Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Za styczeń wpłacili:
Akrum - 15 zł
Andzia_F - 30zł
Baldek2 - 20zł
BasiaD - 20zł
Bjuta - 5 zł
Blanka-10zł
_Goldenek2-15zł
Grzenka-10zł
Izabela1234-15zł
Jolanta08-10zł
Kaas1-25zł
Karusiap-10zł
Leyla-50zł
li1-10zł
Lilo-10zł
MakS-5zł
Migama-10zł
Pies Wolny-20zł

[COLOR=red]PROSZĘ POZOSTAŁE OSOBY O WPŁATY ZA STYCZEŃ[/COLOR]

Posted

ostatnie ogloszenia byly z takim tekstem

KUBUŚ to kilkuletni, średniej wielkości, czarny z białymi elementami
psiak. W schroniskowym boksie stracił oczko, dlatego trafił pod opiekę
hotelu dla zwierząt. Radzi sobie świetnie i w ogólnie nie widać po nim
braku oczka. Zgadza się z większością psów, utrzymuje czystość w
pomieszczeniach, potrafi wykonać szereg podstawowych komend, jest
grzeczny, posłuszny i bardzo ułożony. Uwielbia biegać, bawić się i
przebywać z człowiekiem. Idealnie nadaje się do domu z ogrodem lub
mieszkania, w którym mogą mieszkać również dzieci. Jest wykastrowany,
zaszczepiony, odrobaczony, odpchlony. Gotowy do adopcji! Przebywa w
hotelu dla zwierząt w Żarach.

kontakt :
tel. 666 542 440
mail: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]

a tu tekst z 1 strony

[SIZE=2]KUBUŚ jest świetnym dowodem na to, że pies to najlepszy przyjaciel człowieka. Kubuś wie, że człowiek najbardziej na świecie lubi wychodzić na spacery (no przecież nie leżeć przed telewizorem!) i jest zawsze gotowy, żeby człowiekowi towarzyszyć, nawet jak pada i wieje. Kubuś uwielbia ruch! Pewne dlatego, że trochę życia upłynęło mu w schroniskowym boskie, gdzie nie ma co robić – tylko się śpi i śpi i czeka na człowieka. Na szczęście te czasy Kubuś ma już dawno za sobą! Pojechał do psiego hotelu i czeka tam na swojego pana już na zawsze! Kubuś ma kilka lat (nie wiemy ile dokładnie, ale z pewnością jeszcze długo nie będzie staruszkiem)! Jest średniej wielkości, ma krótką, czarną sierść, elegancki biały krawat i takież skarpetki. Potrafi chodzić bez smyczy - bardzo jest wtedy grzeczny i przychodzi na każde zawołanie. Uwielbia wylegiwać się w trawie, bawić się, biegać i szaleć bez końca. Kiedy mieszkał w schronisku, w jakiejś psiej sprzeczce stracił oko. Kuba nie jest psem, który się wdaje w walki – to był wynik nieszczęśliwego zbiegu okoliczności. Kuba z jednym okiem pozuje teraz na dzielnego pirata. Strata oczka w niczym mu nie przeszkadza! W domu tymczasowym jest kochany i rozpieszczany i ma kilku psich przyjaciół. Uwielbia ganiać po dworze z innymi psiakami i chętnie przychodzi się poprzytulać. Był badany przez weterynarza, który ocenił jego stan zdrowia na bardzo dobry.
Jeśli chcesz byś najlepszym przyjacielem Kubusia, zadzwoń, proszę: tel.[/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]

Posted

Kubuś to średniej wielkości, bardzo sympatyczny, kilkuletni psiak. Trafił do schroniska dla zwierząt, gdzie stracił oczko. Ta strata(teoretycznie ogromna)w ogóle nie przeszkadza mu w codziennym życiu, a ludzie nie zauważają tego, że kubuś nie ma jednego oczka.Mimo tego, że wiele w życiu przeszedł i doświadczył ogromu zła ze strony ludzi jest bardzo otwarty, kontaktowy i ufny. Z innymi psami rożnie bywa, jednak w ostateczności potrafi dogadać się prawie z każdym. Jest bardzo mądry i inteligentny. Pod okiem szkoleniowca uczy się nowych komend i sztuczek. Trzeba przyznać, ze idzie mu doskonale. Uwielbia towarzystwo człowieka, zabawę i spacery. Bardzo dobrze znosi jazdę różnymi środkami transportu. Kubuś przebywa teraz w bardzo dobrym hoteliku dla zwierząt, gdzie ma stałą opiekę, możliwość nauki oraz zabawy. Do pełni szczęścia brakuje mu jedynie prawdziwego domku, w którym byłby kochany, rozpieszczany. Idealny dom dla Kubusia to każdy dom, który będzie go traktował jak najwspanialszego psa na świecie, bo na to właśnie zasługuje. Nie jest to wyidealizowany obraz Kubusia. On właśnie taki jest-idealny, a mimo to bezdomny i niezauważalny.

Kiedyś taki tekst Kubuś miał, myślę, że jest dobry :)

Posted

Część zdjęć tych które tu jeż się przewijały na wątku wysłałam cioteczce beataczl, a to kilka dzisiejszych fotek. Kubusiowi strasznie ciężko jest zrobić zdjęcie bo jest czarny, i mój aparat głupieje, ale może coś z tych zdjęć się wybierze :)

[IMG]http://i56.tinypic.com/2co63uo.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/e6o8yp.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/23rpsgw.jpg[/IMG]

[IMG]http://i54.tinypic.com/r73fhx.jpg[/IMG]

[IMG]http://i51.tinypic.com/dykit2.jpg[/IMG]

Posted

czyli tekst do ogloszen mamy...zdjecia sa i dane kontaktowe nowe tez...
poszukam Cioteczke,ktora zrobi wypasione allegro Kubusiowi

do ogloszen dodamy ,ze Kubus jest wykastrowany,zaszczepiony ,odrobaczony i odpchlony
posiada ksiazeczke zdrowia
i wazne-uwielbia dzieci-

Posted

To ja na poważnie spytam, odpowiedź może być na PW, jak z dziećmi, kotami i innymi psolami płci obojga. Czystość, inne 'narowy'.
To co wiem już - to wiem, ale mus wiedzieć więcej :p
Nasza Benia też jednooka - to w niczym nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie :lol:

Posted

Kubuś dzieci uwielbia, ładnie się bawi z dziećmi, u nas miał kontakt z baaardzo natrętną dziewczynką 10 letnią i był w 7 niebie jak tylko Ją widział, młodsze dzieci też lubi, o dziwo delikatnie się bawi wtedy :) koty jak uciekają to pogoni, jak nie uciekają to ma je w nosie:) kury tak samo :) psy płci obojga są fajne pod warunkiem, że Go nie drażnią, bo jak jakiś pies Go obszczekuje to potrafi się odgryźć, ale u nas bawi się ładnie z psami i sukami bez różnicy na płeć. W domu zachowuje czystość, w kojcu też nie brudzi. W domu zachowuje się idealnie, wie do czego służy łóżko :) nie niszczy nic w domu jak zostaje sam.
Co do oczka to ja też uważam, że w niczym to nie przeszkadza, u Kuby nawet nie jest to takie widoczne. Ale ludzie rożnie reagują, najczęściej słyszę "taki biedny bez oczka, ale ja bym takiego nie chciał/ła ":angryy: