Agnes Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 Niby temat weterynaryjny, ale nie do konca - nie wiedzialam gdzie go umiescic, wiec dalam tutaj. Aza ma 1,5 roku, cieczke druga miala w kwietniu, potem taka dziwna ciaza urojona - niby bylo troszke mleka w sutkach, ale zachowanie w sumie bez zmian. Wydawalo mi sie, ze ciaza urojona sie skonczyla...Dzisiaj dalam jej taka rurke do gryzienia/jedzenia, a ona najpierw ja polozyla naprzeciwko siebie na poslaniu, potem zabrala i zaczela zakopywac na fotelu, a potem chodzila z tym po domu i szukala gdzie rurke schowac - o co chodzi? czy jednak ciaza sie nie skonczyla? czy to po prostu taki objaw, niekoniecznie macierzynski? Quote
Cortina Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 to może być atawizm, niektóre psy lubią sobie chować żarcie na później. Moja poprzednia ONka zakopywała sobie żarcie w tapczanie :roll: Quote
coztego Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 A wcześniej jadła takie "rurki"? Czasem jak pies dostanie coś nowego to nie bardzo wie co z tym zrobić i "wydziwia" :fadein: Quote
Agnes Posted August 11, 2005 Author Posted August 11, 2005 jadla jadla...ona zakopywala np kosc na dzialce, ale nigdy w domu! Czyli to napenwo nic zwiazanego z ciaza urojona ktora mam nadzieje sie skonczyla? Quote
efra-husky Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 Agnes Cortina chyba ma rację. Mi też się wydaje, że nie ma się czym przejmować. U mojej suni nie raz widziałam takie zachowanie. Nie raz dostała kurzą łapkę i biegała jak oszalała i kombinowała gdzie by ją schować. Najczęściej zakopywała na łóżku albo po poduszkami. I dodam, że nigdy nie miała ciąży urojonej. Quote
Agnes Posted August 11, 2005 Author Posted August 11, 2005 ufff pytam, bo we wrzesniu ma byc sterylka i jednak chcialabym zeby wszystko co zwiazane z ciazami i cieczkami bylo zakonczone do tego czasu ;) Quote
Nanami Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 Objawy ciąży urojonej zazwyczaj pojawiają sie w okolicach 2 miesiecy po cieczce :wink: Wiec to raczej nie ciąza urojona. Moja sunia zakopywała smakołyki i po cieczce, i w trakcie, i jak jej nie miała, i poczas ciazy urojonej, przed nią i po niej... I teraz po sterylce tez zakopuje w swoim posłaniu, próbuje wykopac dołek, puszcza smakołyk, przysuwa nosem, nosem i zebami naciaga posłanie i próbuje schowac... :evilbat: Quote
Agnes Posted August 11, 2005 Author Posted August 11, 2005 ciaza urojona byla...a cieczka nie trawala 3 tyg Quote
Recommended Posts