matrioszka2 Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Istnieje prawdopodobieństwo, że jest w szpitalu.Nie było też Gajki .... i w ogóle większości psów, jakie mamy na zdjęciach. Dzisiaj poszła do DS kaukazka sprzed wejścia.:lol: oraz szczeniak. Szczeniaki są 3 - czarne. Z naszych faworytek tylko Alutka się trzyma.Poza tym jest Szczotka, Beza szorstkowłosa kremowa,biały puszysty Reno, kłapouchy rudy Gonzo,Ralf ... Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Gończe i gończaki w potrzebie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199806-GO%C5%83CZE-i-ich-mixy-w-potrzebie-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-i-dyskusyjny?p=16073153#post16073153[/url] trzeba ustalić co z Moną .... czy jeszcze jest. Są domy chętne na Azję w typie gończej istryjskiej, więc proszę o zgłaszanie gończaków na w/w wątek. Quote
Monika_D Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Witajcie! Jestem nowa, mam na imię Monika. Pochodzę z Nowodworu i choć mieszkam od 5 lat w stolicy, to cały czas pamiętam skąd wyszłam i mam kontakt z rodzinnymi stronami. :) Znam schronisko w Nowodworze jeszcze z czasów dzieciństwa - wtedy to była zwykła umieralnia, a o adopcjach nikt tam nie słyszał. Z tego co widzę, to się tam poprawiło, zapewne dzięki Waszemu wkładowi w dużej mierze. Założyłam konto na dogo, by pomagać wirtualnie w adopcjach psów z Nowodworu. Chciałabym promować psy ze schronu na mojej tablicy na FB. Przed chwilą udostępniłam Alutkę, ogłoszenie na Allegro. Tutaj link do mojego profilu: [url]http://www.facebook.com/profile.php?id=100001223934330[/url] - czy ktoś z Was, kto ma FB i się udziela w schronie, mógłby mi wysłać zaproszenie? Wtedy łatwiej mi by było mieć z Wami sensowny kontakt. A tutaj mój mail: [email][email protected][/email] - możecie podsyłać na niego psy do adopcji, będę ogłaszać, robić wydarzenia na FB, itp. Niestety na DT, ani na DS się nie nadaję - brak przestrzeni i finansów, a do tego mam dwa koty. Ale chcę pomóc przynajmniej w szukaniu domów. Które pieski aktualnie można ogłaszać i jakie dane kontaktowe podawać w ogłoszeniu, jakie warunki adopcji? Pozdrawiam, M. :) Quote
MaDi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Dostałam przed chwila telefon,że jakaś kobieta z Lublina chce oddać na już 4 miesięczną wyżełkę, nic więcej nie wiem jaki to psiak, ile w nim wyżła i jaki jest powód oddania. Jutro powinnam mieć więcej szczegółów. Może macie jakieś pomysły? Kontakty do miłośników rasy? Quote
Monika_D Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='MaDi']Dostałam przed chwila telefon,że jakaś kobieta z Lublina chce oddać na już 4 miesięczną wyżełkę, nic więcej nie wiem jaki to psiak, ile w nim wyżła i jaki jest powód oddania. Jutro powinnam mieć więcej szczegółów. Może macie jakieś pomysły? Kontakty do miłośników rasy?[/QUOTE] Może spróbujcie popytać myśliwych? W kółkach myśliwskich, w nadleśnictwach? Tam są takie psy potrzebne. Quote
MaDi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='Monika_D']Może spróbujcie popytać myśliwych? W kółkach myśliwskich, w nadleśnictwach? Tam są takie psy potrzebne.[/QUOTE] Nie oddaje psów myśliwym, większość z nich traktuje psy w najlepszym wypadku jak potrzebne rzeczy. Nie mówię,że wszyscy są źli ale preferuję "normalne" domy gdzie pies jest przyjacielem, a nie tylko narzędziem pracy. Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='MaDi']Dostałam przed chwila telefon,że jakaś kobieta z Lublina chce oddać na już 4 miesięczną wyżełkę, nic więcej nie wiem jaki to psiak, ile w nim wyżła i jaki jest powód oddania. Jutro powinnam mieć więcej szczegółów. Może macie jakieś pomysły? Kontakty do miłośników rasy?[/QUOTE] Po Azji się miejsce zwolni, może weźmie ją na DT ktoś, powiedz kobicie, żeby nam dała tydzień i niech wyśle Ci zdjęcia. Moniko, co do myśliwych to takie mamy doświadczenia, że niech to szlag, sunia ma 4 miechy, jest niewysterylizowana, zamieszka w stodole z innymi psami myśliwskimi żeby "węchu nie stracić" i 2 razy w roku będzie rodziła po 10 kundli zmiksowanych z jagdterierem, foksterierem, albo gończym. Zapomnij. Quote
as_ko Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Witaj Monika Im nas więcej tym lepiej :) Aktualnie domu szuka jeszcze sunia Gacka, która ze schronu z Nowodworu pojechała na DT do Warszawy. Jej wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/198593-Szcz%C4%99%C5%9Bciara-z-Nowodworu-GACULA-ju%C5%BC-w-DT-czeka-na-DS[/url] Donka Diuna też potrzebuje pomocy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/198737-Donka-z-Nowodworu-k-Lublina.Oko-nie-widzi-dysplazja-zwyrod-stawu.-Operacja[/url]. A Azja, którą zabrałyśmy ze schronu do hotelu do Zamościa za kilka dni jedzie już do swojego domu stałego: [url]http://www.dogomania.pl/threads/198698-Azja-%C5%9Bliczna-dziewczynka-w-kropki-szuka-swojego-domku[/url]! Oj tylko nie dla myśliwych! Oni nie nadają się na właścicieli psów. Quote
MaDi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='E-S']Po Azji się miejsce zwolni, może weźmie ją na DT ktoś, powiedz kobicie, żeby nam dała tydzień i niech wyśle Ci zdjęcia. Moniko, co do myśliwych to takie mamy doświadczenia, że niech to szlag, sunia ma 4 miechy, jest niewysterylizowana, zamieszka w stodole z innymi psami myśliwskimi żeby "węchu nie stracić" i 2 razy w roku będzie rodziła po 10 kundli zmiksowanych z jagdterierem, foksterierem, albo gończym. Zapomnij.[/QUOTE] Na razie nie panikuje;) Jak coś to umieszczę ja na trochę w klinice. Quote
LadyS Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Dziewczyny, miejcie oczy szeroko otwarte: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199831-Lublin-Zagin%C4%99%C5%82a-ruda-suczka!!!!?p=16074412#post16074412[/url] Quote
MaDi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='ladySwallow']Dziewczyny, miejcie oczy szeroko otwarte: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199831-Lublin-Zagin%C4%99%C5%82a-ruda-suczka!!!!?p=16074412#post16074412[/url][/QUOTE] Dodam tylko,że to okolice ul. Bronowickiej ( okolice Gali). Quote
Monika_D Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='MaDi']Nie oddaje psów myśliwym, większość z nich traktuje psy w najlepszym wypadku jak potrzebne rzeczy. Nie mówię,że wszyscy są źli ale preferuję "normalne" domy gdzie pies jest przyjacielem, a nie tylko narzędziem pracy.[/QUOTE] Rozumiem, mimo, że ze wsi jestem, to z myśliwymi nie miałam przyjemności/nieprzyjemności - poszukam w necie jakichś stron miłośników tej rasy. W sumie, nie wiem dlaczego pomyślałam o myśliwych, w końcu jestem weganką, fe! Wstydzę się... :oops: Na swoim profilu na FB zamieszczę album ze zdjęciami nowodworskich psów, posklecam opisy z tego co piszecie na forum, będę podawać link do tego wątku. Tylko, że nie każdy ma profil na dogo, a nie wiem ilu osobom będzie się chciało założyć. Dobrze by było podać jakiś konkretny kontakt pod zdjęciami. Może będę podawać mail z pierwszej strony wątku i namiary na kierownika? Chyba, że ktoś z Was zgodzi się podać jakieś namiary na siebie... Pozdrawiam, M. Quote
MaDi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='Monika_D']Rozumiem, mimo, że ze wsi jestem, to z myśliwymi nie miałam przyjemności/nieprzyjemności - poszukam w necie jakichś stron miłośników tej rasy. W sumie, nie wiem dlaczego pomyślałam o myśliwych, w końcu jestem weganką, fe! Wstydzę się... :oops: Na swoim profilu na FB zamieszczę album ze zdjęciami nowodworskich psów, posklecam opisy z tego co piszecie na forum, będę podawać link do tego wątku. Tylko, że nie każdy ma profil na dogo, a nie wiem ilu osobom będzie się chciało założyć. Dobrze by było podać jakiś konkretny kontakt pod zdjęciami. Może będę podawać mail z pierwszej strony wątku i namiary na kierownika? Chyba, że ktoś z Was zgodzi się podać jakieś namiary na siebie... Pozdrawiam, M.[/QUOTE] Jeśli ktoś bedzie zainteresowany jakimś z psiaków to na pewno do Ciebie napisze, a wtedy dasz nam znać i będziemy się zastanawiać co dalej. Quote
