Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

koniecznie szczegoly hotelik potrzebny na juz!!! Asia z hoteliku z zabrza nie ma miejsc da znac jak cos sie zwolni ale nie wiadomo kiedy wiec musimy czegos szukac... ja mam remont wiec moze zdarzyc sie tak ze nie bede dostępna w internecie zawsze(jedynie jak się gdzieś dopcham na wkręta)więc proszę znajdzmy dla niego cos wspolnymi silami ja oczywiscie go odbiorę i przewioze w nowe miejsce.. pobyt mamy zaplacony z tego co pamietam do 23lipca wiec trzeba się uwijać i zabierać Kubusia do tego terminu... w razie czego dzwońcie 794775327gdyby mnie nie bylo tutaj z przyczyn ode mnie nie zaleznych(jedynie dzisiaj nie mam telefonu przy sobie bo nie wzielam go ze sobą....)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwonie, ale numer zajety. Nie wiem , czy zajety do Polski czy do hoteliku, ale bede probowac do skutku. Hotelik jest/ bedzie ( bo nie wiem czy juz otwarty ) w Zarach, czyli ok 270 km od Zabrza. Czy interesuje Was tylko cos w poblizu ? Ja znam osobe, ktora bedzie prowadzic hotelik od paru lat. Jest ona czlonkiem grupy z psami-ratownikami i od prawie urodzenia razem ze swoja rodzina daje schronienie bezdomnym psom, leczy je, kastruje i szuka im domu.

Hotelik startuje od 1 sierpnia, ale Kubus bedzie z rodzina w domu na poczatku. Nie wiem czy potem ma byc w czesci hotelikowo-biurowej. Podam namiary do Asia_Klero, to pogada z hotelikiem.

Doczytalam sie, ze Kubus moze sikac w domu. On chyba nie jest wykastrowany ? i dlatego najprawdopodobniej zaznacza teren. Moje wykastrowane samce sikaja na sciany, meble jak przychodza do mnie nowe psy ( te nowe tez sikaja). Dopiero po paru miesiacach, gdy sie zaakceptuja i ustala hierarchie, to daja sobie spokuj ( czyli oblewaniu mojego dobytku ). A jak znowu przyjada nowi koledzy to sikanie od nowa. Po kastracji uplywa kilka miesiecy, zanim chormony sie uspokoja.

Posted

Witam.
To mnie [B]li1[/B] tak zachwala, aż mi glupio :oops:
Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z naszym planem to nasz hotelik ruszy od 1 sierpnia, narazie trwa ostry remont, ale jeżeli sprawa Kubusia jest tak pilna to możemy wygospodarować mu jedno miejsce do spania w nocy, a w dzień chodziłby z nami cały czas.
Hotelik jest 10 km od Żar w woj. lubuskim na wsi, wiec piękne zielone tereny do spacerów Kuba ma zagwarantowane:razz:
Jak skończymy remont, będziemy mieć do dyspozycji psów kojce wewnątrz budynku, z każdego kojca będzie psiak miał wyjście do kojca zewnętrznego, duży ogrodzony teren do wybiegania się, na osobnym placu będzie stał tor przeszkód dla psów, oczko wodne do ich dyspozycji (trochę wody dla ochłody:razz:) oczywiście wszystko pod nasza kontrolą, psiaki będą miały oczywiście całodobową opiekę. Hotelik mieści się na wsi, zdala od innych zabudowań, dookoła są łąki i lasy, świetne tereny do spacerów.
Psiaki, które będą tego wymagały, będa starannie socjalizowane i uczone poprawnych zachowań.
Ale o hoteliku będę pisać jak już zakończymy remont.

Posted

[quote name='li1']Doczytalam sie, ze Kubus moze sikac w domu. On chyba nie jest wykastrowany ? i dlatego najprawdopodobniej zaznacza teren. Moje wykastrowane samce sikaja na sciany, meble jak przychodza do mnie nowe psy ( te nowe tez sikaja). Dopiero po paru miesiacach, gdy sie zaakceptuja i ustala hierarchie, to daja sobie spokuj ( czyli oblewaniu mojego dobytku ). A jak znowu przyjada nowi koledzy to sikanie od nowa. Po kastracji uplywa kilka miesiecy, zanim chormony sie uspokoja.[/QUOTE]

@Li1 - a ile zostało Ci tego dobytku :evil_lol:, u nas już niewiele. Podziwiam Ciebie, bo my mamy jednego szczocha, co prawda był zdziczały, już nie jest, ale listy jak najbardziej pisze, po dwa , nawet trzy dziennie i tylko do kumpelek - wszystkie po sterylkach, a on sam król i ....pisarz szczochaty. Może masz jakiś 'przepis na pranie' na to pisarstwo ?

