Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bo trudno uwierzyć w to co się stało , na pewno wydarzenia z soboty , skłonią wiele ludzi do refleksji , do zastanowienia się nad sobą , wartością życia ..... żyjemy w dziwnym świecie , gdzie rządzi nami materializm ... nie cenimy tego co najważniejsze .... czytam w dziale wystaw , bo no dziś już , miała być wystawa w NDM .. ale słusznie odwołali ten pokaz .... sama miałam psy zgłoszone, ale nawet gdy odział Legionowo wydał pierwsze info , że mimo iż mamy żałobę , wystawa się dobędzie ... miałam mieszane uczucia .... w sumie jechać ... tyle pracy w Marysię , znowu szoł , adrenalina .... ale w obliczu łez , bólu , jakoś miałam w sercu wstyd że myślę kategoriami własnych endorfin .... w obliczu takiej śmierci :( teraz tam czytam spory o kasę , pytania kiedy będzie wystawa , to mnie szlag trafił .... co znaczy kasa , jak nie ma życia ? Nie interesuje się polityką , to żyje obok mnie , nie mam upodobań , ulubionej partii .... jednak jakoś mnie to dziś dotknęło i trochę rozsypało ...

Może nie uwierzycie , ja tak bardzo kocham żyć , kiedyś dano mi drugą szansę , może temu wartość życia i ogólnie jego duch , priorytety się zmieniały .....
Dlatego wolę psy niż ludzi , potrafią kochać po prostu , wyrażać czyste uczucia , nie radzą nimi przedmioty .. cieszą się z tego co mają , nie wymagają więcej i więcej , potrafią współczuć ... po prostu bez obłudy , na pokaz ...

Łudzę się , że ta tragedia która dotknęła nas wszystkich i cały świat również , czegoś nas nauczy ... ja zawsze twierdzę że NIC nie dzieje się bez przyczyny , przeznaczenie czuwa ....

Posted

cytat z jednego z fo

[QUOTE]To mnie właśnie wkur... przed chwilą powiedzieli w radiu, że to jak dotąd największa tragedia w naszym kraju... Pamięta ktoś ile osób zginęło jak się hala na gołębiarzy zawaliła? Ale nie ta jest największa bo pasożyty zginęli a nie zwykli ludzie[/QUOTE]

... niestety ludzie czesto nie potrafia zachowac sie po ludzku :(

Posted

Ja staram się w internecie nie poruszać tematu tej tragedii-nie dlatego,ze mnie nie poruszyło.Za dużo jest idiotów,którzy chcą być na siłę kontrowersyjni żartując sobie z wydarzenia czy obrażając ofiary.

Nie lubiłam polityki Kaczyńskiego,wielokrotnie sobie żartowałam z jego decyzji i zachowań- tego się nie wstydzę .Ale tragedia jest tragedią,śmiercią ludzi,traumą dla rodzin.Należy współczuć zwyczajnie po ludzku.

O kraj się nie martwię,wszystko jakoś się potoczy,gdyż regulują to odpowiednie zapisy w ustawie zasadniczej.W wielkie pojednanie na scenie politycznej nie wierzę,różnice polityczne były,są i będą.Mogą się jedynie zatrzeć w chwili żalu i zadumy-bo jesteśmy tyko ludźmi.

I smutno mi było wczoraj okrutnie,niemal cały dzień spędziłam oglądając TVN24 i informacje o tym zdarzeniu.

Posted

[quote name='Vectra']Bo trudno uwierzyć w to co się stało , na pewno wydarzenia z soboty , skłonią wiele ludzi do refleksji , do zastanowienia się nad sobą , wartością życia ..... żyjemy w dziwnym świecie , gdzie rządzi nami materializm ... nie cenimy tego co najważniejsze .... czytam w dziale wystaw , bo no dziś już , miała być wystawa w NDM .. ale słusznie odwołali ten pokaz .... sama miałam psy zgłoszone, ale nawet gdy odział Legionowo wydał pierwsze info , że mimo iż mamy żałobę , wystawa się dobędzie ... miałam mieszane uczucia .... w sumie jechać ... tyle pracy w Marysię , znowu szoł , adrenalina .... ale w obliczu łez , bólu , jakoś miałam w sercu wstyd że myślę kategoriami własnych endorfin .... w obliczu takiej śmierci :( teraz tam czytam spory o kasę , pytania kiedy będzie wystawa , to mnie szlag trafił .... co znaczy kasa , jak nie ma życia ? Nie interesuje się polityką , to żyje obok mnie , nie mam upodobań , ulubionej partii .... jednak jakoś mnie to dziś dotknęło i trochę rozsypało ...
Może nie uwierzycie , ja tak bardzo kocham żyć , kiedyś dano mi drugą szansę , może temu wartość życia i ogólnie jego duch , priorytety się zmieniały .....
Dlatego wolę psy niż ludzi , potrafią kochać po prostu , wyrażać czyste uczucia , nie radzą nimi przedmioty .. cieszą się z tego co mają , nie wymagają więcej i więcej , potrafią współczuć ... po prostu bez obłudy , na pokaz ...
Łudzę się , że ta tragedia która dotknęła nas wszystkich i cały świat również , czegoś nas nauczy ... ja zawsze twierdzę że NIC nie dzieje się bez przyczyny , przeznaczenie czuwa ....[/QUOTE]
Tak, nie nie dzieje się bez przyczyny...

[quote name='Tengusia']cytat z jednego z fo
... niestety ludzie czesto nie potrafia zachowac sie po ludzku :([/QUOTE]
Tak. Właśnie przed chwila byłam w temacie wystawy w NDM. I... poniosło mnie...

[quote name='Lapeno']Ja staram się w internecie nie poruszać tematu tej tragedii-nie dlatego,ze mnie nie poruszyło.Za dużo jest idiotów,którzy chcą być na siłę kontrowersyjni żartując sobie z wydarzenia czy obrażając ofiary.
Nie lubiłam polityki Kaczyńskiego,wielokrotnie sobie żartowałam z jego decyzji i zachowań- tego się nie wstydzę .Ale tragedia jest tragedią,śmiercią ludzi,traumą dla rodzin.Należy współczuć zwyczajnie po ludzku.
O kraj się nie martwię,wszystko jakoś się potoczy,gdyż regulują to odpowiednie zapisy w ustawie zasadniczej.W wielkie pojednanie na scenie politycznej nie wierzę,różnice polityczne były,są i będą.Mogą się jedynie zatrzeć w chwili żalu i zadumy-bo jesteśmy tyko ludźmi.
I smutno mi było wczoraj okrutnie,niemal cały dzień spędziłam oglądając TVN24 i informacje o tym zdarzeniu.[/QUOTE]
Podpisuję się.
Brawo za mądre słowa.

Pzdr.

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]Co do tematu wczorajszej tragedii ....
Mnie [/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Navy][B]po prostu naszła [/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Navy][B]refleksja nad ułomnością Człowieka , nad kruchością ludzkiego istnienia

A u nas pomimo wiosny znowu jesień ...czy w tym roku , będzie wiosna ...lato , czy tylko jesień i zima , bo pomału tracę cierpliwość :mad:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]
A u nas pomimo wiosny znowu jesień ...czy w tym roku , będzie wiosna ...lato , czy tylko jesień i zima , bo pomału tracę cierpliwość :mad:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
[B][FONT="Times New Roman"][SIZE="4"][COLOR="#8b0000"]No ja też ... :angryy:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]

Posted

[quote name='halgre'][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=#8b0000]No ja też ... :angryy:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/QUOTE]
[COLOR=Navy][B]
[FONT=Arial]czyli jesteśmy w tym temacie zgodne ;)[/FONT][/B][/COLOR]

[quote name='zuzolandia'][B][I]Bedzie wiosnaa jeszcze troche cierpliwości ...

witaj kochana ...[/I][/B][/QUOTE]

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]witanko ...
a kiedy ta wiosna :hmmmm: w 2011 chyba :diabloti: ja naprawde mam już dość:cool3:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]Ozzy nie chce wychodzić , a mi się wele na włosach robią :oops::diabloti::evil_lol:i cholera mnie biere :mad:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Navy][B]Ozzy nie chce wychodzić , a mi się wele na włosach robią :oops::diabloti::evil_lol:i cholera mnie biere :mad:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

[B][I]a moze nam sie klimat zmienia i teraz bedziemy mieć pore deszczową i suchą z dodatkiem -40st mrozu? hihih
[/I][/B]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Navy][B]Ozzy nie chce wychodzić , a mi się wele na włosach robią :oops::diabloti::evil_lol:i cholera mnie biere :mad:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

[B][FONT="Times New Roman"][SIZE="4"][COLOR="#8b0000"]hahaha ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A Dindka deszcz ani ziębi ani parzy - łaziłby bez końca - zupełnie jakby nic nie padało ... Ja se mogę moknąć i marznąć, a jego to nie obchodzi - ma to gdzieś ![/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Navy][B]wiesz katastrofy zawsze biorą się ZNIKĄD:roll:
aha i to akurat nie w Polsce sie stało :cool3:

może czasem pomyśl zanim coś napiszesz :roll:
[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
przecie taka głupia to ja nie jestem ..
chodziło mi o to , że coraz więcej ludzi Z POLSKI ginie :razz:
czasem po prostu wystarczy się domyśleć :cool3:
a że prezydent z żoną zginał i ci wszyscy politycy , to już maskara ..

Posted

Że co Ci się robi? :diabloti:

Posted

[quote name='anetta']Że co Ci się robi? :diabloti:[/QUOTE]

[quote name='agaga21']no właśnie:hmmmm:[/QUOTE]

[COLOR=Red][SIZE=4]LOCZKI [/SIZE][/COLOR] [B][I]sie szanownej Alusi robią [/I][/B]:roflt::roflt::roflt:

Posted

[quote name='Asiaczek']Welle, po sląsku (?) wele = fale...:)
Ja to sobie tak wydedukowałam...

pzdr.[/QUOTE]
[B][FONT="Times New Roman"][I][SIZE="4"][COLOR="#8b0000"]Jesteś bardzo inteligentno dzioucha ! Umisz dedukować :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/SIZE][/I][/FONT][/B]

Posted

[COLOR=Navy][B]:cool2: brawa :klacz: dla Asiaczka .... zgadła .... mom wela ;) .... musze uciachać moje szanowne włosięta
a u nas rano zimno jak na biegunie polarnym a teraz wyszło słoneczko tylko wieje zimne wiatrzysko .....może to wiosna próbuje do nas dotrzeć :hmmmm:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B]:cool2: brawa :klacz: dla Asiaczka .... zgadła .... mom wela ;) .... musze uciachać moje szanowne włosięta
a u nas rano zimno jak na biegunie polarnym a teraz wyszło słoneczko tylko wieje zimne wiatrzysko .....może to wiosna próbuje do nas dotrzeć :hmmmm:[/B][/COLOR][/QUOTE]

nie ciachaj ... zaraz zima znowu to w dekielek ciepełko będzie :diabloti:

Posted

[B][FONT="Times New Roman"][I][SIZE="4"][COLOR="#8b0000"]No właśnie ... bedziesz miała przynajmniej futro na głowie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/SIZE][/I][/FONT][/B]

[IMG]http://i40.tinypic.com/1z3nz36.jpg[/IMG]

[url]http://halgre.posadzdrzewo.pl[/url]

Posted

[quote name='agbar']Nie umie sie przedrzec ta wiosna...
Alunia masz juz wlosy do dupy?:evil_lol:[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]do doopy mam ...nic z nimi zrobić się nie da .... a długość chyba jakieś 5 cm :hmmmm:[/B][/COLOR]

[quote name='fioneczka']nie ciachaj ... zaraz zima znowu to w dekielek ciepełko będzie :diabloti:[/QUOTE]
[COLOR=Navy][B]
kupie sobie berecik ;)[/B][/COLOR]

[quote name='halgre'][B][FONT=Times New Roman][I][SIZE=4][COLOR=#8b0000]No właśnie ... bedziesz miała przynajmniej futro na głowie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/SIZE][/I][/FONT][/B]

[URL]http://halgre.posadzdrzewo.pl[/URL][/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]a żebyś wiedziała że mam gęste futrzysko ... i to też poważny problem [/B][/COLOR]

