Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='roleczka']nie no oczywiście uwielbiamy facetów, ale jak taki facet jest jeden na tle wielu bab jak to miało miejsce w środę u Orphy, to my mamy tendencję do integracji babskiej i juz ciężko mu sie z czymkolwiek przebić. Tym bardziej doceniamy odważnych... A wracajac do Miszki to miło słyszeć że juz Orphe poznaje i chce się witać, bo jak wrócilismy wtedy ze spaceru to miałm wrażenie że miała ochote prysnąć, tak jakby sama nie wiedziała co ze soba zrobic . No strasznie jest biedak zagubiony.Musi byc wyjatkowo wrażliwa.[/QUOTE]
Nikus przeta my tu Ciebie normalnie aj low ju do bólu :loveu:

Roleczko ona byla w szoku ,tyle ludzi na raz , gwar i kazdy cos od niej chcial

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie no Miszka przeslodka
siedze przy kompie odwlokiem do pokoju i slysze jakos tak calkiem blisko takie mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ( roleczka i kosu powinny wiedziec jak to brzmi bo wczoraj Miszka tez tak zrobila) , no to sie odwarcam .... Miszka stala tak mniej wiecej w polowie drogi miedzy kocem i mna. Jak sie odwrocilam to najpierw sie cofnela w tym ale jak ja zawolalam to ruszyla do przodu i podeszla :loveu:. Na chwile bo na chwile , ale grunt ze wogole i super mine miala jak tak stala miedzy ludziem a kocykiem , takie ni to zainteresowanie , ni to wyczekiwanie , i mam wrazenie ze troche lekkiej ,niesmialej figlarnosci tez w tym bylo.
Echhh uwielbiam na nia patrzec , kurcze ona wszytsko robi z taka gracja i lekkoscia. Slodziutka istotka z niej :) , i mowie wam jak juz dojdzie do normy to bedzie grzeczniutka ale wesolą dziewczynką.
Najpierw byla u mnie krolowa Ksenia a teraz mam boginie gracji Miszke :loveu:

Posted

[quote name='roleczka']No juz na niedziele sie przygotuje lepiej, nie martw sie o menu,duzo szynki duzo paczków duzo serka, facet sie nie bedzie czepiał.....[/QUOTE]

No ładnie :mad: Takie menu się za moimi plecami układa :mad: :evil_lol:

[quote name='orpha']hahahaahah tylko mnie nie zacznij karmic :evil_lol: , bo ja nie wiem czy tak ladnie jak Miszka potrafie slupka stac :cool3:[/QUOTE]

Ale łapkę chyba umiesz podawać? :razz: Sama widziałam :eviltong:

[quote name='Nikus']no fakt....może lepiej przestać pisać...[/QUOTE]

Pisz pisz chłopaku, boś Ty jedyny facet w tej babskiej hordzie. Ktoś musi trzymać rękę na pulsie :cool1:

Posted

Pewnie powiem coś niepopularnego:
Uważam, ze Miszka powinna jak najszybciej trafić do domu stałego i tam dochodzić do siebie. Z tego co przeczytałam i zobaczyłam twierdzę, że sunia jest po pro9stu nieśmiała, dodatkowo przestraszona warunkami w jakich była. Jej potrzeba spokoju i zaufania i to powinna dostać już w swoim domu.
Jakoś intuicja mi mówi, że ona może odchorować rozstanie z Orphą i znowu zamknąć sie w sobie.
Powinnyście już szukać dla Miszki odpowiedzialnego spokojnego domu, najlepiej bez dzieci.
A do Orphy można dać jakąś inna bidę jak juz taka łaskawa:evil_lol:.

Posted

jeeeezaaaaa juz sama nie wiem ... a rozstanie tak czy siak pewnie obie odchorujemy , ja juz zakochana w niej na zaboj jestem i odrazu przypomina mi sie rozstanie z Ksenia :placz:

a teraz niespodzianeczka :)
filmik z dzisiejszego spacerku ...
[url=http://www.youtube.com/watch?v=GlUQMOGTu3Q]YouTube - miszka na spacerku :)[/url]

Posted

A ja poznałam dzisiaj Miszke osobiście :) Fajna z niej sunia:loveu: i kolorystycznie pasuje do mojego eF'a :) Jak już nabierze śmiałości to będzie wspaniałą towarzyszką dla nowego opiekuna!