Posted

Jak nie bedziesz na mnie warczal za Pieseczku, to podziele sie z Toba moim dobytkiem, bo mam tego jeszcze sporo. Za tydzien bede zmieniala tapety w halu, bo tam zaszczane rowno. Moze by sie czlowiek przyzwyczail do tego nowego "zaciekowego " wzoru, ale jak przyjada nowe kurduple, to nie chce je zachecac starym zapachem szczynek do robienia nowych wzorkow. Meble mylam yes albo mydlem w plynie, zmienialam filce/podkladki pod regalami, krzeslami, stolami..... Teraz mam czas bezszczynowy, ale jak przyjada nowi kawalerowie, to bede reagowac bardziej zdecydowanie przeciw sikaniu. Nie wiem jeszcze jak to zrobie ale cos wymysle. Ty masz swojego psa, zadomowionego, to mozesz mu powiedziec ostrzej NIE, FUJ czy psiknac woda na lobuziaka jak podnosi noge. Ja nie moge tak od razu stresowac nowoprzybylych. A moze tym razem nie beda sikaly ?
Jak znajde to wstawie majtkopodobne ochraniacze dla samcow co podsikuja w domu.
[IMG]http://212.112.179.20/images/00/0072590575.jpg[/IMG]
Nie moge sobie wyobrazic, by zdawaly egzamin, bo moje psy natychmiast przegryzaja takie szmatki, ale moze u Twojego pisarza poskutkuje.
Wszystkie psy, ktore u mnie naznaczaly teren, nie sikaja w nowych domach. Zaden nie przyniosl mi wstydu i nie zhanbil dobrego imienia psa polskiego.
Kubus, z toba tez nie bedzie klopotow. Jak znajdziemu mu dobrego ludzia to chlopak spisze sie na medal.

Posted

Rozmowy wychowawcze z naszym pisarzem - niemożliwe, spryskanie wodą - klęska, nie wychodzi potem cały dzień ze swojego kąta. On ma ciągle dzikość w oczach. Założenie gaci - może jak będzie spał, bo śpi w łóżku i to jest czas Jego odprężenia, inna możliwość - tylko po Sedalinie. Nie próbowaliśmy jedynie jeszcze kropli Bacha. Treserzy, behawioryści i zoopsychologowie - i inne takie zaklęcia prawie nie działają. Dobrze, że nas nie gryzie - codziennie :evil_lol:, a tylko od czasu do czasu jak się pomyli.
PS. A za co mam warczeć na Ciebie ?, nie będę :lol: Pieseczku - bardzo ładnie.

Posted

Pomóżcie proszę [URL="http://www.dogomania.pl/threads/189305-Kiara-bardzo-potrzebuje-karmy-RC-gastro-intestinal"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1893...tro-intestinal[/COLOR][/URL]

Posted

Kubuś jest kastratem.. ale tak jak juz kiedys pisalam w schronisku po zabiegu sikal strasznie przez 2-3dni a pozniej zupełnie nic czyli tak jakby bylo to zwiazane ze stresem. Ten hotelik to nasz jedyny i to jaki wspanialy ratunek!Jutro przedzwonię i ustalę wszystko:)

Posted

Asia_Klero
Narazie hotelu 7 gwiazdkowego nie zapewnimy u nas Kubusiowi,poniewaz dopiero wszystko remontujemy, ale milosci i zajecia mu nie zabraknie na pewno :) bedzie naszym jedynym "pensjonariuszem" wiec nie bedzie mial konkurencji do miziania. Dzisiaj ustalilismy, ze jezeli zdecydujecie aby ten przystajniaczek trafil do nas to do czasu, az nie skonczymy remontu postawimy mu kojec w budynku, zeby mial gdzie spac w nocy, a w dzień bedzie towarzyszyl nam caly czas i bedzie mial swój udzial w remoncie ;) do towarzystwa bedzie mial nasza 9 letnia DONkę wyrwana z pseudohodowli.

W takim razie jutro czekam na telefon.

Posted

Kubusiu, przepraszam, że nie było mnie u ciebie przez ten caluteńki długaśny tydzień, ale to z przyczyn nie ode mnie zależnych - net padł, do pracy nie chodziłam - urlop - więc nie miałam gdzie dorwać netu....

Widze, że otwarła się nowa szansa na domowe miejsce w hoteliku dla Kubusia naszego :) fajnie, jakby się udało go przenieść i wyciągnąć z dotychczasowego "hoteliku".
Asiu poleciała dziś moja deklaracja, więc powinna być na koncie lada moment.

Posted

Myślę, że Kubusiowi nie potrzebny 7gwiazdkowy hotel;)najwazniejsze by nie mieszkal w budzie na łańcuchu by ktoś się nim zainteresował i dzięki temu, że lepiej go pozna uda nam się dla niego znalezc domek na stałe...

Posted

Jestem umówiona na piątek przewiezc Kubusia do hoteliku czyli w koncu w dobre miejsce:) muszę tylko dogadać się z moim Kubą(:diabloti:) czy nas zawiezie i jak to bedzie bo trzeba go odebrac z goczalkowic i przewiezc do hoteliku;) w kazdym razie piątek ufff w koncu bedzie mu dobrze... muszę tylko zapłacić za odrobaczenie i odpchlenie Kubusia dowiem się ile i zapłacę z dodatkowych

Posted

[quote name='Asia_Klero']Myślę, że Kubusiowi nie potrzebny 7gwiazdkowy hotel;)najwazniejsze by nie mieszkal w budzie na łańcuchu by ktoś się nim zainteresował i dzięki temu, że lepiej go pozna uda nam się dla niego znalezc domek na stałe...[/QUOTE]

święta racja!

Posted

Cioteczki póki co zmobilizujmy się z czegoś trzeba zapłacić pobyt a narazie mamy połowę kwoty...
wpłaty za LIPIEC/SIERPIEN:
andzia_F - 30zł
Asia_klero - 5zł
Baldek2 - 20zł
BasiaD - 20zł
Bjuta - 5zł
Blanka - 10zł
_Goldenek2 - 15zł
Grzenka - 10zł
Izabela1234 - 15zł
Jolanta08 - 10zł
karusiap - 10zł