coztego Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='Flaire']A jakiej rasy są te pieski? (Tylko nie powiedz mi, że yorki albo westiki...)[/QUOTE] Akita.......
Flaire Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 No to może jest szansa, że jak nie będzie miała co zrobić z tymi wszystkimi szczeniaczkami, to się czegoś nauczy...
coztego Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='Flaire']No to może jest szansa, że jak nie będzie miała co zrobić z tymi wszystkimi szczeniaczkami, to się czegoś nauczy...[/QUOTE] Oby.... Ale jest też szansa, że pojedzie z nimi na giełdę, pójdą jak świeże bułeczki, państwo poczują kasę i następne krycie gotowe... :roll: Z tego co wiem, na giełdzie rasowe szczeniory schodzą doskonale :roll: Będę drążyć, może w końcu coś dotrze do tego ciemnego łba :mad:
Flaire Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 [quote name='coztego']Oby.... Ale jest też szansa, że pojedzie z nimi na giełdę, [/quote]No to będzie trudno ją przekonać, jeśli swoje własne szczeniaczki obcym osobom na giełdzie do budy albo na łańcuch potrafi sprzedać. :roll: [quote name='coztego']pójdą jak świeże bułeczki, państwo poczują kasę i następne krycie gotowe... :roll: Z tego co wiem, na giełdzie rasowe szczeniory schodzą doskonale :roll: [/quote]I stąd właśnie mamy problem. Dopóki jest popyt, to zawsze znajdą się osoby, którym nie zależy na zwierzętach, tylko na kasie i one będa ten popyt zaspokajać. Dlatego tak ważne jest uświadamianie ludzi, żeby psów na giełdzie nie kupowali.
coztego Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='Flaire']No to będzie trudno ją przekonać, jeśli swoje własne szczeniaczki obcym osobom na giełdzie do budy albo na łańcuch potrafi sprzedać. :roll: [/QUOTE] Mam nadzieję, że uda mi się tu trafić w czuły punkt, bo ona kocha te swoje psy, tyle, że nieodpowiedzialnie. W dodatku za swoje psy zapłaciła kupę kasy, bo to są rodowodowe psy, z porządnych hodowli, a teraz szczeniorki odda po parę złotych... :niewiem: Własnie mi się przypomniało, że przyjaciel jej ojca jest hodowcą, może jego zaprzęgnę do przekonania kuzyneczki mojej małej...
zadziorny Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='bogula'] zresztą popełniam 1000 post:multi:[/quote] Gratulacje :klacz: :klacz: :klacz: :knajpa: :cunao:
zadziorny Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='coztego']Normalnie mnie cholera weźmie :placz: Dowiedziałam się, że suka mojej kuzynki jest szczenna. Suka jest rasowa, ale nie robiła uprawnień hodowlanych, ma dopiero 1,5 roku :angryy: Najgorsze jest to, że kuzynka ma tez psa tej samej rasy, boję się, że wyjdzie z tego fabryczka :angryy: Nie potrafię jej przemówić do rozumu! :mad: Powiedzcie jak mam do niej trafić?![/quote] Może ręcznie? :hmmmm: :niewiem: :diabloti: Z doświadczenia wiem, że jak ktoś wbije coś sobie do łba, to i święty Boże nie pomoże :shake: (na marginesie - 18 miesięcy to właściwy wiek dla suki aby urodzić pierwsze szczenięta ;))
zadziorny Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Ja też już przy kawusi :kaffee_2: [B]Flaire[/B], [B]vigorowi[/B] nie jest smutno, bo ma jeszcze jednego szczeniora w domu (bodajże do czwartku). Prawdziwą pustkę poczuje dopiero jak to ostatnie "pisklę" wyfrunie z gniazda :cool3: :placz: [B]Coztego[/B] pracuj silnie nad swoją kuzyneczką :mad: :diabloti:
vigor Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Tak, tak domu pozostała Asta - do jutra:placz::placz::placz:. Jest wspaniała. Od wczoraj nie je już namoczonej karmy, tylko wtrynia taką prosto z opakowania. Podejrzewam,że bardzo ją kręci dźwięk (szum) ruszających się granulek karmy w miseczce. Jest z niej jednak straszny :evil_lol::lol: podgryzak kostek. Biorąc Diune tego nie przerabialiśmy, bo podlotek Diuna była o 5 miesięcy starsza. Tak, tak - to hodowca Zadziorny za żadne skarby nie chciał oddać (nawet w dobre ręce) swoich szczeniorów:cool1::mad:. Ahoj!
borsaf Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [B]Coztego[/B] Oj, nie będzie to łatwe zważywszy, że kuzyneczka kupiła psa i sukę tej samej rasy. Pseudohodowla juz wtedy jej po głowie musiała chodzić. Kto, bez takiego zamiaru, kupuje sobie klopot na głowę? Jak juz sie tak zdaży, że są w domu to człowiek by w te pędy sunię sterylizowal lub pieska kastrował.
borsaf Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [B]Bosik[/B] Wracaj do zdrowia i na dogo, smutno bez Ciebie.
