gops Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='a_niusia']ja nie wiedzialam, ze jest taka roznica w cenie. dzieki temu moge wypelnic laskom szafe:))))))[/QUOTE] dla mnie różnica znaczna, przy 3 sztukach szelek to już zaoszczędzone 50zł czyli jak kolejna sztuka szelek . mi się już nie mieszczą szelki w kartonie , niestety zajmują one sporo więcej miejsca niż obroże. Quote
paulaa. Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Ja miałam dobry kontakt z ActivDogiem, napisałam w piątek, odpowiedź dostałam już w poniedziałek rano, potem pisałam z nimi co do wzorku, to odpowiedzi dostawałam jeszcze tego samego dnia od Tani, może nie dostali odpowiedzi, albo przeoczyli coś.. ;) Quote
a_niusia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 naklaniam mojego faceta, zeby kupil te tanie dublin dogi, argumentuje o ekologii, ze nie sa rozowe oraz ze ja potem kupie te gumowe rogzy, ale jego odpowiedz brzmi nadal "zapomnij" oraz potem wystepuja rozne epiety sugerujace mi, ze ma niezbyt rowno pod sufitem. te za 30 zeta to jest okazja!!! Quote
paulaa. Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='a_niusia']naklaniam mojego faceta, zeby kupil te tanie dublin dogi, argumentuje o ekologii, ze nie sa rozowe oraz ze ja potem kupie te gumowe rogzy, ale jego odpowiedz brzmi nadal "zapomnij" oraz potem wystepuja rozne epiety sugerujace mi, ze ma niezbyt rowno pod sufitem. te za 30 zeta to jest okazja!!![/QUOTE] gdzie są te tanie dublin dogi ?? :smile: Quote
a_niusia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 na eko psie. nie wszystkie, ale te "swiateczne" sa po 35-40 zeta. nie wygladaja jakos swiatecznie. jeden jest zielono-czerwony, drugi bialy w kwiatuszki sila woli powstrzymuje sie przed kliknieciem ich. mam juz je w koszyku!! tylko nie wiem, czy M nie bedzie zamala. Quote
gops Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='a_niusia']na eko psie. nie wszystkie, ale te "swiateczne" sa po 35-40 zeta. nie wygladaja jakos swiatecznie. jeden jest zielono-czerwony, drugi bialy w kwiatuszki sila woli powstrzymuje sie przed kliknieciem ich. mam juz je w koszyku!! tylko nie wiem, czy M nie bedzie zamala.[/QUOTE] a ile mają w szyi Twoje suczki ? mój dublin jest do 44cm Mka Quote
a_niusia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 (edited) nie wiem wlasnie cholera, dokladnie:)) bo nie mam takiej metrowki, zeby to zmierzyc. przed chwila zmierzylam duza metoda sznurowka i miarka metalowa, to ma z 39 cm. EDIT: dobra, kupilam, moj facet powiedzial, ze zgadza sie ze mna zlozyc i kupic jedna dla malej, bo jej nikt nie lubi:))) Edited January 23, 2012 by a_niusia Quote
taxelina Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='gops']dla mnie różnica znaczna, przy 3 sztukach szelek to już zaoszczędzone 50zł czyli jak kolejna sztuka szelek . mi się już nie mieszczą szelki w kartonie , niestety zajmują one sporo więcej miejsca niż obroże.[/QUOTE] Wiem ze np moje activ dogi kosztowaly tyle samo (czy moze 1-2 zl mniej) niz obroza od Marty. A jednak activ dogi wygladaja na duzo porzadniej zrobione, rowno przyciety polar, ekoskora sie nie marszczy, nitki nie wystaja. Quote
paulaa. Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Ja też różnicy w cenie zbytniej nie dostrzegłam gdy zamawiałam 2 obroże, a też zauważyłam, że ActivDogi są ładniej zrobione, wszystko jest na prawde idealnie równo uszyte i skrojone. Mnie zauroczyły te hafty za które trzeba dopłacić śmieszną sume, 1zł. :smile: Quote
a_niusia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 dla mnie marty obroze sa super. nic im nie wystaje, nic sie nie marszczy, a jedyne zastrzezenie jakie mam wynika z tego, ze troche nie umialam uzyc wyobrazni przy podawaniu wymiarow, ale w nastepnym zamowieniu to zostanie poprawione-plus za super podejscie do klienta i kontakt na gg. przeszly juz kapiel w rzece-duza, bloto-mala i nic nie zesztywnialo, nic sie nie pomarszczylo. Quote
AnIeLa Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 A ja się zastanawiam nad szelkami które będą wykorzystywane do auta. Jak myślicie nadadzą się norwegi? Quote
gops Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='a_niusia']nie wiem wlasnie cholera, dokladnie:)) bo nie mam takiej metrowki, zeby to zmierzyc. przed chwila zmierzylam duza metoda sznurowka i miarka metalowa, to ma z 39 cm. EDIT: dobra, kupilam, moj facet powiedzial, ze zgadza sie ze mna zlozyc i kupic jedna dla malej, bo jej nikt nie lubi:)))[/QUOTE] to jak moja maja szyję , na pewno będzie ok . [quote name='deer_1987']Wiem ze np moje activ dogi kosztowaly tyle samo (czy moze 1-2 zl mniej) niz obroza od Marty. A jednak activ dogi wygladaja na duzo porzadniej zrobione, rowno przyciety polar, ekoskora sie nie marszczy, nitki nie wystaja.[/QUOTE] [quote name='paulaa.']Ja też różnicy w cenie zbytniej nie dostrzegłam gdy zamawiałam 2 obroże, a też zauważyłam, że ActivDogi są ładniej zrobione, wszystko jest na prawde idealnie równo uszyte i skrojone. Mnie zauroczyły te hafty za które trzeba dopłacić śmieszną sume, 1zł. :smile:[/QUOTE] w szelkach różnica jest bardzo duża cenowa, a mi DogStyle się dużo bardziej podoba, ma lepsza taśmę podkładową i wszystko jest mocne i równe, nie mam ani jednej krzywej rzeczy czy żeby coś wystawało . nie wiem gdzie Wy to widziałyście, chyba że rok temu jak zaczynali . swoją drogą za ile obroże ma aktiv? bo u Marty można kupić za 21 zł więc na pewno ma taniej . Quote
a_niusia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 o to tak jak ja, bo bardzo chce miec szelki:)))))))) Quote
taxelina Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='gops'] w szelkach różnica jest bardzo duża cenowa, a mi DogStyle się dużo bardziej podoba, ma lepsza taśmę podkładową i wszystko jest mocne i równe, nie mam ani jednej krzywej rzeczy czy żeby coś wystawało . nie wiem gdzie Wy to widziałyście, chyba że rok temu jak zaczynali . swoją drogą za ile obroże ma aktiv? bo u Marty można kupić za 21 zł więc na pewno ma taniej .[/QUOTE] Nie rok temu tylko ile moze z miesiac temu. 26 zlotych :) Akurat takie jakie beda miec dziewczyny nie wiem ile u Marty, szczerze po tym co widze bardziej mnie przekonuja acitv dogi, solidniej wykonane. kazdy ma prawo do swojego zdania :) Quote
vege* Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='AnIeLa']A ja się zastanawiam nad szelkami które będą wykorzystywane do auta. Jak myślicie nadadzą się norwegi?[/QUOTE] Ja mam norwegi i zawsze Nuka ma je w samochodzie, fajnie się sprawdzają i przez tą rączkę są wygodne przy przytrzymaniu psa ;-) Quote
gops Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='deer_1987']Nie rok temu tylko ile moze z miesiac temu. 22 zlote :)[/QUOTE] oo to widzę że AD wziął sobie do serca że mieli za drogo bo kiedyś było sporo drożej za obroże z eko/polarkiem i tasiemka . za szelki norweskie chcieli 60zł a u DogStyle które notabene mam super idealnie uszyte dałam 40 i 48zł . ja nie narzekam , dla mnie DogStyle zawsze będzie nr 1 w psich akcesoriach hand made Quote
