Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'] [SIZE=1][COLOR=silver]A Una niestety w ogóle nie lubi psów...[/COLOR][/SIZE]

[/quote]
[I][B]Marysiu witaj w klubie[/B][/I]:cool1:

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Gosiu[/B] rozkoszna :loveu: i równocześnie tak inna... Una była zupełnie innym szczeniakiem :lol:

[B]malawaszko[/B] tak lepiej :cool3:

[B]JinnyAl[/B] fakt, ma duuuuże podpalania, Una ma mniejsze i ciemniejsze :)

[B]KUMPELko[/B] Bora nie jest gruba :mad:

[B]bigosie[/B] prawdziwa sztuka wymaga poświęceń :evil_lol:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

[B]nathaniel [/B]musiałam się dobrze przygotować do spotkania :razz: A więc i zadbać o odpowiedni poziom napełnienia żołądka ;)

[B]an3czko[/B] Una drapnęła mnie tylko raz :lol:
[SIZE=1][COLOR=silver]Ale ja nie chcę znajdować się w tym klubie :shake: [/COLOR][/SIZE]

[B]KaRa[/B] widziałam, że mieliście mnóstwo dobrej zabawy :multi:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[QUOTE][SIZE=1][COLOR=#c0c0c0]A Una niestety w ogóle nie lubi psów...[/COLOR][/SIZE][/QUOTE]
[quote name='an3czka'][I][B]Marysiu witaj w klubie[/B][/I]:cool1:[/quote]
coś mi się zdaję, że też tu przynależe.....:oops: :shake:

[IMG]http://img233.imageshack.us/img233/7452/imgp4828rk8.jpg[/IMG]

Prześliczna foteczka!!!!!

A na zdjęciach z Borą tylko latające uszy wszędzie:cool3: :loveu:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][B]an3czko[/B] Una drapnęła mnie tylko raz :lol:
[SIZE=1][COLOR=silver]Ale ja nie chcę znajdować się w tym klubie :shake: [/COLOR][/SIZE]

[/quote]
[I][B]Basco drapnął mnie więcej niz raz:cool1: [/B][/I]
[SIZE=1][COLOR=lightblue]Nikt nie chce znajdować się w tym klubie...[/COLOR][/SIZE]

Posted

[I][B]
[IMG]http://img353.imageshack.us/img353/583/imgp4911mg7.jpg[/IMG]
[/B][/I]

[QUOTE][B]bigosie[/B] prawdziwa sztuka wymaga poświęceń :evil_lol:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
[/QUOTE]

[B]Wszystko widzę podwójnie:evil_lol:[/B]:evil_lol::evil_lol:

Posted

[B]Marysiu i Uno:) baaaaardzo dziękuję za spacer(i Bora też:)), nie zaczął się sympatycznie, ale co tam. Wiedziałam na co się piszę;) [/B]
[B]Bora jak wróciła tak padła na płytki i spała:evil_lol: [/B]

[B]Piękne te zdjęcia, bardzo piękne:) Miło tak znajomy pyszczek zobaczyć...:loveu: [/B]

[B]Mnie się ona już tak mało szczenięca wydaje, ale co tam, ja po prostu już do niej przywykłam:lol: [/B]

[B]Tak, Bora ma dużo podpalania. Mnie się zarówno takie gończe podobają, jak i takie prawie całe czarne jak np. ostatnio widziany przeze mnie Nefryt :cool3: [/B]

[B]Bora nie jest gruba!!! Ona po prostu jest bardziej masywnym gończym, niż Una:) [/B]

[B]pozdrawiamy i pędzimy na wieczorny spacerek:)[/B]

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']coś mi się zdaję, że też tu przynależe.....:oops: :shake:[/quote]
heh, ja też :oops: :shake:

[IMG]http://img385.imageshack.us/img385/7035/imgp4896it2.jpg[/IMG]

ale extra :loveu:

Posted

Witaj Marysiu!
Przejrzałam [niestety niezbyt dużą bo sporo tego] część Twojej, a właściwie Uninej galerii. Muszę stwierdzić, że fotki robisz przepiękne no i oczywiście sama modelka niczego sobie. Jestem pod wrażeniem!!!

Pozdrawiam,
Janka

P.S. [quote name='Koma']heh, ja też :oops: :shake:
[/QUOTE]
Niestety jest Nas więcej…

Ech… Ja mam dwa suczki i One ze sobą się dogadują, ale z innymi psami bywa różnie… Mam takie głupie pytanie. Napisałaś, że Unie Bora na początku się niezbyt spodobała, a później razem biegały. Jak tego dokonałaś? Proszę, zdradź sekret :)

Posted

[quote name='Janka']
Ech… Ja mam dwa suczki i One ze sobą się dogadują, ale z innymi psami bywa różnie… Mam takie głupie pytanie. Napisałaś, że Unie Bora na początku się niezbyt spodobała, a później razem biegały. Jak tego dokonałaś? Proszę, zdradź sekret :)[/quote]

Ja mogę zdradzić sekret Marysi:cool3: Mianowicie obie chodziły równolegle w pewnej odległości od siebie na smyczach, jak już się trochę oswoiły to spuściłam Borę ze smyczy, żeby sprawdzić, czy nie zacznie Uny zaczepiać, a gdy szła w miarę spokojnie, zachowując dystans to Una także została spuszczona:razz: Una raczej ignorowała Borę, póki ta do niej się nie zbliżała zanadto:evil_lol: Bo Bora chodziła krok w krok za Unką:loveu:

Posted

[B]Paskuda_Bandzior[/B] jakoś tego nie zauważyłam :cool3:
Uszy, uszy! Gończe w ruchu to poezja uszu! :razz:

[B]Alicjo[/B] widok przyjemny, prawda? :)

[B]bigosie[/B] jak mi jeszcze powiesz, że widzisz DWA gończe, to się zacznę o Ciebie martwić :roll: :evil_lol:

[B]asiu[/B] i ja dziękuję za spacerek! Miło było zobaczyć drugiego gończaka :):):)
Ja też im mówiłam, że Bora nie jest gruba! W biegu jej nawet troszkę żeberka prześwitywały - ale to pies innego typu niż Una, potężniejszy, o grubszej kości.
Do tego ma kompletnie inny charakter, jest taka spokojna, ładnie się skupia na pańci... fajnie się dogadujecie :) :)

[B]Koma [/B]jak to miło, że nie jestem sama :lol:

[B]Janko[/B] dziękuję!
Zastosowałyśmy tak zwany "spacer równoległy", teraz myślę, że trzeba było w ogóle nie dopuścić do tego, żeby się suki wąchały :roll:
"Spacer równoległy" wygląda tak, że idzie się równolegle z psami na smyczach, trochę się skupia psy na sobie, ale nie za dużo - tak, żeby przestały interesować się sobą nawzajem, a zaczęły interesować otoczeniem, węszyć itp. Idzie się coraz bliżej siebie (myśmy z Asią szły praktycznie ramię w ramię, ale Bora była na krótkiej smyczy, a Una na flexi, więc Una była z przodu, potem skróciłam nieco flexi, żeby psice szły równolegle koło siebie), kiedy są już dostatecznie mało sobą zainteresowane - spuszcza się je - najpierw jednego, potem drugiego. I idzie się dalej. Celem jest to, żeby psy nie wykazywały nadmiernego zainteresowania sobą wzajemnie, ale się zauważały, żeby nie zaczęły się bawić, bo zabawa jest nakręcająca i może powodować kłopoty, nie należy też stawać, bo wtedy albo psy się zaczną bawić, albo któryś uzna, że skoro stoimy tu tak długo, to widocznie to jest "mój teren i trzeba go bronić". Dostaje się więc psy, które ze sobą chodzą, wspólnie węszą, kawałek się pogonia, znów wspólnie węszą, rozdzielają się, znów idą razem...
Podobno można tak przyzwyczaić do siebie nawet solidnie nie lubiące się psy - choć wtedy to oczywiście nie zajdzie na jednym spacerze. Tempo zbliżania się trzeba dostosować do psów, z niektórymi może się okazać, że spuścić je można dopiero po kilku, a nawet kilkunastu wspólnych spacerach na smyczy.

