Victoria Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='lawendowa']Ja strasznie uparte stworzenie jestem, więc choćbym się zapłakać miała to i tak jakoś zrobię tę obrożę ;-)[/QUOTE] haha, ja tez tak mam. przyszywałam wstazeczke recznie do tasmy i zrobilam juz 7 obrozy tym sposobem. teraz mam zamiar przekonac mame zeby dala mi maszyne, tylko musze znalezc kogos kto mi powie ze rzeczywiscie mozna ;p ta pomaranczowa obrozka jest sliczna. ja bym ja wziela ;) Quote
lawendowa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Istotnie jest ładna, tylko że ja się obawiam że ten kolorek na moim podrabianym rudzielcu będzie się gubił zwyczajnie, ale jakby zaproponowali jakaś fajną cenę za 2 to pewnie bym się skusiła. Bo rozmarek jest idealny... Póki co głowie się nad tym fioletem i juz mam mętlik we łbie... I wiesz, maszyna maszynie nie równa, myślę, że tutaj musiałyby podpowiedzieć babeczki które się tym zajmują, czy dają radę na zwykłych czy też nie...ja jeszcze zapytam kobit w pasmanterii moze cos podpowiedzą ;-) Quote
Victoria Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Też możliwe. Moja ma rudo brązowe plamy i brzydko jej w pomarańczu ;p Ale to jest skrajny przypadek psiej brzydoty ;) Gdzie można zobaczyć wszystkie wzory rogza?? Bo ja już nie wiem jakie to ma wzory, bo znalazłam stronke na ktorej sa takie, ktorych nigdy wczesniej nie widziałam.. [url]https://secure.checkout-au.com/rogz/catalog/index.php?cPath=37[/url] nie ogarniam tego Quote
lawendowa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Ja myślę, że warto poszukać PL strony dystrybutora, niekoniecznie towar ogólnie produkowany musi być dostępny w normalnej sprzedaży w PL. Z wieloma produktami tak jest, że do danego kraju jest kierowany tylko cześć asortymentu. Ponoć to: [url]http://www.drpets.pl/[/url] jest autoryzowany sklep z akcesoriami rogza Quote
Victoria Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Dziękować :) Vailet - Ty masz Ski, tak?? One mają regulowany pasek między łapkami?? Quote
Kasi i Lena Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Vailet ma chyba S ale red dingo. Co do rogz to nie mam pojęcia gdzie zobaczyć wszystkie wzory, te w zalinkowanej przez Ciebie stronie wszystkie są/były? dostępne w Polsce. Quote
Vailet Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Victoria']Dziękować :) Vailet - Ty masz Ski, tak?? One mają regulowany pasek między łapkami??[/QUOTE] mam Ski Red Dingo i mają 3 regulacje między łapami na szyi i barkach. Zamawiam z rogz Mki. Quote
Vailet Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Kasi i Lena']Vailet ma chyba S ale red dingo. Co do rogz to nie mam pojęcia gdzie zobaczyć wszystkie wzory, te w zalinkowanej przez Ciebie stronie wszystkie są/były? dostępne w Polsce.[/QUOTE] dokładnie. Zamawiam z tej strony - [url]http://sklep.zoolandia.pl/rogz,rogz,szelki,scooter,straight,jacket,regulowane,18,1,7882.html[/url] wzór R. = Retro Rex Quote
Unbelievable Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Vailet']dokładnie. Zamawiam z tej strony - [url]http://sklep.zoolandia.pl/rogz,rogz,szelki,scooter,straight,jacket,regulowane,18,1,7882.html[/url] wzór R. = Retro Rex[/QUOTE] a pytałaś czy jest? bo większość wzorów na tym zdjęciu jest już dawno wycofanych ;) Quote
xxxkaluniaxxx Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Victoria']haha, ja tez tak mam. przyszywałam wstazeczke recznie do tasmy i zrobilam juz 7 obrozy tym sposobem. teraz mam zamiar przekonac mame zeby dala mi maszyne, tylko musze znalezc kogos kto mi powie ze rzeczywiscie mozna ;p [/QUOTE] z maszyną nie powinno się nic stać :eviltong: szyje maszyną odkąd skończyłam 4 latka (W styczniu kończę 19:diabloti:) i najgorsze co mi się stało z maszyną to pęknięcie igły podczas zszywania 2warstw skóry :evil_lol: we wtorek zrobiłam szelki norweskie dla Kali :loveu: fotki dam jak tylko dopadnę się do aparatu brata :evil_lol: Quote
lawendowa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Też tak właśnie myślałam że to co w najgorszym razie się stanie to połamana igła :) trzeba więc się w kilka zaopatrzyć ...no i popytam czy sa takie o bardziej wytrzymalsze Quote
Vailet Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='lawendowa']Też tak właśnie myślałam że to co w najgorszym razie się stanie to połamana igła :) trzeba więc się w kilka zaopatrzyć ...no i popytam czy sa takie o bardziej wytrzymalsze[/QUOTE] ja jak własnoręcznie szyłam obroże (nie ma maszynie) to połamałam 5 igieł :evil_lol: Quote
Vailet Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Unbelievable']a pytałaś czy jest? bo większość wzorów na tym zdjęciu jest już dawno wycofanych ;)[/QUOTE] nawet tak nie mów :mad: mam nadzieję że są D: Quote
Vectra Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 najwyżej można sobie przeszyć paluszek igłą :diabloti: z maszyną jestem obyta od dziecka ;) ale ponoć dobry krawiec , jak nie przeleci sobie po paluchach , to nie krawiec ;) niestety Bulgot nie chce pozować w obroży , więc kratkę od Marty prezentuje Hanna :) [IMG]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/12112011-204.jpg[/IMG] Quote
