Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Victoria']Mi się zacisk bardzo podoba :)

Zmieniając trochę temat: zaryzykowalibyście 21kg na flexi do 20kg? Proszę piszcie czy Waszym zdaniej ten kilogram więcej może zaszkodzić, bo za pół godziny max. muszę podjąć decyzję. Taaak, to jest bardzo duży problem :lol:

Mieliśmy jedną obrożę z DS, znaczy mamy nadal, ale cała tasiemka się zerwała ;p
Tłumaczę to tym, że była bardzo delikatna a psie pazury miękkie nie są ;)
Dzisiaj zerwę do końca tasiemkę, a przedtem dam fotkę jak byście chcieli. Cała czerwona też będzie ładna ;d[/QUOTE]

Ja bym zaryzykowała chyba...
To chyba zależy, czy mocno ciągnie ;p

Posted

[quote name='gops'] nie podoba krzywe szycie od spodu (swoja drogą nikt nigdy nie pokazał szycia od spodu AD) to ok .[/QUOTE]
Gops a powiedz mi co ma krzywe szycie OD SPODU do tego jak krzywo polar jest uciety w tej obrozy? [url]http://img708.imageshack.us/img708/3645/sn852802.jpg[/url] o tym jakos sie nie wypowiedzialas bo tak bardzo chwalisz DS ze az nie wiesz co napisac jak sie okazuje ze nie zawsze jest tak idealnie jak Ty mowisz ze jest... :roll:

Posted

[quote name='deer_1987']Gops a powiedz mi co ma krzywe szycie OD SPODU do tego jak krzywo polar jest uciety w tej obrozy? [url]http://img708.imageshack.us/img708/3645/sn852802.jpg[/url] o tym jakos sie nie wypowiedzialas bo tak bardzo chwalisz DS ze az nie wiesz co napisac jak sie okazuje ze nie zawsze jest tak idealnie jak Ty mowisz ze jest... :roll:[/QUOTE]
odniosłam się do tego poprzez to że widocznie Marta nie widziała obroży przed wysyłka bo by takiej nie wysłała ;) więc winy w tym Marty nie ma bo bardzo się stara żeby każdy był zadowolony , ciesze się natomiast że bez problemu odbyła się wymieniana.
i jeszcze coś, zawsze mam idealne rzeczy ja osobiście nie wiem kto jak ma i czy inaczej ja chwalę swoje rzeczy zawsze -nie czyjeś .

[quote name='Unbelievable']za chwilę zrobię zdjęcie, tylko odkłaczę obrożę :diabloti:[/QUOTE]
czekam :evil_lol: chociaż bardziej by mnie interesowało eko :eviltong:
miałam plan kupić w końcu aktiv by sprawdzić na własnym psie ale jednak cena była zbyt wygórowana i to przeważyło .

Posted

[quote name='gops']odniosłam się do tego poprzez to że widocznie Marta nie widziała obroży przed wysyłka bo by takiej nie wysłała ;) więc winy w tym Marty nie ma bo bardzo się stara żeby każdy był zadowolony , ciesze się natomiast że bez problemu odbyła się wymieniana.
i jeszcze coś, zawsze mam idealne rzeczy ja osobiście nie wiem kto jak ma i czy inaczej ja chwalę swoje rzeczy zawsze -nie czyjeś .
[/QUOTE]
Ale narzekasz na inna firme ktorej rzeczy na zywo nie widzialas i nie mialas :roll:

Gops, mi jako kupujacemu jest naprawde obojetne czy to Marta szyje czy jej Tz (firme reprezentuje soba a nie TZ). W takim stanie nie wysyla sie na litosc boska obrozy :roll: kazdemu moze pojsc gorzej szycie, na pewno latwo nie jest ale ma sie jakies poczucie estetyki i zachowuje dla siebie i robi od nowa i wysyla. a nie wysyla i liczy na to ze klient i tak bedzie zadowolony :roll:

Posted

[quote name='gops']czekam :evil_lol: chociaż bardziej by mnie interesowało eko :eviltong:
.[/QUOTE]
Wybacz post pod postem ale jak edytuje tam to juz pewnie nie przeczytasz.

