze ciasteczko ze szpikiem.
POzatym patrzac na to ucho raczej juz niedlugo trzeba bedzie je wywalic :D
Nie wiem jak Klara to przezyje, ale ja juz sie ciesze. Klara lubi takie skarby przenosic na lozko mimo ze uczymy ja zeby takie rzeczy pogryzac na podlodze, a przynajmniej nie na poscieli kiedy spimy :wink:

Posted

Viris napisał(a):
Tak, czytalam o tym, ale nie chcialam robic przykrosci temu panu ze sklepu ze nie przyjmiemy prezentu. Jak wrocilysmy do domu to Klara tak na mnie patrzyla ze nie dalo sie jej przekabacic i musiala miec to uszko. Zawsze jednak gdy nie jestem w stanie jej obserwowac zabieram ucho i klade w szafce, a na wymiane daje Klarze ciasteczko ze szpikiem.
POzatym patrzac na to ucho raczej juz niedlugo trzeba bedzie je wywalic :D
Nie wiem jak Klara to przezyje, ale ja juz sie ciesze. Klara lubi takie skarby przenosic na lozko mimo ze uczymy ja zeby takie rzeczy pogryzac na podlodze, a przynajmniej nie na poscieli kiedy spimy :wink:
Bardzo dobre i lubiane przez buldożki są takie ienkie patyczki o różnych smakach. Spróbój, może to ja zainteresuje

Posted

Co sie rusze to sklepu to zostawiam tam gigantyczne kwoty. Tak wiec wszystko co Klarze sie moze spodobac jest kupowane :) Ogolnie jak na razie Bardzo lubi takie ciastka ze szpikiem i takie jakby zwykle chyba hiltona.
Te kupuje juz wielokrotnie i jakos dalej o nie prosi. Wczesniej kupilismy takie duze pudlo cistek dla szczeniat Eukanuby to po jedym pudelku juz na nie nie chciala patrzec.

Ok to juz raczej kwestia samego jedzonka.

A z problemami to jak zbadac jaka karma jest najlepsza? Chociaz moze to tez juz tylko w temacie jedzenia. Hmm sama nie wiem.

Posted

Ja Radziłam ię na początku ludzi o większym stażu hodowlanym i doświadczeniu, a następnie polecane karmy testowalam na moich psach. I metodą prób i błedów doszłam do karmy, którą obecnie je karmie. Ostatnio od paru miesięcy, karmimy tylko suchą karmą i od czasu do czasu jakimiś smakołykami, które b. lubią

Posted

No to nasuwa mi sie takie pytanie, jesli np dajesz przez kilka dni karme i widzisz ze nie jest ona odpowiednia zmieniasz na inna? Czy takie testowanie nie wplywa niekorzystnie na organizm psa? Boje sie ze np Klara calkowicie przestanie jesc karme i bede muaiala ja zmienic, i to odbije sie jakims rozstrojem, przeciez to jeszcze szczenię.

Posted

Viris napisał(a):
No to nasuwa mi sie takie pytanie, jesli np dajesz przez kilka dni karme i widzisz ze nie jest ona odpowiednia zmieniasz na inna? Czy takie testowanie nie wplywa niekorzystnie na organizm psa? Boje sie ze np Klara calkowicie przestanie jesc karme i bede muaiala ja zmienic, i to odbije sie jakims rozstrojem, przeciez to jeszcze szczenię.
Tak jak mówiłam, najpierw zasięgam języka o danej karmie. Jeśli widzę, że nie trawią tak jak należy to odrazu odstawiam. Niektóre karmy odrazu im nie smakują i same odmawiają ich jedzenia

Posted

Hebulka w Kakadu w W-wie ta karma ,o której pisze Draczyn jest dostępna . Mówiłąś, że koło Ciebie jest również KAKADU ,to niech ci sprowadzą dla psów . Jak chcesz to możemy Tobie kupić i wysłać pocztą.Mała paczka kosztuje 25 czy 23 zł .Gacek również to lubi.

Posted

Wiola.od.Gacka napisał(a):
Hebulka w Kakadu w W-wie ta karma ,o której pisze Draczyn jest dostępna . Mówiłąś, że koło Ciebie jest również KAKADU ,to niech ci sprowadzą dla psów . Jak chcesz to możemy Tobie kupić i wysłać pocztą.Mała paczka kosztuje 25 czy 23 zł .Gacek również to lubi.
Już nadałam Hebulce wszystkie namiary. Ona ma zarejestrowaną hoodowlę tak jak i ja to może otrzymywać karmy po niższej cenie , specjalnej dla hodowców

Posted

Dziękuje Ci serdecznie,kochana jesteś :)
Tego kociego Hill'sa kupuje właśnie w KAKADU,psiego nie mają bo im nie schodził :o ale w razie czego mogą zamówić.
Napisałam już do firmy podanej przez Draczyn i czekam na odpowiedz.
Jeszcze raz dzięki :buzi:

Posted

Hebulka napisał(a):

Dziękuje Ci serdecznie,kochana jesteś :)
Tego kociego Hill'sa kupuje właśnie w KAKADU,psiego nie mają bo im nie schodził :o ale w razie czego mogą zamówić.
Napisałam już do firmy podanej przez Draczyn i czekam na odpowiedz.
Jeszcze raz dzięki :buzi:
Hebulka ja mogę przecież tutaj zadzwonić do nich i popytać jak to jest, aby dostarczali do Wrocławia. Przypomnij mi jutro to adzwonię

Posted

Jakbyten prewentik przez miesiąc nie pomagał, to daj znać. Coś wspólnie z moimi wetami wymyślimy, bo przy tym jej chorym serduchu, to na wszystko trzeba uważać

Posted

Draczyn napisał(a):
Jakbyten prewentik przez miesiąc nie pomagał, to daj znać. Coś wspólnie z moimi wetami wymyślimy, bo przy tym jej chorym serduchu, to na wszystko trzeba uważać

Dziękuje bardzo Draczyn .Wet chciał jej zaaplikować zastrzyk na tego nużeńca, ale się nie zgodziłam, bo nie ma łysych prześwitów, tylko widać, że lekko jest sierść przezedzona w jednym miejscu. Wiadomo, że te zastrzyki rozwalają wątrobe a ona jeszcze bierze tabletki na serce a to już jest obciążenie.
Ja mówię poczekam jeszcze z dwa tygodnie i zobaczymy, no chyba, że się pogorszy.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...