flashka-g Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 non wlasnie dostałam sms;) niestety dzisiaj nie zostają na finały. GRATULACJE!!!!:multi:
NigdyNigdy Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 O! No to jest bardzo dobrze :p Co Wy mi tu jakieś ploty, Nitor-Nivalis, rozsiewacie, hę? :mad: Gratulacje dla obydwu psiulów, no i dla ich włascicieli oczywiście też (w zasadzie, to gratulacje tylko dla właścicieli, bo psiulom to pewnie wsio adno ;) ). Szczególne ukłony w stronę jednej z naszych większych, ale i zdrowszych konkurentek, za ukończenie Championatu :cool2: Widać Wilno do polskich Husky od jakiegoś czasu należy i tak trzymać- tanio nie oddamy :razz: Szkoda, że na finały dzisiaj nie zostali, bo w sumie, jak się wygra rasę, to miło jest tak potruchtać w świetle reflektorów :loveu: No, ale pewnie o powrót chodziło.... :roll: Czy o pełne wyniki mogę się pouśmiechać? :grins:
Nitor-Nivalis Posted March 12, 2006 Author Posted March 12, 2006 [quote name='NigdyNigdy']O! No to jest bardzo dobrze :p Co Wy mi tu jakieś ploty, Nitor-Nivalis, rozsiewacie, hę? :mad: [/quote] Taką dostałam informacje ze wszytskie psiaki bdb poza Kasdanem - ale na swoje usprawiedliwienie dodam ze napisalam ze to nie sparwdzone info :) Z tego co wiem dzisiaj bylo lepiej chodz i tak duuuzo bdb sie posypalo.
efra-husky Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 A oto wyniki z dzisiejszego Jarosławia (jeśli są błędy proszę o poprawę) sędzia: Katarzyna Boryczko PSY Klasa młodzieży Swift Wolf Fortunatus - I dosk. Demon z Dębickiej Krainy - II dosk. Shamrock Fortunatus - III dosk. Klasa pośrednia Ataman Ninsun - III dosk. First Express Dwie Korony - I dosk. NPwR Kamel z Pierwszej Ręki - II dosk. Klasa otwarta Comet z Mista na Soli - I dosk. Othello Arktogea - II dosk. SUKI Klasa młodzieży A'tenesse Eskimo River - I dosk. Evening Falls Potęga Naturalności - II dosk. Klasa pośrednia Asyatu Tara - III dosk. Merci Srebro Północy - II dosk. Mira Ceti Srebro Północy - I dosk. Klasa otwarta Innisfree Silver Paracortus - II dosk. Latrans All for You - I dosk. NSwR, BOB
Cyraneczka Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Gratulacje dla wszystkich dzisiejszych zwycięzców!!:laola: Cieszymy się razem z wami :)
dachenoceras Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Latrans All for You - I dosk. NSwR, BOB i jeszcze II BOG po AM
Miśka Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Jestem pod wrazeniem, ktorys raz, jak szybko roznosza sie wszelkie informacje. Poinformowac jedna osobe a juz wie nie tylko Polska, ale i pol kontynentu, szkoda ze pozniej tylko zwykle trzeba prostowac ;-) Dodam ze Dustin i Bajka w konkurencji okolo 28 zajeli wspolnie [B]II miejsce[/B] w konkuencji [B]Najlepszych Par Hodowlanych[/B]. Drugiego dnia nie zostawalismy z Aga na finaly, tak jak Kasia pisala - chodzilo o to zeby byc wczesnie w domu. BOG piatej grupy w sobote skonczyl sie grubo po godzinie 18tej... Wstawiam wyniki [B] 11.03.2006, s:B.Kavcic[/B] [COLOR=Navy] psy kl. mlodziezy[/COLOR] SAFFRON Fortunatus - bdb (Explorer Bear Hydrargium - Arktogea Royal Gold) [COLOR=Navy] psy kl. posrednia[/COLOR] KASDAN de Ciukci - CAC, NPwR, CACIB, Zw.Litwy, BOB, V BOG (Karnovanda Ricochet - Karnovanda Bree-Anna) [COLOR=Navy] psy kl. otwarta[/COLOR] Dustin Sadeckie Pieszczochy - bdb (Explorer Bear Hydrargium - Asza Gorczanski Wedrowiec) [COLOR=Navy] psy kl. championow[/COLOR] Vaygach - bdb (nie-chce-mi-sie-wyciagac-katalogu :P) [COLOR=Navy] suki kl. szczeniat[/COLOR] Black Gale Husky Team - wo (Arktogea Black Diamond - Gaizka Diefenbeaker) [COLOR=Navy] suki kl. mlodziezy[/COLOR] - nie wiem jak lokaty, wszystkie bdb, jedna db a jedna chyba bez oceny Black Arctic Husky Merkambertaner (Flamingo Bohemia Odyssea severu - Chicha SH Merkambertaner) Gracja Blekitny Skarabeusz (Arktogea Black Wizard - Trojka Blekitny Skarabeusz_ Tajga z Tarnawskiej Riwiery (Heiko Malaspina - Baja z Tarnawskiej Riwiery) Tundra z Tarnawskiej Riwiery (Heiko Malaspina - Baja z Tarnawskiej Riwiery) [COLOR=Navy] suki kl. otwarta[/COLOR] Snowy Grove's Blissful Brownie - CAC, NSwR, CACIB, Zw.Litwy (Arlington Jax Hero of Big Foot - Snowy Grove's Amatory Dream) [B] 12.03.2005 s:M.Kavcic[/B] [COLOR=Navy] psy kl. mlodziezy[/COLOR] SAFFRON Fortunatus - ? do porownania o rase nie wchodzil (Explorer Bear Hydrargium - Arktogea Royal Gold) [COLOR=Navy] psy kl. posrednia[/COLOR] KASDAN de Ciukci - CAC, NPwR, CACIB, Zw.Wilna, BOB (Karnovanda Ricochet - Karnovanda Bree-Anna) [COLOR=Navy] psy kl. otwarta[/COLOR] Dustin Sadeckie Pieszczochy - CAC, resCACIB (Explorer Bear Hydrargium - Asza Gorczanski Wedrowiec) [COLOR=Navy] psy kl. championow[/COLOR] Vaygach - CAC (nie-chce-mi-sie-wyciagac-katalogu :P) [COLOR=Navy] suki kl. mlodziezy[/COLOR] - tu juz nie wiem jakie oceny Black Arctic Husky Merkambertaner (Flamingo Bohemia Odyssea severu - Chicha SH Merkambertaner) Gracja Blekitny Skarabeusz (Arktogea Black Wizard - Trojka Blekitny Skarabeusz_ Tajga z Tarnawskiej Riwiery (Heiko Malaspina - Baja z Tarnawskiej Riwiery) Tundra z Tarnawskiej Riwiery (Heiko Malaspina - Baja z Tarnawskiej Riwiery) [COLOR=Navy] suki kl. otwarta[/COLOR] Snowy Grove's Blissful Brownie - CAC, NSwR, CACIB, Zw.Wilna, sk.Championat Litwy (Arlington Jax Hero of Big Foot - Snowy Grove's Amatory Dream) spaaac....
NigdyNigdy Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Uffff.... To się krew polała :roll: Tak sobie patrze, że Vaygach mógł się czuć nieco osaczony przez polską gwardię :diabloti: P.S. Nitor-Nivalis, żartowałam :p
jolka11 Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Wielkie gratulacje dla psiaczków i ich właścicieli:multi::multi::multi: A Voygach niech się cieszy ,że miał z kim konkurować .Samemu przecież smutno:lol::lol:
Miśka Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 [quote name='jolka11']Wielkie gratulacje dla psiaczków i ich właścicieli:multi::multi::multi: A Voygach niech się cieszy ,że miał z kim konkurować .Samemu przecież smutno:lol::lol:[/quote] przyjechal konczyc Intera... Spala nas na stosie... jak nic...
jolka11 Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 [quote name='Miśka']przyjechal konczyc Intera... Spala nas na stosie... jak nic...[/quote] Skończy innym razem. Trudno .Raz się jest na wozie ,a raz pod:lol:.
flashka-g Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Gratuluje wszystkim a najbardziej Adze i Kaziowi:)) Szczerze mu sie należało:multi: śliczności moje:cool3:
NigdyNigdy Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 [quote name='Miśka']przyjechal konczyc Intera... Spala nas na stosie... jak nic...[/quote] Ojej no.... Nikt nie powiedział, że Interchampionat kończy się ot tak hop siup :p Jak się chce walczyć to się ryzykuje. Jest jeszcze opcja, żeby wygrać bez walki, ale wtedy jedzie się na przykład do Zambii- tam prawdopodobieństwo spotkania konkurencji w rasie Siberian Husky jest minimalne ;)
Asdf Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 [COLOR=navy]Dziękujemy za gratki :):multi: [/COLOR] [COLOR=navy]Właśnie wrócilismy i idziemy spać, (najpierw ciepły prysznic , bo hotelu aby załapać się na ciepłą wode miała nie lada problem).[/COLOR] [COLOR=navy][/COLOR] [COLOR=navy]Jeżeli chodzi o BOG grupy V to pierwszy raz widziałam tyle psiaków, część z nich po raz pierwszy na żwyo.[/COLOR] [COLOR=#000080][/COLOR]
Miśka Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 tegoroczny zwyciezca Cruftsa [SIZE=3][B]Ch. Forstal Nikitinka [/B]syn zeszlorocznego Best of Breed[/SIZE][url]http://www.siberianchamps.org.uk/nikitinkastand.jpg[/url] suka - Best of Opposite [B][SIZE=3]Marallan Jaurel[/SIZE][/B] [url]http://www.scottishshc.org.uk/pages/marallan/Lolly%20WELKS%202005.jpg[/url] wiecej wynikow na stronie [URL="http://crufts.fossedata.co.uk/"]http://crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp?ShowYear=2006&GroupID=WOR&BreedID=21[/URL] Galeria zwyciezcow BOB i BOS z poprzednich lat [URL="http://www.ols.vectranet.pl/%7Ehusky/cruft.htm"]http://www.ols.vectranet.pl/~husky/cruft.htm[/URL]
piotrjan Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 [quote name='Miśka']tegoroczny zwyciezca Cruftsa [/quote] czy mi się żle widzi , czy on taki chudzieńki ?