Vailet Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 co sądzicie o amortyzatorze do smyczy? ma ktoś na sprzedasz? może ktoś posiada? mianowicie amortyzator z Dog Style - [url]http://allegro.pl/krotki-amortyzator-do-smyczy-automatycznej-i1926138914.html[/url] PS aby uprzedzić wasze zdziwienie. Nie, nie dla Toffika :evil_lol: Wyprowadzam psa łańcuchowego i jak z nim wychodzę jest tak podjarany że skutek jest taki że mam całe poranione i porozcinane ręce od smyczy :angryy: nie chcę stosować wynalazków typu kolczatka, łańcuszki itp. dość się nacierpiał.. Quote
toyota Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Vailet']nawet tak nie mów :mad: mam nadzieję że są D:[/QUOTE] No niestety, większość sklepów internetowych ma to do siebie, że " handlują " towarem, którego nie mają na stanie :roll:. Jak wyraziłam zdziwienie, bo parę razy nacięłam się w ten sposób, to sprzedawca informował mnie, że asortyment wszelkich firm jest tak duży, że nie sposób żeby to mieli. Żeby chociaż aktualizowali ofertę, to nie - wstawiają jakieś stare obrazki z wzorami. Dlatego teraz zamawiam tylko w kilku sprawdzonych sklepach, najczęściej w PM, bo wkurza mnie, że na coś się napalę jak szczerbaty na suchary, zamówię, zapłacę i dostaję za parę dni maila, "proponujemy Pani inny wzór spośród dostępnych, albo otrzyma Pani zwrot na konto" :mad:. Quote
barberry Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Vailet']nawet tak nie mów :mad: mam nadzieję że są D:[/QUOTE] Zanim cokolwiek tam zamówisz koniecznie do nich zadzwoń. Sklep wygląda na bardzo długo nieodświeżany... Większości pokazanych tam wzorów nie ma w sprzedaży już od dobrych kilku lat :/ Quote
Vailet Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='barberry']Zanim cokolwiek tam zamówisz koniecznie do nich zadzwoń. Sklep wygląda na bardzo długo nieodświeżany... Większości pokazanych tam wzorów nie ma w sprzedaży już od dobrych kilku lat :/[/QUOTE] ok. Dzięki za info mam jednak nadzieję że znajdą się w magazynie chociaż te jedne szeleczki :) Quote
Vailet Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='toyota']No niestety, większość sklepów internetowych ma to do siebie, że " handlują " towarem, którego nie mają na stanie :roll:. Jak wyraziłam zdziwienie, bo parę razy nacięłam się w ten sposób, to sprzedawca informował mnie, że asortyment wszelkich firm jest tak duży, że nie sposób żeby to mieli. Żeby chociaż aktualizowali ofertę, to nie - wstawiają jakieś stare obrazki z wzorami. Dlatego teraz zamawiam tylko w kilku sprawdzonych sklepach, najczęściej w PM, bo wkurza mnie, że na coś się napalę jak szczerbaty na suchary, zamówię, zapłacę i dostaję za parę dni maila, "proponujemy Pani inny wzór spośród dostępnych, albo otrzyma Pani zwrot na konto" :mad:.[/QUOTE] dobrze że przynajmniej informują a nie zabierają kasę, a jak się upomnisz to gadają "przepraszamy, ale tego wzoru nie było" ;) Quote
barberry Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 no własnie nie informują i dopiero jak się upomnisz to gadają "przepraszamy, ale tego wzoru nie było" ;) dlatego zawsze lepiej najpierw zadzwonić/napisać Quote
toyota Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Vailet']ok. Dzięki za info mam jednak nadzieję że znajdą się w magazynie chociaż te jedne szeleczki :)[/QUOTE] Właśnie w tym sęk, że pewnie nie mają magazynu, tylko zamawiają dany wzór w hurtowni jak dostaną zamówienie od Ciebie. A z hurtowni już dawno te wzory "wywiało". [quote name='barberry']no własnie nie informują i dopiero jak się upomnisz to gadają "przepraszamy, ale tego wzoru nie było" ;) dlatego zawsze lepiej najpierw zadzwonić/napisać[/QUOTE] Dokładnie, informują dopiero jak wpłacisz kasę i zrobią próbę zamówienia ich w hurtowni. A Ty się zdążysz ucieszyć, że kupiłaś te szelki :razz:. Ale nie mówię o tym sklepie co znalazłaś, bo akurat z tego nie zamawiałam. Jednak podejrzanie mi wygląda taka bogata oferta wzorów, których dawno już nie ma na rynku :razz:. Quote
Kasi i Lena Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Vailet też mi się wydaje że mogą nie mieć tych rogzow w ofercie. Nie dość że stare wzorki to i ceny bardzo niskie. Quote
Marta_Ares Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 w końcu skusiłam się na zieloną obrożę Dingo:loveu: śliczny kolor ma w rzeczywistości [IMG]http://images43.fotosik.pl/1217/40fff0ab42681704med.jpg[/IMG] Quote
drzalka Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Śliczny jest ten kolor, właśnie w takim kolorze chciałam skórkową obroże :D Quote
Marta_Ares Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='drzalka']Śliczny jest ten kolor, właśnie w takim kolorze chciałam skórkową obroże :D[/QUOTE] to prawda, ale w necie ciężko ją dostać, ja kupiłam akurat w kakadu w Łodzi i tam spory wybór Pisałam kiedyś do dingo (na allegro wystawiają rzeczy swoje) ale odpisali ze od nich mozna kupić, a ogólnie w internecie są malo dostępne bo jest małe zainteresowanie nimi.... głównie czerwone/ czarne Quote
Recommended Posts