Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam problem . mój pies ma dwanaście lat i od szczeniaka karmię go tesco pet food jest zdrowy i w dobrej formie ktoś mi zarzucił że źle go karmię
jakie macie zdanie?????

Posted

na jakiej podstawie twierdzisz ze jest zdrowy? robione byly wszystkie badania ? rak wychodzi powoli... bylo kiedys takie doswiadczenie jak w ameryce ktos jadl fast foody przez rok i jak radykalnie pogorszyl sie stan zdrowia i wszystkiego to to samo tylko zabijasz przez wiecej lat...

Posted

to jest naprawdę beznadziejna karma.To że teraz nie widać żadnych problemów zdrowotnych nie znaczy że ich nie będzie i że karma jest super.Marketówki są jak fast-foody.Najpierw niby wszystko dobrze a problemy zaczynają się z czasem

Posted

to jaką karmę mam mu podać bo ja naprawde nie wiem... ale pies je nie tylko karmę je surowe mięso, i mielone i tuzin różnych innych rzeczy... a poza tym owszem ,ostatnio byłam z Pikusiem u weterynarza na "oględzinach" jakoś tydzień temu i on jest zdrowy i w całości:)

Posted

ja myślę że żywi się psy wedle zasobności swojego portfela. Są ludzie którzy żywią się chlebem z margaryną i pasztetem i stać ich - jeśli w ogóle- na co najwyżej produkty "marki" TESCO i wtedy trudno by żywili swojego psa acaną. C'est la vie.. Jeśli pies jest kochany, niezabiedzony i ma gdzie spać, to i tak jest szcześciarzem w stosunku do np. schroniskowców..... Też chętnie żywilabym się wyłącznie produktami rolnictwa ekologicznego, ale mnie nie stać:roll:

Posted

niektóre dobre karmy wcale nie wychodzą jakoś koszmarnie drogo tym bardziej jeśli weźmiemy pod uwagę nie cenę za worek a ilość dawkowania,bo tych gorszych karm daje się o wiele więcej niż tych lepszych.Jedzenie domowe też nie wychodzi drogo,a jest o wiele lepsze niż marketówki.Oczywiście posiłek trzeba dobrać tak by zapewnić psu wszystkie składniki odżywcze.

chi23 na rynku jest sporo dobrych karm.Tu w dziale żywienie są wątki na temat większości karm jakie są.Poczytaj opinie, może znajdziesz jakąś dobrą karmę która będzie pasować

Posted

Ja osobiście uważam, że jak już kotki/pieski muszą jeść tańsze karmy powinny mieć urozmaicone menu, ja daje rybe, kurczaka, gotowane mięsko, serek itp. Znam pieski i kotki wychuchane na canin i też mają różne schorzenia.

No ale twój piesek nie jest już najmłodszy i tylko wyeliminowanie fast-foodu może przedłużyć mu życie. Wyobraź sobie, że twoja babcia je codziennie ostrą pizze, to nie może być zdrowe. Już pomijając fakt, że by po takim jedzeniu była poprostu chora.

W tym przypadku ja jestem za jedzeniem oczywiście bezsolnym, nie tłustym i urozmaiconym warzywami np marcheweczka. Tylko domowej roboty nie te konserwowane odpadki z wzmacniaczami smakowymi i glutenami, to zawiera każda karma, nawet ta naj naj lepsza.

A tak na marginesie, są karmy Junior a spotkał się ktoś z karmami Senior może? moim zdaniem powinny być dla psich i kocich dziadków.

Posted

Acha:-) dobrze wiedzieć, widocznie nie zwróciłam uwagi bo mam same podlotki;-)

Sprawdziłam, jeżeli twój piesek jest mały to ma teraz 70 lat:-) jeżeli duży to ok 90!

[URL]http://www.aniwet.pl/wieknaludzki.htm[/URL]

Posted

produkty rolnictwa ekologicznego bardzo ciekawie brzmia. .. może Pikuś będzie się żywił royal canin ???? co wy na to, bo pani w zoologicznym bardzo polecała tę karmę...:)