NigdyNigdy Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 [quote name='Miśka']tegoroczny zwyciezca Cruftsa [SIZE=3][B]Ch. Forstal Nikitinka[/B] syn zeszlorocznego Best of Breed[/SIZE][url]http://www.siberianchamps.org.uk/nikitinkastand.jpg[/url] [/quote] :shake: O jejku.... Spadzisty grzbiet, okrągłe oko, płytka klatka piersiowa, bardzo suczy w wyrazie.... No fakt, że dobrze kątowany, o świetnej szyi, ale.... To co? Kto jedzie w przyszłym roku na Crufts'a ;) Rozumiem, Miśka, że te zdjęcia to tak na zachętę? :p
jolka11 Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 [quote name='NigdyNigdy']:shake: te zdjęcia to tak na zachętę? :p[/quote] Ja również sądzę ,że te fotki to na zachętę .
Nitor-Nivalis Posted March 14, 2006 Author Posted March 14, 2006 [quote name='NigdyNigdy']:shake: O jejku.... Spadzisty grzbiet, okrągłe oko, płytka klatka piersiowa, bardzo suczy w wyrazie.... No fakt, że dobrze kątowany, o świetnej szyi, ale.... To co? Kto jedzie w przyszłym roku na Crufts'a ;) Rozumiem, Miśka, że te zdjęcia to tak na zachętę? :p[/quote] Kasiu a ty sie jak zwykle czpeiasz - nie widzisz jego zalet :) a spojrz jakie ma dłuugie nogi :) A moze to tylko tak na zdjęciu gorzej wyszedł :) moze taki mało fotogeniczny jest :D to jedziemy w przyszłym roku :) tylko najpierw nominacje trzeba dostac
NigdyNigdy Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 [quote name='Nitor-Nivalis']Kasiu a ty sie jak zwykle czpeiasz - nie widzisz jego zalet :) [/quote] [quote name='NigdyNigdy']No fakt, że dobrze kątowany, o świetnej szyi,[/quote] Wymieniłam dwie- to i tak nieźle :diabloti:
Miśka Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 [quote name='NigdyNigdy']:shake: Kto jedzie w przyszłym roku na Crufts'a ;) :p[/quote] najsmieszniejsze jest to ze raz pojechala Kanzlerowa z ktoryms ze swoich Innisfree. Zajal IV lokate za psami w podobnym typie to tego z Forstal. Relacje z tamtego Cruftsa opisywala M.Supronowicz w ktoryms PSIE. Niezle pojechala po brytyjskich syberianach ;-)
Miśka Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 mi na tym zdjeciu to sie bardzo podoba... zielen trawy i roslinnosci w tle :) przyznacie, ze zdjecie samo w sobie jest ladne :p
NigdyNigdy Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Ale powiem Ci, Miśka, szczerze, że akurat amerykańskie Husky to nie bardzo mają czego szukać ani w Anglii, ani w Niemczech, ani tym bardziej w Skandynawii.... :roll: Tam z reguły przywiązuje się wage do ruchu. To zupełnie inny typ. Wydaje mi się, że trzeba mieć po prostu wyczucie, bo wzorzec wzorcem, a typy są różne. Co nie zmienia faktu, że zwycięzca tegorocznego z Crufts'a ma po prostu wady widoczne gołym okiem ;) A to, to już powinno się zauważać bez względu na preferowany typ :cool1: To co? Kto jedzie? :razz:
NigdyNigdy Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 [quote name='Miśka']mi na tym zdjeciu to sie bardzo podoba... zielen trawy i roslinnosci w tle :) przyznacie, ze zdjecie samo w sobie jest ladne :p[/quote] A tak, tak- zdjęcie ładne :p Choć trochę zbyt chamsko tę ringówke mu w PhotoShop'ie zapaćkali Wiem- świnia jestem- idę sobie już :diabloti:
Recommended Posts