zadziorny Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Witajcie :lol: Co to? Wszyscy dzisiaj zaspali :hmmmm: :niewiem:. Kawusia stygnie :kaffee_2:
Flaire Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 No nie, no... Niektórzy już po herbatce. :-) Właśnie zamówiłam karmę dla szczeniaka.
Nitencja Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 My juz po kawie. i czekam na sznaucerka zeby go doprowadzic do ladu :)
zadziorny Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Trudzia pięknie dziękuje wszystkim za życzenia i przesyła gorące lizy :calus:. Jest już wygłaskana i wymiziana w Waszym imieniu :multi:, a za chwilę będzie skubana [SIZE=1](jeszcze o tym bidula nie wie i beztrosko śpi na moich kolanach :evil_lol:)[/SIZE]
Gosia_i_Luka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='zachraniarka']Ale według kryterium Gosi Ludwiś jest średni :multi: bo póki co waży ok. 25 kg :D Hugusio już duży, bo 40kilowy cielaczek :lol: [/quote] Dokładnie tak uważam. :cool3: Patrząc choćby na to, ile miejsca w aucie zajmuje Hugusio, a ile Ludwiczek. :lol:
Ela_hryckiewicz Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Hej Hej wstawajcie !!!:hand: :hand: Co tak pusto sie zrobilo :mad: :mad: Piwko juz podano:beerchug: :drinking: Mecz jest dopiero o 20 czyzby emocje dosiegly zenitu :evil_lol:
Ela_hryckiewicz Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Kurcze jak ten samotny baly zagiel na oceanie :mad: :mad: sluchajcie nie mam co czytac :cool3: :cool3: a tak nawiasem karmie lakiego sucha karma dostepna na rynku bardzo popularna P.....pal talko taka mu wchodzi czy moze sprobowac cos innego ? Oczywiscie Dora mu podjada i bardzo przybrala na wadze !!!
Ela_hryckiewicz Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Ok !!! Jestes na pewno duzym autorytetem w tej dziedzinie czy mozesz mi cos poradzic ?
Ela_hryckiewicz Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Locia jest jeszcze szczeniaczkiem czy karmisz ja sucha karma dla szczeniat i jaka ?
vigor Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Witam! [B]Elu - [/B]a może warto kupić Acanę :lol::evil_lol::cool3:. Może się przydać, bo .... .
Flaire Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 [quote name='Ela_hryckiewicz']Locia jest jeszcze szczeniaczkiem czy karmisz ja sucha karma dla szczeniat i jaka ?[/quote]Ja na pewno nie jestem autorytetem od karm - Misię karmiłam Pedigree, pomimo oburzenia bardziej ode mnie światłych dogomaniaków. Mogę Ci powiedzieć, że w USA Pedigree jest uważane za ok karmę, podczas gdy Purina, którą w Polsce uważają za ok, w Stanach jest uważana za be. Wszystko to, moim zdaniem, kwestia reklamy. Misię przestałam karmić Pedigree kilka lat temu, bo puszczała śmierdzące bąki - natomiast jej córka Api puszczała śmierdzące bąki po Royalu. Teraz karmię Misię Eukanubą, którą od lat karmiłam w USA (a z której po przyjeździe do Polski zrezygnowałam, bo była droższa niż polędwica wołowa - teraz polędwica podrożała, a Eukanuba staniała, więc ja wróciłam z Pedigree do Eukanuby, a Api je Hillsa). Locia dostaje Eukanubę Puppy & Junior dla średnich ras.
borsaf Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [B]Flaire[/B] zawsze miałam z tym problemy: czy erdelki to duża rasa, czy średnia? Ja Regona karmie Eucanuba pupy,Junior ale dla ras dużych:roll:
Ela_hryckiewicz Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Jesli malemu smakuje pedegi i nic mu nie jest to jest ok :lol: W kwestii bakow to masz racje laki baczy strasznie smierdzaco :mad: Dzieki !!!
Ela_hryckiewicz Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Vigor kup jedna paczke wiecej na pewno sie przyda !!!
Flaire Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 [quote name='Ela_hryckiewicz']W kwestii bakow to masz racje laki baczy strasznie smierdzaco :mad: [/quote]Ela_h, jak bączy, to znaczy, że coś z trawieniem jest nie do końca tak, jak być powinno, więc ja bym spróbowała innej karmy. [quote name='borsaf'][B]Flaire[/B] zawsze miałam z tym problemy: czy erdelki to duża rasa, czy średnia? Ja Regona karmie Eucanuba pupy,Junior ale dla ras dużych:roll:[/quote]borsaf, tu zadałaś skomplikowane pytanie, więc ja dam skomplikowaną odpowiedź ;-): AT są na pograniczu ras średnich i dużych, więc Misia dostaje Eukanubę Adult (od niedawna Light) dla ras dużych, a Locia - Eukanubę Puppy dla ras średnich. :roll: W zasadzie ja karmię AT karmą dla dużych ras, z rozmaitych powodów, i na początku Locia też jadła Puppy dla dużych ras. Ale ona rosła bardzo, bardzo powoli, a poza tym jestem pewna, że jej waga docelowa będzię sporo poniżej tych 25 kg - więć zmieniłam jej karmę na tę dla ras średnich, na której teoretycznie powinna rosnąć troszkę szybciej.
Ela_hryckiewicz Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='Nitencja '] witam. Jestem po wizycie u dentysty :lol: Ide umierac.[/QUOTE] nie rob tego Dogo trzyma Cie za raczke i lizami naszych terierow bedziemy Cie potrzymywac przy zyciu :loveu: :loveu:
Flaire Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 [quote name='Nitencja']witam. Jestem po wizycie u dentysty :) Ide umierac.[/quote]Nitencja, nie masz jakiegoś teriera do trymowania, czy cóś? ;-)
Nitencja Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Elu dziekuje moje teirery tez sie mna zajely i wszystkie pchaly sie powachac - no bo takie dziwne zapachy.teraz laza za mna wszystkie i wachaja ajak siadam to mnie zaraz oblaza.
bos Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='Nitencja'].............. :) Ide umierac.[/quote] Ani mi się waż...........musisz być zdrowa do soboty i zęby zaleczone bo mięso będzie twarde i trza będzie mocno gryżć, na chyba że wolisz suchary na mleku i płatki owsiane na wodzie......:cool3: :lol: :lol: Trzymamy kciuki za Ciebie ........i za twoje obolałe dziąsła. [IMG]http://i4.tinypic.com/zx9xt0.gif[/IMG]
Kliwia Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote]Napisal: [B]Nitencja[/B] witam. Jestem po wizycie u dentysty :smile: Ide umierac.[/quote] [B]Nitencja b[/B]rawo ,brawo :klacz:za odwage, :glaszcze: az tak zle ? Ja chyba pojde za Twoim przykladem cyt: [COLOR=magenta]"Ide umierac"[COLOR=black]tez[/COLOR][COLOR=black] po dzisiejszej zizycie i tylko po uzupelnieniu opatrunku.:-( [/COLOR][/COLOR]
Ela_hryckiewicz Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [B]Kliwia [/B] ty tez !!!:placz: :placz: Usciski i caluski trzymajcie sie cieplutko :loveu: :loveu: sciskamy kciuki za Was :thumbs: :thumbs: Wspolczuje, te lupanie w glowie:comp26: :comp26:
Ali26762 Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Heyka :) Czy z poniższego zapisu mam rozumieć, iż Deryl wyjdzie na ring jako pierwszy, już o godzinie 10.00? (od 10.00 zaczyna się ocena psów): [B] RING 8: Sędzia - Henryk Stępka[/B] [U] Terier walijski - Welsh Terrier[/U] PSY Klasa młodzieży 1 290 - 290 SUKI Klasa pośrednia 1 291 - 291 Klasa otwarta 1 292 - 292 [U] Jamnik długowłosy króliczy - Kaninchen-Dachshund Langhaar[/U] PSY Klasa użytkowa 1 339 - 339 SUKI Klasa szczeniąt 1 340 - 340 Klasa młodzieży 1 341 - 341 Klasa otwarta 2 342 - 343 Klasa weteranów 1 344 - 344 [U] Jamnik długowłosy miniaturowy - Zwerg-Dachshund Langhaar[/U] PSY Klasa szczeniąt 1 345 - 345 Klasa młodzieży 2 346 - 347 Klasa weteranów 1 348 - 348 SUKI Klasa otwarta 1 349 - 349 Klasa użytkowa 1 350 - 350 [U] Jamnik długowłosy standardowy - Dachshund Langhaar[/U] PSY Klasa pośrednia 1 351 - 351 [U] Jamnik szorstkowłosy miniatur. - Zwerg-Dachshund Rauhhaar[/U] PSY Klasa użytkowa 1 352 - 352 SUKI Klasa championów 1 353 - 353 [U] Jamnik szorstkowłosy standard. - Dachshund Rauhhaar[/U] PSY Klasa młodzieży 2 354 - 355 Klasa użytkowa 1 356 - 356 SUKI Klasa młodzieży 1 357 - 357 Klasa otwarta 1 358 - 358 [U] Seter angielski - English Setter[/U] SUKI Klasa otwarta 1 428 - 428 [U] Seter irlandzki mahoniowy - Irish Red Setter[/U] PSY Klasa otwarta 1 429 - 429 SUKI Klasa otwarta 2 430 - 431 Klasa użytkowa 1 432 - 432 [U] Seter szkocki - Gordon Setter[/U] PSY Klasa otwarta 1 433 - 433 [U] Wyżeł wajmarski krótkowłosy - Weimaraner kurzhaarig[/U] PSY Klasa championów 1 434 - 434 SUKI Klasa młodzieży 1 435 - 435 Czy możcie mi coś powiedzieć na temat tego sędziego? Jezuuuuu, ale mam pietra...
Flaire Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Tak, Deryl wchodzi pierwszy, a o Panu Sędzi nic nie wiem. Ale spoko, sędziowie to z reguły bardzo mili ludzie, powiedz mu, że to Twój pierwszy raz i wszystko będzie super. Nie zapomnij tylko, że po ocenie na ringu, jeśli wygrasz tytuł Zw. Mł., będziesz musiała jeszcze na ring wrócić na porównanie o rasę. To będzie na samym końcu - najpierw najprawdopodobniej porównają obie suki, a potem zaproszą Ciebie na porównanie z lepszą z nich (chociaż spotkałam się i z przypadkami, gdzie do porównania od razu zapraszają wszystkich zwycięzców klas i z nich wybierają).
Recommended Posts