Pozdrawiam
Marysia i Una (która dziś zrobiła pierwszy raz overa nade mną leżącana ziemi - oo, takiego, jak [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=1704204&postcount=41"]TU[/URL] robi Kłak (trzecie zdjęcie od góry))

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Hej [B]Asiu[/B] :) Dziękuję za odpowiedź Jance :)[/quote]

Nie ma za co:cool3:

[quote name='Marysia_i_gończy'][B]asiu[/B] i ja dziękuję za spacerek! Miło było zobaczyć drugiego gończaka :smile::smile::smile:
Ja też im mówiłam, że Bora nie jest gruba! W biegu jej nawet troszkę żeberka prześwitywały - ale to pies innego typu niż Una, potężniejszy, o grubszej kości.
Do tego ma kompletnie inny charakter, jest taka spokojna, ładnie się skupia na pańci... fajnie się dogadujecie :smile: :smile:[/quote]

Wtedy była najedzona po prostu:evil_lol: Ale żeberka jej często widać. Jest to jeden ze szczuplejszych psów w przedszkolu i jest pokazywana jako wzór:loveu: Bo niektóre psy są strasznie przejedzone:shake: Myslę, że trochę do Nefryta będzie podobna(w końcu ten sam ojciec), a Nefryt to kawał chłopa:razz: Tyle, że niski:lol: A dogadywać się staramy, wszystkie komendy jak na razie wychodzą nam dobrze u p. Lisieckiego i czasem nas chwali, że ładnie pracujemy:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']
[B]bigosie[/B] jak mi jeszcze powiesz, że widzisz DWA gończe, to się zacznę o Ciebie martwić :roll: :evil_lol:
[/quote]

a tutaj to co?
[IMG]http://img353.imageshack.us/img353/583/imgp4911mg7.jpg[/IMG]

Chyba nie mam halucynacji:diabloti:Wszyscy widzą, że dwa:diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[I][B]Marysiu przeczytałam to, co napisałaś o spacerze równoległym i przypomniała mi sie pewna historia...[/B][/I]
[I][B]Gdy Basco zaczął chodzić na polowania, zawsze w towarzystwie dwóch seterów, też się nimi kompletnie nie interesował (w sensie negatywnym). Tropienie i wspólna praca zbliża:p.[/B][/I]
[I][B]Towarzycho wyglądało na całkiem zakumplowane i poza krótkimi scysjami o aport, wszystko było ok.[/B][/I]
[I][B]Na którymś polowaniu, w trakcie przerwy panowie uwiązali na chwilę dwa psy (Basco z seterem Aresem) do haka holowniczego. Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że pieskom splatały sie smyczki i przekroczony został akceptowany przez Basco dystans. Dzięki szybkiej reakcji TZa Ares żyje, ma się dobrze i nadal poluje:eggface:[/B][/I]

Posted

[B]asiu[/B] możesz być z niej dumna!! :loveu: :loveu: :loveu: Dla nas przedszkole to była droga przez mękę :lol:
Brat Bory, Atos, to też kawał psa - ale jest przy tym bardzo proporcjonalny i nie sprawia wrażenia ciężkiego :)

[quote name='bigos']a tutaj to co?
[IMG]http://img239.imageshack.us/img239/4855/imgp4911ajn2.jpg[/IMG]

Chyba nie mam halucynacji:diabloti:Wszyscy widzą, że dwa:diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]

Jakie dwa? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: [B]bigosku[/B] może lekarz by się przydał? :roll: :evil_lol:

[B]an3czko[/B] cóż, wspólne przywiązanie jest sprzeczne z zasadami spaceru równoległego :razz: Ale to co piszesz pięknie potwierdza to, co ja napisałam :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][B]an3czko[/B] cóż, wspólne przywiązanie jest sprzeczne z zasadami spaceru równoległego :razz: Ale to co piszesz pięknie potwierdza to, co ja napisałam :)
[/quote]
[I][B]Tak, tak Marysiu, wiem.[/B][/I]
[I][B]Chciałam tylko zobrazować, że z tą psia "przyjaźnią", to różnie jest i nigdy nie można zapominać się:evil_lol: [/B][/I]

Posted

Jakie dwa? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: [B]bigosku[/B] może lekarz by się przydał? :roll: :evil_lol:
[/quote]

[B]Marysiu, my to chyba sobie porozmawiamy, przy okazji sobotnich spotkań:mad:[/B]:mad::mad::mad::mad::mad::evil_lol:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][B]asiu[/B] możesz być z niej dumna!! :loveu: :loveu: :loveu: Dla nas przedszkole to była droga przez mękę :lol:
Brat Bory, Atos, to też kawał psa - ale jest przy tym bardzo proporcjonalny i nie sprawia wrażenia ciężkiego :)
[/quote]

Jestem:loveu: Tylko gdyby nie siałą takiej paniki jak widzi p. Lisieckiego byłoby cudownie:)

TO bardzo się cieszę tym Atosem, i mam nadzieję, że z Bory także łądny psiak wyrośnie:razz:

A czy mogę pojechać na klubową we wrześniu, choć dopiero tydzień pozniej bedziemy miały to wymagane pół roku?

