M@d Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Znajoma z pracy chce kupić szczeniaka czarnego Sznaucera Olbrzyma. Czy ktoś z obecnych tutaj hodowców ma lub wkrótce (za miesiąc-dwa) będzie miał do wydania szczeniaki czarnego Sznaucera olbrzyma? Poszukiwany jest rodowodowy szczeniak, ale może być pet, bo to pies na kanapę, a nie do rozmanażania ani na wystawy. BTW - może ktoś podpowie na jaki rząd wielkości kasy trzeba się nastawić za takiego szczeniaka ? Quote
M@d Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 I co? Sznaucery olbrzymy wpisano na listę gatunków na wyginięciu, czy co? :D W całej Polsce nie ma szczeniaka na sprzedaż? :diabloti: Quote
weszka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Z całą pewnością są szczeniaki ale jak wiesz M@d sznauceromaniacy wyniesli się na inne forum ;) Zresztą widziałam ze już tam się radzisz w tej sprawie. Quote
Insomnia24 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Witam.Wysłałam prywatną wiadomość na temat szczeniaczka sznaucera do pilnego oddania w najlepsze ręce.Maluszek jest w Warszawie Quote
leepa Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Z całą pewnością są szczeniaki ale jak wiesz M@d sznauceromaniacy wyniesli się na inne forum ekhm... na dwa inne!:cool3::grin: Quote
Avera Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 A na jakie fora przenieśli się miłośnicy sznaucerów? :-) Quote
marako Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Przypadkiem (przez google) znalazłam ten wątek, choć jestem na dogo codziennie (na paru innych sznaucerowych wątkach). Akurat mam dziesiątkę olbfrzymów czarnych 6-tygodniowych pięknych i z domieszką świeżej krwi - z hodowli Pasala z Litwy, gdzie jeździliśmy z naszą sunią. Ojciec champion chyba z 7 krajów. Piękny, mocny pies (hodowla kameralna, domowa). Do odbioru będą po 20 kwietnia (przegląd miotu mamy za kilka dni), jeszcze jedno odrobaczenie i szczepienie. wwww.sznaucerywroclaw.drl.pl - można poczytać więcej i obejrzeć zdjęcia. Od dziś puściliśmy allegro. Tam też szczegóły i parę zdjęć (nie tyle, co na stronie www oczywiście). Pozdrawiam sznauceromaniaków. Quote
marako Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Coś mi się przywidziało, że wątek dziś założony. A więc nieaktualny. A to ostatni wpis był z dzisiaj. Więc przepraszam, za zawracanie głowy moimi maluszkami (swoją drogą są piękne i rekompensuje mi to katorżniczą pracę przy utrzymaniu ich otoczenia w czystości, bo jakoś jest ich za dużo, żeby nadążyć z przyuczaniem załatwiania się w jedno miejsce. No i karmienie z 10 misek też nie jest łatwe mimo zbudowanych w tym celu stołów, żeby miski się nie przesuwały). Quote
M@d Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Wbrew pozorom wątek nie wygasł. Po prostu przez pewien czas musiał być odłożony na później. Inna sprawa, że ja tu ostatnio też rzadko zaglądam... Info o szczeniakach Sznaucera olbrzyma uprzejmie proszę przesyłać do mnie na PW (Prywatną Wiadomość - menu pokazuje się po kliknięciu lewym przyciskiem myszy w Nick "M@d"). Ze względu na kulejące funkcjonalności Forum sam wpis w temacie mogę przegapić... Widzę, że szczeniaczki już znalazły domy ... Został tylko jeden "wystawowy". Niestety zapotrzebowanie jest na "peta" do kochania, a nie na wystawy. Piesek powędruje do domu z ogródkiem (ale na kanapę do domu , a nie na łańcuch do ogrodu... :evil_lol:) W domu jest dziecko chodzące do podstawówki. W domu cały czas przebywa jedna osoba dorosła. Prosimy o nie zgłaszanie szczeniaków bez rodowodów (nie ze względów snobistycznych, ale ideologicznych- wspieranie akcji "stop pseudohodowlom".) Lojalnie uprzedzamy, że przed dokonaniem zakupu będziemy zbierać informacje o hodowli np. przez założenie watku "Co wiecie o hodowli X"). Poprosimy również o kontakt z innymi właścicielami psów kupionych z tej hodowli... Sprzedający musi się też liczyć z wizytą w celu obejrzenia warunków w jakich hodowane są szczeniaki (o ile zebrane innymi sposobami referencje okażą się niewystarczające)... Nowi właściciele nie śpieszą się z zakupem bo to nie "prezent na Komunię", więc wątek pewnie jeszcze potrwa. Zależy im bardziej na walorach psychicznych psa i dobrych początkowych warunkach socjalizacji niż na eksteriorze... Quote
szymi Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Witam aktualnie posiadamy 8 tygodniowe szczeniaki do sprzedania więcej informacji na naszej stronie www.sznaucer.waw.pl Zainteresowanych zapraszamy Quote
M@d Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Sorry, dawno mnie nie było, ale przekazałem zainteresowanym Quote
Recommended Posts