Wojtek Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='coztego']Powiedzcie jak mam do niej trafić?! [/quote] Powolutku wyceluj, nie śpiesz się, wstrzymaj oddech i ... pociągnij za spust... :diabloti: [quote name='borsaf']Jak juz sie tak zdaży, że są w domu to człowiek by w te pędy sunię sterylizowal lub pieska kastrował [/quote] No co Ty borsaf taka?! Jak to jedno lub drugie? Sprawiedliwość musi być! Cały inwentarz pod nóż! Wszystko co się rusza! Wypruwać wszystko! :angryy:
bos Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='coztego']Normalnie mnie cholera weźmie :placz: Dowiedziałam się, że suka mojej kuzynki jest szczenna. Suka jest rasowa, ale nie robiła uprawnień hodowlanych, ma dopiero 1,5 roku :angryy: Najgorsze jest to, że kuzynka ma tez psa tej samej rasy, boję się, że wyjdzie z tego fabryczka :angryy: Nie potrafię jej przemówić do rozumu! :mad: Powiedzcie jak mam do niej trafić?! Ja gadam swoje, a ona swoje :shake: Nie może nawet zrozumieć, dlaczego wysterylizowałam Kreśkę... :roll: Nie mam do niej siły... :placz:[/quote] Kuzynka napewno jest ......... od Rydzyka , jak do niej nic nie dociera.....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: , uważa że najlepsze metody antykoncepcji u psów to kalendarzyk i mierzenie temperatury........./oczywiście bez urazy dla osób które to stosują, doceniam....nie wysmiewam.../ ......ma tego pierwsze efekty. Prawdopodobnie będąc zwolenniczką naturalnych porodoów w domu ,nie pójdzie do weta.....tylko sama przegryzie pępowinę.......:evil_lol: :evil_lol:.......i zdezynfekuje....... :drinking: Chwalebne i nawet w domu nieraz się przydaje..... Witam wszystkich bardzo gorąco i dzięki za troskę , zainteresowanie , telefony,a nawet listy........:loveu: :loveu: :loveu: Zabieram się do czytania, choć muszę przyznać że byłem raczej na bieżąco dzięki Justynie.....:lol:.....ale nie ma to jak samemu prześledzić .....ile się straciło....... Dzisiaj również mamy mecz , myślę że będzie na co patrzeć , i co by nie mówić i jak na to nie patrzeć pod względem osiagniętego wyniku, to dla niektórych i tak .....".nasi" wygrają.......:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [B]Vigor [/B], racja że z meczami jestem na bieżąca, ale myslę że i Ty możesz powiedzieć to samo......:lol::lol::lol: :lol:
bos Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [B]zadziorny[/B] , serdeczne gratulacje nowego nabytku , jest bardzo ładny....... tylko mam jedno zastrzeżenie , nie wiem może Ty na to zwróciłeś uwagę.......ale spójrz na zdjęcie [IMG]http://i5.tinypic.com/14ccf8i.jpg[/IMG] :evil_lol:.........dlaczego w nowym samochodzie masz juz maskę przeciętą na pół.:crazyeye:...ja wiem że japończycy są oszczędni.....ale bez przesady.....to chyba jakiś błąd fabryczny........:crazyeye::cool3: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) .......i jeszcze błotniki....ta sama historia....... [IMG]http://i5.tinypic.com/14cchtx.jpg[/IMG] ....ale skoro Tobie to pasuje to.....git , przynajmniej masz reflektory w całości.....co nadaje przodowi drapieżny wygląd......:lol: ;) A propo drapieżności, we wczorajszym progranie motoryzacyjnym w TVN Turbo porównywany byl Yaris i Fiesta ......padło takie stwierdzenie .......że Toyota Yaris ma ......[B].zadziorny [/B]przód :loveu: :evil_lol: :evil_lol::multi: :multi: :multi: Oplułem ze śmiechu cały ektan TV a [B]Jazon [/B]zaczął szczekać jakby rozumiał o co chodzi........ ......i my mówimy ze to psy upadabniają się do swego właściciela.....:diabloti::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [B]borsaf[/B] , już jestem, wszystko na najlepszej drodze do wyzdrowienia....:evil_lol: :lol: ;) :lol: [B]Flaire [/B], serdeczne dzięki za troskę i bardzo szybką reakcję ....tylko gdzie ja madrego ortopedę znajdę.......mus się rozejrzeć:lol: :lol:
bos Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [B]Ela_h[/B] , no przesliczne zdjęcia i maleństwa , juz nie mogę się doczekać dalszych relacji.....:multi::multi::multi: [B]Ali [/B], no pieknie [B]Deryś[/B] się prezentuje w szkółce........kiedy egzaminy do następnej klasy.........:loveu::lol:. Śliczne foty......[B]goranik[/B] ma wprawę :multi: :multi: [B]Jazon[/B] bedzie chyba siedzial dalej w tej samej klasie za nieobecności...:evil_lol: :evil_lol:
bos Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [B]zadziorny[/B] , serdeczne dzięki za pomoc w organizowaniu akcji jak to sam nazwałeś"Wystawianie Jazona" i uzupełnienie relaci zdjęciami...:loveu::lol: :multi:
bos Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='vigor']............ [B]Bosik - [/B]odszukaj mój post, pisałem: [I]"a Bosika ostawcie w domu" [/I]:placz::placz::placz:, przepraszam za okropaśną w skutkach przepowiednię. Za to mundial będziesz miał oglądnięty na bieżąco :lol::evil_lol:. [B]J & J [/B]- brawa za wspaniały występ w Raciborzu (Justyna zostaw tych dwóch Panów co fikają i to byle jakie fikołki:evil_lol:). [/quote] [B]Vigor,[/B] dobrze to zapamiętałem...........wierz mi..........kara Cię nie ominie..:drinking::popcorn: , niech no tylko zawitam w twoje strony......:evil_lol: :evil_lol: :lol: ;)
bos Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 A tu jakoś cicho , samego mnie zostawiliście........no to nieładnie:mad: :cool3: :lol: ;) No to zrobię sobie przerwę.....i jakąś starą kawę zaliczyć [IMG]http://i6.tinypic.com/14cd26u.gif[/IMG]
Nitencja Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 bos ja jestem :) wlasnie obcielam sznaucerka i teraz mam wolne do 15:00 :)
coztego Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='borsaf'][B]Coztego[/B] Oj, nie będzie to łatwe zważywszy, że kuzyneczka kupiła psa i sukę tej samej rasy. Pseudohodowla juz wtedy jej po głowie musiała chodzić.[/QUOTE] Nie, to miala być hodowla! Miała ambicje, kupiła drogie psy, z dobrych hodowli, uczyła się o rasie, gadała z hodowcami, rozmyślała o wystawach... Ale zapału starczyło tylko na chodofflę... :angryy: Pies okazał się wadliwy, więc mówiłam, żeby go od razu wykastrować, bo reproduktorem nie będzie. Ale przecież "Nie zrobi z psa idioty" :roll: Szkoda gadać, a teraz widzę do czego to miało prowadzić... :mad: Zobaczymy co będzie dalej... [B]bos[/B], widać, ze już Ci się poprawiło :evil_lol:
bos Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [B]Gosia i Luka , [/B]mam nadzieje że tata już w domu i czuje się dobrze, czego mu bardzo serdecznie życzę. Przepuklina to wbrew pozorom nie taki pikuś jakby się wydawało, jest bardziej uciążliwa w dalszej rehabilitacji i trzeba się mocno pilnować w pierwszym roku po operacji:lol: :lol: A Ty się nie martw egzaminami, wiem że chciała byś jak najlepiej , a jeśli ktoś chce to tok się spełni. Wierzę w twoje zdolności. Co do Twojego ulubionego autora jak dobrze zrozumiałem i przeczytałem Jonathan Carroll...........toż to czysta "Kraina Chichów" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:........ ......a po co Ci ....[quote name='Gosia i Luka']......"Całując Ul"....[/quote].....całować ul Carolla jak u Vigora jest ich kilka i to całkiem nowych , kolorowych.:eviltong:....a przy okazji może i [B]Vigorowi[/B] by się całus dostał że o [B]juniorze[/B] nie wspomnę :evil_lol: :evil_lol: :lol: ;) ;) Przemyśl to:diabloti: :evil_lol: :eviltong: :lol: :lol: ;) ;)
zadziorny Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='bos'] Dzisiaj również mamy mecz , myślę że będzie na co patrzeć , i co by nie mówić i jak na to nie patrzeć pod względem osiagniętego wyniku, to dla niektórych i tak .....".nasi" wygrają.......:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [/quote] No, chyba że padnie remis :roll:. Wtedy ani jedni, ani drudzy "nasi" nie wygrają :evil_lol: :diabloti: ;)
bos Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [B]Nitencja , coztego[/B], fajnie że nie jestem sam........jak tam sznaucerek wyszedł.............na jamnika......:lol: :lol: :lol::evil_lol: :evil_lol: :cool3: :lol: ;) ;) [B]coztego[/B] po czym sądzisz że mi już lepiej......:diabloti::evil_lol: :lol: :lol: :lol: ;) ;) ;)
bos Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='zadziorny']No, chyba że padnie remis :roll:. Wtedy ani jedni, ani drudzy "nasi" nie wygrają :evil_lol: :diabloti: ;)[/quote] .......:evil_lol::evil_lol: :evil_lol:.....zostanie w rodzinie podział:evil_lol: :evil_lol: ;)
bos Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [B]Ibolya, [/B]jak tam spotkanie środowe Bodrysia ze szczylkiem , tatuś dał mu na lody ........czy może lody się już roztopiły...:loveu:.:loveu:.:loveu:.:loveu:
Recommended Posts