Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ladySwallow']Opłaty nie ma ;)[/QUOTE]

cieszę się :)

zabieramy sunię jeszcze damy znać na jej wątku kiedy dokładnie ... wyślę Ci nr konta na pw ...
bardzo dziękuję wszystkim którzy pomagają

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa zamówiłaś już na allegro te witaminy i Scanomune?
Bo ja bym już dzisiaj zamówiła i zapłaciła z psich pieniędzy za to, bo zanim dojdzie to kilka dni minie, a piesiom na już potrzebne. Tylko chce się upewnić że na pewno ty tego nie zrobiłaś :)

Posted

[quote name='as_ko']Ewa zamówiłaś już na allegro te witaminy i Scanomune?
Bo ja bym już dzisiaj zamówiła i zapłaciła z psich pieniędzy za to, bo zanim dojdzie to kilka dni minie, a piesiom na już potrzebne. Tylko chce się upewnić że na pewno ty tego nie zrobiłaś :)[/QUOTE]

Nie zamawiałam bo ja kasy na koncie nie mam w ogóle ... musiałabym przez pocztę płacić bo mi kartę niestety bankomatową rabnęli, więc nawet nie mam jak sobie wpłacić bo to mBank.

Posted

Ok, to ja dzisiaj jeszcze zamówię te 2 witaminy i Scanomune, a jutro zapłacę. Tylko mogę podać twój adres do wysyłki? Bo jak ja wyjadę to ich nie odbiorę. Tylko mi wyślij pełny adres na PW, bo kody nie znam.

Posted

[quote name='E-S']OK, wielkie dzięki. Podasz mi wątek Szanty ? nie wiem czy tu był podawany i mi uciekło, czy co. Jedzie, szczęściara ? To super.
Lincolnowi też się udało, widac potrzebne było zmobilizowanie osób dla których był on szczególny, na szansę czeka Birman jeszcze. To tak z tych najpierwszych w kolejce, wiadomo, że reszta też.[/QUOTE]

Jeśli mobilizacją nazywasz straszenie i demobilizowanie ludzi połączone z opluwaniem i pogardliwym tonem, szczucie jednych na drugich...z szacunkiem...UDAŁO CI SIĘ!...ale dzięki Tobie nie bałam się o siebie,ale o psa!
Życzę powodzenia we wszytkich dzianiach zawodowych i więcej czasu dla rodziny ...a Lincolnem buzi sobie nie wycieraj...ten "agresor",jest skrajnie przerażonym psiakiem, który Tobie niczego nie zawdzieczał, nie zawdzięcza i zawdzięczać nie bedzie...na szczęście!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Jeśli mobilizacją nazywasz straszenie i demobilizowanie ludzi połączone z opluwaniem i pogardliwym tonem, szczucie jednych na drugich...z szacunkiem...UDAŁO CI SIĘ!...ale dzięki Tobie nie bałam się o siebie,ale o psa!
Życzę powodzenia we wszytkich dzianiach zawodowych i więcej czasu dla rodziny ...a Lincolnem buzi sobie nie wycieraj...ten "agresor",jest skrajnie przerażonym psiakiem, który Tobie niczego nie zawdzieczał, nie zawdzięcza i zawdzięczać nie bedzie...na szczęście![/QUOTE]

Zuzliku potwornie przesadzasz. Ba, przeginasz pałkę. Zajmij się Lincolnem, dobrze ? bo to co teraz zrobiłaś ślicznie wyczerpało znamiona art. 212 k.k. Odsapnij dobra kobieto. Zacytowałam, żeby nie zniknęło.

Posted

Prośba do zuzlikowej, żebyś nie przenosiła awantury z wątku Lincolna na ten wątek. Tu jest jak do tej pory dość spokojnie i niech tak zostanie, ładnie Cię proszę. Jeśli masz jakieś pretensje do E-S to wyślij jej PW.

