Jump to content
Dogomania

Likwidacja pseudo, uratowana Labka i dwa Dalmaty

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mozna aborcyjne do konca..jesli sunia w dobrym stanie. W Boguszycach mielismy duzo zaciazonych :shake:

Na razie nie mam zadnego dt. Mozemy miec miejsce w dobrym, niedrogim hoteliku, jakby dt zabraklo. I tu przypuszczam, ze dalibysmy rade sterylke aborcyjna po kosztach jakos zrobic. Szukam dalej.

Posted

Zaraz wyślę na pw adres. [B]

Potwierdzam DT dla szczeniaka labradora[/B].

Dzisiaj skontaktowałam się z różnymi znajomymi i jeśli będzie drugi szczeniak(labka, onka, yorka lub dalmatyńczyka) to przywieźcie mi oba- drugi będzie albo u tej samej osoby (czyli koło mnie), albo u siostry mojego taty. Ważne, żeby były to szczeniaki.

[B]Laura[/B], masz pełną skrzynkę, nie mam jak wysłać Ci adresu.

Posted

Mam DS dla yorka.
Koleżanka od paru miesięcy szuka po hodowlach tego jedynego. Powiedziałam jej jaka jest sytuacja i zadeklarowała że w razie potrzeby weźmie malucha.

Domek z ogrodem czeka.

Posted

Nie czytałam wątku (przyznaję), bo już usypiam. Mogę zaproponować DT dla czegoś małego (szczeniak lub york) oraz transport z Sosnowca do Wawy (w tym do siebie) na tą sobotę lub z Wawy do Sosnowca w niedzielę.

Posted

Bardzo wszystkim dziękuję za oferowaną pomoc.
Będę informować Was na bieżąco, jeśli tylko będą nowe informacje w sprawie.
Na Labradory.info wczoraj ruszyła akcja cegiełkowa, kasiory możemy potrzebować mnóstwo, wszystk zależy od skali problemu.
W razie jakichkolwiek pytań pw lub gg 3916832.

Pozdrawiam
Ania

Posted

Mam jeszcze jeden DT w Gliwicach. Suka labradora w ciąży lub z małymi. Opieka full.

Posted

Sterylizację aborcyjną można przeprowadzić przez cały okres ciązy. Ilu jest chetnych do "pomocy" jesli jest mowa o yorkach i labradorach. Szkoda, ze jesli szukany jest dom dla kundelków nie ma już tylu ludzi "wielkiego serca". Ludzie znalezli okazję aby zadobyc się w "rasowego" psa za darmo.

Posted

[quote name='adam']Sterylizację aborcyjną można przeprowadzić przez cały okres ciązy. Ilu jest chetnych do "pomocy" jesli jest mowa o yorkach i labradorach. Szkoda, ze jesli szukany jest dom dla kundelków nie ma już tylu ludzi "wielkiego serca". Ludzie znalezli okazję aby zadobyc się w "rasowego" psa za darmo.[/quote]

smutne to ... ale "rasowe" psiaki wbrew pozorom wcale duzo lepiej nie mają (w sumie nie wiem kto ma gorzej rasowy w pseudo czy kundel w schronie)
tak czy siak pomocy potrzebuja, wiec to raczej dobrze ze szybko "normalny" domek znajdą...

Posted

[quote name='adam']Sterylizację aborcyjną można przeprowadzić przez cały okres ciązy. Ilu jest chetnych do "pomocy" jesli jest mowa o yorkach i labradorach. Szkoda, ze jesli szukany jest dom dla kundelków nie ma już tylu ludzi "wielkiego serca". Ludzie znalezli okazję aby zadobyc się w "rasowego" psa za darmo.[/quote]
No niestety.. ale akcję koordynują miłośnicy Labradorów, więc DT zrozumiałe. Gdyby była pseudo bokserów, też byśmy jako Fundacja ruszyli wszelkie kontakty.. a co do Yorków, to było do przewidzenia.
I z jednej strony nie ma w tym nic złego przecież to psiaki, nie ich wina że są modne, a suki eksploatowane do granic możliwości.. Ale z drugiej, to wielka odpowiedzialnośc wbrew pozorom znaleźć dobre domy, psom w typie.. Tym bardziej jak będą tam szczeniaki z otwartymi oczkami, bo gdzieś domy muszą znaleźć.
Ale Dziewczyny na pewno to wiedzą.;)

Posted

Mysle, ze tu nie chodzi o zdobycie "rasowego" psa, tylko o pomoc w rozbiciu pseudohodowli.
Osoby, ktore zaoferowaly dt i pomoc moga sie poczuc urazone po takim wpisie..
Np my mamy zapotrzebowanie bez dna na dt i dobre hotele dla zwierzat z Boguszyc ( 600 psow), a jednak widzac ten watek tez szukamy jakiegos miejsca, chociaz jednego.
Pseudohodowle tez przyczyniaja sie do zapelniania schronisk i miejsc takich jak Boguszyce. Pomoc w ich likwidacji to jakby praca u podstaw.
Oczywiscie juz przy wydawaniu do ds nalezy byc bardzo ostroznym z wiadomych powodow. Ale tu sa oferowanego glownie dt..
A Grzybkowa ma racje, rasowe psy i koty maja duzo trudniej w schronach.Wyobraz sobie persa lub yorka w schronie..

Jedna pani z Warszawy chce wziac z Boguszyc mala sunie do ds ( moze miec 4-6 lat) , ma doswiadczenie, miala juz psa ze schronu. Jesli zaden z naszych nie przypadnie jej do serca, to rowniez mozemy to miejsce udostepnic. Jedyne kryteria to niewielki rozmiar ( na oko pol lydki), plec -sunia i zeby byla kudlata )

Posted

Rowniez nie wierze zeby ktokolwiek z zaangazowanych w ta sprawe byl w jakikolwiek sposob interesowny.Prawda jest ze te zwierzaki sa slabsze o kundelkow i chyba o to wszystkim chodzi,a nie o darmowego super psiaka.

Posted

Wszędzie znajdą się interesowne osoby, bo jesteśmy ludźmi..
A coraz więcej osób, wie jak wyglądają wizyty, umowy i są doskonale przygotowani. I wiem, co mówię, bo nie tak dawno suka została odebrana z pseudo z 5 szczeniąt ślepych.. Jeden został. Też było "zapotrzebowanie" na takie szczenięta (akurat rodzice dwóch różnych ras).
A facet na wizycie mówił o córkach, które się wprost zakochały w suni, już ma posłanie, obróżkę, karma czeka...:roll:
a Yorki są modne, nie oszukujmy się...:-( a porządnych hodowli jest kilka, a psy, jak to ostatnio przeczytałam, są za drogie tam.:mdleje: