Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='orpha']a na koniec spaceru Miszka przegalopowala po wielkiej kaluzy wody i chyba bardzo sie jej woda spodobala bo sie w niej polozyla , do domu wracala mokra i brudna ale za to niesamowicie zadowolona :d[/QUOTE]

Hehe to chyba w genach rudych tak jest zapisane -Biana uwielbia połozyć się na środku kałuży :diabloti:

Orpha podziwiam ze puszczasz ją bez smyczy :crazyeye:

Posted

Rudzia wiem to moze troche beztroskie , ale ubzduralam sobie , ze jak mam do psa zaufanie a pies o tym wiem , to nie powinno byc problemow. Poki co ta metoda mi sie zawsze sprawdzala , aczkolwiek nie moge wykluczyc ze jest niezawodna , widac narazie mialam szczescie do takich a nie innych psow. Miszka na cale szczescie ,zachowuje sie bardzo porzadnie ,jak sie czegos przestraszy to albo kamienieje albo chowa sie za mnie,nie ma tendencji do wziecia nog za pas i dania nogi.
Achhhhh hukow tez sie nie boi , jak wracalysmy do domu to nieopodal w warsztacie cos chyba przy motorze dlubali i z dwa razy rabnelo tak ,ze az mna rzucilo a Miszka ...nic ,zero reakcji

Posted

Orpha masz absolutna racje i ta sama metoda dziala na ludzi. Jak sie ma do kogos zaufanie, to ludzie Cie nie zawioda, bo potem nie bede mogli sami sobie w oczy spojrzec.

Sorry za offa, ale:

Grand w grudniu ma wrocic do ogolnych boksow, a to dla niego wyrok smierci, bo jest stary, bezzebny i ma problemy skorne.
Brakuje 60 zl. Miejsce w hotelu juz czeka na Grandzika. [SIZE=4][B]Kazde 5 zl. robi roznice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ratunku-malenki-staruszek-umiera-w-schronisku-brakuje-1-3-deklaracji-pomocy-146415/index36.html[/url]
[/B][/SIZE]

Posted

[quote name='Szarotka']Orpha masz absolutna racje i ta sama metoda dziala na ludzi. Jak sie ma do kogos zaufanie, to ludzie Cie nie zawioda, bo potem nie bede mogli sami sobie w oczy spojrzec.

[B][SIZE=4][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/ratunku-malenki-staruszek-umiera-w-schronisku-brakuje-1-3-deklaracji-pomocy-146415/index36.html"][/URL][/SIZE][/B]
[/QUOTE]

No wydaje mi się że to daleko idąca analogia , ale skoro się spisuje :loveu:

Ja mimo wszystko bałabym się :shake:

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']No wydaje mi się że to daleko idąca analogia , ale skoro się spisuje :loveu:

Ja mimo wszystko bałabym się :shake:[/QUOTE]

Mowie Ci, ze dziala, pies wyczuwa jak sie boisz i staje sie nerwowy.

Posted

[quote name='Szarotka']Mowie Ci, ze dziala, pies wyczuwa jak sie boisz i staje sie nerwowy.[/QUOTE]

Szarotko działa - na normalne psy , ale psy po przejściach są nieprzewidywalne, zwłaszcza na początku . Wiadomo pies psu nie równy ale to ryzyko jednak .
Widać jednak że Miszka to normalny pies :multi:

Posted

o dzisiejszyn spacerze nie napisze nic bo cale zgromadzenie przemykalo miedzy kroplami deszczu i kombinowalo zeby jak najszybciej wrocic pod dach gdzie sucho i przyjemnie. Normalnie chyba sie malpy 4 zmowily , ja chcialam ambitnie je wyspacerowac porzadnie a one jakby sie zmowily i tym razem wszytskie cztery skamienialy ,malo tego spojrzaly na mnie wzrokiem pt."nieobliczalna wariatka" :cool1: ,"chcesz idiotko moknac to sobie idz a my wracamy do domu"

Posted

Miszka miala dzisiaj dzien pelen wrazen :evil_lol: , znow sie zjechala do nas banda hunów , bylo gwarno i tloczno ,biedna siedziala na swoim kocyku i wielkimi ze zdumienia oczyma patrzyla na to rozwrzeszczane towarzystwo.
I znow cala uwaga na niej , i znow cos gadaja glaszcza i cos chca , generalnie burza jej swiety spokoj :mad:. Zagrozeniem nie byla tylko Agmarek , ktora przyssala sie z moca osmiornicy do Lady , a ze Lady lubi byc w centrum zainteresowania a jak juz ktos do niej wzdycha i sadzi same komplementy to juz wogole super.
Miszka pojechala dzisiaj w odwiedziny do Roleczki i musze powiedziec , ze spisala sie na szostke , po czesci dzieki kosowemu Leo , ktory wzial Miszke w obroty i ta w koncu nawet zaczela sie bawic , co jest uwiecznione na fotografiach , na zdjecia trzeba poczekac a najpierw ladnie poprosic o nie
1.Kosu
2.Roleczke
3.Agmarka
nie wiem jak je przekonacie :eviltong: , ja niestety zdjec nie mam czy robic a ze mna byloby latwo - paczka pączkow i zrobie wszystko .... no prawie wszytsko :diabloti:

Posted

bazarek dla Miszki i Szurki zakończony , udało mi się utargować 80 zł na dwie sunie czyli dla Miszki będzie 40 zł ....
nie wiem co z Szurką bo uciekła i jakoś nie daje się znaleźć :shake:
zgłoszę problem na jej wątku ....
jak tylko pieniądze dotrą do mnie przepłacę na konto dla Miszki

Posted

[url=http://www.youtube.com/watch?v=OtYukB4U9Wc]YouTube - spacer Miszkowy[/url]

[url=http://www.youtube.com/watch?v=VJ1R8GT2LIo]YouTube - spacer Miszki cz.II[/url]

[url=http://www.youtube.com/watch?v=yh5W2Wgy3FQ]YouTube - apacer Miszki cz.III[/url]

Posted

Miszka nie wygląda na tych filmikach na tak bardzo wycofaną... :)
Wygląda już coraz lepiej...! :)
A jak ona pobiegła, to ja bym się tak zestresowała... I próbowała odwołać... Ale to jest przez mój uraz z moim psem... :) Zawsze gdy może - ucieka... Nie ode mnie, tylko od rodziców, ale zawsze...!

Posted

mpati dalej i tak by nie pobiegla , co najwyzej musialaby plynac :d , mamy naturalna przeszkode w postaci kanalku :) , wokol lak sobie plynie i gdyby nie mostki to byloby jak na wyspie :)

Posted

:shake: ja to mam pecha do netu:mad: w pracy nie odtwarza mi filmików i niektórych zdjęć...a w domu to już całkiem net wariuje;) Dziś będzie dzień prawdy dla informatyka:diabloti::mad::mad::mad::mad:

Posted

Orpha...
Macie fajnie, u mnie jak pogna, to się nie będzie słuchała rodziców... A jak coś, to lataj za nią po polach... Ma kilka miejsc (a raczej towarzyszy, którzy znajdują się w danych miejscach) i tam chodzi... A ja się stresuję, bo ulica, bo ktoś jej może coś zrobić...

Posted

Litość mam... Jak Lusia wyśle mi CSiki to ja odpływam, i koniec z gniewem... Jak ją zawołam, gdy jestem wściekła, wysyła mi CS pt. "Już, nie złość się, kobieto, ja też czasami muszę sprawdzić twoją czujność... :)" A ja... No cóż, zabieram bez słowa do domku...