Asiaczek Posted September 4, 2005 Author Posted September 4, 2005 [b]Agabass[/b] - tradycyjnie - DZIĘKI!!! A Gomeza przecież możesz wciskać wszędzie!!! On jest tak plastyczny, że pasuje do każdego topiku na DGM!!! [b]Basenji[/b] - wiesz, to są takie pieski z zakręconymi ogonkami (jak u prosiaczków), co to nie szczekają i nadal jest ich zbyt mało w PL. Wyglądają jak kundelki, ale juz coraz więcej osób wie, jak ta rasa się nazywa. [b]TO SĄ BASENJI!!![/b] Najpiękniejsze psy świata!!! Pzdr/ Quote
Savannah Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 agabass ja nic nie mówie , ale Twój psiak sie najlepiej prezentuje :) bez urazy dla pozostałych :wink: czemu TY nie jeździsz na wystawy!?! Quote
Basenji Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 Gomez faktycznie ma ładą sylwetkę. Trochę przypomina Inspektora Piesiaka. Zdrówko :lol: Quote
agabass Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 Dzięki, ale Gomez porzucił wystawowe życie dla roskoszy podwórkowego szaleństwa i za nic na świecie nie da się namówić na jakieś tam wystawianie. On wolałby biegać w wyścigach coursingowych o i tylko tyle do szczęścia mu trzeba. Dzięki wiem mój Gom to piękna bestia z Krainy Basko. A że podobny do Piesiaka, to przecież bratanek sławnego Inspektora P. I chyba wiecie dlaczego jest komandosem - podtrzymuje tradycję rodzinną śledzenia i topienia. Pozdrawiam Quote
Savannah Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 [quote name='Basenji']Gomez faktycznie ma ładą sylwetkę. Trochę przypomina Inspektora Piesiaka. Zdrówko :lol:[/quote] hmmm czy taki podobny to nie wiem :roll: Gomez ma raczej znacznie mocniejszą budowę niż Inspektor :P Kolorek jest tylko taki sam :) Quote
Asiaczek Posted September 4, 2005 Author Posted September 4, 2005 O Savannah - wróciłaś? Według mnie - masz rację. Gomez jest bardziej zwarty, Fingal - wyższy. Ale kolorek mają ten sam! Pzdr. Quote
Basenji Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Co do budowy - to chyba kwestia fotografii. Zdrówko Quote
Savannah Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 [quote name='Asiaczek']O Savannah - wróciłaś? Według mnie - masz rację. Gomez jest bardziej zwarty, Fingal - wyższy. Ale kolorek mają ten sam! Pzdr.[/quote] dokładnie to miałam na myśli :) Quote
Savannah Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 [quote name='Basenji']Co do budowy - to chyba kwestia fotografii. Zdrówko[/quote] No własnie nie koniecznie, niektóre różnice budowy widac na fotografi, i raczej nie jest to kwestia samej fotografii :) Gomez jest znacznie mocniejszy od Fingala, Fingal jest wyższy i dłuższy, a Gomez jest zwarty i krótki. Chyba dobrze mówie :) w koncu za rok chce rozpocząc asystenture na V, a potem... 8) Pzdr Quote
Asiaczek Posted September 8, 2005 Author Posted September 8, 2005 [b]Savannah[/b] - trzymam kciuki za asystenturę i za te trzy kropeczki... [b]Basenji[/b] - Savannah opisała to b. dokładnie: Gomez jest niższy, ale mocniejszy w budowie, a Fingal jest wyższy i - przy Gomezie - delikatniejszy. I fotografia nie ma na to wpływu. Może kiedyś spotkacie się oko w oko i wtedy sam się przekonasz. Uwierz mi, ja widziałam i Fingala i Gomeza. Pzdr. Quote
agabass Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Gomez to kawał byka. Nabity mój klocek, ale najukochańszy mięsień na świecie. Quote
Asiaczek Posted September 8, 2005 Author Posted September 8, 2005 ...że najukochańszy - każdy tak mówi! Pzdr. Quote
Basenji Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Najkochańszy to jest oczywiście piesiak. Zdrówko :lol: Quote
Asiaczek Posted September 8, 2005 Author Posted September 8, 2005 [quote name='Basenji']Najkochańszy to jest oczywiście piesiak. Zdrówko :lol:[/quote] Jak dla kogo. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 8, 2005 Author Posted September 8, 2005 No widzisz , i tym się różnimy. Bo dla mnie najukochańszym baskiem jest... A to zależy od sytuacji, chyba. Pzdr. Quote
Savannah Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 [quote name='Asiaczek'][b]Savannah[/b] - trzymam kciuki za asystenturę i za te trzy kropeczki... [b]Basenji[/b] - Savannah opisała to b. dokładnie: Gomez jest niższy, ale mocniejszy w budowie, a Fingal jest wyższy i - przy Gomezie - delikatniejszy. I fotografia nie ma na to wpływu. Może kiedyś spotkacie się oko w oko i wtedy sam się przekonasz. Uwierz mi, ja widziałam i Fingala i Gomeza. Pzdr.[/quote] no to jakies zadatki na asystenta i trzy kropeczki mam :D to nie jest tak źle :) a uprawnienia w trzech kropkach- Grupa V :) Mam nadzieje że kiedys bede oceniac baski :) :wink: bo sh to bankowo :) Quote
Asiaczek Posted September 8, 2005 Author Posted September 8, 2005 Początki już masz zrobione. Tak trzymać! pzdr. Quote
Savannah Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 [quote name='Asiaczek']Początki już masz zrobione. Tak trzymać! pzdr.[/quote] dzięki :) ale jeszcze dłuuuga droga do trzech kropeczek :-? Quote
Asiaczek Posted September 8, 2005 Author Posted September 8, 2005 Oczywiście. Nic nie przychodzi łatwo. pzdr. Quote
Basenji Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 A co to są te kropeczki? :roll: zdrówko Quote
Asiaczek Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 Choć wiem, co to sa za kropeczki, tzn. czego dotyczą, nie powiem. O tym powie, albo nie sama [b]Savannah.[/b] Pzdr. Quote
agabass Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 [b]Faraoland THUNDERFLASH TO RIBESSITA/Estonia[/b] [img]http://fotoalbum.wzt.pl/fotografie/604_fotki_060f35f/12667_250448.jpg[/img] [b]YULARA INULA/Finlandia[/b] [img]http://fotoalbum.wzt.pl/fotografie/604_fotki_060f35f/12663_250317.jpg[/img] [b]Ribessita SPIRIT OUT OF ZULU[/b] [img]http://fotoalbum.wzt.pl/fotografie/604_fotki_060f35f/12664_250336.jpg[/img] [b]Ribessita SPIRIT OUT OF ZULU[/b] [img]http://fotoalbum.wzt.pl/fotografie/604_fotki_060f35f/12665_250365.jpg[/img] [b]Ribessita SPIRIT OUT OF ZULU[/b] [img]http://fotoalbum.wzt.pl/fotografie/604_fotki_060f35f/12666_250380.jpg[/img] Quote
Basenji Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Mnie osobiście najbardziej podoba się ten pręgusek. Fajne fotki znalazłaś, Aga. :lol: Zdrówko Quote
Asiaczek Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 [b]Basenji[/b], spójrz, kto robił te zdjęcia. I dziękuje za pochwałę. Zdjęcia zriobione w Haapsalu/Estonia, 24.07.2005 r. Pręgus anatomicznie jest OK, ale ma bardzo słabe pręgi. Sunia - jest coursingowcem i wystawowo nie jest zbyt ciekawa. Ale ma wspaniały charakter. [b]Agabass[/b] - dziękuję! Pzdr. Quote
Recommended Posts