Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fibi wyciągnęliśmy ze schroniska w Poznaniu, gdzie przebywała od pół roku, ponieważ chcieliśmy stworzyć jej DT. Jednak po kilku dniach okazało się, że mój TZ jest... uczulony, i to bardzo, na sierść psa:-( W ogóle tego nie przewidzieliśmy i jesteśmy zmuszeni, choć bardzo tego nie chcemy, naszą sunię oddać. Póki co, sunia przebywa w innym DT - u Cioteczki Cocka :loveu:, ale bardzo jest jej potrzebny stały, ciepły dom, gdzie będzie mogła poczuć się bezpiecznie i spokojnie...

Kilka uwag o Fibi: ma ok. 6,5 roku, jest suczką po sterylizacji, bardzo łagodną i bezproblemową. Świetnie dogaduje się z innymi psami, dzieci ją interesują na tyle, że podejdzie i powącha, a potem zmierza dalej:) Umie wspaniale chodzić na smyczy, bez problemu podróżuje autobusem i tramwajem. Prawie w ogóle nie szczeka. Musiała przejść w życiu wiele, bo na prawym boku ma sporą bliznę. Weterynarz stwierdził po wielkości bliznowca, że rana musiała być głęboka i zadana ostrym narzędziem...
Na badaniu u pani wetki Fibi była bardzo cierpliwa. Nic jej nie dolega, jest zdrowa, waży tyle, ile trzeba. Będąc jeszcze w schronisku, zerkała na przechodzących, nie zwracała na siebie uwagi. Dawała się pogłaskać, ale bez entuzjazmu. Teraz sama prosi o pieszczoty, potrafi przyjść, usiąść przed człowiekiem, spojrzeć mu w oczy i trącić rękę mokrym nosem, żeby tylko ją pogłaskać.

Jest bardzo kochanym i spokojnym psem, którego życie niesprawiedliwie doświadczyło. Czy ktoś pomoże uczynić ją w pełni szczęśliwą?

Cioteczka furciaczek :loveu: z dalekiej wyspy już się zdeklarowała i robi ogłoszenia tuuuu:

1. www.bono-polska.pl
2. www.ojej.pl
3. www.pajeczyna.pl
4. www.pineska.pl
5. www.animalia.pl
6. www.wegetarianie.pl
7. www.gielda.bai.pl
8. www.gumtree.pl
9. www.petworld.pl
10. www.vetmozga.com
11. www.autogielda.pl
12. www.ogloszenia.yellowpages.pl
13. www.se.com.pl
14.www.adopcjapsa.pl
15. www.emetro.pl
16. www.pupile.com
17. www.rozglos.net
18. www.anonseogloszenia.pl
19. www.najpewniej.pl
20. www.mammisia.pl
21. www.petsy.pl
22. www.vendito.pl
23. www.e-zwierzak.pl
24. www.twoje-ogloszenia.pl
25. www.morusek.pl
26. www.adpedia.pl
27. www.ogloszenia.aleokazja.pl
28. www.olx.pl
29. www.szybko-sprzedam.pl
30. www.sprzedasz.pl
31. www.tablica.com
32. www.pchlitarg.info.pl
33. www.ogloszenia.infoweb.pl
34. www.neeon.pl
35. ogloszenia.e-gratka.info - darmowe ogłoszenia
36. www.psiegrane-marzenia.pl (dla psich staruszków)
37. www.oddamzadarmo.eu
38. www.tlenek.pl
39. www.top-ogloszenia.com
40. www.ogloszenia.tresura.pl

Zaś cioteczka chita :loveu: zrobiła ogłoszenia na:

1. kupiepsa.pl
2. eoferty.com.pl
3. mojpupil.pl
4. ogloszenia.wp.pl

A oto kilka zdjęć, najpierw ze schroniska, potem od nas:

Pomóżcie!

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znam psiaka i cała sytuację. Dzisiaj Fibi zawozimy do Agnieszki (Cocki z dogo). Agnieszka okazała się dla nas jedynym wybawieniem, szczególnie, że problem z alergią jest dość poważny. Zgodziła się wziąć FIBI do siebie na tymczas. Za co jej ogromnie dziekujemy, szczególnie, że czasu do namysłu nie miała zbyt wiele. :loveu::loveu::loveu:
Wzięcie Fibi ze schronu to nie była decyzja podjęta pod impulsem, czy wpływem emocji, Gfiastka, długo myślała nad adopcją psiaka. Jej TZ kontakt z psami miał i nic, absolutnie nic nie wskazywało na alergię...:shake:

