Jump to content
Dogomania

Hrvatski ovcar

Recommended Posts

Guest Anonymous
Posted

Svim vlasnicima i uzgajacima hrvatskih ovcara!
Radi pribli

• 2 weeks later...
Guest Anonymous
Posted

Hallo,
I want some informatons about your dogs, clubs and shows.

• 10 months later...
Guest Anonymous
Posted

[img]http://www.svijet-ljubimaca.com/kinologija/pasmine/hrvatskiovcar/3.jpg
[/img]

Posted

[quote]Svim vlasnicima i uzgajacima hrvatskih ovcara!
Radi približavanja stajalista i okupljanja vlasnika i uzgajaca hrvatskih ovcara, molim da mi se jave svi zainteresirani za unaprijedenje pasmine na moj mail radi suradnje.
Zainteresiran sam za sve podatke o psima, od slika, crnobijele i u boji pa do starih ocjenskih lista, pisama, raznih dogadaja,...
Sve to i sli

• 3 weeks later...
Guest Anonymous
Posted

Buco ovi te nesto, da izvines zajebavaju. Nesvidja im se jezik. Nego reci mi gdje mogu da nadjem o starim balkanskim psima. Vidio sam ono na SB stranici, ali mislim da sam prije jednom naletio na jednu drugu slicnu stranicu o izumrlim pasminama s balkana. Reci ako znas.

• 3 weeks later...
Guest Anonymous
Posted

Hvlala ovo sam vidio vec. Prije sam bio na nekoj drugoj stranici nemogu se sjetiti koja. Znam da su imali rukom nacrtane pse, vjertovatno vec izumrle. A jedan se interasovo za ove malo manje poznate pse sa Balkana.

Nego reci mi o HO-u. Kako oni "ferceraju?" Jeli k'o oni skodski da ih sa zvizdukom moras kontrolisati? I kolika je visina u ovih pasa?

Ja sam jednom vidio uz stado ovcarskog psa. Nije bio bas velik, i imao je nekako povije rep. Vjerovatno nije bio HO. Koristeli se oni za rad jos uvijek i koliko puno?

Posted

To si vidio na mojim stranicama [url]www.global.hr/ljubimac.asp[/url] ali za sada je baza podataka zatvorena zbog redizajna stranice, a vijesti su jučer krenule, pa ako ima

Posted

Without provocation please, and then we write english, till then Croatian and only croatian!

[img]http://www.inet.hr/~fkovacev/zastava-hrvatska.gif[/img]

Posted

Obzirom da jos nisam dobio svoje tekstove na engleskom i njemackom, a ja kuzim u njemacki "ko Mara u krivi ku..." a s engleskim sam tako-tako, moram pisati na nasem.

Nedavno su se u Srbiji, da ne ispadne da politiziram, kinolozi sjetili da od hrvatskog ovcara stvore svoju pasminu i gle cuda - oduvijek je postojao VOJVODJANSKI PULIN!!!

Istini za volju, postojao je i postoji ali s time da je to hrvatski ovcar kojeg tamosnje stanovnistvo zove PULIN a i ovdje kod nas ga ponegdje tako zovu. O rijeci PULIN pisao sam nesto kao i drugi a sada cu morati ocito jos vise.

Pulin je izvedenica koju koristi hrvatski puk, a oznacava psa za vodjenje, tjeranje, skupljanje i cuvanje stoke. Ostavljao se samo onaj pas koji je pokazivao volju za radom, a svaki drugi se sklanjao. Na taj nacin, seljak je nesvjesno (ili svjesno!!!) oformio izuzetno radnog psa - hrvatskog ovcara.
U Madjarskoj su od njega stvorili MUDIa a sada u Srbiji stvaraju VOJVODJANSKOG PULINA.

Jos bi se moglo o tome pisati ali za sada toliko,

pozdrav iz Slavonskog Broda

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Startala je podstranica KUCNI LJUBIMCI u sklopu portala [URL=http://www.global.hr]GLOBAL internet vrata u Hrvata[/URL]

Stranica objavljuje sve podatke o kućnim i inim ljubimcima a u pripremi su i druge novosti. Posjetite na

Guest Anonymous
Posted

Umm... don't understand the language, but LOVE YORU DOGS! So perdy indeed... :D

• 1 month later...