AnIeLa Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='gops'] swoją drogą za ile obroże ma aktiv? .[/QUOTE] Różnica nie jest duża cenowo na mojego psa w granicach jakoś 5 -7 złotych. [B]vege*[/B] dzięki za odpowiedź. Nasz postanowił z posłania swojego w busie na siedzenie się przenieść i musimy coś wykombinować :) Quote
taxelina Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='gops']oo to widzę że AD wziął sobie do serca że mieli za drogo bo kiedyś było sporo drożej za obroże z eko/polarkiem i tasiemka . za szelki norweskie chcieli 60zł a u DogStyle które notabene mam super idealnie uszyte dałam 40 i 48zł . ja nie narzekam , dla mnie DogStyle zawsze będzie nr 1 w psich akcesoriach hand made[/QUOTE] Widzisz zdazylas opowiedziec zanim edytowalam, sprawdzilam i 26 zlotych jednak. No dla Ciebie tak bedzie, a ja wole inne :) Fajnie ze kazdy moze wybrac co tam lubi :) Quote
paulaa. Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [B]gops[/B] ja chyba od ciebie odkupowałam norwegi od DS i nie powiem, żeby były idealnie uszyte... ;) Quote
gops Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 oczywiście po to jest taki wybór firm , tylko nie rozumiem jak ktos mówi że AD jest wytrzymalszy niz DogStyle bo ja miałam pare sztuk w ręku Aktiv i zachwytu nie ma, taśma cienka, tasiemka była nie równo naszyta i schodziła w dół a obroża po 2 miesiącach intensywnego użytkowania nad woda wyglądała gozej niz rogz po roku ;) więc dla mnie nazwa Aktiv to cos nie halo ale co kto lubi . Quote
gops Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='paulaa.'][B]gops[/B] ja chyba od ciebie odkupowałam norwegi od DS i nie powiem, żeby były idealnie uszyte... ;)[/QUOTE] a co w nich było nie tak ? :crazyeye: Quote
vege* Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='gops']oo to widzę że AD wziął sobie do serca że mieli za drogo bo kiedyś było sporo drożej za obroże z eko/polarkiem i tasiemka . za szelki norweskie chcieli 60zł a u DogStyle które notabene mam super idealnie uszyte dałam 40 i 48zł . ja nie narzekam , dla mnie DogStyle zawsze będzie nr 1 w psich akcesoriach hand made[/QUOTE] No ja jak pytałam ile by kosztowała u AD obróżka na Nukę, która jest trochę większa od Misi to powiedzieli, że 36 zł + przesyłka, podziękowałam ;-) Później wygrałam obróżkę AD w konkursie ale bym chyba nie kupiła, taśma trochę za cienka jest mimo, że obróżka jest na prawdę śliczna :-) [quote name='AnIeLa'][B]vege*[/B] dzięki za odpowiedź. Nasz postanowił z posłania swojego w busie na siedzenie się przenieść i musimy coś wykombinować :)[/QUOTE] Myślę, że ta rączka by wiele dała przy przytrzymaniu psa by nie wchodził na siedzenia ;-) u mnie się sprawdziła, jak np z dworu Nuka wchodziła do samochodu i nie chciałam, żeby wlazła brudnymi łapami na siedzenie dopóki nie rozłożymy maty ochronnej ;-) Quote
paulaa. Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='gops']a co w nich było nie tak ? :crazyeye:[/QUOTE] Tak jak pisałam w AD jest wszystko dużo staranniej uszyte, mam oba produkty w rękach, obu ciągle używam i stawiam na AD. Ale może to i kwestia gustu. ;) Quote
gops Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='paulaa.']Tak jak pisałam w AD jest wszystko dużo staranniej uszyte, mam oba produkty w rękach, obu ciągle używam i stawiam na AD. Ale może to i kwestia gustu. ;)[/QUOTE] DogStyle może mieć minimalnie nie równo bo ich taśmy są dużo grubsze niż cienizna AD na której dużo łatwiej zrobić równe szycie ;) oczywiście kwestia gustu ja zawsze będę stawiać na jakość i wytrzymałość czyli DogStyle. Quote
Recommended Posts