Agama Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 wiadomosc z dzisiaj. przyjaciele mojej znajomej kupili pod wystawa w sopocie chlopczyka nagusa bardzo w zlym stanie. od razu udali sie do weta. on zobaczyl ze ma tatulaz ocenil wiek na 4 lata i kazal pojechac z nim do zwiazku. pisze o tym bo za chlopca zaplacili uwaga 10. pln. to nie pomylka. pozdrawiam Quote
AngelOfDeath Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 o matko gdybym wiedzial tez bym sprzedal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Alutka Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 :o Nie rozumiem ile to jest 10.pln ? :D dobrego nigdy za wiele : Quote
AnkaW Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 10 złotych polskich. To może on był kradziony? :o Quote
AnkaW Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 AngelOfDeath napisał(a):o matko gdybym wiedzial tez bym sprzedal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Fuxa ? :evil: Quote
Agama Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 zapodalam temat zeby nie sprawdzila sie prognoza jednego z pierwszych powaznych hodowcow grzywek ze modna rasa szybko zejdzie na dno. angel duzo straciles w moich oczach chyba dobrze bawicie sie jak przedszkolaki bo udalo sie wam kupic fajnego pieska. itylko interesuje was, temat komu obrobic d... pozdrawiam p.kurkowskiego i hodowle sasquahanna ioczywiscie germanike Quote
Agama Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 czy zdajecie sobie sprawe ile trudu ciezkiej pracy hodowlanej trzeba zeby miec takie zwierzadka jakie macie... wy je poprostu kupiliscie co jest najprostrze. Quote
resuruss Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 O Matko!!!!Ja myslalam ,ze ja kupilam mojego najtaniej ze schroniska za 50 zl.,ale widze ze ktos byl jednak lepszy.... Nie ma co - rasa przechodzi kryzys-wielki kryzys...to smutne -az plakac sie chce... Byc moze ( ale tylko snuje przypuszczenia ) to piesek z Poznania...lub jakas inna bidka... agama prosze Cie bardzo dowiedz sie czegos wiecej jesli mozesz... Mam nadzieje ,ze ludzie ktorzy go kupili zaopiekuja sie nim nalezycie... Quote
Em-ka Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 :cry: - mam nadzieję, że teraz trafił w dobre ręce - do dobrego domku... Quote
AngelOfDeath Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 AnkaW napisał(a):AngelOfDeath napisał(a):o matko gdybym wiedzial tez bym sprzedal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Fuxa ? :evil: niooooooo 8) 8) 8) 8) ale ja musialbym doplacic :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Agama Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 witam res . malzenstwo, ktore kupilo tego nagiego rycerzyka jest dalej na wczasach nad mozem spia z nim chodza na plaze i sa dobrej mysli ze naprawde bedzie z nimi zawsze.oby tylko nie byl ukradziony. i odsprzedany za flaszke. pozdrawiam. Quote
resuruss Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 mam nadzieje jak juz napisalam ,ze jesli to dobrzy ludzie to zostanie u nich... Martwie sie tylko,czy to nie ktorys z grzywaczy w potrzebie... Z ostatnich: Tomus grzywacz z Poznania.... Naprawde moda na jakas rase jest niemal rowna z pojawieniem sie wielu jej przedstawicieli w opalach. Quote
Agama Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 res 10 lat temu taka moda zapanowala na szarpejki teraz jest bryndza. naprawde dobre aniolki stawiaja na mojej drodze a w zasadzie mojego kinga /jedyny w takim kolorze w polsce/i jest z mojej hodowli/piekne sunie przyfruwaja zza miedzy moze uda mi sie cos dobrego zrobic dla tej rasy jestesmy uzaleznieni od chinese shar pei i chinese crasted dog jaszczurka tez z tamtych rejonow pa. pa. Quote
paniMysza Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 o matko! co za bidul :( cale szczeście, że twoi znajomi go wzięli. Quote
bognik Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Jejku, jaki biedak - STRASZNE !!!!! :( Dobrze że wzieli.... Quote
Cockerek Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 NIe rozumiem, taki piesek i jeszcze z papierami za 10zł? Jakiś szwindel. A ci znajomi co kupowali, to w sumie dlaczego wzięli skoro wiadomo że co sjest nie tak, jakaś kradzież. I dlaczego nie można go zwrócić skoro ma tatuaż??? Chyba czegoś do końca nie zrozumiałam bo nie wierze. Angel, a z czego tak na prawdę się cieszysz? :roll: Quote
Genia Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 To jest napewno kradziony piesek. Sa ludzie,którzy kradną psy -oczywiscie tych małych ras albo szczenieta duzych ras z domków z działkami i z tego zyją. Są małe i bezbronne -wystarczy przeskoczyc ogrodzenie i juz jest ich. No cóz .pózniej znajdują kupców na tagach , na wystawach .na giełdach. Liczy się tylko cena -nie wazne skąd pochodzi i co to za rasa. Większość ludzi, którzy chcą kupić psa - wcale się nie zna - złodzieje lub handlarze mówią co chcą. :evilbat: Quote
Marta Chmielewska Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Byłam na tym targowisku kilka razy w Sopocie i nie widziałam nikogo z dorosłym nagusem na sprzedaż. Owszem, były szczeniaki z rodowodami i bez papierów (mówię o chińczykach) a specjalnie za nimi się rozglądałam. Być może przyszli kiedy mnie tam nie było... :-? Genia, a jeśli dla złodzieja liczy sie cena, to nie uważasz, że 10 zł za psa to trochę za mało? Na logikę, ryzyko przyłapania na kradzieży jest za wysokie, by sprzedawać psa za 10 zł. Nie oceniajcie z góry bo nikt nic w tej sprawie nie wie, poza tym, że ktos pozbył się kłopotu i bardzo szybko chciał to zrobić, skoro za 10 zł psa wcisnął. A dlaczego? Nie wiadomo jeszcze. Przykre, że rasa stała sie modna, nie życze tego innym. Przykre i złe. Quote
Genia Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Wydaje mi sie ,ze to nie był właściciel-uczciwie dał by ogłoszenie lub wyjasnił trudną i nagła sytuacje zmuszającą go do oddania psa za symboliczną cenę na wystawie dołaczając rodowód lub metryke - ten piesek z tego co piszą miał tatuaz. Jezeli ktos go sprzedał za 10,- i by ł w złym stanie fizycznym i pewnie psychicznym swiadczy o złym traktowaniu i przetrzymywaniu w złych warunkach , Quote
paniMysza Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Cockerek napisał(a):NIe rozumiem, taki piesek i jeszcze z papierami za 10zł? Jakiś szwindel. A ci znajomi co kupowali, to w sumie dlaczego wzięli skoro wiadomo że co sjest nie tak, jakaś kradzież. I dlaczego nie można go zwrócić skoro ma tatuaż??? Chyba czegoś do końca nie zrozumiałam bo nie wierze. Angel, a z czego tak na prawdę się cieszysz? :roll: pewnie wzięli, bo był w strasznym stanie i było im go żal. i jak dla mnie bardzo dobrze zrobili, bo piesek dalej by cierpiał, albo nawet mógłby nie przeżyć. Quote
resuruss Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 ja tez uwazam ,ze ci ludzie bardzo dobrze zrobili zabierajac psa...Jesli nie oni ,to pewnie kupil by go ktos inny a niewiadomo czy okazal by sie osoba uczciwa i podal to do wiadomosci a jak widac ci Panstwo to uczynili. Wlasciciela zawsze mozna namierzyc majac numer tatuazu psa,wiec chyba nie nalezy tutaj roztrzasac tematu zakupu kradzionego zwierzecia... :roll: Poza tym jesli piesek zostal faktycznie skradziony dlaczego nikt go nie szuka????Ja przegladam dziennie strony ogloszeniowe i jakos nie natknelam sie na ogloszenie o zaginieciu grzywacza...w ZK tez jakos nic nie wiedza.... Wydaje mi sie ,ze ludzie ,ktorzy odkupili tego psa maja dobre intencje i nalezy im sie raczej szacunek i podziekowanie... Quote
matrix..... Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 resuruss napisał(a):ja tez uwazam ,ze ci ludzie bardzo dobrze zrobili zabierajac psa...Jesli nie oni ,to pewnie kupil by go ktos inny a niewiadomo czy okazal by sie osoba uczciwa i podal to do wiadomosci a jak widac ci Panstwo to uczynili. Wlasciciela zawsze mozna namierzyc majac numer tatuazu psa,wiec chyba nie nalezy tutaj roztrzasac tematu zakupu kradzionego zwierzecia... :roll: Poza tym jesli piesek zostal faktycznie skradziony dlaczego nikt go nie szuka????Ja przegladam dziennie strony ogloszeniowe i jakos nie natknelam sie na ogloszenie o zaginieciu grzywacza...w ZK tez jakos nic nie wiedza.... Wydaje mi sie ,ze ludzie ,ktorzy odkupili tego psa maja dobre intencje i nalezy im sie raczej szacunek i podziekowanie... też tak uważam !! Quote
Draczyn Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Ja też uważam, że jeśli właściciel nie szuka psa, to lepiej nie szukać takiego właściciela, a jeśli szukać to tylko po to, aby go ukarać, ale na to brak odpowiednich przepisów i kółko sie zamyka Quote
resuruss Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Najgorsze jest to,ze taki "wlasciciel " ma prawo do psiaka przez trzy lata,bo polskie prawo traktuje psa jak przedmiot - a w tym wypadku rzecz zaginiona...Ja sama jeszcze sie sporo naczekam zanim moj ratowany grzywacz na prawde bedzie moj w oczach prawa. Quote
Draczyn Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Toteż właśnie uważam,że jak się znajdzie psa, którego nikt nie szuka, to albo go zachować, albo poszukać dla niego dobrego domu. Dośćjest tych cierpiącyh biednych psiaków Quote
Recommended Posts