Kinia Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='gops']sa tylko moro i czarne te juliusy to drugie sa z napisem z tego co widze a pierwsze bez[/QUOTE] Ale napis jest do kupienia osobno. Tylko nazwa inna i zastanawiam się nad różnicą, pewnie jakoś inaczej szyte? Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Agnes :) bo wydają mi się zbyt "ciężkie" a akita to jednak lekki pies przynajmniej ta japońska ;) bardzo podobają mi się te obroże na masywniejszych psach :) toja znów zapytam...kiedy juz chciałąm brać jednak XL w szelkach MM okazało sie, że jest albo l albo XXL (planowane wcześniej) no i tak sobie oglądam foty tych szelek i nie wiem czy da się te XXL w razie czego zregulować na mniejszy obwód wokół szyi? Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 szelki? zdecydowanie XXL nie jest wiekszy od L jeśli chodzio szerokość taśmy:) poza tym mówimy tu o obroży i MM wyglada ona na pewno "lżej" niż EzyDo mimo, ze ten drugi bardzo fajnie prezentuje się na psie :)no i podstawowa sprawa...ja potrzebuję zacisku :) Quote
Agnes Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Coz, myslalam ze chodzi o obroze ;) Wczesniej pisalas o komplecie rogza w tym obrozy XXL ;) Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 dobra moja gafa :P przeczytałam że XXL ManMat a nie Rogz :P nie pytaj jak to zrobiłam bo nie wiem:) owszem Rogz jest cieżki, mam już liski i uważam, że idalna byłaby tak z 1cm węższa...i krótsza bo teraz to na półtorej szyi :P poza tym, ze wyglada świetnie to nie jest też do końca dla mnie wygodna...jak wisi ąłdnie na szyi to istnieje ryzyko, że rudy z niej wyskoczy....a jak dobrze dopasuje to mu się kamufluje w futro i zaburza proporcje szyi i głowy :P Quote
BBeta Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Mu i ManMat ;) [IMG]http://www.beata.boo.pl/dogs/DSC_170.jpg[/IMG] Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 ładnie w tym kolorze :) może Ty mi powiesz czy przody są do regulacji?? Quote
BBeta Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Kateczka']ładnie w tym kolorze :) może Ty mi powiesz czy przody są do regulacji??[/QUOTE] Nie, nie są ;) Quote
gops Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Kateczka']ładnie w tym kolorze :) może Ty mi powiesz czy przody są do regulacji??[/QUOTE] mm ma gabki na przodzie dlatego nie ma regulacji , jest wersja bez gabek ale chyba tylko w jednym kolorze Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 kurczaki....to moze L wezme bo XXL mogą być za duże... Quote
gops Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Kateczka']kurczaki....to moze L wezme bo XXL mogą być za duże...[/QUOTE] zmierz mu poporstu "barki " zazwyczaj to kolo 10-15cm wiecej niz w szyi , szyje w najnizszym miejscu Quote
Agnes Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Kateczka']kurczaki....to moze L wezme bo XXL mogą być za duże...[/QUOTE] :roll: przeciez masz pomiedzy XL...dla mojej suki wzielam XL i sa idealne, nie za ciasne w barkach nie za luzne. Ja akurat quardy dobieram tak, ze ciut wisza w barkach a mocniej zapiete jest na brzuchu i nic sie z szelkami nie dzieje (nie przekreca etc) [IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Aza-dom/DSC_2958.jpg[/IMG] Zmierz po prostu barki A co do obrozy - bezpieczenstwo jest na pierwszym miejscu, bo juz wiele historii na dogo czytalam jak pies wyszedl z obrozy, wiec ma byc ona ciasno zalozona. Proporcje szyi/glowy to na wystawie mozna porownac, a na spacerze ma byc wygodnie i bezpiecznie ;) Nie przejmuj sie tak;) Jak lubisz rogza bierz rogza. Ja z zacisku MM bylam tak sobie zadowolona, cos mi w nim nie pasowalo. Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 ale na PM nie ma XL :( i dlatego mam kłopot Quote
Cieplutkaa. Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [B]BBeta[/B] padłam.:mdleje:Cudowne zdjęcie, cudowny pies, cudowne szelki.:loveu: Quote
Agnes Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Kateczk wg mnie na twojego psa L beda na bank za male, skoro na moja XL sa dobre, a w szyi ma 43 cm ;) W barkach ma ok 60 cm Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 czyli co, te ich wymiary na Pełnej Misce dotyczą barków nie szyi? ja cie dobrze, ze jak dla siebie kupuje przez neta (70%)to nie mam takich kłopotów :P Też mi się wydaje, ze za małe....ale XXL? kto w ogóle wymyślił szelki bez regulacji :P Quote
Agnes Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Oczywiscie ze barkow :) Bierzesz najlepiej cm krawiecki i mierzysz obwod tuz przed lopatkami, tam gdzie opiera sie pierwsza obrecz w szelkach. Ja mierzylam luzniej, bo tak jak napisalam wczesniej ta obrecz u mojej suki jest luzniejsza. A to, ze nie maja regulacji to na plus, bo sa dzieki temu bardzo wygodne. Mam tez szelki na klamry i suka ciagle chodzi drapiac sie Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 64-66....hm ... a ile Twoja wazy? i jakie szelki nosi normalnie...też XL? bo my z Rogzów mamy właśnie XL i mają jeszcze sporo zapasu.... Quote
Agnes Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Moja? teraz 40 kg i 67 cm w klebie. Nie mam z innych firm, ale z Rogza zapewne XL, bo ma duzo w klacie (prawie 90 cm) Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 no własnie a Tanoshi waży 33 w porywach do 35 więc XXL będą mu raczej za duże :( XL idealne i cholera nie ma :( Quote
Cieplutkaa. Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Doczekałam się ; ) W końcu mamy komplet od Marty.:lol: Quote
gops Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Cieplutkaa.']Doczekałam się ; ) W końcu mamy komplet od Marty.:lol:[/QUOTE] zdjecia! :) i jak dobrze w 4cm ? Quote
Cieplutkaa. Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='gops']zdjecia! :) i jak dobrze w 4cm ?[/QUOTE] Super, naprawdę bardzo się cieszę, że jednak wzięłam 4 cm. Zaraz postaram się wstawić zdjęcie. Quote
Recommended Posts