Posted

[B]an3czko[/B] to na ile się psy "zakumplują" to już zależy od konkretnych psów :) Niektórym, niestety, nigdy nie można dowierzać :roll:

[B]bigosie[/B] ale o czym chcesz tak groźnie porozmiawać?
[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/8805/imgp4919vd4.jpg[/IMG]

Na szczęście nas nie będzie :cool3:

[B]Asiu[/B] pojechać zawsze możecie :lol: ale nie wiem, czy wystawić... klasa szczeniąt jest od 6 miesięcy i nie ma przebacz, czasem na klubowych jest też klasa baby - jeśli będzie klasa baby, to możecie wystawić w niej Borę, jeśli tej klasy nie będzie, to niestety nie.

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][B]KUMPELko[/B] Bora nie jest gruba :mad:

Pozdrawiam
Marysia i Una[/quote]
Marysiu, Broń Boże nie miałąm na myśli pisząc o Borze - grubaska, że rzeczywiście jest gruba :-(
Chodziło mi o to, żę to jeszcze szczeniaczek i one wszystkie są nie tyle grube co takie... ciężkie :roll: - proszę nie zrozumcie mnie źle :oops: Ja uwielbiam ten okres w wieku psa kiedy z takiej kuleczki przeistacza się w pięknego psa o idelanych proporcjach :loveu:
Bora jest pięknym psem, wspaniale umaszczonym i mam nadzieję, że zobaczę ją na klubówce w Świerklańcu (oczywiście o Unę się nie pytam bo to chyba oczywiste, żę tam będziecie :multi: )
Przepraszam asiu jeżeli cię uraziłam :-( :-( :-(

Posted

[quote name='KUMPELka']Marysiu, Broń Boże nie miałąm na myśli pisząc o Borze - grubaska, że rzeczywiście jest gruba :-(
Chodziło mi o to, żę to jeszcze szczeniaczek i one wszystkie są nie tyle grube co takie... ciężkie :roll: - proszę nie zrozumcie mnie źle :oops: Ja uwielbiam ten okres w wieku psa kiedy z takiej kuleczki przeistacza się w pięknego psa o idelanych proporcjach :loveu:
Bora jest pięknym psem, wspaniale umaszczonym i mam nadzieję, że zobaczę ją na klubówce w Świerklańcu (oczywiście o Unę się nie pytam bo to chyba oczywiste, żę tam będziecie :multi: )
Przepraszam asiu jeżeli cię uraziłam :-( :-( :-([/quote]

Oj, nie jestem zła:evil_lol: Zobaczymy się tak na 75%, a jak by była klasa baby to było by idealnie, a jak nie to chociaż poznamy wspaniałe ogarzo-gończe towarzystwo:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[B]KUMPELko[/B] nie planujemy z Uną obecności w Świerklańcu :)

[B]asiu[/B] wybierzcie się! Zobaczycie jak to wygląda, poznacie ludzi :cool1:

To my już znikamy od kompa, pa! pa!
[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/1541/imgp4927kz5.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][B]an3czko[/B] to na ile się psy "zakumplują" to już zależy od konkretnych psów :) [B]Niektórym, niestety, nigdy nie można dowierzać :roll: [/B][/QUOTE]
[I][B]Mój do nich należy, niestety...:huh: [/B][/I]

Posted

[B]bigosie[/B] ale o czym chcesz tak groźnie porozmiawać?
[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/8805/imgp4919vd4.jpg[/IMG]

[/quote]

:grin: :grin: :grin: swietne ujecie !

PS. Marysiu, nadrobilam zaleglosci ( mozna popatrzec, bo nastepne fotki pewnie znowu za miesiac :evil_lol: )