Za chwile jade odebrac moje obrozki na eko to Ci zrobie zdjecie od spodu :diabloti:

Posted

Prosze, zrobiłam przed chwilą na szybko zdjęcie jednej z obroży od spodu, jak dla mnie widać różnice. :smile:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/341/ad2yv.jpg/][IMG]http://img341.imageshack.us/img341/8155/ad2yv.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

ps. przepraszam za nie od kłaczony polarek, ale zdjęcie na szybko, zresztą obroża używana na okrągło, bo jedna z ulubionych. :roll:

Posted

[quote name='deer_1987']Ale narzekasz na inna firme ktorej rzeczy na zywo nie widzialas i nie mialas :roll:

Gops, mi jako kupujacemu jest naprawde obojetne czy to Marta szyje czy jej Tz (firme reprezentuje soba a nie TZ). W takim stanie nie wysyla sie na litosc boska obrozy :roll: kazdemu moze pojsc gorzej szycie, na pewno latwo nie jest ale ma sie jakies poczucie estetyki i zachowuje dla siebie i robi od nowa i wysyla. a nie wysyla i liczy na to ze klient i tak bedzie zadowolony :roll:[/QUOTE]
widziałam widziałam i to kilka sztuk ;)
oczywiście wiem że firma to firma ale stoi za nią człowiek , Marta pokazuję ich wyroby na dogo (nie sprzedaję ich na żadnym wątku ewentualnie można pytać na pw) ale głównie działaja na allegro a ludzie czasami nie słusznie zwalają to na Marte
i kolejna sprawa jakby rzeczy były tak samo idealne itd itd to i cena pewnie byłaby sporo wyższa jak u AD . coś za coś pewnie trochę .
trzecia sprawa Marcin często robi rzeczy po nocach bo maja dużo więcej klientów niż AD ponieważ nie szyją tylko tych ozdobnych rzeczy a masę innych , więc im więcej uszytych rzeczy tym większe ryzyko że coś mogło gdzieś pójść nie tak , nie szyję kilku obróż w tygodniu tylko dużo więcej i nie może im poświęcić tyle czasu zapewne co AD.

Posted

[quote name='gops']widziałam widziałam i to kilka sztuk ;)
oczywiście wiem że firma to firma ale stoi za nią człowiek , Marta pokazuję ich wyroby na dogo (nie sprzedaję ich na żadnym wątku ewentualnie można pytać na pw) ale głównie działaja na allegro a ludzie czasami nie słusznie zwalają to na Marte
i kolejna sprawa jakby rzeczy były tak samo idealne itd itd to i cena pewnie byłaby sporo wyższa jak u AD . coś za coś pewnie trochę .
trzecia sprawa Marcin często robi rzeczy po nocach bo maja dużo więcej klientów niż AD ponieważ nie szyją tylko tych ozdobnych rzeczy a masę innych , więc im więcej uszytych rzeczy tym większe ryzyko że coś mogło gdzieś pójść nie tak , nie szyję kilku obróż w tygodniu tylko dużo więcej i nie może im poświęcić tyle czasu zapewne co AD.[/QUOTE]

Moze i widzialas ale nie mialas na swoim psie tak wiec przestan krytykowac jesli nie testowalas... No i zawsze mozesz tez mniej zachwalac DS skoro widzisz - a moze specjalnie nie chcesz widziec? - ze nie maja takich idealnych akcesoriow.

1. Tak czlowiek, ale kazdy z nas ma jakies poczucie estetyki. A pokazuje na dogo bo robi reklame.

2. Mozna szyc taniej a ladniej, cena nie ma nic do tego ze tak krzywo uciete :roll: Po za tym nie sa az tak strasznie tani, podalam Ci ile moje obroze i to nie sa duze roznice.

3. Jesli sie nie wyrabiaja z zamowieniami i widac to po jakosci to niech tyle zamowien nie przyjmuja albo napisza ze czasami dluze trzeba poczekac.

Post edytowany :)

Posted

Sory że nie odkłaczone ale się nie dało tak jak przypuszczałam :grins: czerwone to AD, niebiesko-brązowe DS

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/accesories/DSC_6642.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/accesories/DSC_6644.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/accesories/DSC_6646.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/accesories/DSC_6649.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/accesories/DSC_6650.jpg[/IMG]

muszę zmienić serwer od zdjęć :angryy:

Posted

[quote name='deer_1987']Moze i widzialas ale nie mialas na swoim psie tak wiec przestan krytykowac jesli nie testowalas... No i zawsze mozesz tez mniej zachwalac DS skoro widzisz - a moze specjalnie nie chcesz widziec? - ze nie maja takich idealnych akcesoriow.

1. Tak czlowiek, ale kazdy z nas ma jakies poczucie estetyki. A pokazuje na dogo bo robi reklame.

2. Mozna szyc taniej a ladniej, cena nie ma nic do tego ze tak krzywo uciete :roll: Po za tym nie sa az tak strasznie tani, podalam Ci ile moje obroze i to nie sa duze roznice.

3. Jesli sie nie wyrabiaja z zamowieniami i widac to po jakosci to niech tyle zamowien nie przyjmuja albo napisza ze czasami dluze trzeba poczekac.[/QUOTE]
na moim psie nie użytkowałam i chyba lepiej żebym tego nie robiła bo dopiero zrobię antyreklame (jestem pewna że po kilku miesiącach na moim psie poszłaby do śmieci, chyba żebym wzięła podwójne taśmy i najmocniejszę okucia , DogStyle też nie wytrzymał z ozdobna tasiemką ale oni nigdy nie wspomnieli że ich rzeczy są super do sportów itd dla super aktywnych psów)jak zacznę się dopatrywać mając na codzień , chociaż nie jestem osoba której minimalne rzeczy przeszkadzają.
no i kończę te przepychanki bo to nie moja firma robię to tylko dlatego że ja jestem bardzo zadowolona z ich rzeczy i nie rozumiem gdy ktoś neguje ich trwałość.

Posted

[quote name='gops']
no i kończę te przepychanki bo to nie moja firma robię to tylko dlatego że ja jestem bardzo zadowolona z ich rzeczy i nie rozumiem gdy ktoś neguje ich trwałość.[/QUOTE]

a kto neguje trwałość? :roll:

Posted

[quote name='Unbelievable']a kto neguje trwałość? :roll:[/QUOTE]
no właśnie ?? :razz:

Nie popadajmy też ze skrajności w skrajność. Jasne, fajnie że taśma jest mocna, ale nie może być zbyt gruba i twarda, AD taśmy są dosyć cienkie w porównaniu z DS, ale ja często wole coś delikatniejszego, co jednak jest wytrzymałe niż żeby był obwieszony całkiem i mogłoby mu być niekomfortowo. A Miśka chyb a jest wielkości spaniela, przynajmniej z tego co pamiętam waży ok.13 kg czyli tyle co on, a będe szczera mój pies nie umie chodzić na smyczy, a jest umięśniony, więc skoro on nie zepsuł ich akcesoriów, wątpie czy ona by to zrobiła, nie róbmy z psa wołu.. ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']a kto neguje trwałość? :roll:[/QUOTE]
nie będe teraz już szukać ale były podteskty nie raz (nie tylko teraz ale i miesiące temu) , AD droższy tzn lepszy, trwalszy co według mnie nie jest prawda bo wytrzymalszy mi sie wydaje DS a w AD podoba mi sie chyba tylko ta nitka wkoło :lol:
no ale nie będzie mi dane pewnie sprawdzić tego na moim psie .

Posted

[quote name='gops']nie będe teraz już szukać ale były podteskty nie raz (nie tylko teraz ale i miesiące temu) , AD droższy tzn lepszy, trwalszy co według mnie nie jest prawda bo wytrzymalszy mi sie wydaje DS a w AD podoba mi sie chyba tylko ta nitka wkoło :lol:
no ale nie będzie mi dane pewnie sprawdzić tego na moim psie .[/QUOTE]

no widzisz, wydaje ci się :) a szelki zawsze możesz sprzedać jak ci nie będą odpowiadać

Posted

a co to jest za argument, ze pod spodem nitka krzywo przebiega?

swiadczy to o trwalosci? nie.

estetyce? nie widac tego zupelnie, kiedy pies ma na sobie szelki czy obroze, a eko skorka jest materialem dosyc grubym-na pewno nie jest latwa do szycia.

to jest wyrob hand made. zawsze nalezy sie liczyc, ze wyrob hand made nie bedzie tak rowny jakby zrobila go maszyna.

ja uwazam tak: mlodzi ludzie wzieli sie za cos, robia to dobrze. obroze sa ladne, trwale i porzadnie zrobione. do klienta podchodza profesjonalnie, doradza, poinformuja szczerze o wadach wyboru klienta itd. jak dla mnie szacun.

Posted

[quote name='Unbelievable']no widzisz, wydaje ci się :) a szelki zawsze możesz sprzedać jak ci nie będą odpowiadać[/QUOTE]
no raczej mi się nie wydaję bo to nie są tylko moje odczucia, a jak widać inni nie lubią dyskutować :evil_lol:
a szelek raczej nie kupię bo są drogie(60zł) i nie tak łatwo pewnie potem je sprzedać będzie w tej cenie.

