Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A powiedzcie mi 2 rzeczy:
1. gdzie znajde pomarańczową smycz? Bo na myśl przychodzi mi tylko rogz, red dingo ew. (nie sprawdzałam) i z muscata odblask..
Gdzieś jeszcze? Najlepiej odblask..
2. Jaką nitke dać do szelek activdogowych pacyfek na żółtej taśmie z pomarańczowym polarkiem? :P Zielona neon czy cytrynowa?:)

Posted

[quote name='MakeBelieve']A powiedzcie mi 2 rzeczy:
1. gdzie znajde pomarańczową smycz? Bo na myśl przychodzi mi tylko rogz, red dingo ew. (nie sprawdzałam) i z muscata odblask..
[/QUOTE]

Hamilton ma dużo kolorów z tym, że bez odblasków.

Posted

[quote name='MakeBelieve']A powiedzcie mi 2 rzeczy:
2. Jaką nitke dać do szelek activdogowych pacyfek na żółtej taśmie z pomarańczowym polarkiem? :P Zielona neon czy cytrynowa?:)[/QUOTE]
jeszcze le perro ma pomarańczową smycz, ale też nie odblask

Posted

[quote name='MakeBelieve']Ale ja potrzebuje max. 1,5 cm szerokości :)
Co byście wzięli, odblask czy miękkie i lekkie rogza? No i tak myśle, czy 11 mm czy 16 .. Bo chce do tych szelek kupić.[/QUOTE]

odblask zdecydowanie

Posted

[quote name='MakeBelieve']Ale ja potrzebuje max. 1,5 cm szerokości :)
Co byście wzięli, odblask czy miękkie i lekkie rogza? No i tak myśle, czy 11 mm czy 16 .. Bo chce do tych szelek kupić.[/QUOTE]

Napewno 11mm. Bardzo fajnie to wygląda z szerszymi obrożami/szelkami a smycz 16 w połączeniu z yorkiem - kiepsko...
A, zapomniałam dopisać - wzięłabym miękkie i lekkie.

Posted

[quote name='MakeBelieve']Szelki i obróżki też 16 mm mamy :))
Tylko znowu odblask 11 mm ma tylko 1 nitkę odblaskową ..[/QUOTE]

ja nie lubi lekkich i miękkich, raz nie podobają mi się, a dwa to są nietrwałe (mechaci się szybko, mam smycz 11)

Posted

[quote name='Asia&Luna']A ja mam obroże lekkie i miękkie i wcale się nie mechaci;) Przetrwała 0,5 roku, a wygląda jak nówka:)
Tylko, że wypiorę ją od czasu do czasu[/QUOTE]

przypuszczam że masz szerszą niż 11 mm, im szersza tym sztywniejsza. U mnie już pierwszego dnia smycz się zmechaciła

Posted

[quote name='Agnes'][B]murakami[/B], tak wzielam 60 cm, czerwona to 55 i jest idealna :)[/QUOTE]
to się cieszę:lol: A dla nas ta 55 jest idealna i super. Nie ukrywam, że ubrany w nią przystojniak Bono;) robi furorę na osiedlu.

Posted

[quote name='Asia&Luna']Raczej lekkie i miękkie ze względu na rozmiar nie ma różnicy w taśmie, czy jest sztywniejsza czy nie
Stąd też taka potoczna nazwa wzorku: "lekkie i miękkie";)[/QUOTE]

no właśnie jest różnica w taśmie

Posted

[B]murakami[/B] no to fajnie:):)

Ja tez nie sadze, zeby szerokosc rogza miekkie i lekkie mialo znaczenie na zmechacenie. Moze bardziej kwestia danej obrozy. Mam komplet smycz i obroza, obroza XL, smycz L i NIC sie nie dzieje, jestem zachwycona :)