[B]Orpha[/B] - dziękuje za miły spacerek. Mam nadzieje, że jeszcze spotkam was w parku (może uda mi się zrobię Miszce kilka fotek ;))

Pozdrawiam
Kasia i Foxtrot

Posted

[quote name='kaasik91']A ja poznałam dzisiaj Miszke osobiście :) Fajna z niej sunia:loveu: i kolorystycznie pasuje do mojego eF'a :) Jak już nabierze śmiałości to będzie wspaniałą towarzyszką dla nowego opiekuna!

[B]Orpha[/B] - dziękuje za miły spacerek. Mam nadzieje, że jeszcze spotkam was w parku (może uda mi się zrobię Miszce kilka fotek ;))

Pozdrawiam
Kasia i Foxtrot[/QUOTE]

kaasik do uslug :) , dziekujemy za odwiedzinki :multi:

Posted

Orpha musze Ci powiedziec, ze ten piesek jest super:):)
Moja psica czasami chowa sie i idzie za mna jak sie czuje nie pewna, a Miszka zasuwa przodem i sie wcale nie boi :multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

A moja mama ma dużo trudniej ze swoją suką, którą adoptowała pół roku temu.
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f85/piekna-buba-od-urodzenia-w-schronisku-nareszcie-znalazla-super-dom-128598/index36.html"]http://www.dogomania.pl/forum/f85/piekna-buba-od-urodzenia-w-schronisku-nareszcie-znalazla-super-dom-128598/index36.html[/URL]
Spacery w 90% to tylko szybko się załatwić i do domu.... Nawet kilka metrów do specjalnego kosza na psie kupy się jej nie da dowlec często, co mamę doprowadza do rozpaczy. A poza tym suka ufna, zrównoważona, nie boi się ludzi wcale, wygląda, że nikt jej nigdy nie skrzywdził... Tyle, że od szczeniaka była w schronisku. I nie wiadomo o co chodzi. I żadne metody nie pomagają...
Więc z Miszką na prawdę super jest, że lezie dziwwczynka sama, przodem.
To widać na tym filmiku, że ona bardzo chce wrócić na prostą.

Posted

[quote name='Agata69']Pewnie powiem coś niepopularnego:
Uważam, ze Miszka powinna jak najszybciej trafić do domu stałego i tam dochodzić do siebie. Z tego co przeczytałam i zobaczyłam twierdzę, że sunia jest po pro9stu nieśmiała, dodatkowo przestraszona warunkami w jakich była. Jej potrzeba spokoju i zaufania i to powinna dostać już w swoim domu.
Jakoś intuicja mi mówi, że ona może odchorować rozstanie z Orphą i znowu zamknąć sie w sobie.
Powinnyście już szukać dla Miszki odpowiedzialnego spokojnego domu, najlepiej bez dzieci.
A do Orphy można dać jakąś inna bidę jak juz taka łaskawa:evil_lol:.[/QUOTE]

Też tak uważam, im bardziej Miszka przywiąże się do Orphy tym będzie dla niej gorzej- chyba ze Orpha zostawi ją sobie na zawsze :diabloti:

Posted

tak naprawdę to chyba jest kwestia tego, czy nowy domek weźmie na siebie całą tę pracę z Miszką, Bo wiadomo, że będzie tego dziewczynka wymagać. Socjalizacji, czasu, pracy.
Jeśli domek sobie poradzi - to super :)
jeśli nie bardzo, to chyba mimo wszystko lepiej, żeby Ophra "wyciągnęła ją na prostą" (jak w temacie wątku ;-) )

Posted

wg mnie i roleczki z ktora przed chwila rozmawialam , najlepsze dla Miszki bedzie spokojnie zapoznawanie z nowym domkiem , w sensie ze narazie ( mysle ze jakos do polowy grudnia) Miszka bedzie u mnie , ale bedziemy nowy domek i jego okolice odwiedzac ,tak samo jak roleczka bedzie odwiedzala nas tu na miejscu. Roleczka dobrze zauwazyla ze poki co Miszka sie wylozowuje , nabiera zaufania ,ale do przywiazania jeszcze kilka kroczkow brakuje i grunt w tym zeby wylapac ten odpowiedni moment na zmiane miejsca.

