Daisunia Posted May 21, 2005 Author Posted May 21, 2005 ewaka to był napewno grenland , jestem tego pewna na 100 % , i nie mają żadnych kundelkow , są dwa psy sprowadzone , specjalnie wytresowant do zaprzegu , jeden srebrny , a drugi biały z taką czarną łatą , nie mają żadnych kundelkow, a wiec maja grenlanda + 8 pieknych haszczakow :) pozdrawiam. Quote
ewaka Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 nie piszę że nie mają grenlanda, bo może sobie nabyli, chociaż z pewnością żaden z nich - ani Rysiek ani Tomek na razie z nim nie startują, ani go nigdy nie zabierali ze sobą. Dlatego pierwsze o tym słyszę. Chyba, że kupili go tylko do hodowli, bo przecież byłoby absurdem gdyby chcieli z nim startować w klasie z husky. Co do tego mieszańca to albo się go pozbyli, albo im zdechł. Ale z pewnością mieli go przez kilka lat, i jeszcze dwa miesiące temu go widziałam na zawodach. Rysiek zawsze z nim startował. Więc może już go rzeczywiście nie mają, albo go nie widziałaś, albo wydawało ci się, że to husky, bo fakt jest doń nieco podobny. Rysiek samo go okreslał mianem alaskan husky, ale nie wiem z czym był zmieszany. Co do reszty husky, nie musisz mi pisać jakie są ;-), bo widziałam je na żywo dziesiatki razy, mam je na wielu zdjęciach, Dominik dwa lata temu cały sezon ścigał się Ryskiem.. O tym, że mają dwa husky ze sportowej linii też pisałam ci już powyżej, Szybszy chyba też. Ps. Jaki jest ten grenland? A tego psiaka tam nie widziałaś? [img]http://republika.pl/ewaidominik/vaira/rys1.jpg[/img] [img]http://republika.pl/ewaidominik/vaira/rys2.jpg[/img] [img]http://republika.pl/ewaidominik/vaira/rys3.jpg[/img] [img]http://republika.pl/ewaidominik/vaira/rys4.jpg[/img] [img]http://republika.pl/ewaidominik/vaira/rys5.jpg[/img] A to Mat- Elf-y psy Tomka: [img]http://republika.pl/ewaidominik/vaira/rys6.jpg[/img] Quote
Daisunia Posted May 21, 2005 Author Posted May 21, 2005 o własnie tą sunie widzialam :) te husky rownież . :D pozdrawiam Quote
Huskuś Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 [quote name='Daisunia']a Andy to ktora ?? [quote]Szczeniąt nie było żadnych zarejestrowanych od nich.[/quote] a może szczeniaki są zarejestrowane w Koszalinie ...[/quote] Nie mogą tak zrobić, że psy rejestrują w Szczecinie, a szczeniaki w Koszalinie. Przypuszczam, że te szczeniaki, które widziałam przywiezione z Inska pochodzą od nich. Czarno-białe niebieskookie lub różnookie. Ale jakoś nie pytałm ludzi o nazwisko hodowcy, bo nie pamiętalam jego nazwiska. Pamiętałam tylko, że ten pan dawno temu (kilka lat minęło) dzwonil do naszego oddziału i mówił, że kupił suczkę od Marty i że chce kupić drugą od niej - niebieskooką. :) Widać zmienił plany. Pozdrawiam Hania Quote
Asdf Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Wiem,że pan Jamoroży miewa szczeniaki bez papierów i to dosyć często. Sprzedaje je zazwyczaj na giełdach. Quote
Ula Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Zgadzam sie z Aga. Pan Jamroży miewa szczeniaki bez papierow z tzw "wpadek"...i faktycznie sprzedaje je na giełdzie. Wiem bo sama z nim rozmawialam kiedy sprzedawal szczeniaki na gieldzie w KOszalinie... Quote
ewaka Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Daisuni juz odpisałam, ale dla jasności - sunia ze zdjęć nie jest ani husky, ani grenlandem. O sprzedawaniu lewych szczeniaków z Ińska juz mi kiedys ktos mówił :roll: , ale nigdy go nie pytałam, sam też nic nie mówił, ani za rękę nikogo nie złapałam. Ale z tego co piszesz Ula, wpadki zdarzają się nierzadko :-? to smutne. Ciekawe czy będą szczeniaki po wpadkach psów od Mateusza, bo z tego co wiem oni dosyc rygorystycznie podchodzą do ewentualnego rozrodu psów pochodzących od nich. Quote
Daisunia Posted May 27, 2005 Author Posted May 27, 2005 to pewnie zrezygnowali z "produkcji" nie rasowych husky .... u mnie na osiedlu są dwa psiaki z tej hodowli i oba mają rodowody . tego jestem pewna na 100% pozdr. Quote
sh_maniak Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 [quote name='Artik&Shapali']Wiem,że pan Jamoroży miewa szczeniaki bez papierów i to dosyć często. Sprzedaje je zazwyczaj na giełdach.[/quote] Dokładnie dwa mioty. Quote
Ula Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 no i o dwa mioty za duzo...troche odpowiedzialnosci by sie przydalo.Skoro ktos nie umie upilnowac suki z cieczka to niech nie pcha sie w hodowle... :-? Quote
Aleksandra_B Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Witam. Niedawno byłam w miejscowości Ińsko, niedaleko Stargardu Szczecińskiego. Państwo wynajmują tam domek dla turystów. W ogródku jest odgrodzone miejsce dla piesków. Były to takie dwa pseudo boksy ( jakoś koszmarnie kojarzyło mi się to z Paluchem) i w każdym po ok. 4 budy i parę psiaków. Nie znam się na rasie :oops: , czy to Husky czy Malamut, no w każdym razie w tym typie psiaki. Usłyszałam przelotem, że Państwo mają tu hodowlę. Nie wiem jak wyglądają hodowle ale to mi się nie bardzo podobało. Być może to wszystko jest legalne i pieski mają dobrze. Dlatego pytam się tutaj czy coś wiecie na temat hodowli Husky w Ińsku. Ja będę tam w ten weekend, mogę porobić zdjęcia jak to wygląda jakby co... Quote
asher Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 A nie możesz spytać, jak się nazywa ich hodowla? Jeśli jest zarejestrowana, to na pewno ci powiedzą :wink: Quote
ewaka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Nie wiem ile osób ma husky w Ińsku, i podejrzewam ze oprocz jednego ze znanych zawodnikow - CHYBA nikt, ale nie wiem, wiec nie wiem czy to o jego psy chodzi. Nie wiem tez w jakich warunkach trzyma psy i gdzie. Ale w Insku u niego byla kiedys Daisunia z forum, mozesz sie zapytac, czy to to samo miejsce i przynajmniej dowiedziec sie w jakich naprawde sa warunkach, jezeli to o te psy chodzi. Nie wiem jak to wyglada, ale to ze psy mieszkaja w budach, jeszcze o niczym nie przesądza. Moje psy tez maja budy i ogrodzone kojce. Ale to nie jest całe ich zycie. No chyba, ze te psy siedzą tam cały czas. Ktoś do nich zaglada, czy sa bez opieki? bo z twojego postu tak wynika, jezeli tak, to nie rzeczywiscie nie za dobrze. CO do hodowli, to są niestety, różne - i takie z wypieszczochanymi łóżkowymi psami, i takie pełne swobody, ale tez takie w których jest kilkadziesiat psow zamknietch w lesnym kojcu, a własciciel zaglada do psów raz na tydzien, psy siedza w kojcach, a wyprowadzaja je wolontariusze. Wszystko legalnie. rozmowa na temat psow z Inska byla tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=22879&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=[/url] Quote
Aleksandra_B Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Dziękuję za informacje. Ja byłam w ogródku pana Jamrożego przez 5 minut, zobaczyłam, pogadałam z psiakami i później leciałam do pociągu. Także moja wiedza jest żadna jeśli chodzi o traktowanie tam piesków. ewaka, dzięki za link. Wiem przynajmniej, że nie jest to rozmnażalnia na szeroką skalę...chociaż jakiś zgrzyt jest..z tego co przeczytałam... Może uda mi się pogadać w ten weekend z którymś z Jamrożych. pozdrawiam Ola. Quote
Huskuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 [quote name='Aleksandra_B'] Wiem przynajmniej, że nie jest to rozmnażalnia na szeroką skalę[/quote] Nigdy nie mieli rejestrowanych miotów w związku kynologicznym. Mają zarejestrowane 3 psy w szczecińskim oddziale. Czy oni miewają szczenięta? Jeśli tak, to bez rodowodu. Pozdrawiam Hania Quote
Recommended Posts