Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie

Chciałabym podzielić się z Wami moją radościa. Jak pisałam wcześniej mój Bosmanek zginął w wypadku i mąż nie chcial się zgodzić na nowego psa ale udało mi się i mamy tym razem sunię też westika.

Wiem że prawdziwi hodowcy może powiedzą że zrobiłam źle bo kupiłam bez rodowodu, ale po prostu w obecnej chwili nie było mnie stać na wydanie sumy dwukrotnie większej. Ale piesek do kochania nie musi mieć rodowodu.

Pozdrawiam

Posted

Moja psinka też już od 1,5 h jest ze mną. :) Jest cudowna. Ma potarganą sierść długości ok. 1 cm, jest biała, a grzbiet ma prawie cały czarny. Bródke ma białą, między oczami siwy pas, jasno-beżowe "policzki". Uszka ma przecudowne. Czarne z brązowymi obramowaniami. Choć mam ją krótko, to zna cały dom, biega i bawi się nieustannie. Obecnie biega po domu ze szmatką, która wycierałam jej łapy, bo włożyła jedną do miski z wodą. Musiałam myć cały dom, bo ślady były wszędzie :wink: . Jest świetna, tylko że po kądym wyjściu na spacer musze albo wybierać jej małe kawałki trawy z sierści, albo zamiatać przedpokój. Dam jej chyba na imię Tosia, albo Etna, bo to przecież wulkan energi. :D

Pozdrawiam

Posted
proponuje Etna,skoro taki z niej wulkanik :) .Wiele radosci obu psiulkom,i temu od pani Bosmana i foksiowi :)

Ekhem... dziękuje, a żeby nie było potem wątpliwości: jest to "pseudofoksterier", czyli bez rodowodu. :roll:

Jest słodka :wink:

Posted

Moja sunia wabi się Samanta. Jest cudna, narazie jeszzce trochę przestraszona bo zabrana od siostry i trochę jej samej smutno. Dziękuję za życzenia, kejti tez życze wielu radosnych chwil z Etna. :Dog_run:

Posted
Dziękuję za życzenia, kejti tez życze wielu radosnych chwil z Etna. :Dog_run:

Postanowione. Ona będzie Tosia :) . Jest za słodka na imie Etna :wink: Ja też dziękuje.

Posted
proponuje Etna,skoro taki z niej wulkanik :) .Wiele radosci obu psiulkom,i temu od pani Bosmana i foksiowi :)

Ekhem... dziękuje, a żeby nie było potem wątpliwości: jest to "pseudofoksterier", czyli bez rodowodu. :roll:

Jest słodka :wink:

Przecież żaby psiak była rasowy to nie musi mieć rodowodu :roll:

Musi mieć metrykę urodzenia a nie rodowód. Rodowód jest wyrabiany na podstawie metryki, także jeżeli masz psiaka z metryką to jest to psiak rasowy.Jeśli natomiast masz psa z rodowodem to jest to pies rasowy, rodowodowy.

Pozdrawiam 8)

Posted

Przecież żaby psiak była rasowy to nie musi mieć rodowodu :roll:

Musi mieć metrykę urodzenia a nie rodowód. Rodowód jest wyrabiany na podstawie metryki, także jeżeli masz psiaka z metryką to jest to psiak rasowy.Jeśli natomiast masz psa z rodowodem to jest to pies rasowy, rodowodowy.

Pozdrawiam 8)

A wieć jest pies pseudorasowy bez rodowodu i metryki.. :wink: :D

Posted
[Przecież żaby psiak była rasowy to nie musi mieć rodowodu :roll:

Pozdrawiam 8)

Ale namieszałaś... powiem krótko: to, co określa się jako "pies z rodowodem" to może być równie dobrze pies z samą metryką. Chodzi o fakt posiadania dokumentu, a nie jego rodzaj.

Posted

ja na jednego psa mowie border bo ma wypisz wymaluj cechy border collie aczkolwiek trudno by bylo uwazac ze to rasowy border :) .Wazne ze on kocha mnie,ja kocham go,jest w dobrej kondycji i najbardziej przypomina bordera wiec nie ma o czym gadac :) .Niech sie trzyma cieplo i tyle :)

Posted
ja na jednego psa mowie border bo ma wypisz wymaluj cechy border collie aczkolwiek trudno by bylo uwazac ze to rasowy border :) .Wazne ze on kocha mnie,ja kocham go,jest w dobrej kondycji i najbardziej przypomina bordera wiec nie ma o czym gadac :) .Niech sie trzyma cieplo i tyle :)

Dokładnie. Moja Tosia jest kundelkiem, choć uszy, pyszczek, nogi, ogon, barwe - wszystko ma jak foksterier, poza papierami. :D