Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hodowla w Insku psow rasy Siberian Husky .
prowadzi ją Mistrz Swiata Juniorow w sprincie (chodzi o dyscypline w sporcie zaprzegowym)jadę dzis tam w odwiedziny ,
czy moze maja strone internetowa ? (znam ich od wczoraj)
powiedzcie cos o tej hodowli .

pozdrawiam

Posted

Widze, ze masz malamutke. Czy do tej hodowli jedziesz po psa? Bo jesli tak to jaki masz cel? Chcesz laczyc malamuta i husky w zaprzegu. Oczywiscie jesli o to chodzi.

Posted

Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak mają przydomek. Szybszy, wiesz?
To jest tak, że oni mają 3 zwykłe haszczaki i jednego mieszańca - z którymi jeździ Rysiek Jamroży - i podejrzewam, że jezeli chodzi o hodowlę, to o tych psach mowa - te nie są zwycięzcami MŚ.

Tomek, syn Ryśka, jeździ od tego sezonu z dwójką psów od Mateusza Surówki, (chyba tych co miał Payook). - te z pewnością na razie nie są przeznaczone do hodowli, a na pewno nie zobaczysz ich na wystawach w Polsce, to psy typowo wyścigowe, i raczej nie zdążyłabyś się rozpędzić, jakby ci zniknęły za zakrętem. ;-)

Posted

[quote]Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak mają przydomek[/quote]
szukalam w necie pod nazwiskiem Jamroży i W Tabelach z wynkami z zawodow wpisane bylo Husky Team .
[quote]To jest tak, że oni mają 3 zwykłe haszczaki i jednego mieszańca[/quote]
aaha
[quote] te nie są zwycięzcami MŚ.
[/quote]
to jak w koncu jest bo sie pogubiłam ...

[quote]na pewno nie zobaczysz ich na wystawach w Polsce[/quote]
szkoda ...

pozdrawiam
i dzieki za info

Posted

Husky Team to - widziałaś nazwę klubu, kórego barwy kiedyś reprezentowali, a nie nazwę hodowli. Zachodniopomorski klub Husky Team już własciwie nie istnieje, a obaj - Rysiek i Tomek biegali ostatnie dwa sezony w barwach klubu Inuit.

Pewne zamieszanie moze ci sie robić w głowie, bo jeden z hodowców husky, - Jacek który tu jest tez na forum, zarejestrował sobie własnie przydomek Husky Team, ale to nie ma nic wspólnego z tamtym klubem.

[quote]to jak w koncu jest bo sie pogubiłam ... [/quote]

Rysiek biega z reguły w klasie C3 ze swoimi starszymi psami - 3 x husky + 1 taki husky-chart.

Tomek od tego sezonu biegał w D1 z dwójką młodych husky pochodzącymi z hodowli Mateusza Surówki.

Jak pojedziesz z wizytą, to różnice między psami Ryśka i Tomka zobaczysz od razu. To są zupelnie inne linie. Jezeli Rysiek ma w tej chwili zarejestrowaną hodowlę, to prawdopodobnie opiera się ona na tych 3 starszych husky, bo te młode nie mają jeszcze papierów hodowlanych, poza tym reprezentują typowo wyścigowe linie, które na ogół w Polsce nie sa wystawiane, bo nie są w typie naszych sędziów, i najczęściej dostają kiepskie noty, jeżeli nie dyskwalifikację.

Dzisiaj dostałam informacje, że ponoć sunia Tomka Mimi zostanie wystawiona na wystawie w Łodzi. Obawiam się jednak, że może zostać potraktowana jak psy Zbyszka Moskalika w Płocku. Ale źle nikomu nie zyczę, trzymam kciuki za wszystko co biega, ma dwa jaja, i nie siega brzuchem do podłogi, jak niektóre husky. Sama będę wystawiac Kaia, będzie łysy, więc tez bedzie wesoło.