Posted

[quote name='a_niusia']a co to jest za argument, ze pod spodem nitka krzywo przebiega?

swiadczy to o trwalosci? nie.

estetyce? nie widac tego zupelnie, kiedy pies ma na sobie szelki czy obroze, a eko skorka jest materialem dosyc grubym-na pewno nie jest latwa do szycia.

to jest wyrob hand made. zawsze nalezy sie liczyc, ze wyrob hand made nie bedzie tak rowny jakby zrobila go maszyna.

ja uwazam tak: mlodzi ludzie wzieli sie za cos, robia to dobrze. obroze sa ladne, trwale i porzadnie zrobione. do klienta podchodza profesjonalnie, doradza, poinformuja szczerze o wadach wyboru klienta itd. jak dla mnie szacun.[/QUOTE]
ale są inni młodzi ludzie którzy robią to samo tylko ładniej i nie mają problemu z tym żeby było równo i prosto ;)

[quote name='gops']no raczej mi się nie wydaję bo to nie są tylko moje odczucia, a jak widać inni nie lubią dyskutować :evil_lol:
a szelek raczej nie kupię bo są drogie(60zł) i nie tak łatwo pewnie potem je sprzedać będzie w tej cenie.[/QUOTE]

ja nie słyszałam innych negatywnych opinii poza twoją (a ty nie używasz nawet tych wyrobów), a z chęcią bym usłyszała, i zobaczyła ;)
a rogzy jakoś nie są za drogie :diabloti: jakbyś wzięła ze sporą regulacją, i byłyby niezniszczone to myślę, że nie miałabyś problemów z ich sprzedaniem

Posted

[quote name='Unbelievable'])

ja nie słyszałam innych negatywnych opinii poza twoją (a ty nie używasz nawet tych wyrobów), a z chęcią bym usłyszała, i zobaczyła ;)
a rogzy jakoś nie są za drogie :diabloti: jakbyś wzięła ze sporą regulacją, i byłyby niezniszczone to myślę, że nie miałabyś problemów z ich sprzedaniem[/QUOTE]
bo wszyscy wiedzą jak to się skończy linczem na dogo ;)
a to dziwne bardzo bo osoby które widziały te krzywe szycie o którym mówię są na dogo i jak widać chyba boją sie przyznać :lol:
i niestety regulacja nic nie da bo ja uznaje tylko norwegi tzn głownie a moja suka ma bary dużo większe niż przeciętny pies i na mało którego psa są ok jej wielkości .

Posted

[quote name='Unbelievable']ale są inni młodzi ludzie którzy robią to samo tylko ładniej i nie mają problemu z tym żeby było równo i prosto ;)

m[/QUOTE]
i drożej a wcale nie wytrzymalsze ;)

Posted

lepiej, bo co? bo szew, ktorego nie widac przebiega od linijki?

ja juz napisalam: zanim ci inni odpisali na moje dwa zapytania, moje psy juz zdazyly dostac obroze od Marty i jeszcze z gratisem i miec zamowione po nastepne dwie.

Posted

[quote name='gops']i drożej a wcale nie wytrzymalsze ;)[/QUOTE]
A na czym się opierasz snując takie opinie ? Bo ja jeszcze nie słyszałam, żeby ktokolwiek narzekał na ich wytrzymałość. Więc jak narazie jadą równo, masywność nie przesądza o wytrzymałości.. ;)

Posted

[quote name='gops']bo wszyscy wiedzą jak to się skończy linczem na dogo ;)
a to dziwne bardzo bo osoby które widziały te krzywe szycie o którym mówię są na dogo i jak widać chyba boją sie przyznać :lol:
i niestety regulacja nic nie da bo ja uznaje tylko norwegi tzn głownie a moja suka ma bary dużo większe niż przeciętny pies i na mało którego psa są ok jej wielkości .[/QUOTE]

no to jeżeli się boją odezwać niech to zostanie legendą, i będziemy sobie z dziada pradziada opowiadać o activdogu jako firmie idealnej :grins:
a no norwegi to faktycznie ciężko dobrać ;)
[quote name='gops']i drożej a wcale nie wytrzymalsze ;)[/QUOTE]

a o ilu obrożach mówisz "tych złych", a ile jest dobrych? każdemu się zdarzy uszyć coś źle, krzywo, bo nie wiem o czym innym mówisz?