Posted

[quote name='orpha']wg mnie i roleczki z ktora przed chwila rozmawialam , najlepsze dla Miszki bedzie spokojnie zapoznawanie z nowym domkiem , w sensie ze narazie ( mysle ze jakos do polowy grudnia) Miszka bedzie u mnie , ale bedziemy nowy domek i jego okolice odwiedzac ,tak samo jak roleczka bedzie odwiedzala nas tu na miejscu. Roleczka dobrze zauwazyla ze poki co Miszka sie wylozowuje , nabiera zaufania ,ale do przywiazania jeszcze kilka kroczkow brakuje i grunt w tym zeby wylapac ten odpowiedni moment na zmiane miejsca.[/QUOTE]

Trzymam kciuki za akcję :)

[CENTER][B]Mały off ale bardzo pilny - znacie kogoś z Gdyni - uciekła dziś Rudka :shake:, [/B]
[B]przerażona dzika suńka kilka dni temu wyadoptowana do Gdyni :( [/B]
[B]W moim podpisie banerek . [/B][/CENTER]

Posted

[quote name='orpha']wg mnie i roleczki z ktora przed chwila rozmawialam , najlepsze dla Miszki bedzie spokojnie zapoznawanie z nowym domkiem , w sensie ze narazie ( mysle ze jakos do polowy grudnia) Miszka bedzie u mnie , ale bedziemy nowy domek i jego okolice odwiedzac ,tak samo jak roleczka bedzie odwiedzala nas tu na miejscu. Roleczka dobrze zauwazyla ze poki co Miszka sie wylozowuje , nabiera zaufania ,ale do przywiazania jeszcze kilka kroczkow brakuje i grunt w tym zeby wylapac ten odpowiedni moment na zmiane miejsca.[/QUOTE]

:shake::shake::shake:
Przeszło miesiąc przyzwyczajania sie do nowego zycia i znowu zmiana...
Tylko nie wiem czemu ma to służyć.
Jesli roleczka nie jest gotowa, to przeciez mozna szukać innego domu.
przepraszam, nie rozumiem was. Co wy chcecie wyprowadzać na prostą to dla mnie tajemnica.

no ale to wasz pies, zrobicie co chcecie...

Posted

[quote name='Agata69']:shake::shake::shake:
Przeszło miesiąc przyzwyczajania sie do nowego zycia i znowu zmiana...
Tylko nie wiem czemu ma to służyć.
Jesli roleczka nie jest gotowa, to przeciez mozna szukać innego domu.
przepraszam, nie rozumiem was. Co wy chcecie wyprowadzać na prostą to dla mnie tajemnica.

no ale to wasz pies, zrobicie co chcecie...[/QUOTE]

Agata z calym szacunkiem , ale uwierz mi wiem co robie i robie to tak zeby bylo jak najlepiej dla Miszki , mam ja tu u siebie wiem i widze co jej jest potrzebne , nie nie jestem ani super fachowcem ani znawca behawiorystyki i nauk pokrewnych , ale mam cos takie co sie nazywa instynkt i poki co dla ani jednego psa ,ktory u mnie moje postepowanie nie bylo ze szkoda dla zwierzaka. A z Miszka jest jeszcze troche pracy .....
mam wrazenie ,ze wiem co Cie kluje ,miedzy wierszami umiem czytac i [B]laskawe[/B] przygarniecie innego psa wylapalam doskonale

Posted

[quote name='orpha']Agata z calym szacunkiem , ale uwierz mi wiem co robie i robie to tak zeby bylo jak najlepiej dla Miszki , mam ja tu u siebie wiem i widze co jej jest potrzebne , nie nie jestem ani super fachowcem ani znawca behawiorystyki i nauk pokrewnych , ale mam cos takie co sie nazywa instynkt i poki co dla ani jednego psa ,ktory u mnie moje postepowanie nie bylo ze szkoda dla zwierzaka. A z Miszka jest jeszcze troche pracy .....
mam wrazenie ,ze wiem co Cie kluje ,miedzy wierszami umiem czytac i [B]laskawe[/B] przygarniecie innego psa wylapalam doskonale[/QUOTE]

Niepotrzebnie szukasz złośliwosci tam gdzie jej nie ma. Nic mie tez nie kłuje. watek sledze z sympatii do Ani Kosu.
Napisałam, zrobicie co chcecie.