Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']

Odchudzić!!

Pozdrawiam
Marysia i Una[/quote]
Oj to nie jest proste, same warzywka z ryżem, ale na ostre zalecenie lekarza ruch musi być bardzo ograniczony po złamaniu łokcia :shake: :-( :-(
Może za bardzo wypoczełaś, i czujesz się zmeczona ;)

ZDJECIA :mdleje: :klacz:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Chodzenie z Uną w okolicy wody jest śmieszne ;) a czasem wkurzające ;)
Wygląda to mniej więcej tak: ludzie idą sobie spokojnie drogą, a Una wskakuje w jakąś ścieżynkę prowadzącą do wody: "patrz! można tędy dojść do wody! chodźmy! chodźmy! porzucasz mi piłkę! nieeee? to PATRZ! tu jest kolejne dojście do wody! zobacz! doszłam, zamoczyłam łapy! no chooooodź! porzucaj! nie? czemu nie?! no dobra, ale TU, patrz, tu!!! jest kolejne dojście do wody!" - i tak przez cały czas :evil_lol:
A po dojściu do wody czeka na piłkę. Wymusza piłkę. Usiłuje wyszczekać piłkę. Piłkę! No rzucaj tę piłkę! :cool3: A jak rzucę to płynie jak mała torpedka:

Pozdrawiam
Marysia i Una[/quote]
Buhahahaaaa:evil_lol::evil_lol:Jakbym swojego Dinka widziała:diabloti:
Tyle, że on tak ma cały czas, bez względu na to, czy jest woda, czy nuie;);):evil_lol:

Jaki macie aparacik:razz:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][SIZE=1]Wygląda to mniej więcej tak: ludzie idą sobie spokojnie drogą, a Una wskakuje w jakąś ścieżynkę prowadzącą do wody: "patrz! można tędy dojść do wody! chodźmy! chodźmy! porzucasz mi piłkę! nieeee? to PATRZ! tu jest kolejne dojście do wody! zobacz! doszłam, zamoczyłam łapy! no chooooodź! porzucaj! nie? czemu nie?! no dobra, ale TU, patrz, tu!!! jest kolejne dojście do wody!" - i tak przez cały czas :evil_lol:[/SIZE] [/quote]
Wiem coś o takim zachowaniu się psa, tyle, że mój tak ma jak wie, że ja mam piłke gdzieś na wierzchu... a do wody niestety jeszcze sie nie przekonał na coś więcej niż moczenie brzucha ... ale kto wie co będzie jutro :roll:

....a fotki są... no po prostu.... można się rozpłynąć! :loveu:
[COLOR=White]
[/COLOR][SIZE=1][COLOR=White]p.s. jakiej wysokości są stacjonaty dla large? coś nie moge sobie przypomnieć :hmmmm:[/COLOR][/SIZE]

Posted

Tia, to zachowanie znad wody jest mi dobrze znane. Z tą różnicą, że Sunday juz przy znalezieniu pierwszego zejścia do wody do niej włazi :lol:

Dziękuję za dedykację :loveu:

Anza, 55-65 cm.

Posted

[quote name='Nugatowa']Oj to nie jest proste, same warzywka z ryżem, ale na ostre zalecenie lekarza ruch musi być bardzo ograniczony po złamaniu łokcia :shake: :-( :-([/quote]

Złamaniu łokcia?? :crazyeye:
A pływać nie może?

[quote name='madzia i medor']Buhahahaaaa:evil_lol::evil_lol:Jakbym swojego Dinka widziała:diabloti:
Tyle, że on tak ma cały czas, bez względu na to, czy jest woda, czy nuie;);):evil_lol:[/quote]

Ona bez wody wymusza piłkę na inne sposoby :razz:

[quote name='madzia i medor']Jaki macie aparacik:razz:[/quote]

Czarny :eviltong:

[quote name='Anza&Hacker']Wiem coś o takim zachowaniu się psa, tyle, że mój tak ma jak wie, że ja mam piłke gdzieś na wierzchu... [/quote]

Oj, ja bym oszalała ;) ja generalnie wymagam opanowania od psa, nawet jak piłkę mam w ręku, albo położę ją na trawie :) ale woda kojarzy jej się nieodłącznie z rzucaniem piłki :)

[quote name='Anza&Hacker']a do wody niestety jeszcze sie nie przekonał na coś więcej niż moczenie brzucha ... ale kto wie co będzie jutro :roll:[/quote]

Przecież to niby retriever :-o

[quote name='Rauni']Tia, to zachowanie znad wody jest mi dobrze znane. Z tą różnicą, że Sunday juz przy znalezieniu pierwszego zejścia do wody do niej włazi :lol:[/quote]

Spaniel :multi: :eviltong: Una nie pływa od tak - wchodzi po brzuch i czeka na piłkę! piłkę! piłkę! :evil_lol:

[quote name='Kaśka (Hasta)']piękna wyderka!!!:loveu::loveu::loveu: [SIZE=1](i jak ładnie wyszły kropelki!)[/SIZE][/quote]

Kropelki są fajne :multi:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[QUOTE]Chodzenie z Uną w okolicy wody jest śmieszne ;-) a czasem wkurzające ;-)
Wygląda to mniej więcej tak: ludzie idą sobie spokojnie drogą, a Una wskakuje w jakąś ścieżynkę prowadzącą do wody: "patrz! można tędy dojść do wody! chodźmy! chodźmy! porzucasz mi piłkę! nieeee? to PATRZ! tu jest kolejne dojście do wody! zobacz! doszłam, zamoczyłam łapy! no chooooodź! porzucaj! nie? czemu nie?! no dobra, ale TU, patrz, tu!!! jest kolejne dojście do wody!" - i tak przez cały czas :evil_lol:
A po dojściu do wody czeka na piłkę. Wymusza piłkę. Usiłuje wyszczekać piłkę. Piłkę! No rzucaj tę piłkę! :cool3: [/QUOTE]
Normalnie czytając to WIDZĘ UNĘ :eviltong: Tak to napisałaś, że idelanie mogę to sobie wyobrazić :loveu:

[QUOTE][url]http://img211.imageshack.us/img211/760/imgp7175zf9.jpg[/url][/QUOTE]
A to zdjęcie to...... :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Po prostu już mi się opatrzyły Uny lecące, Uny biegnące, Uny łapiące piłkę, Uny pływające.... a TAKICH zdjęć Una ma niewiele:loveu: I jeszcze w wersji "golas" (czyli że bez obroży :eviltong: )
Po prostu taka fotka to widze ją w jakiejś książcze RASY PSÓW, przy tekście GOŃCZY POLSKI :cool3:

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']Normalnie czytając to WIDZĘ UNĘ :eviltong: Tak to napisałaś, że idelanie mogę to sobie wyobrazić :loveu: [/quote]

Starałam się :oops:

[quote name='Paskuda_Bandzior']A to zdjęcie to...... :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Po prostu już mi się opatrzyły Uny lecące, Uny biegnące, Uny łapiące piłkę, Uny pływające.... a TAKICH zdjęć Una ma niewiele:loveu: I jeszcze w wersji "golas" (czyli że bez obroży :eviltong: )
Po prostu taka fotka to widze ją w jakiejś książcze RASY PSÓW, przy tekście GOŃCZY POLSKI :cool3:[/quote]

[quote name='shangri_la']ja również :cool3:[/quote]

Dziękuję Wam dziewczyny :loveu: :loveu: :loveu:

Takie zdjęcie jest potwornie trudne do zrobienia, ponieważ Una patrzy na mnie :cool1: Tutaj poprosiłam siostrę, żeby stała przed nią, a Una bezczelna traktowała ją jako rozproszenie :lol: Ola cmokała, wołała po imieniu, a Una tylko czasem krótki rzut oka na Olę i zaraz znowu na mnie :lol: Musiałam złapać ten rzut okiem :evil_lol:

[quote name='Olcia&Tasha']witam Marysiu ;)
dawno mnie u was nie było.
pamietasz mnie jeszcze. ? gówniara od fotek z przecławia ;P
mozna powiedziec cicha fanka :P[/quote]

Pewnie, że pamiętam :) Fajnie, że się odezwałaś :multi:

Jeszcze pozwolę sobie wrócić do PET-SETu :p W Brzeźnicy całkiem bezużytecznie walał się tunel, slalom i jakieś hopeczki :multi: takiej okazji nie można było przegapić :cool1: [B]Hania[/B] porobiła trochę zdjęć:

Mięśniak slalomujący:
[IMG]http://img250.imageshack.us/img250/5964/una1qp8.jpg[/IMG]

Balans ogonkiem:
[IMG]http://img260.imageshack.us/img260/6472/una2wf1.jpg[/IMG]

Na której łapie ten pies się opiera i jakim cudem leci tam, gdzie leci?? :-o
[IMG]http://img61.imageshack.us/img61/5137/una4ps2.jpg[/IMG]

Zdecydowanie za wczesne odbicie:
[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/9326/una5kv8.jpg[/IMG]

A ja i tak będę skakać eLki!
[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/2783/una6ni1.jpg[/IMG]

[B]Haniu[/B] BARDZO dziękuję za fotki :buzi:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[QUOTE][IMG]http://img61.imageshack.us/img61/5137/una4ps2.jpg[/IMG][/QUOTE]
To jest tak naprawde baaardzo proste! :cool3:
Tylnie łapki z zadem dopiero co wychodzą zza zakrętu, prawa przednia jest obok tyczki, a lewa już wchodzi za nastepną - no przecież to wszystko tak oczywiste i logiczne - tyle, że Una każdą łape potrafi mieć na innej fazie slalomowania - jest za gibka! :diabloti:

Posted

[quote name='Anza&Hacker']To jest tak naprawde baaardzo proste! :cool3:
Tylnie łapki z zadem dopiero co wychodzą zza zakrętu, prawa przednia jest obok tyczki, a lewa już wchodzi za nastepną - no przecież to wszystko tak oczywiste i logiczne - tyle, że Una każdą łape potrafi mieć na innej fazie slalomowania - jest za gibka! :diabloti:[/quote]

Anza jakie straszczenie :diabloti: no w sumie prawda prawda.

Marysiu planujemy zakup sprzętu a mianowicie zostanie on przywieziony ze stanów juz za dwa tygodnie ;D wiec mam nadzieje ze spotkamy sie na zawodach agility. ;D i postaramy sie jakies ładne foteczki ;)

ale slalom cudny ;D

poooozdrawiam

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Hmmm... a podobno mieszkasz w podobnej okolicy? [/QUOTE]

Te drogi, te znaki :razz: Jezior mi niestety brak :placz:

[quote name='Marysia_i_gończy']No i niekoniecznie jest to raj dla właściciela psa myśliwskiego z duuużą pasją :evil_lol:[/QUOTE]

Czy moja tollerka ma pasję, jeszcze nie miałam okazji się przekonać, ale fakt, z myśliwskich jest [size=1]w końcu kaczka w nazwie zobowiązuje ;)[/size]

Ślicznie dziękuję za bonusik, Uniak-jednopłat :loveu:

[url]http://img211.imageshack.us/img211/760/imgp7175zf9.jpg[/url]
i to piękne, że brak słów! :)

Posted

20 stron do nadrobienie:lying::crazyeye:

Marysiu - fotki jak zwykle urzekające:loveu::loveu::loveu: Z przyjemnością obejrzałam wszystko

Mam nadzieję, że ze zdrowiem wszystko dobrze:p
Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję - do zobaczenia:p

[CENTER][IMG]http://img528.imageshack.us/img528/1253/imgp6149qs6.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

dzień dobry dziewczyny, zaległości nadrobione (ma to w sobie jakiś urok - nie musisz wyczekiwać na fotki, strona za stroną fajniejsze i nie chcą się skończyć - jak dla mnie bomba ;))!

Szybkiego powrotu do pełni sił :Rose:

Posted

[quote name='Anza&Hacker']To jest tak naprawde baaardzo proste! :cool3:
Tylnie łapki z zadem dopiero co wychodzą zza zakrętu, prawa przednia jest obok tyczki, a lewa już wchodzi za nastepną - no przecież to wszystko tak oczywiste i logiczne - tyle, że Una każdą łape potrafi mieć na innej fazie slalomowania - jest za gibka! :diabloti:[/quote]

Weź jednak, pani psor, pod uwagę, że ani jedna łapa nie jest podparta na ziemi!! :evil_lol:

[quote name='Olcia&Tasha']Marysiu planujemy zakup sprzętu a mianowicie zostanie on przywieziony ze stanów juz za dwa tygodnie ;D wiec mam nadzieje ze spotkamy sie na zawodach agility. ;D i postaramy sie jakies ładne foteczki ;)[/quote]

Ooooo! Gratuluję :multi:

[quote name='Gucio']Te drogi, te znaki :razz: Jezior mi niestety brak :placz:[/quote]

No tak, brak jezior to wada... :eviltong:

[quote name='Gucio']Czy moja tollerka ma pasję, jeszcze nie miałam okazji się przekonać, ale fakt, z myśliwskich jest [SIZE=1]w końcu kaczka w nazwie zobowiązuje ;)[/SIZE][/quote]

Tollerowa pasja na pewno jest inna niż gończa :)

[quote name='Gucio']Ślicznie dziękuję za bonusik, Uniak-jednopłat :loveu:[/quote]

Polecam się na przyszłość :cool3:

[quote name='Sznaucerka-Balbina']Witamy po przerwie:multi:[/quote]

Witajcie! :multi:

[quote name='Sznaucerka-Balbina'][URL]http://img260.imageshack.us/img260/6472/una2wf1.jpg[/URL]
Super:loveu:[/quote]

Dzięki :multi:

[quote name='olcha']Marysiu naoglądałam się fot Oltera :cool3: Piękny jest :cool3: Planujesz mieć z nim coś więcej do czynienia? :cool3:[/quote]

Nie wiem :) Olter jest jeszcze młody, ma dopiero roczek :) Zobaczymy, co z niego wyrośnie :)

Posted

[quote name='bigos']20 stron do nadrobienie:lying::crazyeye:

Marysiu - fotki jak zwykle urzekające:loveu::loveu::loveu: Z przyjemnością obejrzałam wszystko

Mam nadzieję, że ze zdrowiem wszystko dobrze:p
Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję - do zobaczenia:p[/quote]

[B]bigos!![/B] :multi: Cieszę się bardzo, że dotarłaś do nas!! :loveu: Ze zdrowiem lepiej :multi:

[quote name='AgaiPhara']dzień dobry dziewczyny, zaległości nadrobione (ma to w sobie jakiś urok - nie musisz wyczekiwać na fotki, strona za stroną fajniejsze i nie chcą się skończyć - jak dla mnie bomba ;))!

Szybkiego powrotu do pełni sił :Rose:[/quote]

[B]Aga![/B] :multi: Jak było w wirtualnych zaświatach? :cool1: Cieszę się, że się choć na chwilę z nich wynurzyłaś :loveu:

[quote name='madzia i medor']Dzień Dobry:multi::multi::multi:

Czekamy na fotki:p[/quote]

Fotek brak :eviltong:

I na dodatek czuję się całkiem, ale to całkiem usprawiedliwiona :evil_lol: mianowicie - przeprowadzamy się! Mieliśmy się przenosić już w przyszłym tygodniu, ale nie podłączono nam jeszcze gazu, a to oznacza, że nie ma ogrzewania i ciepłej wody. Więc trochę się nam to opóźni. W nowym mieszkaniu ekipa lada dzień skończy robotę. No i z tym wszystkim - HUK roboty! Brrr...

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']
Nie wiem :) Olter jest jeszcze młody, ma dopiero roczek :) Zobaczymy, co z niego wyrośnie :)[/quote]

:razz: :razz: :razz: Mi się on oprócz tego rudaska najbardziej podoba tak wizualnie bo się nie znam.

A gdzie się przeprowadzasz?

Posted

[quote name='olcha']:razz: :razz: :razz: Mi się on oprócz tego rudaska najbardziej podoba tak wizualnie bo się nie znam.[/quote]

Jak na razie ma bardzo fajny charakter i do tego jest bardzo ładny :loveu:

[quote name='olcha']A gdzie się przeprowadzasz?[/quote]

Do Suchego Lasu - tuż tuż pod Poznań :)