Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapraszam: [url]http://www.dogomania.pl/threads/182579-4tygodniowe-merlaczki-szukajAE-wA-asnych-domkA-w?p=14367192#post14367192[/url]

Zdjęcia z dziś: [url]http://pl.tinypic.com/useralbum.php?ua=DQMwcmRxd4dPQoS2WQ16rQ%3D%3D&page=1[/url]

Posted

[quote name='AngelikaXD'][url]http://pl.tinypic.com/usermedia.php?uo=7vBB%2FOG64CqX07gywOsK3Yh4l5k2TGxc[/url]
To jest ta bokserka co była czy coś innego?[/QUOTE]

Zdaje mi się, że inna, nowa suczka - coś jak mix bokser i ast.

Posted

[quote name='Madallena']Dziewczyny, dobre jest to Wasze schronisko?[/QUOTE]

No dobre, a co ? chcesz swoje do nas wstawić ?
Ewa

Posted

[quote name='Madallena']Kurde, a znalazloby sie kilka miejsc dla benkow :D:D po co placic za hotel, jak u Was jest dobrze :D[/QUOTE]

A co będziesz przywozić, jest u nas benkowaty samiec ;) W typie Oliwki.

Posted

W typie spaslaka Oliwki?? :) Kurde, ona sie tak spasla, ze dla niej to chyba kurna 2 kojce potrzebne ;)

Tak sobie myslalam, ze skoro macie dobre schronisko to czemu wyciagacie psiaki na Dt. Niedaleko macie schronisko KOSZMAR, zamosc, moze tam pomoc psiakom a u Was skupic sie na oglaszaniu.

Widzialam zdjecia sczeniorow. Kurna, lezal w misce z karma! :) super!
A w zamosciu? szkieletory, zycie by oddaly za taki wypas :(

Posted

[quote name='Madallena']W typie spaslaka Oliwki?? :) Kurde, ona sie tak spasla, ze dla niej to chyba kurna 2 kojce potrzebne ;)

Tak sobie myslalam, ze skoro macie dobre schronisko to czemu wyciagacie psiaki na Dt. Niedaleko macie schronisko KOSZMAR, zamosc, moze tam pomoc psiakom a u Was skupic sie na oglaszaniu.

Widzialam zdjecia sczeniorow. Kurna, lezal w misce z karma! :) super!
A w zamosciu? szkieletory, zycie by oddaly za taki wypas :([/QUOTE]

Miałam szczerą ochotę się z tobą pokłócić przy byle jakiej okazji, no ale w tym muszę Ci przyznać rację. Zack błękitny kudłaczek dlatego właśnie został - nie zabrałyśmy go z Matrioszką bo krzywda mu się nie dzieje a wręcz jest lepiej niż było i można mu po zdjęciu szwów po kastracji i po fryzjerze szukać domku ze schroniska. O tego mi się rozchodzi:
[URL=http://img179.imageshack.us/i/dsc7599.jpg/][IMG]http://img179.imageshack.us/img179/7291/dsc7599.jpg[/IMG][/URL]

Ale niewątpliwie były ważkie przyczyny dla których dziewczyny zdecydowały się zabrać szczeniaki oraz znalazły się raptem możliwości finansowe. Nie chciałabym tylko potem czytać na wątku, że "mamy długi".
Ewa

Posted

Pomyślmy... Do ważkich powodów można by zaliczyć na przykład to, że jeden szczenior ma DS a drugi jest tak słaby, że w schronie zadusiłaby go prawdopodobnie większa koleżanka?

Posted

[quote name='Madallena']A wyszlyscie juz z dlugow w temacie?

Jak to jest w schronie? jak pies jest chory jest leczony, tak? (zazdroszcze...)[/QUOTE]

Dług jest na Cykora jedynie i są na niego robione bazarki.

Posted

[quote name='E-S']No tak ... już wiem co te psy tak u mnie zszokowało że aż zamarły z otwartymi paszczami jeszcze przed sekundą gotowymi do kąsania ... brak cycurków ... wydało się ... mam nadzieję, że nie wpadły przez to w depresję ani nie straciĸły szacunu dla żeńskiej części przedstawicieli homo sapiens. Następnym razem na wszelki wypadek w trosce o zdrowie psychiczne psów wypchnę przed siebie Matrioszkę :)
Ewa[/QUOTE]
Tylko i wyłącznie ze względu na fakt, że matrioszka cycurki posiada , tak ? :mad: Oraz z sympatii do tejże, tak ? :diabloti:

Posted

No dobra, a nie mozna sie skupic na tych psach, tak jak pisecie, slabszych no i wystraszonych (tu sie zgadzam, ze trzeba wyciagac, bo socjalizacja w Dt ale domowym, przebiegnie szybciej, chociaz jak schron dobry to tam tez bedzie ok) a reszcie robic na maxa oglosenia.

Bardzo dobrym schroniskiem, ktore znam jest tez Azyl pod psim Aniolem. No i przyznam sie, ze wole wziac psiaka z zamoscia czy skadkolwiek indziej, gdzie wiem, ze nie jest dobrze niz z Aniola.

tam psiaki, podobnie jak u Was, sa leczonem maja co jesc, nie sa wychudzone. niestety, nie maja takiego bajeranckiego pomieszczenia po sterylkach... no ale nie wszystko mozna miec!

jezeli moge cos zasugerowac. Skupcie sie na ogloszeniach a pomoc w wyciaganiu psiakow na Dt przeniescie do zamoscia. Ja tam bylam i ... uwierzcie, jak znowu tam bede i nabiore fure psow, po to, zeby je uratowac, i jak znowu nie bede miala co zrobic z jakimis, przywize do Was ;)

Tam potrzebne jest wyciaganie psow, o kosztach leczenia trzeba pogadac z Tola. Czasem nawet, jak pies jest w bardzo zlym stanie w zamosciu mozna go cichaczem wepchnac do Was.

U Was nie ma problemu z karma, wolnotariatem czy tak bardzo potrzebnym robieniem fotek. A zamosc? Wszystko tylko zeby psy gnily w tej mordowni!

Posted

[quote name='matrioszka2']Madallena, uwierz mi, że nieduże.:lol:
Normalne.Ale to temat chyba nie to forum ...,co ? :cool3:[/QUOTE]

jak to nie ;) temat is temat ;) a ze sie zaczal o bańkach to miej pretensje do zboczuchy E-S :D

Posted

[quote name='matrioszka2']To się nadaje na wystawę albo na plakat "A w naszym schronisku pełna micha"
[url]http://i41.tinypic.com/2ecj7sh.jpg[/url][/QUOTE]

TO sie nadaje na plakat "Schronisko XXI wieku" :D

Posted

e tam ponosi ;)
zazdroszcze Wam takiego schroniska.

Jak bedziecie w Warszawie zabiore Was na krajoznawcza wycieczke. Pokae Wam uroki schroniska na paluchu. A w wolnej chwili przygotujcie sie na to, co zobaczycie i poczytajcie tu [url]www.psy.warszawa.pl[/url] cala prawde o paluchu.

wtedy na maxa docenicie Wasz...no mozna powiedziec, raj dla psiakow!

Posted

Ależ my doceniamy.Wiemy, że nam jest łatwiej, ale to zależy od ludzi, którzy pracują w schronisku.No nie wiem... Ci faceci są weseli, rozmowni,usłużni (wyciąganie psów do zdjęć), a nawet gościnni ("Może zrobię kawę ?").

Posted

[quote name='evl']Pomyślmy... Do ważkich powodów można by zaliczyć na przykład to, że jeden szczenior ma DS a drugi jest tak słaby, że w schronie zadusiłaby go prawdopodobnie większa koleżanka?[/QUOTE]
Boa jakaś pewnikiem, ani chybi. Spoko.
Ja nie robię wrzutów, że nie ma kasy na sterylki/kastracje/hotel, fajnie, że dotarł argument o braku umowy na inne psy. Uzgodniona na wątku wspólnie była Mania, Maniek i Zuzanka. Reszta na własną rękę. Oraz odpowiedzialność.

Posted

[quote name='E-S']Boa jakaś pewnikiem, ani chybi. Spoko.
Ja nie robię wrzutów, że nie ma kasy na sterylki/kastracje/hotel, fajnie, że dotarł argument o braku umowy na inne psy. Uzgodniona na wątku wspólnie była Mania, Maniek i Zuzanka. Reszta na własną rękę. Oraz odpowiedzialność.[/QUOTE]

Nie rozumiem, w czym problem, skoro na szczeniaki nigdzie nie ma prośby o pieniądze?