Psiak jest przekochany, przytulasny, wyjątkowo spokojny. Chociaż jak trzeba potrafi pobrykać.
Mój brat(13l.) szalał z nią w parku :cool3: Dziewczyna jest idealnym psem do domu z dziećmi, delikatna, nie nachalna, ale za to wpatrzona w człowieka, i bardzo spragniona ciepła. :loveu:

Pomimo tego co ją spotkało, garnie się do ludzkiej reki, szuka kontaktu, chociaż na początku jest trochę wycofana. Nie można jej się dziwić do tej pory człowiek kojarzył jej się z bólem. A mimo to kapiel zniosła spokojnie, pozwoliła sobie bez problemu wyczyścić uszy, obciąć pazury, zmierzyć temperaturę. Słowem psi ideał! :loveu::loveu::loveu:

Ciotki pomóżcie, bo młoda zasługuje na dom. Taki prawdziwy, już na zawsze jej...

Posted

Ojej.. nie spodziewałam się :shake: przykro mi Gfiastko..
Takie cudo musi mieć zmasowany atak ogłoszeniowy. Ja myślałam, że ona młodsza jest. Może w tytule poproście o ogłoszenia?

Posted

Dzięki Soema. My się w ogóle tego nie spodziewaliśmy... Jutro TZ skonstruuje też jakiś banerek. Póki co, ogłosiłyśmy z kas*** naszą niunię w kilku miejscach, jutro od rana działać będziemy dalej..

Posted

Młoda już u Agi, mamy nadzieje, że aklimatyzacja pójdzie dobrze. warunki będzie miała super ekstra mega świetne :loveu: Agnieszka-wieeelkie ukłony w Twoją stronę :loveu: Mam nadzieje, że winko będzie smakować :cool3:
Fibi oczywiście pierwsze kroki skierowała w stronę TZ Cocki, tyłeczek do drapania nadstawiła :eviltong:. Wie dziewczyna jak serca podbijać;)

Co do ogłoszeń, będziemy walczyć od jutra bo po tym tygodniu wszyscy jesteśmy padnięci:shake:
Dziewczyny, podpowiadajcie, radźcie co robić, gdzie i jak, bo co kilka głów to nie 2(3:eviltong:)

Pannica zasługuje na dobry domek, należy jej się, bo widac, że do tej pory nie miała lekko.

No i ja nie wiem, ale te orzechowy oczy czarują, oj czarują:diabloti:

Posted

To wkleicie do pierwszego postu zeby ogloszen nie powielac na tych samych portalach i dodaj tam prosze allegro i allegratke.
I powiedz mi jakie to wojewodztwo wpisywac w ogloszenia...zawsze mam z tym problem pozniej i kombinuje jak kon pod gore:evil_lol:

A psina przeslodka jest, pisalam wczesniej ale mi pol posta zatwierdzilo tylko:roll:

Posted

Kochana...im wieksze zadupie tym lepiej:loveu::evil_lol:
Ja juz mam dosc tego miasta, tej wyspy, ludzi...i jedzenia:evil_lol:
Ale jeszcze kilka miesiecy i wracam:diabloti:

Jakis mail i nr telefonu potrzebuje...zaczelam powoli oglaszac wiec w tych pierwszych podam do siebie namiary i jak ktos sie odezwie to bede kierowac do Was od razu.

Posted

Czuję, że już niedługo (poczekamy te kilka miesięcy na powrót ze wstrętnej wyspy) wino będzie się lało strumieniami z okazji znalezienia Fibi nowego domu :loveu: :cool3:
Dziś Fibuchna będzie miała zrobione allegro:cool1:
Ciotki, wspaniałe jesteście...:oops::oops::oops:

Posted

***kas napisał(a):
Młoda już u Agi, mamy nadzieje, że aklimatyzacja pójdzie dobrze. warunki będzie miała super ekstra mega świetne :loveu: Agnieszka-wieeelkie ukłony w Twoją stronę :loveu: Mam nadzieje, że winko będzie smakować :cool3:
Fibi oczywiście pierwsze kroki skierowała w stronę TZ Cocki, tyłeczek do drapania nadstawiła :eviltong:. Wie dziewczyna jak serca podbijać;)

Już wam mówiłam, że nie ma za co dziękować. Sunia się aklimatyzuje, chociaż dziś trochę piszczała :-(. Aby moje potwory jej nie ustawiały nieustannie jest oddzielona (barierki na coś się jednak przydały:)). Jeszcze tak spokojnego cudnego psiaka nie widziałam. Ona jest do rany przyłóż :loveu:. A winko wypijemy razem jak znajdzie się dla niej super domek :knajpa: