SH Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Można też mieć nadzieję, że w naszym związku zadziała zasada kropli drążącej skałę zwana niekiedy zasadą małych kroków :wink: Jeśli na kolejnych walnych zebraniach i zjazdach delegatów będzie podnoszony ten problem to być może ktoś z decydentów jednak zauważy problem i zechce coś w tej sprawie zrobić :roll: ...a póki co to, jak już lata temu wyśpiewał Młynarski, róbmy swoje :D Quote
Draczyn Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 [quote name='SH']Można też mieć nadzieję, że w naszym związku zadziała zasada kropli drążącej skałę zwana niekiedy zasadą małych kroków :wink: Jeśli na kolejnych walnych zebraniach i zjazdach delegatów będzie podnoszony ten problem to być może ktoś z decydentów jednak zauważy problem i zechce coś w tej sprawie zrobić :roll: ...a póki co to, jak już lata temu wyśpiewał Młynarski, róbmy swoje :D[/quote]Masz rację. Mnie tylko zawsze wkurza, że wszyscy narzekają, a na zebrania nikt prawie nie chodzi. U nas w Warszawie na zebrania przychodzą tylko sami działacze i parę osób z hodowców, których na palcach jednej ręki można policzyć. I gdzie tu można mówić o naprawieniu sytuacji Quote
SH Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Dokładnie tak samo wygladają zebrania w Katowicach :( Skoro na sali są sami "starzy" to skąd we władzach oddziału mają się znaleźć jacyś "młodzi" -> czytaj młodzi duchem, z pomysłami i zapałem do ich realizacji, nastawini na psiarstwo a nie szczenięcy biznes itd. Quote
Draczyn Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 [quote name='SH']Dokładnie tak samo wygladają zebrania w Katowicach :( Skoro na sali są sami "starzy" to skąd we władzach oddziału mają się znaleźć jacyś "młodzi" -> czytaj młodzi duchem, z pomysłami i zapałem do ich realizacji, nastawini na psiarstwo a nie szczenięcy biznes itd.[/quote]No i jak tu ma być dobrze. Moim zdaniem zasiedzenie zbyt długo na tym samym stołku nie jest najlepszym rozwiązaniem, a ostatnio to właśnie obserwuję i b. mnie to martwi. Nawet egzaminy asystenckie i sędziowskię są ostatnio trudne do przebrnięcia - chyba ze strachu przed konkurencja. CCoż nie najlepiej się dzieje[img]http://www.tomala.1x.com.pl/gify/gify/postacie/cialo/30.gif[/img] Quote
Kika Posted September 20, 2005 Posted September 20, 2005 [quote name='SH']Dokładnie tak samo wygladają zebrania w Katowicach :( Skoro na sali są sami "starzy" to skąd we władzach oddziału mają się znaleźć jacyś "młodzi" -> czytaj młodzi duchem, z pomysłami i zapałem do ich realizacji, nastawini na psiarstwo a nie szczenięcy biznes itd.[/quote] Wytną ich przy najbliższej nadarzajacej sie okazji :evil: Quote
SH Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 Niezupełnie wytną, ale nawet jeśli ktoś "świeży" wejdzie do władz oddziału to w pojedynkę brak mu siły przebicia. Głosowania są przecież większościowe :( Quote
Draczyn Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 [quote name='SH']Niezupełnie wytną, ale nawet jeśli ktoś "świeży" wejdzie do władz oddziału to w pojedynkę brak mu siły przebicia. Głosowania są przecież większościowe :([/quote]Jedyna szansa, o ileznasz wiele chętnych do pracy i uczciwych ludzi, stworzyć własn listę i skrzyknąc na zebranie min. 50 osób, aby na nią głosowali. Innego wyjścia nie widzę Quote
Ravk Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Ponarzekaliśmy... i nic z tego nie wyniknie chyba, że "oddolnie" zaproponuje się konkretne rozwiązanie: np. nazwę i formę tej "książeczki hodowlanej", propozycję zawartości, propozycje zmian w regulaminie hodowli itd. i udostepnić dla ogółu. Wtedy oczywiście znajdzie się mnóstwo krytykantów szukających dziury w całym, ale też może kilka cennych merytorycznie uwag. Może problem zacznie żyć własnym życiem i zostanie zauważony na "górze". Quote
SH Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Ja tam nadal wierzę, że kropla drąży skałę :D Trzeba próbować - w końcu się uda ruszyć "do przodu" Quote
Ravk Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Podziwiam Twój optymizm :) - obyś miała rację Quote
SH Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Miewam chwile zwątpienia, ale... Optymizm mam chyba w genach :lol: Quote
Recommended Posts