Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anciaahk napisał(a):
Proszę mi podać PW kontakt telefoniczny jaki mam wpisać w ogłoszeniu.
I gdzie są Boguszyce? Bo mi na mapie wyskoczyło z 30 takich miejscowości.

Boguszyce są koło Rawy Mazowieckiej w łódzkim . Nie wiem do kogo telefon ....... może być do mnie 503-121-021 .

Posted

Był chętny dom na Omi w Wodzisławiu Śląskim.Dostałam maila,Anna rozmawiała z zainteresowaną.
Jednak nie znalazł się nikt do wizyty.

Z tego co mi wiadomo Omi wyjechała do p.Gitty. Ta Pani już wcześniej brała staruszki z Boguszyc ... kilku znalazła już domy a reszta ma u niej dożywocie.
To,że Omi jest u tej Pani wcale nie znaczy,że nie może wyjść do domu stałego.

Wiecej wie Anna_33

Posted

[quote name='anciaahk']To dajcie mi znać, bo może allegro wcale jest zbędne i może na nim skorzytsać inna potrzebujaca psina. Przepływ informacji jakiś znikomy widzę...[/QUOTE]

No własnie nic nie wiem też . Gdzie Omi pojechała i czy ogłoszenia potrzebne??? mam nadzieję ze ktoś nam udzieli informacji .

Posted

[quote name='mgie']Był chętny dom na Omi w Wodzisławiu Śląskim.Dostałam maila,Anna rozmawiała z zainteresowaną.
Jednak nie znalazł się nikt do wizyty.

Sorry, ale nie rozumiem - przecież w okolicach Wodzisławia jest kilka wolontariuszek, które na mapie pomocy podają, że oferują wykonanie wizyt: Madzia_K, jade, chalimala, wilczek07, zerduszko. Stosunkowo niedaleko ma też TERESA BORCZ (33 km). Czy ktoś je zapytał czy mogą sprawdzić dom?

Posted

:oops:Powiem uczciwie, nie zapytalam tych osob o to, czy moga wizyte odbyc.
Mozecie mnie zlinczowac, ale po prostu nie mialam kiedy(((
Sprobuje jutro wieczorem ktoras z Pan zlapac, jak wroce do domu.
Ja przepraszam, ale jesli znacie ktoras z Nich osobiscie, to nie moglybyscie spytac w ciagu dnia jutro?
Z Pania z Wodzislawia Agnieszka miala kontakt, nie ja.:-)

Przy okazji tutaj, bo pozniej mi wyleci z pamieci, a juz na nos padam.
Mgie, jesli mamy sprawdzic jakies pieski w sobote, to prosze jesli mozesz pusc mi mail, najlepiej ze zdjeciem...
Agnieszka je sobie wydrukuje i poleci ich szukac w sobote.

Posted

Cofnelam sie kilka postow wstecz ) nie bylo mnie dzis prawie caly dzien, bo odbieralam paczki dla rodziny z Plonska, to tak slowem wyjasnienia. Wrocilam dopiero po 22.
Gitta to swietna babka, ktora ma u siebie, nie wiem, chyba ze trzydziesci psow, mieszka w Polsce od kilkunastu lat. Ma piekne rancho, ogrodzone i bezpieczne.
Ta Pani nie bierze do siebie kazdego psa, warunek jest taki, ze musi to byc suczka, musi byc wiekowa i najlepiej bardzo nieszczesliwa, biedna, cierpiaca. Takim psom Gitta tworzy cos w rodzaju domu starosci.Jeszcze powinna byc lagodna.
Gitta od poczatku akcji boguszyckiej wziela od nas kilka psow, czesc juz u niej zostanie na zawsze. Kilku szuka domow.Dla kilku znalazla.
Dziewczyny z Zarzadu pofatygowaly sie osobiscie i jakies trzy tygodnie temu przeprowadzily u Gitty wizyte poadopcyjna, chcialy na wlasne oczy zobaczyc jak sie psiaki maja.
Wrocily pod duzym wrazeniem, pozytywnym wrazeniem. Poprosze je zeby moze wysmarowaly jakis raporcik ze zdjeciami.
Ale nie wiem, czy damy rade przed swietami, ja zaangazaowalam sie w pomoc rodzinie z Plonska plus Boguszyce plus Swieta plus rodzina wlasna, ktora mnie chyba wyklnie..
Omi jest u Gitty,ale ze statusem szukajacej nadal domu. Tyle, ze nie musi juz siedziec w Boguszycach.
Jesli my znajdziemy dla niej dom, to dobrze, jesli Gitta, tez dobrze.Wazne zeby trafila na dobre kolana.
Tak wiec nie przerywalabym akcji szukania dla niej domu.
Nieszczesna wizyte w Wodzislawiu trzeba odbyc. Ja jestem krotko mowiac zarznieta do niedzieli wlacznie.
Jesli ktos moglby pomoc i popilotowac to troche bede dozgonnie wdzieczna.
Jednoczesnie dodam, ze do rozmow o Omi najlepsza jest Agnieszka z OS, ja akurat tego psiaka tak dobrze nie znam.

Posted

Anna - jak juz dostaniesz odpowiedzi, co do wizyty, to daj znać. Prosiłam wcześneij żeby mi dac znac czy ktoś zwizytuje domek, także teraz nei zapomnijcie ;)

Paradoks... w rybnickim schronie jest podobna sunia też niemłoda. Była adoptowana i zwrócona w ciaży - czy osoby chętne wykazywały jakis sentyment do konkretnie tej suni?

Edit: atak klonów :-o [url]http://www.dogomania.pl/threads/144029-A-lAE-sk-Balbina-A-liczna-starsza-sunia-szuka-domu[/url]

• 1 month later...
Posted

Witam ,kilka slów , wieści o Omi. Ma sie bardzo dobrze , uwielbia Gittę, przychodzi na pomizianie , ale panicznie boi sie zakładania obroży (tam przychodza wolontariuszki, które wychodzą z psami na smyczy na spacery) i brania na ręce . Co ta biedna sunia przeszła ? Ma do swojej dyspozycji duży pokój wespół z 4 innymi spokojnymi psiakami w tym dwa od nas . Ma swój osobisty koszyczek-legowisko. No i niezły apetyt. Tam psy dostają karme , zarówno puszki jak i suchą, mieszane z kaszą czy makaronem każdy ma oddzielną miskę. staruszki, chore dostaja karmę specjalistyczna - widziałysmy na własne oczy. Pani Gitta zaprasza do siebie do Rokitna ,gdyby ktoś miał ochotę sprawdzic w jakich warunkach żyją psy i koty. Wczoraj bardzo przeżywała wyjazd Belli - naszej bernardynki. Bardzo ja polubiła i jak sama powiedziała w takich sytuacjach czuje się jak .. Judasz. Docelowo jest u niej 40 psów to staruszki, kaleki, chorowitki. Nie do uwierzenia jak u Niej odżyła nasza staruszka Księżniczka i Szczurek . Ech gdyby tak było w Boguszycach ...

Posted

[quote name='ostatniaszansa'] Witam ,kilka slów , wieści o Omi. Ma sie bardzo dobrze , uwielbia Gittę, przychodzi na pomizianie , ale panicznie boi sie zakładania obroży (tam przychodza wolontariuszki, które wychodzą z psami na smyczy na spacery) i brania na ręce .[/QUOTE]
My ją brałyśmy na spacer w szelkach, no i na ręce też nie bardzo się garnęła.
Bardzo się cieszę, że opuściła Boguszyce i jest w takim fajnym miejscu :)