Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy serdecznie :bye:
Baster i jego pan... kolejność przedstawienia raczej chyba logiczna ;) wiadomo, ważniejszy gość z przodu :lol:
Jesteśmy z Ostrowca Św., Baster ma 3,5 roku i ma zaszczyt zaliczać się do rodziny Texasa Ranger du Grand Fresnoy. Cieszymy się bardzo :multi:, że mamy własne bostonowe podforum. Wielkie dzięki i uznanie :klacz: tym, którzy w ostatnich miesiącach tak pięknie to forum uaktywnili swoją częstą obecnością... Własne podforum na Dogomanii oznaczać może TYLKO JEDNO: BOSTONY GÓRĄ :cool2::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
Jeśli chodzi o tego ważniejszego z nas dwóch ;), to waży około 8,5 kg, mimo dorosłego wieku istny wulkan energii :evil_lol:, chociaż na fotkach może tak to nie wygląda... Sylwetka raczej w typie [U][B]lekko[/B][/U]atlety niz gladiatora :lol:
W kontaktach z 99% innych psów od razu nastawiony na zabawę, w przypadku suczek - ma w głowie tylko jedno, wiadomo co :eviltong:. Jeśli chodzi o ludzi - "kupi" go każdy jednym przymilnym słowem. Krótko mówiąc brat-łata dla wszystkich, bez względu na płeć, gatunek, kolor itd.
Chciałbym wstawić kilka fotek, ale jak to zrobić?

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszymy się, że mamy kolejnego bostonmaniaka :multi: i... witamy starszego brata :loveu:
A po jakiej mamie jest Baster?
Co do zdjęć, to ja korzystam ze strony [url=http://www.imageshack.us]ImageShack® - Image Hosting[/url] (wcześniej zmieniam jego wielkość zgodnie z wymaganiami admina) a następnie wstawiam link do zdjęcia w poście (za pomocą insert image w szybkim menu postu) i gotowe!
Życzę miłej zabawy i ... czekamy na zdjęcia!

Posted

Witaj [B]dece[/B] :lol: Widzę, że Baster ma charakter Linuszkowy, jak radzisz sobie z odciąganiem go od ludzi i psów? Przychodzi na zawołanie? My z Liną ćwiczymy ale są dni, gdy wydaje mi się to całkiem bez sensu :cool1:

Wrzuć koniecznie zdjęcia do Galerii :)

Posted

[quote name='dece']
Jeśli chodzi o tego ważniejszego z nas dwóch ;), to waży około 8,5 kg, mimo dorosłego wieku istny wulkan energii :evil_lol:, chociaż na fotkach może tak to nie wygląda... Sylwetka raczej w typie [U][B]lekko[/B][/U]atlety niz gladiatora :lol:
W kontaktach z 99% innych psów od razu nastawiony na zabawę, w przypadku suczek - ma w głowie tylko jedno, wiadomo co :eviltong:. Jeśli chodzi o ludzi - "kupi" go każdy jednym przymilnym słowem. Krótko mówiąc brat-łata dla wszystkich, bez względu na płeć, gatunek, kolor itd.
[/quote]

Witam! Temperament całkiem jak nasz Dino! Zwłaszcza to z suczkami :evil_lol:. Widocznie to cecha dziedziczna, idąca w linii naszego dziadka Texasa ;). Natomiast stosunek do ludzi Dino ma troszkę inny -uwielbia wszystkie dzieci, ale w stosunku do obcych dorosłych zachowuje pewien dystans :lol:
Pozdrawiamy!

Posted

Witamy serdecznie :bye:
Baster i jego pan... kolejność przedstawienia raczej chyba logiczna ;) wiadomo, ważniejszy gość z przodu :lol:
Jesteśmy z Ostrowca Św., Baster ma 3,5 roku i ma zaszczyt zaliczać się do rodziny Texasa Ranger du Grand Fresnoy.

Serdecznie witamy dece kolejnego Bostonmaniaka i Bostonka Bastera:multi:
Niezmiernie mnie cieszy że Nasze grono tak się rozrasta:bigcool:

Posted

Witamy kolejne dziewczyny w naszym coraz to większym gronie :Rose:
Napisz coś więcej o suni.
No i z niecierpliwością czekamy na fotki :)
Na tej z avatarka wygląda cudnie a jakie ma piękne, stojące radary ;)

Posted

Nasza sunia urodzila sie 19 lipca w Czeskiej hodowli, mamy ja od 12 wrzesnia, czyli jeszcze stosunkowo nie od dawna. Jest bardzo wesola towarzyszka zabaw mojej corci, nigdy nie ma dosc!!! Godzinami potrafi lezec nam na nogach i obserwowac wszystko to co ja otacza,czasami potrafi warknac na innego psa i pokazac na co ja stac ;) Jest rozpieszczana przez nas wszystkich az do przesady, to taka nasza mala wesolutka zabaweczka ;) Zdjecia oczywiscie powklejam tylko musze je troszeczke pomniejszyc :oops: Pozdrawiam

Posted

Witam wszystkich, jestem posiadaczka 3,5 miesiecznej suczki Boston Terriera o imieniu Agnezka. Ciesze sie, ze dolaczylam do forum. Pozdraw

Serdecznie witam Agnezka:grins:
To fantastyczne, że grono Bostonmaniaków się powiększa:multi:

• 3 months later...
Posted

To ja również witam gorąco. Nie mam jeszcze w posiadaniu Bostonilki, ale chciałabym szalenie..
Cudowne piesynki, którymi od dłuższego czasu już się interesuję. Mogę śmiało określić się bostonmaniaczką ;)

Posted

Witam serdecznie!
Właśnie jestem na etapie kupowania szczeniaczka i bardzo się cieszę, ze Was tu drodzy bostonomaniacy odnalazłam bo, będzie to mój pierwszy pies (właściwie suczka) i za pewnie będę potrzebować niejednej porady i wsparcia:)
Mam na oku pieski, które niedawno się urodziły. Ich tatą jest Mores z hodowli Nefre (pozdrawiam przy okazji:) a mamą bliżej mi nieznana Metka Al Ka Ir. Co do taty, to nie mam żadnych wątpliwości, jest w końcu piękny i super utytułowany:) natomiast z mamą też podobno wszystko jest w porządku.
W każdym razie jeśli wszystko pójdzie dobrze to już na początki marca w Krakowie zamieszka piękna bostonowa księżniczka:)
Pozdrawiam wszystkich!

• 3 weeks later...
Posted

Dziewczynki u nas źródło wiedzy, można pytać :cool1:
[B]Sylwia, Nelson[/B] - ja też początkowo nie mogłam znaleźć zbyt wielu źródeł o Bostonach ale to czego jednak udało mi się dowiedzieć + spotkania z bostonami na wystawach + masa filmików na Youtube sprawiła, że wiedziałam że Boston to idealny piesek dla nas. Tak też twierdzę i dziś :loveu:
[B]Lilianka[/B] jak tam postępy w "powiększaniu rodziny" ;) Będzie szczeniaczek? :cool3:

• 4 weeks later...
Posted

cześć! od dwóch dni mamy Ritę!!!:), ma 9 tygodni, jest bardzo cool:), biega za naszym kotem, bawi się chętnie, sika oczywiście gdzie popadnie ale jesteśmy tolerancyjni i pracujemy nad tym. Teraz do 12, 13 tyg, jesteśmy uziemieni przez szczepienia ale co tam, i tak nie ma wiosny w krakowie:(
pozdrawiam wszystkich!

Posted

Witam wszystkich właścicieli bostonów. Od piątku ja również powiększyłam wasze grono. W moim domu zamieszkała mała bostonka - Ajda Tola z Bostolandii ( z tej samej hodowli co Lilianki ).Pozdrawiam :-)

Posted

Witamy na forum i pozdrawiam w imieniu dumnego tatusia.
Mieliśmy okazję odwiedzić je jak miały 5-6 tyg i jestem bardzo ciekawa jak wyglądają teraz :)

Posted

[IMG]http://yfrog.com/ccdogo1j[/IMG]
Tola w wieku niecałych 3 tygodni( ta po prawej)

[U][/U][URL=http://img444.imageshack.us/my.php?image=dogo1.jpg][IMG]http://img444.imageshack.us/img444/2208/dogo1.jpg[/IMG][/URL]

A tak wygląda teraz

[URL=http://img245.imageshack.us/my.php?image=dogoe.jpg][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/5035/dogoe.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Pozdrowienia od szczęśliwej właścicielki trzeciej suczki miotu z Bostolandii :)! Afra jest z nami od dzisiaj, jest nieustraszona i non stop tylko by się bawiła. 4-godzinną podróż do domu zniosła świetnie, prawdziwy z niej psi podróżnik. Oczywiście sika gdzie popadnie - a jak tam siostry, już nauczone ;) ? Jedyny problem jest taki, że na razie nie ma zamiaru zasnąć gdzie indziej, niż na czyichś kolanach... Zdjęcia oczywiście też wrzucę.

Posted

A witamy, witamy kolejną siostrzyczkę:-). Brakuje jeszcze jednego braciszka oraz mamusi i rodzina z Bostolandii w komplecie:-).
Widzę że podróże i zasypianie na kolanach to chyba w genach mają
Tola też swoją pierwszą 3h podróż do domu zniosła bardzo dobrze. Sikanie powoli załapuję że trzeba robić na macie. A z zasypianiem to tak samo jak Afra - na kolanach albo w łóżku z nami.Jak próbuje się ją lekceważyć to głośno protestuje aż człowiek w końcu ulegnie :-). Legowisko służy jej tylko do znoszenia zabawek :-).
Ps. Może założyli byśmy osobny temat dla naszych dziewczyn żeby tutaj ,, nie zaśmiecać"?

Posted

Witam po dłuższej przerwie :). Dzisiaj było u nas odrobaczenie, po czym pan doktor wyczyścił uszy. Afra nie była zadowolona, piszczała jak zwariowana... A ogólnie jest bardzo, bardzo cicha, co dziwi zwłaszcza po naszym poprzednim psie, który non stop szczekał. Sikanie już właściwie całkiem załapała, tylko czasami coś w domu na gazetę jej się przytrafi. Strasznie często sika - może za dużo wody dostaje? Sama nie wiem. Gorzej z kupą niestety, na dworze wieczorem wciąż jest zimno i nie chce jej się wtedy tam przesiadywać. Afra uczy się przychodzić na "do mnie", ale nie znosi szelek i smyczy. Chyba to po prostu jeszcze za wcześnie.

Osobny temat - jak najbardziej :). Pozdrawiam!