Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lawendowa']Ja strasznie uparte stworzenie jestem, więc choćbym się zapłakać miała to i tak jakoś zrobię tę obrożę ;-)[/QUOTE]

haha, ja tez tak mam. przyszywałam wstazeczke recznie do tasmy i zrobilam juz 7 obrozy tym sposobem. teraz mam zamiar przekonac mame zeby dala mi maszyne, tylko musze znalezc kogos kto mi powie ze rzeczywiscie mozna ;p

ta pomaranczowa obrozka jest sliczna. ja bym ja wziela ;)

Posted

Istotnie jest ładna, tylko że ja się obawiam że ten kolorek na moim podrabianym rudzielcu będzie się gubił zwyczajnie, ale jakby zaproponowali jakaś fajną cenę za 2 to pewnie bym się skusiła. Bo rozmarek jest idealny...
Póki co głowie się nad tym fioletem i juz mam mętlik we łbie...

I wiesz, maszyna maszynie nie równa, myślę, że tutaj musiałyby podpowiedzieć babeczki które się tym zajmują, czy dają radę na zwykłych czy też nie...ja jeszcze zapytam kobit w pasmanterii moze cos podpowiedzą ;-)

Posted

Też możliwe. Moja ma rudo brązowe plamy i brzydko jej w pomarańczu ;p Ale to jest skrajny przypadek psiej brzydoty ;)

Gdzie można zobaczyć wszystkie wzory rogza?? Bo ja już nie wiem jakie to ma wzory, bo znalazłam stronke na ktorej sa takie, ktorych nigdy wczesniej nie widziałam..
[url]https://secure.checkout-au.com/rogz/catalog/index.php?cPath=37[/url]

nie ogarniam tego

Posted

Ja myślę, że warto poszukać PL strony dystrybutora, niekoniecznie towar ogólnie produkowany musi być dostępny w normalnej sprzedaży w PL. Z wieloma produktami tak jest, że do danego kraju jest kierowany tylko cześć asortymentu.

Ponoć to: [url]http://www.drpets.pl/[/url] jest autoryzowany sklep z akcesoriami rogza

Posted

[quote name='Victoria']Dziękować :)

Vailet - Ty masz Ski, tak?? One mają regulowany pasek między łapkami??[/QUOTE]

mam Ski Red Dingo i mają 3 regulacje między łapami na szyi i barkach. Zamawiam z rogz Mki.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Vailet ma chyba S ale red dingo.
Co do rogz to nie mam pojęcia gdzie zobaczyć wszystkie wzory, te w zalinkowanej przez Ciebie stronie wszystkie są/były? dostępne w Polsce.[/QUOTE]

dokładnie. Zamawiam z tej strony - [url]http://sklep.zoolandia.pl/rogz,rogz,szelki,scooter,straight,jacket,regulowane,18,1,7882.html[/url] wzór R. = Retro Rex

Posted

[quote name='Vailet']dokładnie. Zamawiam z tej strony - [url]http://sklep.zoolandia.pl/rogz,rogz,szelki,scooter,straight,jacket,regulowane,18,1,7882.html[/url] wzór R. = Retro Rex[/QUOTE]

a pytałaś czy jest? bo większość wzorów na tym zdjęciu jest już dawno wycofanych ;)

Posted

[quote name='Victoria']haha, ja tez tak mam. przyszywałam wstazeczke recznie do tasmy i zrobilam juz 7 obrozy tym sposobem. teraz mam zamiar przekonac mame zeby dala mi maszyne, tylko musze znalezc kogos kto mi powie ze rzeczywiscie mozna ;p

[/QUOTE]

z maszyną nie powinno się nic stać :eviltong: szyje maszyną odkąd skończyłam 4 latka (W styczniu kończę 19:diabloti:) i najgorsze co mi się stało z maszyną to pęknięcie igły podczas zszywania 2warstw skóry :evil_lol:

we wtorek zrobiłam szelki norweskie dla Kali :loveu: fotki dam jak tylko dopadnę się do aparatu brata :evil_lol:

Posted

[quote name='lawendowa']Też tak właśnie myślałam że to co w najgorszym razie się stanie to połamana igła :) trzeba więc się w kilka zaopatrzyć ...no i popytam czy sa takie o bardziej wytrzymalsze[/QUOTE]

ja jak własnoręcznie szyłam obroże (nie ma maszynie) to połamałam 5 igieł :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']a pytałaś czy jest? bo większość wzorów na tym zdjęciu jest już dawno wycofanych ;)[/QUOTE]

nawet tak nie mów :mad: mam nadzieję że są D:

Posted

najwyżej można sobie przeszyć paluszek igłą :diabloti: z maszyną jestem obyta od dziecka ;) ale ponoć dobry krawiec , jak nie przeleci sobie po paluchach , to nie krawiec ;)

niestety Bulgot nie chce pozować w obroży , więc kratkę od Marty prezentuje Hanna :)

[IMG]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/12112011-204.jpg[/IMG]

Posted

co sądzicie o amortyzatorze do smyczy? ma ktoś na sprzedasz? może ktoś posiada? mianowicie amortyzator z Dog Style - [url]http://allegro.pl/krotki-amortyzator-do-smyczy-automatycznej-i1926138914.html[/url]

PS aby uprzedzić wasze zdziwienie. Nie, nie dla Toffika :evil_lol:
Wyprowadzam psa łańcuchowego i jak z nim wychodzę jest tak podjarany że skutek jest taki że mam całe poranione i porozcinane ręce od smyczy :angryy: nie chcę stosować wynalazków typu kolczatka, łańcuszki itp. dość się nacierpiał..

Posted

[quote name='Vailet']nawet tak nie mów :mad: mam nadzieję że są D:[/QUOTE]

No niestety, większość sklepów internetowych ma to do siebie, że " handlują " towarem, którego nie mają na stanie :roll:. Jak wyraziłam zdziwienie, bo parę razy nacięłam się w ten sposób, to sprzedawca informował mnie, że asortyment wszelkich firm jest tak duży, że nie sposób żeby to mieli. Żeby chociaż aktualizowali ofertę, to nie - wstawiają jakieś stare obrazki z wzorami.
Dlatego teraz zamawiam tylko w kilku sprawdzonych sklepach, najczęściej w PM, bo wkurza mnie, że na coś się napalę jak szczerbaty na suchary, zamówię, zapłacę i dostaję za parę dni maila, "proponujemy Pani inny wzór spośród dostępnych, albo otrzyma Pani zwrot na konto" :mad:.

Posted

[quote name='Vailet']nawet tak nie mów :mad: mam nadzieję że są D:[/QUOTE]

Zanim cokolwiek tam zamówisz koniecznie do nich zadzwoń. Sklep wygląda na bardzo długo nieodświeżany... Większości pokazanych tam wzorów nie ma w sprzedaży już od dobrych kilku lat :/

Posted

[quote name='barberry']Zanim cokolwiek tam zamówisz koniecznie do nich zadzwoń. Sklep wygląda na bardzo długo nieodświeżany... Większości pokazanych tam wzorów nie ma w sprzedaży już od dobrych kilku lat :/[/QUOTE]

ok. Dzięki za info mam jednak nadzieję że znajdą się w magazynie chociaż te jedne szeleczki :)

Posted

[quote name='toyota']No niestety, większość sklepów internetowych ma to do siebie, że " handlują " towarem, którego nie mają na stanie :roll:. Jak wyraziłam zdziwienie, bo parę razy nacięłam się w ten sposób, to sprzedawca informował mnie, że asortyment wszelkich firm jest tak duży, że nie sposób żeby to mieli. Żeby chociaż aktualizowali ofertę, to nie - wstawiają jakieś stare obrazki z wzorami.
Dlatego teraz zamawiam tylko w kilku sprawdzonych sklepach, najczęściej w PM, bo wkurza mnie, że na coś się napalę jak szczerbaty na suchary, zamówię, zapłacę i dostaję za parę dni maila, "proponujemy Pani inny wzór spośród dostępnych, albo otrzyma Pani zwrot na konto" :mad:.[/QUOTE]

dobrze że przynajmniej informują a nie zabierają kasę, a jak się upomnisz to gadają "przepraszamy, ale tego wzoru nie było" ;)

Posted

[quote name='Vailet']ok. Dzięki za info mam jednak nadzieję że znajdą się w magazynie chociaż te jedne szeleczki :)[/QUOTE]

Właśnie w tym sęk, że pewnie nie mają magazynu, tylko zamawiają dany wzór w hurtowni jak dostaną zamówienie od Ciebie. A z hurtowni już dawno te wzory "wywiało".

[quote name='barberry']no własnie nie informują i dopiero jak się upomnisz to gadają "przepraszamy, ale tego wzoru nie było" ;) dlatego zawsze lepiej najpierw zadzwonić/napisać[/QUOTE]

Dokładnie, informują dopiero jak wpłacisz kasę i zrobią próbę zamówienia ich w hurtowni. A Ty się zdążysz ucieszyć, że kupiłaś te szelki :razz:.

Ale nie mówię o tym sklepie co znalazłaś, bo akurat z tego nie zamawiałam. Jednak podejrzanie mi wygląda taka bogata oferta wzorów, których dawno już nie ma na rynku :razz:.

Posted

[quote name='drzalka']Śliczny jest ten kolor, właśnie w takim kolorze chciałam skórkową obroże :D[/QUOTE]
to prawda, ale w necie ciężko ją dostać, ja kupiłam akurat w kakadu w Łodzi i tam spory wybór

Pisałam kiedyś do dingo (na allegro wystawiają rzeczy swoje) ale odpisali ze od nich mozna kupić, a ogólnie w internecie są malo dostępne bo jest małe zainteresowanie nimi.... głównie czerwone/ czarne