Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='as_ko']Dzisiaj trochę mi się życie skomplikowało i w związku z tym mam problemy finansowe, mogę wziąć czarną suczkę na DT do końca czerwca do siebie, ale potrzebuję wtedy waszej pomocy finansowej na karmę i weta :([/QUOTE]

Sama siebie zacytuję:
[quote name='E-S']
Realnie w praktyce i wydolności finansowej możemy zabrać 1 mikrosuczkę i dać ją do Mańka. Jeśli coś ponad to na darmowe DT tylko.[/QUOTE]

I jest mi przykro, ale z uwagi na fakt, że moje życie jakiś czas temu znacznie się skomplikowało a obciążenia finansowe mam ogromne, to niestety ja nie pomogę. Mała czarna może iść do Mańka wobec tego, podwójny boks i tak jest opłacany. Chyba, że ktoś inny oferuje pomoc, ja niestety nie jestem w stanie.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Madallena']e no! to w cenie Manka i Malej Czarnej jest tez opieka wet? dobry ten hotel :D[/QUOTE]
Nie, ale Funia ma takie zniżki w Canisie, że nikt z nas takich nigdzie nie ma. A chodzi o to, że miejsce i karma i tak są przez nas opłacane, teraz mniej bo sam Maniuś.
Lady, ty pamiętasz, że ja Funi 70 zł płace do jej rąk miesięcznie za "nasz" boks ??? Uwzględniasz ten fakt w przelewach ? Ona się gdzies ostatnio chyba pomyliła i zrobiła "moją" księgowość na wątku Fabiana ...

Posted

Tak, zawsze pytam funii, ile ma zaksięgowane na "nasze" psy - ostatnio mówiła o przelewie od Ciebie, więc wszystko wydaje się być w porządku, zresztą też wszystko jest na Maniowym wątku.

Posted

[quote name='IVV']co bedzie taniej Dt czy ten hotelik? jesli poszla by do Dt to jeszcze jakas bide mozna wyciagnac np ta Lisiczke...[/QUOTE]
Chodzi o to, że ja z dopłat na DT odpadam. Jeśli ktoś się zaoferuje, że będzie pokrywał koszty lubelskich weterynarzy i wyżywienia w DT, to proszę bardzo. Mam zbyt duże obciążenia pieskie i własne w tej chwili, żebym mogła cokolwiek jeszcze deklarować. A boks i tak opłacam bo mam tam stałą deklarację. No i koszty weta u Funi to 1/2 jeśli nie mniej niż lubelskich.

Posted

Ja myślę, że na razie jesteśmy w stanie wyciągnąć [B]jedną [/B]sukę. Najlepiej byłoby ją wsadzić do Mańka i już.

Posted

[quote name='evl']Ja myślę, że na razie jesteśmy w stanie wyciągnąć [B]jedną [/B]sukę. Najlepiej byłoby ją wsadzić do Mańka i już.[/QUOTE]
Skoro tak to trzeba ją zabierać, tą czarną teriereczkę. W poniedziałek wieczorem jadę do Zamościa to mogłabym ją od razu do Funi zawieźć. Czy ma ktoś możliwość ją zabrać i na poniedziałek dostarczyć do Lublina ?

Posted

[quote name='Madallena']skoro as_ko nie bierze tymczasa to moze od Toli dac jej jakas biedna zamojska sunie ?
Karma i wet beda ok.

Co Wy na to?[/QUOTE]

Jeśli as_ko się zgodzi i Tola, tzn. Fundacja będzie pokrywac koszty utrzymania i weta to jak najbardziej.

Posted

[quote name='E-S']Skoro tak to trzeba ją zabierać, tą czarną teriereczkę. W poniedziałek wieczorem jadę do Zamościa to mogłabym ją od razu do Funi zawieźć. Czy ma ktoś możliwość ją zabrać i na poniedziałek dostarczyć do Lublina ?[/QUOTE]

Na którą godzinę ?

Posted

[quote name='matrioszka2']Na którą godzinę ?[/QUOTE]
A tak myślę do 18, potem chciałam wyjechać :)
Do 15 od rana będą moi pracownicy, poznałaś, potem i ja będę, gdyby dało radę ją wcześniej, to jeszcze byśmy ją w firmie wykąpali:)
EDIT: jeśli nie da rady wcześniej to ją zabiorę do mojej mamy, wykąpię i we wtorek po pracy zawiozę Funi.

Posted

[quote name='matrioszka2']Od której jesteś w firmie ?[/QUOTE]
No niestety nie jestem, wpadnę tylko lotem błyskawicy koło 7.30 po strój służbowy i dokumenty bo od 8 rano zaczynam wiesz co a potem cały czas mam kolejne - wiesz co i ostatnią zaczynam o 14, więc przed 15 na bank nie zejdę ze stanowiska pracy a i to będzie dobrze jak o 15 skończę z -wiesz czym - i będę mogła pójść do firmy na II zmianę.

Posted

[quote name='E-S']No niestety nie jestem, wpadnę tylko lotem błyskawicy koło 7.30 po strój służbowy i dokumenty bo od 8 rano zaczynam wiesz co a potem cały czas mam kolejne - wiesz co i ostatnią zaczynam o 14, więc przed 15 na bank nie zejdę ze stanowiska pracy a i to będzie dobrze jak o 15 skończę z -wiesz czym - i będę mogła pójść do firmy na II zmianę.[/QUOTE]
No to ja nie wiem ... To mam ją przywieźć nawet, jak Ciebie nie będzie ? Na przykład o 13.30 ?
Myślałam jeszcze, żeby zabrać ją jutro wieczorem, wykąpać, przenocować i z ranka Ci przywieźć, ale tak raczej odpada, co ?
Tak, czy siak najlepiej w poniedziałek po południu, nie ?

Posted

Cały dzień byłam poza domem, więc teraz wam powiem jak to wygląda z mojej strony. Nie wiem czy wy już podjęłyście decyzję. Czarną suczkę chciałam wziąć na DT i nadal szukam jakiś sposobów żeby znaleźć pieniądze na weta i karmę, bo w tej chwili jestem na minusie :( Do tego suczka mogłaby być u mnie do końca czerwca, bo potem mam praktyki i przez 3 tygodnie mnie nie będzie w Lbn. Myślałam ze do tego czasu powinna znaleźć dom, ale ja nie mam doświadczenia w tej materii więc pewnie wy zadecydujecie, bo dysponujecie jeszcze tym miejscem w hotelu. Tak to wygląda :oops:

Posted

[quote name='as_ko']Cały dzień byłam poza domem, więc teraz wam powiem jak to wygląda z mojej strony. Nie wiem czy wy już podjęłyście decyzję. Czarną suczkę chciałam wziąć na DT i nadal szukam jakiś sposobów żeby znaleźć pieniądze na weta i karmę, bo w tej chwili jestem na minusie :( Do tego suczka mogłaby być u mnie do końca czerwca, bo potem mam praktyki i przez 3 tygodnie mnie nie będzie w Lbn. Myślałam ze do tego czasu powinna znaleźć dom, ale ja nie mam doświadczenia w tej materii więc pewnie wy zadecydujecie, bo dysponujecie jeszcze tym miejscem w hotelu. Tak to wygląda :oops:[/QUOTE]

As_ko mam pytanie - chcesz wziąć na DT jakąkolwiek sunię, czy tylko konkretnie tą ?
Bo jak wiesz z wątku (jeśli przeczytałas poprzednie strony) wszystkie jesteśmy na minusie i nie bardzo Ci tu pomożemy finansowo.
Natomiast jeśli nie jest tak, że chcesz na DT tylko tą konkretną suczkę, a gotowa jesteś pomóc jakiejś innej, to pewną propozycję złożyła Madallena:
[quote name='Madallena']skoro as_ko nie bierze tymczasa to moze od Toli dac jej jakas biedna zamojska sunie ?
Karma i wet beda ok.

Co Wy na to?[/QUOTE]
i sadzę, że Tola się na to zgodzi.
Jak wiesz podwójny boks u Funi i tak jest opłacany i tam wyżywienie jest w c enie a koszty weterynarza ze zniżkami Funi to 1/2 do 1/3 kosztów lubelskich, więc wybacz.

Posted

Czyli z tego co zrozumiałam to już postanowione, nawet jak mi się uda jakoś pieniądze zdobyć w najbliższym czasie? Bo napisałam że nadal próbuję coś wykombinować. Nikt nie napisał mi też czy jest sens brać psa na DT jeśli może być u mnie do końca czerwca, bo słyszałam ze to może być za krótko. Ja jestem tu nowa na tym forum...wy się orientujecie w tym wszystkim, a ja w tej chwili niewiele z tego wszystkiego rozumiem. Po prostu jak byłam w schronisku to ta sunia jakoś mnie ujęła za serce, nie umiem tak od razu powiedzieć że wezmę jakąś inną. Dla mnie to nie jest taka prosta sprawa jak dla was. Mam nadzieję że mnie zrozumiecie.

Posted

Może zacznę od końca ... Dla nas nic nie jest prostą sprawą.Tylko w kupie:cool3: jesteśmy silni.
Rozumiem Cię, bo wiem, że Twoja propozycja była podyktowana szlachetnością serca i emocjami , pozytywnymi.I właśnie ją chciałaś, a nie innego psa , czy jakiegokolwiek.I ja Cię rozumiem.
A z tym innym , którego mogłabyś przyjąć .... Chodzi o to, że taka osoba, jak Ty,wychodząca z taką propozycją, to jak kometa Halleya ... Dlatego od razu zrodziła się myśl: iść za ciosem - jak nie ta suczka, to inna .... może warto zapytać.
Co do sensu krótkoterminowego DT ....Oczywiście jest zawsze, jeśli nie ma innych możliwości. Jednak, jeśli u Ciebie pobędzie do końca czerwca, to później z kolei my możemy już nie mieć możliwości jej przenieść gdzieś indziej , czyli zwolnić Cię z opieki na nią. I kłopot, i rozczarowanie, i żal, i wzajemne pretensje. W tej chwili jest miejsce u funi (6 czy 8 złotych za małego psa).Szczepienie i opieka weta , oczywiście, dodatkowo.Ale pies jest i jest , aż nie znajdzie domku. Poza tym to pies zestresowany, po przejściach.Gdzieś tam ktoś go skrzywdził.Trafił do schroniska.Zdezorientowany, zastraszony, tłamszony przez inne psy.Później pójdzie do Ciebie.Przyzwyczai się.Pokocha Cię, a potem co - tułaczka ? Jakieś inne miejsce, inny człowiek.I pies znów zdezorientowany i wystraszony. I serce Ci pęknie.
A DT czy hotelik mają mu służyć , by wyciszył nerwy, zagłuszył lęk i pokochał ludzi. Gdyby pies był zagrożony, a my nie miałybyśmy dla niego alternatywy, to Twoja propozycja jest doskonała, ale sama widzisz, że w tej sytuacji, gdy pójdzie do funi , wszyscy odniosą korzyść.

I nie bądź rozczarowana, bo zawsze możesz ją adoptować.:evil_lol:
A osoby takie, jak Ty , które na dogo piszą "mogę dać DT" są na wagę złota ... i my Ci dziękujemy , i nasza wdzięczność będzie Cię prześladować przez 123 lata.Spoxik. Luzuj szorty, bo takich, które wpadną Ci w oko jeszcze będzie wiele.;) Weźmiesz po praktykach.:biggrina:

Posted

[quote name='matrioszka2']No to ja nie wiem ... To mam ją przywieźć nawet, jak Ciebie nie będzie ? Na przykład o 13.30 ?
Myślałam jeszcze, żeby zabrać ją jutro wieczorem, wykąpać, przenocować i z ranka Ci przywieźć, ale tak raczej odpada, co ?
Tak, czy siak najlepiej w poniedziałek po południu, nie ?[/QUOTE]

Sorki nie mogłam wcześniej odpisać, moi pracownicy są w firmie od 9 rano, także miedzy 9 a powiedzmy 16 dopóki nie wrócę - wiesz skąd - to będą i zajmą się sunią i ją wykąpią i nakarmią i wyprowadzą jak wyschnie. Z rana jeśli mi ją przywieziesz, powiedzmy o 7, to będzie sama w firmie do 9, nie będzie to dla niej dobre, sama w obcym miejscu, a nie zostawię jej z tym wariatem Bugim w domu.
13. 30 będzie OK.

As_co - sunię trzeba odrobaczyć panacurem i już ja wiem dlaczego akurat tym środkiem psy nowodworskie trzeba odrobaczać - Evl też juz to wie bo adoptowała Zuzię, a więc 3 tygodnie w plecy - potem doszczepić - karencja 2 tygodnie - wysterylizować - zanim się wygoi + zdjęcie szwów - 10 dni juz masz czerwiec, modlić się, żeby kaszlu kennelowego nie miała, dopiero wtedy możesz ogłaszac i domu szukać, chyba że wcześniej znajdzie się odpowiedzialny dom, który to wszystko weźmie na swoją głowę. Koszty sterylki zleconej przez Funię - 3 razy niższe niż w Lublinie.

Szkoda, żeby sucz tkwiła w schronisku taka zmemłana psychicznie dopóki sponsorów nie znajdziesz, skoro może jechać już w poniedziałek, koszt utrzymania dwóch psów niewiele się różni od kosztów utrzymania 1 psa u Funi bo mamy zniżkę na ten boks jeśli są we dwa. Tak czy śmak będzie taniej, deklaracje na dwa psy sa pozbierane, pies będzie w dobrych, stabilnych warunkach i Funia zrobi z suni "ludzi", żeby nadawała się do adopcji i nie przeżywała potem rozstania.

Nie martw się, niech Ci nie będzie przykro, wrócisz z praktyk i zobaczysz te setki psich ofiar wakacji .... wtedy może będziesz mieć stabilniejszą sytuację finansową i będziesz mogła pomóc jakiejś suczynce albo pieskowi.

Teraz As_co - Ty odkryłaś tą jamniczkę szorstkowłosą, bo to mix jest jamnika, być może z terierem, chociaż zbyt smutna i przestraszona na terierowate geny jak dla mnie tak stwierdzam po zastanowieniu - WYMYŚL JEJ IMIĘ BO MUSI JAKIEŚ MIEĆ - zakochałas się w niej, więc daj jej piękne, szczęśliwe imię :)

Posted

Ty to za dobra jesteś, wiesz.

Być może jutro po południu pojadę po czarnulę, wykąpię, przenocuję i po południu przywiozę .Wstępnie przyzwolenie TZ mam (jutro ma święto, to mu wolno mieć focha).
Jak nie wezmę jutro, to szykuj kąpiel.No a papiery dopiero trzeba będzie funi dosłać, a przynajmniej telefonicznie przekazać Jej, jakie szczepienia ma (nie ma) suczka.

Posted

[quote name='matrioszka2']Ty to za dobra jesteś, wiesz.

Być może jutro po południu pojadę po czarnulę, wykąpię, przenocuję i po południu przywiozę .Wstępnie przyzwolenie TZ mam (jutro ma święto, to mu wolno mieć focha).
Jak nie wezmę jutro, to szykuj kąpiel.No a papiery dopiero trzeba będzie funi dosłać, a przynajmniej telefonicznie przekazać Jej, jakie szczepienia ma (nie ma) suczka.[/QUOTE]
Wiesz co, może weź aparat i pstryknij tylko zaświadczenie jakie szczepienia miała, zanim wypełnią ta "kartę psa", żeby jej Funia niepotrzebnie drugi raz nie szczepiła no i miała pewność, że jej wściklizny nie przywiezłam.