orpha Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Rudzia spokojnie mam to opanowane :) , nigdy na wprost w gardlo , tylko delikatnie z boczku nawet nie otwieram zwierzakowi paszczy , tylko po zebach leje , odruch zlizywania i majtania jezorem sam sie wlacza. edit: zreszta mam nadzieje , ze to napicie sie wody nie bylo jednorazowym wybrykiem , tylko ze moze mala sie przelamala Quote
kosu32 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 [COLOR=black][FONT=Verdana]Cholerne Dogo - teraz dla odmiany i mnie wywaliło !!! :angryy:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana]To cudnie że Miszka sama poszła chlupnąć wody[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] :multi:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Może po prostu jesteśmy zbytnio przewrażliwone i zbyt dużo wymagamy od naszej dziewczynki w tak krótkim czasie. Nic - weta można zapytać - nie zaszkodzi na przyszłość. To zapewne wynik stresu jaki Jej zafundowałyśmy wczorajszą podróżą - okropne z nas [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]blondi z odrostami[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Co do pazurków to widzę że działamy, ale o kosztach pisz Orpha - będziemy się starać kombinować kasę. Ja wszelkie rozliczenia, bazarki, dodatkowe wydatki - będę zamieszczać na pierwszej stronie wątku. Napisz mi jeszcze jak nazywał się ten szampon zakupiony u weta (też smrodzik miał nie chudy - to chyba do kompletu z tym drugim świństwem - Biocydem) :evil_lol:[/FONT][/COLOR] Quote
subbug Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 to piszę ja ... lilk_a z konta mojego syna :lol: [B]orpha[/B] taki off z powodu banerka spójrz na baner w podpisie ja go widzę ... dało się go wgrać ...myślałam że za duży ... ale jest ;) zaraz go usunę :) Quote
orpha Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 kurcze ja juz nic nie kaman , bo ja u siebie w podpisie banerek widze i nawet wlazlam przez niego na swoja galerie :crazyeye: Cholewka wy nie widziecie banerka u mnie ????? Quote
orpha Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 kosu co Ty wypisujesz , jakie dodatkowe koszty ?? przeciez takie rzeczy wejdą w te 240 zl , przeciez obciecie pazurow nie bedzie kosztowalo 100 chyba??? A szampon nazywa sie "Szampon dr Seidla" z dziegciem i siarka Quote
kosu32 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 [quote name='orpha']kurcze ja juz nic nie kaman , bo ja u siebie w podpisie banerek widze i nawet wlazlam przez niego na swoja galerie :crazyeye: Cholewka wy nie widziecie banerka u mnie ?????[/QUOTE] My nie widzimy :shake: Zrób to tak: kliknij prawym klawiszem myszki na Twój nowy piękny baner i zaznacz kopiuj później wejdź w lewe górne okno "Panel użytkownika" i wyszukaj "edytuj sygnaturę" wejdź w puste okienko (chyba miejsce na sygnaturę - czy jakoś tak), kliknij prawym klawiszem myszki i zaznacz wklej (powinien pojawić Ci się Twój nowy piękny baner) następnie najedź na przycisk "zatwierdź" i powinno być już gotowe Quote
kosu32 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 [quote name='orpha']kosu co Ty wypisujesz , jakie dodatkowe koszty ?? przeciez takie rzeczy wejdą w te 240 zl , przeciez obciecie pazurow nie bedzie kosztowalo 100 chyba??? A szampon nazywa sie "Szampon dr Seidla" z dziegciem i siarka[/QUOTE] [B]:iloveyou::painting::Dog_run:[/B] [B]Orpha [/B][COLOR=black][U]I LOVE YOU[/U][/COLOR] :loveu: Quote
orpha Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 kosu tak tez czynilam , tym bardziej ze nieraz juz tu sobie banerki wstawialam , nie wiem co tym razem sie dogo nie podoba :roll: Quote
lilk_a Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 a , nieważne wyślę Ci na pw obrazek , sama go sobie podlinkujesz ...... a u subbuga widzisz baner ? Quote
orpha Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 widze jak najbardziej , dziwne to jakies bo u siebie tez go caly czas widze :mad:. Dogo mnie w wala robi i tyle :eviltong: Quote
kosu32 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Zaksięgowała się wpłata od [B]AnnaA - 20 pln[/B] - dziękujemy serdecznie w imieniu Miszki :lol: Quote
