Jump to content
Dogomania

Rodowodowy szczeniak czarnego Sznaucera Olbrzyma poszukiwany (do zakupu)

Recommended Posts

Posted

Znajoma z pracy chce kupić szczeniaka czarnego Sznaucera Olbrzyma.
Czy ktoś z obecnych tutaj hodowców ma lub wkrótce (za miesiąc-dwa) będzie miał do wydania szczeniaki czarnego Sznaucera olbrzyma?
Poszukiwany jest rodowodowy szczeniak, ale może być pet, bo to pies na kanapę, a nie do rozmanażania ani na wystawy.

BTW - może ktoś podpowie na jaki rząd wielkości kasy trzeba się nastawić za takiego szczeniaka ?

Posted

I co? Sznaucery olbrzymy wpisano na listę gatunków na wyginięciu, czy co? :D
W całej Polsce nie ma szczeniaka na sprzedaż? :diabloti:

• 5 months later...
Posted

Przypadkiem (przez google) znalazłam ten wątek, choć jestem na dogo codziennie (na paru innych sznaucerowych wątkach).
Akurat mam dziesiątkę olbfrzymów czarnych 6-tygodniowych pięknych i z domieszką świeżej krwi - z hodowli Pasala z Litwy, gdzie jeździliśmy z naszą sunią. Ojciec champion chyba z 7 krajów. Piękny, mocny pies (hodowla kameralna, domowa).
Do odbioru będą po 20 kwietnia (przegląd miotu mamy za kilka dni), jeszcze jedno odrobaczenie i szczepienie.
wwww.sznaucerywroclaw.drl.pl - można poczytać więcej i obejrzeć zdjęcia. Od dziś puściliśmy allegro. Tam też szczegóły i parę zdjęć (nie tyle, co na stronie www oczywiście). Pozdrawiam sznauceromaniaków.

Posted

Coś mi się przywidziało, że wątek dziś założony. A więc nieaktualny. A to ostatni wpis był z dzisiaj. Więc przepraszam, za zawracanie głowy moimi maluszkami (swoją drogą są piękne i rekompensuje mi to katorżniczą pracę przy utrzymaniu ich otoczenia w czystości, bo jakoś jest ich za dużo, żeby nadążyć z przyuczaniem załatwiania się w jedno miejsce. No i karmienie z 10 misek też nie jest łatwe mimo zbudowanych w tym celu stołów, żeby miski się nie przesuwały).

• 1 month later...
Posted

Wbrew pozorom wątek nie wygasł. Po prostu przez pewien czas musiał być odłożony na później.
Inna sprawa, że ja tu ostatnio też rzadko zaglądam...
Info o szczeniakach Sznaucera olbrzyma uprzejmie proszę przesyłać do mnie na PW (Prywatną Wiadomość - menu pokazuje się po kliknięciu lewym przyciskiem myszy w Nick "M@d"). Ze względu na kulejące funkcjonalności Forum sam wpis w temacie mogę przegapić...
Widzę, że szczeniaczki już znalazły domy ... Został tylko jeden "wystawowy".
Niestety zapotrzebowanie jest na "peta" do kochania, a nie na wystawy.
Piesek powędruje do domu z ogródkiem (ale na kanapę do domu , a nie na łańcuch do ogrodu... :evil_lol:)
W domu jest dziecko chodzące do podstawówki.
W domu cały czas przebywa jedna osoba dorosła.
Prosimy o nie zgłaszanie szczeniaków bez rodowodów (nie ze względów snobistycznych, ale ideologicznych- wspieranie akcji "stop pseudohodowlom".)
Lojalnie uprzedzamy, że przed dokonaniem zakupu będziemy zbierać informacje o hodowli np. przez założenie watku "Co wiecie o hodowli X"). Poprosimy również o kontakt z innymi właścicielami psów kupionych z tej hodowli...
Sprzedający musi się też liczyć z wizytą w celu obejrzenia warunków w jakich hodowane są szczeniaki (o ile zebrane innymi sposobami referencje okażą się niewystarczające)...
Nowi właściciele nie śpieszą się z zakupem bo to nie "prezent na Komunię", więc wątek pewnie jeszcze potrwa. Zależy im bardziej na walorach psychicznych psa i dobrych początkowych warunkach socjalizacji niż na eksteriorze...

• 1 month later...
  • 1 month later...