Posted

[b]Ewaka napisała:[/b]
Sama będę wystawiac Kaia, będzie łysy, więc tez bedzie wesoło.

Ha,haaaaaaaa!!!! :lol: Zatem spotkamy się w sobotę w Łodzi,sędzia ten sam :D :P :D Ja będę miała pół łysego psa :wink: OKII wygląda cokolwiek ....dziwnie :wink: Głowa,szyja,klatka,boki super włos,za cholere nic nie da sie wyrwać :lol: Kończą się żebra i pies łysy,wiszą mu dredy na udach a nad tym góruje piękna kita ogona,owłosiona obficie :lol: Wygląda jak jaki lew....grzywiasty :lol: :lol: :lol:

Posted

A ja tez jade do Lodzi,ale tylko jako widz. A Mimi bardziej przypomina haszczaka niz te psy Moskalika :wink:

[quote] Ale źle nikomu nie zyczę, trzymam kciuki za wszystko co biega, [b]ma dwa jaja[/b], i nie siega brzuchem do podłogi, jak niektóre husky.[/quote]

A za suczki to juz kciukow nie trzymasz? :lol:

Posted

Agacia masz rację, te dwa ”owczarkowe” mało przypominaja tradycjne husky, ale z tego co widziałam na fotkach Zbyszek wystawiał też sunię, i chyba dostała ocenę dostateczną..... Mimi jest troche mniejsza i bardziej proporcjonalna... w kazdym razie popatrzymy, ;-) polezę na haszczaki, chociaż nic nie wystawiam. Na hocki nie przychodźcie, bo Kai z pewnościa i tak sie przebiegnie po całym stadionie, więc wszyscy go bedą widziec ;-)

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='ewaka']Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak mają przydomek. [/quote]

O ile dobrze pamiętam mieli zarejestrowane psy w oddziale szczecińskim. Jak nie zapomnę, to sprawdzę, czy nadal są zarejestrowane. Ale szczeniąt z papierami nigdy nie mieli.
Ludzie przywozili jakieś szczeniaki bezrodowodowe z Inska ale nie wiem czy to od nich.

Pozdrawiam Hania

Posted

Huskuś .. tego mi sprawdzać nie musisz ... ,

wiecie byłam u nich jakieś tydzen lub 2 tyg. temu ( zaprosili mnie i mojego ojca na jakiś festyn gdzie prezentowali swoje husky)
było naprawde super :)
poozdrawiam

Posted

[quote name='Daisunia']Huskuś .. tego mi sprawdzać nie musisz ... [/quote]

Już za późno. Właśnie wróciłam ze związku. :D
Są zarejestrowane dwie suczki i jeden pies od nich.
Szczeniąt nie było żadnych zarejestrowanych od nich. Pamiętam wszystkie mioty Husky w Szczecinie. :)

[quote]wiecie byłam u nich jakieś tydzen lub 2 tyg. temu ( zaprosili mnie i mojego ojca na jakiś festyn gdzie prezentowali swoje husky)
było naprawde super :)[/quote]

Ooooo, to może napisz więcej. Jak napiszesz co i jak, to już będę znała dokładnie połowę Husky zarejestrowanych w naszym oddziale, bo mamy ich całe 14. :)

Pozdrawiam Huskuś

Posted

[quote name='Daisunia'][quote]"Perła Ińska"[/quote] ładna nazwa :D
a skąd to wiesz ??
a mają jakąś strone wu wu wu :D ?[/quote]

Bo mają Andy odemnie i stąd wiem :wink:

Posted

grenlanda? a nie mylisz go może z tym psem-mieszańcem husky z chartem, czy czyms tam? Na pewno go mają, ale to nie jest ani husky, ani grenland. Rysiek mówił o nim alaskan husky, ale ja nie znam jego pochodzenia.

Z tym szczeniakami to ja też słyszałam, ze mieli jakies mioty, ale czy zarejestrowane i gdzie to nie wiem.