plastelina Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Monika_D schronisko ma własną grupę na fb założoną przez Lady, za każdym razem staramy się aktualizowac wszystko na bierząco. [url]http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/group.php?gid=153664041321843[/url] ale oczywiście jeśli będziesz udostępniała psy na swojej tablicy to też będzie to bardzo przydatne Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='Monika_D']Rozumiem, mimo, że ze wsi jestem, to z myśliwymi nie miałam przyjemności/nieprzyjemności - poszukam w necie jakichś stron miłośników tej rasy. W sumie, nie wiem dlaczego pomyślałam o myśliwych, w końcu jestem weganką, fe! Wstydzę się... :oops: Na swoim profilu na FB zamieszczę album ze zdjęciami nowodworskich psów, posklecam opisy z tego co piszecie na forum, będę podawać link do tego wątku. Tylko, że nie każdy ma profil na dogo, a nie wiem ilu osobom będzie się chciało założyć. Dobrze by było podać jakiś konkretny kontakt pod zdjęciami. Może będę podawać mail z pierwszej strony wątku i namiary na kierownika? Chyba, że ktoś z Was zgodzi się podać jakieś namiary na siebie... Pozdrawiam, M.[/QUOTE] Monika mail może być do mnie: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Alutka ma już 207 wejść na allegro :crazyeye: a allegro od wczoraj przypominam, 1 obserwujący ! :multi: Może coś z tego bedzie. Wyjeżdżam dzisiaj służbowo, do jutra wieczorem nie będę mieć dostepu do netu. I tak już codziennie w tym tygodniu, dostępna będę gdzieś od 22. Quote
Monika_D Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='plastelina']Monika_D schronisko ma własną grupę na fb założoną przez Lady, za każdym razem staramy się aktualizowac wszystko na bierząco.[/QUOTE] Jeśli to ta grupa: [url]http://www.facebook.com/group.php?gid=153664041321843[/url] to nadal czekam na akceptację, bo wysłałam prośbę o dołączenie do grupy... Chyba, że chodzi o inną? Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='Monika_D']Jeśli to ta grupa: [URL]http://www.facebook.com/group.php?gid=153664041321843[/URL] to nadal czekam na akceptację, bo wysłałam prośbę o dołączenie do grupy... Chyba, że chodzi o inną?[/QUOTE] Ta, ta, ja też się od jakiegoś miesiąca jak nie lepiej nie doczekałam na akceptację, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, Lady ??? :cool3: Quote
plastelina Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 możesz wysłac jeszcze raz?ja jestem teraz na fb i żadnego zaproszenia do znajomych nie ma. Quote
Monika_D Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='E-S']Monika mail może być do mnie: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Alutka ma już 207 wejść na allegro :crazyeye: a allegro od wczoraj przypominam, 1 obserwujący ! :multi: Może coś z tego bedzie. Wyjeżdżam dzisiaj służbowo, do jutra wieczorem nie będę mieć dostepu do netu. I tak już codziennie w tym tygodniu, dostępna będę gdzieś od 22.[/QUOTE] tym obserwującym to jestem ja... Ale wrzuciłam Alutkę do mnie na ścianę na FB i będę promować :) Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='plastelina']możesz wysłac jeszcze raz?ja jestem teraz na fb i żadnego zaproszenia do znajomych nie ma.[/QUOTE] Aaa, to Ty ? :D a już chciałam na Paulinę zwalić ! Jestem ja w grupie, czy nie jestem ? Żaden mi raport nigdy nie przyszedł, że przyjęto zgłoszenie, ale zawartość mogę oglądać .... Quote
LadyS Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 To coś z zaproszeniami - przyjmowałam Ewa Twoje zaproszenie już trochę temu, ale jak widać, FB sie zbuntował - ja też miałam ten problem, że ktoś mnie dodał do grupy, a mimo to członkiem nie zostałam. Quote
Monika_D Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 A jeszcze mi powiedzcie taką rzecz: czy ta Gacka i Figa to ten sam pies, czy dwa inne? Bo się pogubiłam... i nie wiem jakie imię dać pod zdjęciem... :) Quote
Recommended Posts