kosu32 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 I chciałam jeszcze przeprosić serdecznie [B]Nikusa :modla::modla::modla:[/B] którego z góry potraktowałam jako Panią :oops: Dziewczyny Mamy jednego, jedynego [B]RODZYNKA[/B] w Miszkowym gronie :loveu::loveu::loveu: Quote
orpha Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 taaaaa ?? Kosu nie wiedzialas ze Nikus to rasowy mezczyzna ?? hehehe a ja wiedzialam , a ja wiedzialam :evil_lol: Quote
orpha Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 widziecie banerek ? zaczyna mi dogo znow na nerwy grac , wiadomosc od lilki odpala mi sie za kazdym razem co przeladuje strone jako nieprzeczytana ,a i zeby przeczytac ostatni post to jak nie dam odswierz strone to go nie widze , jakas masakra ,grzebia i udziwniaja i wielkie g z tego wychodzi :angryy: Quote
kosu32 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 [quote name='orpha']taaaaa ?? Kosu nie wiedzialas ze Nikus to rasowy mezczyzna ?? hehehe a ja wiedzialam , a ja wiedzialam :evil_lol:[/QUOTE] No cóż ... [B]1:0[/B] dla Ciebie ;) A o "Rodzynków" trzeba dbać :lol: Quote
lilk_a Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 trzeba ,trzeba , bo malutko ich jakoś tutaj malutko :evil_lol: Quote
Ania&Rudy Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 kosu, Twoja zawalona skrzynka nie chce wiadomości ode mnie :mad:, więc wklejam Ci tutaj, publicznie : [quote name='kosu32'][B]Miszka - deklaracje[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1161/strachliwa-wycofana-miszka-mamy-dt-potrzeba-deklaracji-na-cito-brakuje-40-pln-149057/"][COLOR=#000000]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/...40-pln-149057/[/COLOR][/URL] Przed chwilą przelałam pieniądze, ale jest rano i jestem nieprzytomna, nie pamiętam czy w tytule wpisałam swój nick z dogo, czy jakiś inny :)) w każdym razie pieniądze poszły z konta Anna i Piotr Borawscy. Pozdrawiam :) Quote
Agata69 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Orpha, wychodź na spacer z Miszką i z jednym swoim, najposłuszniejszym psem. Ja tak zawsze robiłam, gdy miałam tymczasy, które za boga nie chciały wychodzić z domu. Psy lubia się naśladować (niestety:angryy:). Dobrze, ze mała jest już u ciebie. Będzie dobrze. Quote
Agata69 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Kosu, co do wiadomosci na pw - chyba mi juz na mózg pada, muszę iść na emeryturę albo do jakiego sanatorium jechać bo coraz gorzej ze mną. Quote
orpha Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Agata69']Orpha, wychodź na spacer z Miszką i z jednym swoim, najposłuszniejszym psem. Ja tak zawsze robiłam, gdy miałam tymczasy, które za boga nie chciały wychodzić z domu. Psy lubia się naśladować (niestety:angryy:). Dobrze, ze mała jest już u ciebie. Będzie dobrze.[/QUOTE] Agata heh tylko musze wybory wtedy zrobic , moje dziewczyny na spacerach spisuja sie wzorowo , ale generalnie masz racje. Z racji wygody biore Setke ,bo ona najmniejsza i najpowolniejsza , Jadzia i Niya grzeczne ale poki co na Miszke za szybkie. A wogole to Miszka powachala dzisiaj sama z siebie moja reke :))) , wogole sie troszke wyluzowala bo odwalila cala toalete swojej osoby , co prawda jak wzielam szelki i ja zawolalam to sie spojrzala na mnie wzrokiem "a kysz silo nieczysta" , ale daje je sobie zakladac bez problemu i do drzwi juz jakos idzie , na schodach znowu na moment kamienieje ale po pierwszych dwoch stopniach zaczyna sama powolutku i bardzo ostroznie schodzic. I uffff.....sama pije wode , chyba sie wczoraj przelamala , staram sie ja przekonac ,ze dotykanie po lapkach to nic zlego , caly czas poki co ma odruch panicznego chowania przednich lap pod siebie i przy najlzejszym dotknieciu cala sie trzesie , staram sie ja przekonac ze nic zlego sie nie stanie. I tak sobie mysle , ze moze te pazurki na troszke odloze ,bo zostane oszustem tu ja miziam po tych lapulkach a tu za bede ja trzymala a jakis ktos bedzie jej krzywde robil ( obcinal ) , sama nie wiem...:roll:. Co proponujecie ? obcinac teraz czy jeszcze chwile poczekac ? bo znowu z drugiej strony przekonam ja ,ze nic nikt z lapakami nie zrobi ,ona sie przekona a tu sruuuu- obcinanie :roll:. Dzisiaj rano polozylam ja u siebie na lozku :) , hmm chyba na pohybel sobie bo mam wrazenie , ze sie jej niesmialo spodobalo :evil_lol:, cos mi sie zdaje ze bedzie robic zrzutke na drugie lozko ,bo jak jeszcze Miszka mi sie zacznie pakowac to ja juz miejsca dla siebie nie widze Quote
Divi Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='orpha']Agata heh tylko musze wybory wtedy zrobic , moje dziewczyny na spacerach spisuja sie wzorowo , ale generalnie masz racje. Z racji wygody biore Setke ,bo ona najmniejsza i najpowolniejsza , Jadzia i Niya grzeczne ale poki co na Miszke za szybkie. A wogole to Miszka powachala dzisiaj sama z siebie moja reke :))) , wogole sie troszke wyluzowala bo odwalila cala toalete swojej osoby , co prawda jak wzielam szelki i ja zawolalam to sie spojrzala na mnie wzrokiem "a kysz silo nieczysta" , ale daje je sobie zakladac bez problemu i do drzwi juz jakos idzie , na schodach znowu na moment kamienieje ale po pierwszych dwoch stopniach zaczyna sama powolutku i bardzo ostroznie schodzic. I uffff.....sama pije wode , chyba sie wczoraj przelamala , staram sie ja przekonac ,ze dotykanie po lapkach to nic zlego , caly czas poki co ma odruch panicznego chowania przednich lap pod siebie i przy najlzejszym dotknieciu cala sie trzesie , staram sie ja przekonac ze nic zlego sie nie stanie. I tak sobie mysle , ze moze te pazurki na troszke odloze ,bo zostane oszustem tu ja miziam po tych lapulkach a tu za bede ja trzymala a jakis ktos bedzie jej krzywde robil ( obcinal ) , sama nie wiem...:roll:. Co proponujecie ? obcinac teraz czy jeszcze chwile poczekac ? bo znowu z drugiej strony przekonam ja ,ze nic nikt z lapakami nie zrobi ,ona sie przekona a tu sruuuu- obcinanie :roll:. Dzisiaj rano polozylam ja u siebie na lozku :) , hmm chyba na pohybel sobie bo mam wrazenie , ze sie jej niesmialo spodobalo :evil_lol:, cos mi sie zdaje ze bedzie robic zrzutke na drugie lozko ,bo jak jeszcze Miszka mi sie zacznie pakowac to ja juz miejsca dla siebie nie widze[/QUOTE] Nie miałam ostatnio czasu czytać ale juz nadrobiłam :) Bardzo się cieszę, że Rudzielec już u Ciebie orpha:loveu: i pomału się uczy, że człowiekowi można ufać. Myśle, że z pazurkami można poczekac. Jak będzie Tobie ufać to nie zawiedziesz jej z obcięciem pazurków. Bo bedzie wiedziała ona mi na pewno krzywdy nie zrobi, moge jej na to pozwlić :) Trzymam mocno kciuki za was i zbieram kaskę. Quote
sleepingbyday Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 o, to ja się umawiam na zapoznawanie. widze zopisu, że miszka z kajkiem mogą - na razie - razem na spacery chodzć. miszka bedzie kamieniec, kajko zapierac się na zadnich - normalnie mjut malyna. jedno jest pewne, miszce przejdzie, a kajkowi to chyba juz nigdy :diabloti: spaceryzacja bowiem jest nie tylko zbędna, ale i szkodliwa dla zdrowia, zarówno psychicznego, jak i fizycznego :roll: Quote
Tundra Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Dziewczyny, tyle tych przetraszonych uciekajacych w pierwszym tygodniu psow-.zabezpieczajcie ja moze na spacerach podwojnie i obroza i szelkami. Ja tak robie na poczatku przy strachulach. Do obu podpinam smycz i najpierw jest oczywiscie ciasniej.. Quote
sleepingbyday Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 miszka jest podobna do naszje boguszyckiej przestraszonej, wycofanej gwiazdy. tylko gwiazda jest jasniej ruda. gwiazdka miała frata i pojechała do hoteliku, gdzie jest coraz lepiej z jej stanem psychicznym i lada dzień bedzie sie nadawac do adopcji. miszka też da radę, zobaczycie! Quote
orpha Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 hehe a ja juz wiem czym Miszke rozruszac , moze to nie do konca zdrowy sposob , ale .... pączek jest slilniejszy niz strach :evil_lol::evil_lol:. Dalam jej kawalek i posmakowalo , no to pomyslalam sobie ,ze sie kawalek odsune z kawalkiem paczka w palcach i ...podeszla , no to odsuwalam sie tak i odsuwalam az na drugi koniec pokoju :diabloti: i dala rade. Pączki rzadza !!! Kurde alez ona jest delikatniusia , tak leciutko i subtelnie bierze z reki ,ze czlowiek ma wrazenie jakby mial doczynienia z ezoteryczna istota. Quote
Recommended Posts