Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ania24'][B]Kirinna[/B] Bardzo dziękuję za informację! Wysłałam już PW z zapytaniami :) Pozdrawiam[/QUOTE]

proszę
jeszcze jest kilka firm które szyją na zamówienie rzeczy, mogą nie mieć w ofercie pejcza ale możesz się zapytać, jeszcze są gadżeciaki i activdog na fb obie są i na forum chyba też ale nie pamiętam nicków

Posted

[b]Kirinna[/b] No tak, gadżeciaki - nie pomyślałam o tym :D Kupywałam kiedyś obrożę dla Luny u Nich, jestem bardzo zadowolona! Znalazłam Ich na FB i już wysłałam zapytanie :) Pozostaje teraz czekać na odpowiedzi z ofertami, wybrać co i jak i cieszyć się fajnym pejczykiem :) Dziękuję raz jeszcze!

Posted

Ja tak myślałam właśnie, że im dłuższa tym lepsza, ale zmieniliśmy miejsce zamieszkania, mieszkamy w samym 'centrum' miasta i codziennie chodzimy przez miasto, smycz wtedy sobie 'zgniatam' w ręku, a taki pejczyk wydaje mi się, że bęzie dobrym rozwiązaniem, bo jest krótki :)

Posted

[quote name='anostek']A tak z ciekawosci, do czego uzywacie takich krotkich pejczykow? Bo dla mnie na chlopski rozum, to im dluzsza smycz, tym lepsza:)[/QUOTE]

ja używam, bo mój pies jest za niski zeby trzymać go za obroże a tak pejczyk jest idelany:)
przydaję się gdy przechodzę koło bardzo ruchliwej ulicy albo przez tłum ludzi(ewentualnie jak mój pies nie może się uspokoić podekscytowany spacerem, taka krótka rączka uspokaja go od razu bo nie ma możliwości nakręcania się:)

Posted

No tak, w tłumie może byc pomocny, ale jak juz sie z niego wyjdzie to smyczy nie wydluzymy - w przeciwienstwie do np. regulowanej, ktora mozna dowolnie skracac i wydluzac.

Posted

[b]anostek[/b] Ja myślę, że nie ma potrzeby go wydłużać nawet jak się nie jest już w takim wielkim tłumie. Moja Lunka ma swobodę jak jesteśmy na łączce np. i wtedy wiadomo, biega luzem :)

Posted

[quote name='anostek']No tak, w tłumie może byc pomocny, ale jak juz sie z niego wyjdzie to smyczy nie wydluzymy - w przeciwienstwie do np. regulowanej, ktora mozna dowolnie skracac i wydluzac.[/QUOTE]

pejcz jest na tyle mały że do kieszeni się zmieści:)
regulowana nie jest dla mnie wygodna w tłumie, mogę ją skrócić ale i tak jak pies pociągnie to może idejść dalej niż na pejczu. trzymając pejcz pies idzie równo ze mną, nie może skręcić, odwrócić się mam większe panowanie nad psem niż na smyczy dłużej która może się poplątać itd
żeby było jasne pejczu używam w określonych sytuacjach nie zawsze:), a przepiąć jedna smycz na drugą to nie jest problem

Posted

[quote name='anostek']Świetny pomysł, tylko kto to wszystko ogarnia? ;)[/QUOTE]

Wystarczy zrobić listę, każdy poda propozycje ;)
ktoś to potem spisze np. w wordzie i się wstawi już gotowe.

Kirinna, jakie bałwanki zamówiłaś?

Posted

[quote name='Milka__']Wystarczy zrobić listę, każdy poda propozycje ;)
ktoś to potem spisze np. w wordzie i się wstawi już gotowe.

Kirinna, jakie bałwanki zamówiłaś?[/QUOTE]

niebieskie, wydają mi się najbardziej zimowe:)

Posted

do pejczów przekonałam się po przetestowaniu pejcza z reddingo z miękką rączką. Jeśli pies potrafi chodzić przy nodze to pejcz jest najwygodniejszą smyczą na spacer. Ostatnio zamówiłam pejcz od FurkidZ, najłatwiej skontaktować się z nimi poprzez maila, odpisali mi w ciągu 2 godzin, mogłam wybrać wielkość karabińczyka i długość pejcza.

Posted

[quote name='Milka__']W sumie racja :D
Ja się chyba jednak skuszę na czerwone, bo niebieskich rzeczy mamy już sporo.[/QUOTE]

wszystkie są ładne, jednak ja wybrałam pod psa lubię go w niebieskim wic się nie zastanawiałam:), poza tym szele też będą niebieskie(no granatowane, więc mam nadzieje że będzie pasować:)
pewnie i tak ta obroza będzie tylko na święta ale bardzo mi się spodobała, a mało co mi się od razu podoba wiec musiałam kupić:)

Posted

[quote name='Smile of Red Witch']A ja teraz myślę nad kolejnymi Gadżeciakowymi obrożami ;)
[/QUOTE]

Mnie też właśnie strasznie kusi, dzisiaj sobie układałam jakie kolorki itp. :)
Jak uzbieram trochę kaski, to zamówię

Guest wolfheart
Posted

Hej,ja się też wreszcie dopiszę do tego wątku,bo przeglądam od jakiegoś czasu.Świetne rzeczy dla psiaków...wszystkie pieski wyglądają cudnie:p my dopiero coś na święta pewnie zamówimy i wtedy się pochwalimy:p

Posted

Widziałam te "Gadżeciarskie" obroże w ofercie właśnie i .. wygląda kusząco, fajna oferta. Ciekawa jednak jestem jak z trwałością, jakością?. Czy te odblaskowe nitki z czasem są mniej widoczne, czy się niszczy coś?.

Posted

[quote name='monika15']Ktoś się orientuje, ile tak mniej więcej to Gadżeciakowe cudeńko kosztuje?;)[/QUOTE]

"[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]koszt zależy od materiałów i ilosci liter"[/FONT][/COLOR]