[COLOR=Red][B] A ja dzisiaj za TEN post ...[/B][/COLOR]
[FONT=Arial][B][quote]Wymiękłam .....:shake:
[/quote][/B][quote]nie pałałam sympatią do obecnej ekipy rzadzącej ale[B] to co dziś się stało ścięło mnie z nóg ....TYLE LUDZI ....Rodziców , dziadków , mężów ...TRAGEDIA

[/B][/quote][/FONT][quote][FONT=Arial][SIZE=4][B]Pamięci WSZYSTKICH którzy zginęli w tej katastrofie [/B][/SIZE][/FONT]...
[FONT=Arial][B][IMG]http://img62.imageshack.us/img62/4940/zniczramkabeznapisupy8.jpg[/IMG][/B][/FONT][/quote][FONT=Arial][B]

i ten
[/B][/FONT][quote]i tu zadałaś rzeczowe pytanie , bo zgodnie z przyjętymi zasadami bezpieczeństwa głowa państwa czyli Prezydent i przedstawiciele sił zbrojnych nie powinni latać razem , takie przynajmniej zasady stosowane były ,,za starej Polski"[/quote][FONT=Arial][COLOR=Red][B]

dostałam od pewnego psychicznego owczarkarza o xywie [/B][/COLOR][/FONT] [URL="http://www.dogomania.pl/members/85590-Redpit"] [B]Redpit[/B][/URL] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]takie PW , które poniżej zacytuje
nie wiem co to za persona ...ale chorym psychicznie należy współczuć ..właściwie ich rodzinie i otoczeniu więc współczuję ...

wklejam z PW
[/B][/COLOR][/FONT][quote]
[B] kULTURA :) [/B]
[INDENT] Myślałem, że nauczyciele mają więcej .... :shake: - nie mam zamiaru zniżać się do Twojego poziomu - nie odpisuj, bo nie mam zamiaru konwersować z osobą z taką Inteligencją... co do kultury - masz taką - jaką prezentujesz [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG], ale w woli wyjaśnienia:
Żal mi rodzin i im współczuję - wszystkim, ale nie żal mi wszystkich, którzy tam byli... - bo nie mam zamiaru być obłudnikiem - jak wielu w tej chwili w Polsce - zginęło wielu ludzi... i już jest prawie "wybrany" Jeden z winnych - pilot - co powiesz Jego rodzinie ????
[URL="http://dziennik.pl/wydarzenia/article230019/Dlaczego_pilot_odmowil_prezydentowi.html"]http://dziennik.pl/wydarzenia/articl...zydentowi.html[/URL] - dzięki AMBICJOM jednego człowieka zginęło wiele osób... - ale historia pokaże kiedyś prawdę.
Pojednanie - jedno już przeżyliśmy, parę lat temu - po kilkunastu dniach było jak zwykle... i tu bedzie podobnie [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/diablotin.gif[/IMG]
... a napis KATYŃ II - wczoraj na obchodach na kartce - był chyba DNEM jakiego nie widziałem już dawno !!!:shake:
w tych dniach - Wielkiej Tragedii widać - jak WIELKA jest OBŁUDA... i to potwierdza, że zwierzęta są lepsze od ludzi ...
za kilka dni - jak wszystko ucichnie - zobaczymy czy w Polsce ludzie są jak dziś [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG] - i to jest najgorsze....

twój debilizm widać po psie jakiego posiadasz.... w avatrze lecz się - współczuję dzieciom, które uczysz... [/INDENT][/quote][INDENT]
[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]
Ciesze się że nie trafiłam uczac już tyle lat na takiego debilnego ucznia ....pomyślcie jak teraz wstydziłby się nauczyciel który toto uczy/uczył :shake:[/B][/COLOR][/FONT]

[/INDENT]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B]a żebyś wiedziała że mam gęste futrzysko ... i to też poważny problem [/B][/COLOR][/QUOTE]

[B][I][FONT="Times New Roman"][SIZE="4"][COLOR="#8b0000"]Jak dla ciebie to jest aż taki problem, to daj trochę tego futra, bo ja mam coś za mało tego włosa na łebie ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B]

[url]http://halgre.posadzdrzewo.pl[/url]