Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
Kuba jest dyslektykiem w całej rozciagłości / w tym też dysortografem/ wiec faktycznie lata pracy bo zaczęliśmy w wieku 7 lat / więc trwa to juz 9 latek :roll: /

A pewna moja znajoma z dumą oświadczyła mi, że załatwiła swojej córce (8 lat) zaświadczenie o dyslekcji i teraz Zosieńka sie musi się już przejmować 0X 0X Oczywiście Zosieńka żadnym dyslektykiem nie jest, tylko pospolitym rozpieszczonym leniem :evil:

Posted

Maga100 napisał(a):
Kuba jest dyslektykiem w całej rozciagłości / w tym też dysortografem/ wiec faktycznie lata pracy bo zaczęliśmy w wieku 7 lat / więc trwa to juz 9 latek :roll: /

A pewna moja znajoma z dumą oświadczyła mi, że załatwiła swojej córce (8 lat) zaświadczenie o dyslekcji i teraz Zosieńka sie musi się już przejmować 0X 0X Oczywiście Zosieńka żadnym dyslektykiem nie jest, tylko pospolitym rozpieszczonym leniem :evil:
bywają i acy :evilbat: a Kuba w soboty musiał jeździć do Centrum do poradnii na terapie pzrez 2 lata / potem pani stwierdziła ze ona juz mu nic nie zaproponuje , więc powtórka za jakiś rok no i ciągle praca w domu :-? /a wiem o takich osobach co rok przed egzaminami jechali na badanie , dostali zaśw, a na terapie nie musieli bo po prostu już nie było miejsc :evilbat: .Nie załuję tego ze Kuba jeździł , bo poznał wielu fajnych kolegów i koleżanki z podobnymi problemami / a wiadomo w koopie siła :wink: ale sa też i efekty naszej pracy ... dost z dyktanda :angel: /
Oj dobrze że Ozzy nie musi sie uczyć pisac :wink: :lol:

Posted

asher napisał(a):
A czym różni się dysortografia od dysleksji? :hmmmm:

dyslekcija to zbiur dysgrafi dysortografi itd....

samo zaswiadczenie tu nie ma czego zalatwiac hahah :)
ala moge sie zalorzyc ze kuba ma lepesze odeny z jezykow obcych niz z j.pol :D bo to normalne :D

Posted

Oj dobrze że Ozzy nie musi sie uczyć pisac :wink: :lol:

ozzy jest zapewne poliglota i by nas zaskoczyl nie ras hahha :D

Posted

XXL napisał(a):
asher napisał(a):
A czym różni się dysortografia od dysleksji? :hmmmm:

dyslekcija to zbiur dysgrafi dysortografi itd....
To w takim razie czym różnis ie dysgrafia od dysortografii? I jakie są inne "dys"? :lol:

Posted

Asher , konkretnie dysleksja to trudność czytania , ale jako jej składowe wchodzą jeszcze dysgrafia czyliniemożnosć osiągnięcia prawidłowego poziomu graf. pisma i dysortografia czyli niemożność nabycia umiejętności poprawnej pisowni pomimo znajomości reguł i zasad
.XXl masz rację nauka jęz obcych nie przysparza mu takich problemów jak j. ojczysty .Tylkoże najwazniejsze trafić na mądrych i wyrozumiałych pedagogów :wink:

Posted

Asher , konkretnie dysleksja to trudność czytania , ale jako jej składowe wchodzą jeszcze dysgrafia czyliniemożnosć osiągnięcia prawidłowego poziomu graf. pisma i dysortografia czyli niemożność nabycia umiejętności poprawnej pisowni pomimo znajomości reguł i zasad
.XXl masz rację nauka jęz obcych nie przysparza mu takich problemów jak j. ojczysty .Tylkoże najwazniejsze trafić na mądrych i wyrozumiałych pedagogów :wink:

haha cos o tym wiem z angilkia zawsze mialem lepsze oceny od polskiego ... poprostu mamy taki lipny jezyk ... ze trudno sie go wyuczyc hahah :D
(polski is latwa do mowienia gorsza do pisania)

Posted

daga10011 napisał(a):
Ozzy od marca troszku przypakowal :lol:
no wiesz 19 października Ozzulec kończy 14 miesiąc 8) więc nie może być lebiodką :wink:

a on tak przypakował na siłowni, czy przy misce? :lol:

XXL napisał(a):
poprostu mamy taki lipny jezyk ... ze trudno sie go wyuczyc hahah :D (polski is latwa do mowienia gorsza do pisania)

haha sprobuj sie nauczyc pisac po japońsku (chińsku) ewentualnie arabsku :evilbat:

Posted

dysgrafia czyliniemożnosć osiągnięcia prawidłowego poziomu graf. pisma
Hahaha, lekarze na to cierpią w takim razie :lol: I ja, bo bazgrzę jak kura pazurem :lol:

Posted

PIKA napisał(a):
daga10011 napisał(a):
Ozzy od marca troszku przypakowal :lol:
no wiesz 19 października Ozzulec kończy 14 miesiąc 8) więc nie może być lebiodką :wink:

a on tak przypakował na siłowni, czy przy misce? :lol:

XXL napisał(a):
poprostu mamy taki lipny jezyk ... ze trudno sie go wyuczyc hahah :D (polski is latwa do mowienia gorsza do pisania)

haha sprobuj sie nauczyc pisac po japońsku (chińsku) ewentualnie arabsku :evilbat:

hahah pika uczylem sie japonskiego i tez jest latwieszy :P od naszego kochanego jezyka ojczystego ;p :wink:

Posted

PIKA napisał(a):
XXL napisał(a):
hahah pika uczylem sie japonskiego i tez jest latwieszy :P od naszego kochanego jezyka ojczystego ;p :wink:

:o W pisowni? :o

tez :lol:

Posted

sota36 napisał(a):
Alus a gdzie wiadomosc ze Ozzulec jest super zdrowy???/ Moja mama sie w nim ...zakochala....

no dobra OZZULEC jest 100% zdrowy :angel: :laola: kontrola za 4 miesiace ot tak profilaktycznie :wink:
Mama Joli bardzo Ozzy'emu przypadła do gustu :wink: a że z podłogi ciężko było buziaki rozdzielać to wszedł na fotel przy którym mama stała i wycałował Gutkową babcię :wink:
Babcia Gutka to bardzo odważna osóbka nie rzuciła się na podłogę w pozycji zółwia i nie łapała za jądra :-? i bardzo miła bo dała sie wycałować Ozzyemu :wink: :lol:
Pozdrowienia dla Jolusiowej Mamci 8)