Noelle Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Drzagodha napisał(a):Mogłabym Was prosić o dokładne dane Napoleona? Ile w schronisku już siedzi, ile ma lat (wnioskuję, że koło 5?) itd. Myślę, że niedługo pojawi się na stronie Pomorskiej Fundacji Rottka, a przynajmniej na forum ;) Prawda Pani Kasiu? :D no w schronie jest na pewno już ponad 2 lata, ma jakoś 5/6 lat. :) Quote
Noelle Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 odezwała się dość sensowna pani o Napoleona. na razie tylko zapytała, ale jednak trzymajcie kciuki, proszę!!! to dla niego szansa! Quote
Avaloth Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 O super by było. Trzymam bardzo mocno, Fidlasty adoptowany to teraz czas na Napoleona i pełnia szczęścia. Quote
paoiii Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Jejj mega by było gdyby coś z tego wyszło. Możesz gdybys kontaktowała się z Panią pytać tez o agamikę zeby Pani z nią pogadała. Ona zna Napoleona od początku, zna jego historię itd myśle że mogłaby pomóc :) Quote
Noelle Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 no zobaczymy co z tego będzie... jak na złość na razie za nic nie mogę otworzyć poczty, dlatego nie wiem, czy ta pani odpisała na maila, bo może okazać się, że już się nie odezwie- tak zdarza mi się coraz częsciej... Quote
Rumi. Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 trzymam mocno kciuki, z tego co mi mówiłaś to fajny domek :) zgadzam się z paoiii w sprawie agamiki Quote
Noelle Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 jeśli coś dojdzie do skutku, to pokażę pani Napoleona i coś tam o nim opowiem - tyle mogę zrobić, bo jakiś czas przecież wychodziłam z nim na spacery, ale oprócz tego pójdziemy do agamiki, bo zna więcej szczegółów i może opowiedzieć pani. a jeśli na nią nie trafimy, to pani na pewno dostanie do niej kontakt i będę nalegać, by zadzwoniła. adopcja musi być przemyślana i ta pani musi wiedzieć o psie jak najwięcej się da :) Quote
Noelle Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 jutro trzymajcie kciuki najmocniej- Pani przyjedzie poznać Napoleona! :D jeśli wszystko będzie ok, Pani pójdzie się zapisać na wizytę przedadopcyjną. mam nadzieję, że Napoleon jutro pokaże, jakim jest cudownym piesiem i podbije Pani serce! Quote
Avaloth Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Jeśli pani już przyjedzie i będzie chciała wyjść z Napoleonem na spacer nie ma bata żeby się nie zakochała, nie da się. Trzymam już, musi się udać. Quote
Ryss Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ładne zdjęcia, piękny piesek. I taki wypasiony. Widać, że w tym schronisku nie jest mu tak źle, jak tu niektórzy piszą. ;) Quote
Avaloth Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ryss napisał(a):Ładne zdjęcia, piękny piesek. I taki wypasiony. Widać, że w tym schronisku nie jest mu tak źle, jak tu niektórzy piszą. ;) Jeśli chodzi o jedzenie to fakt, źle nie jest, sporo psiaków ma nadwagę. Ale bardziej niż z przekarmienia wynika to z małej ilości ruchu i niezbyt dobrej jakościowo karmy. U nas w schronisku nie jest źle, co nie zmienia faktu, że dla psa to nigdy nie będzie miejsce gdzie będzie w pełni szczęśliwy. Quote
Noelle Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ryss, schronisko w Krakowie jest prowadzone w miarę dobrze, ale chyba żaden pies nie jest szczęśliwy zamknięty w klatce i wychodzący na spacery raz w tygodniu... Quote
Rumi. Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Trzymam kciuki za wizytę! A ok której ta Pani będzie? Quote
Noelle Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 będzie przed przerwą. nie wiadomo ile jej zajmie dojazd, bo jest zdana na komunikację miejską. Quote
Noelle Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 wszystko potoczyło się dobrze, pani zapisała się na kontrolę przedadopcyjną. Napoleon rozpieszczany raczej nie będzie, aczkolwiek będzie miał dobrze wg mnie. ;) Quote
karusiap Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 natalek napisał(a):wszystko potoczyło się dobrze, pani zapisała się na kontrolę przedadopcyjną. Napoleon rozpieszczany raczej nie będzie, aczkolwiek będzie miał dobrze wg mnie. ;) Co to znaczy,ze nie bedzie rozpieszczany? Warunki maretialne czy osoba? Quote
Avaloth Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Raczej osoba. Pani się Napiś spodobał ale podeszła do wszystkiego bez większego entuzjazmu. Chociaż moim zdaniem, jak już Napoleon ją pozna to rozkocha w sobie, jak każdego innego, kwestia czasu. Jeśli chodzi o pierwsze wrażenie, jedyna rzecz o którą bym się martwiła to czy pani będzie wystarczająco konsekwentna. Ale mówiła że miała już psa, więc może to tylko pierwsze wrażenie. Zresztą i tak ma wizytę przedadopcyjną. Quote
Noelle Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 warunki materialne w porządku raczej. kobieta była spacyficzna, znaczy może to tylko takie wrażenie, ale podeszła do psa bez jakiegoś uczucia. głaskała go, ale jakoś tak obojętnie. może trochę przez to, że Napoleon mnie i Dominikę zna choć trochę i zupełnie tą kobietę olewał, patrzył się na nas i łasił... jednak ta pani chce tego psa i myślę, że zapewni mu to, czego potrzebuje. jak będę 2 raz w schronisku, to mam mu zmierzyć szyję, bo chciałaby mu kupić odpowiednią obrożę. wydaje mi się, że jak się do niej Napoleon przyzwyczai i ona do niego, to będzie zupełnie inaczej. ;) poza tym Napoleon jest łasy na smaczki i pani już sama powiedziała, że widzi, że bez smaczków ma się nie pokazywać. ogólnie pani wie, czego psy potrzebują, będzie miał spacery, itd. Quote
Ola164 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Różnie to jest z pierwszym wrażeniem. Czasem osoby pod którymi stawiamy NIE są dużo ponad TAK. Wiec pozostaje czekac na rezultaty wizyty i pomślną adopcję Napoleona. Quote
Noelle Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 tak też uważam. liczę, że pani zdecyduje się ostatecznie na psa i że Napoleon będzie szczęsliwy ;) Quote
Noelle Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Pani dostała już zgodę, teraz organizuje transport. jutro mam Napoleonka pomierzyć, co by mu Pani kupiła dobrą obrożę i niedługo psiur będzie grzał doopencję we własnym domu! :D Quote
Ola164 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Oby był to już jego ostatni, cudowny domek. Trzymam kciuki za niego :loveu: też będę jutro ;) Quote
Recommended Posts