Posted

[quote name='E-S']Zuzliku potwornie przesadzasz. Ba, przeginasz pałkę. Zajmij się Lincolnem, dobrze ? bo to co teraz zrobiłaś ślicznie wyczerpało znamiona art. 212 k.k. Odsapnij dobra kobieto. Zacytowałam, żeby nie zniknęło.[/QUOTE]
..................... :razz:212kk hahaha

Posted

[quote name='as_ko']Prośba do zuzlikowej, żebyś nie przenosiła awantury z wątku Lincolna na ten wątek. Tu jest jak do tej pory dość spokojnie i niech tak zostanie, ładnie Cię proszę. Jeśli masz jakieś pretensje do E-S to wyślij jej PW.[/QUOTE]

Na wątku Lincolna był spokój, do pewnego momentu...ale teraz ponownie jest spokój...życzę by tak zostało i tu!

Posted

[quote name='zuzlikowa']..................... :razz:212kk hahaha[/QUOTE]

No ja bym się tak nie zaśmiewała.

Art. 212.
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Przedmiotem ochrony z cytowanego artykułu jest przede wszystkim dobre imię innego człowieka. Przez ochronę dobrego imienia należy rozumieć tutaj ocenę wartości osoby pomawianej w pojęciu innych ludzi. Oznacza przysługujące każdemu podmiotowi domniemanie o jego uczciwości, właściwym postępowaniu i posiadaniu cech koniecznych do zajmowania określonego stanowiska, wykonywania zawodu lub prowadzenia określonej działalności. Podlega ochronie nawet wówczas, gdy dana osoba ma w społeczności złą opinię, nawet opartą na obiektywnych przesłankach.
Do przypisania popełnienia czynu pomówienia niezbędne jest pomówienie o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć go w opinii publicznej (upokorzyć wobec większej, bliżej nieokreślonej liczby osób) lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności. Sprawca pomawia inny podmiot, a zatem komunikuje przynajmniej jednej osobie zarzut odnośnie do postępowania (zachowania) lub właściwości (cech, zazwyczaj o charakterze trwałym) innego podmiotu. Pomówienie jest więc możliwe tylko w sytuacji wypowiadania takich opinii do innych ludzi. Wypowiadanie takich słów tylko w obecności samego zainteresowanego nie jest pomówieniem, bowiem nie prowadzi to do poniżenia go w opinii publicznej. Takie zachowanie podnoszącego zarzut może jednak wypełniać znamiona przestępstwa zniewagi (art. 216 kk).

Sposób działania sprawcy nie ma znaczenia. Chodzi tu o każdy sposób umożliwiający przekazanie treści zarzutu innej osobie (mowa, pismo, gesty, język migowy używany przez głuchoniemych, rysunek). Zniesławienie może być popełnione tylko w formie działania. Osoby, w obecności których dokonuje się pomówienie muszą być zdolne do odebrania przekazywanej informacji. Jeżeli np. osoba nie zna języka lub z innych względów nie jest w stanie odebrać przekazywanej informacji, to znamiona przestępstwa zniesławienia nie zostaną zrealizowane.
Pomawiany podmiot nie musi być wskazany imiennie, jeżeli, biorąc pod uwagę inne okoliczności, można go zidentyfikować (wyrok SN z 23 października 1936 r., 2 K 852/36, RPEiS 1937, nr 4, s. 848).
Ocena zniesławiającego charakteru informacji zależy od kryteriów obiektywnych, a nie od subiektywnego odczucia osoby, której one dotyczą. Decydujące znaczenie ma więc stwierdzenie, czy w odczuciu społecznym zarzut ma charakter zniesławienia."

Posted

[quote name='Małgorzatta']Producent zaleca dawkę 0,4/kg. Minimum to 0,2/kg i tyle dostała Zula. Dostałaby więcej surowicy, gdyby takowa była dostępna. Są zarezerwowane jeszcze 2 ampułki na czwartek/piątek. Może być mało.
W hurtowni nie ma nic, podobno tej pod nazwą Caninserin, czy jakoś tak już nie produkują, nowa ma być ponoć od 2011 roku.
I tak szczęście, że cokolwiek udało się kupić.
Najgorsze, że problemem jest BRAK MOŻLIWOŚCI KUPNA LEKARSTWA.

Jeśli ktokolwiek z Was slyszał, gdzie można ją jeszcze kupić, proszę o wiadomość. Zula waży 52 kg. Potrzebuje dużo.[/QUOTE]

POPYTAJCIE ZNAJOMYCH,KTÓRZY MOGĄ MIEĆ DOSTĘP DO SUROWICY...POPYTAJCIE WETÓW...
[B]
NIE ZOSTAWIAJCIE MAŁGORZATTY[/B]...Zulka jest molosem, miłym,kochanym i bardzo sympatycznym...moloskiem,który od niedawna ma swój kochany domek i swoich kochanych ludzi...dajmy jej szansę mieć ich baaaaaaaardzo długo!!!Ona już też od życia w poopę dostała...niech teraz ma szansę na samo szczęście...ale bez naszej pomocy i naszej "sieci"
pomocowej, Małgorzatta może zostać bezradna...[B]BDT PILNIE POTRZEBUJE POMOCY- SUROWICY DLA SWEGO PSIAKA!!!

Nie zapominajcie też o psiakach z punktu w Pszczynie...
[/B][URL]http://www.dogomania.pl/threads/192792-Bora-za-TM...-%28?p=15443219#post15443219[/URL]

Posted

Matrioszko, zapewniam Cię,że do śmiechu mi ani nie było,ani nie jest...i to nie z powodu art.212kk i straszenia...ale nie miejsce tu i nie sens,by dalej kontynuować wymianę zdań i straszenie...co uznałam,że warte przekazania- przekazałam i [B]dla mnie temat jest zamknięty.[/B]

Posted

Dziewczyny, stała się rzecz straszna... W trakcie focenia fantów na kolejny bazarek ... upuściłam aparat .No i kaplica.Zepsuty.:placz::placz::placz::placz:Koniec.Cholerka, taki fajny aparacik.Kurcze, no nie mogę się pzbierać po tej stracie.Teraz to już tylko komórka, ale co to za zdjęcia z komórki:shake:

Posted

[quote name='matrioszka2']No ja bym się tak nie zaśmiewała.[/QUOTE]

...nieeee, no trza się bać - matrioszka2 będzie zeznawać!:scared::razz::D:D:D:D

Posted

w sprawie Szanty zmiana planów
miało być nieoficjalnie czyli przez PW ale już mogę pisać "głośno"

DT odpadł (dlaczego do poczytania na watku Szanty)

Szantusia będzie pod skrzydłami BB ... jedzie do hoteliku do Danusi w szczecinku ... szukamy transportu

mam nadzieję ze uda się to szybciutko zorganizować

Posted

[quote name='zuzlikowa']Matrioszko, zapewniam Cię,że do śmiechu mi ani nie było,ani nie jest...i to nie z powodu art.212kk i straszenia...ale nie miejsce tu i nie sens,by dalej kontynuować wymianę zdań i straszenie...co uznałam,że warte przekazania- przekazałam i [B]dla mnie temat jest zamknięty.[/B][/QUOTE]

Myślę,że najwyższa pora by wszystkim,którzy w najmniejszym stopniu zaangażowali się w pomoc Lincolnowi podziękować w jego imieniu...szczerze podziękować-DZIĘKUJĘ BARDZO!

P.Kierownikowi podziękowałam osobiście... dzięki jego pomysłowi z lekkim przyśpieniem,Lincoln bez stresu przeszedł etap przenosin do samochodu,a to bardzo dobrze zaowocowało w dalszej podróży.Dziękuję i tu.

Posted

[quote name='matrioszka2']Fioneczko, mam już namiary Kasi.Jutro podjadę i osobiście staram się sprawie nadać bieg i dopełnić formalności.Jak zrozumiałam z wypowiedzi Kasi, może przyjąć Szantę w każdej chwili.[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy za pomoc! Przypomina mi się akcja z moją Figą, właściwie analogiczna, z tym że Figa jechała do domu tymczasowego ;), a Szanta do hoteliku.
Ogromnie się cieszę, że się jej uda pomóc :)