Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na spacerach Brus zachowywał się ulegle, między innymi na przykład do Skoczka- ale oczywiście, zmienię tekst w Allegro ( chociaż one chyba jutro się kończy, więc robiąc nowe będę o tym pamiętać ) i w pierwszym poście.
A co do dzieci..
Po prostu, myślę, że byłby dobrym towarzyszem. Żaden pies nie jest pod tym względem sprawdzony, bo takich możliwości nie ma, no i nikt nie podaruje nam dziecka, jako królika doświadczalnego przecież, więc wspólnie z innymi wolontariuszami stwierdziliśmy to, na podstawie jego zachowania wobec obcych ludzi na spacerze, wobec nas. Dzieci- to dość niejednoznaczne, bo może być dziecko 5 miesięczne, 5 letnie i 15 letnie . I myślę, że każdy z domów przed adopcją rozmawiałby o tym z kimś- więc chyba to nie jest problem, bo władze pani P. skończyły się prawie rok temu i nie ma czegoś takiego, że każdy może brać psa, prawda?
dzięki Bogu

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rybcia dzieci to temat bardzo delikatny i myśle, ze lepiej w ogóle nie pisać. wierz mi, ludzie dzwonią i są bardzo oburzeni jesli jakiś detail nie pasuje, albo nie możemy dotzymać czegoś według nich "gwarantowanego"w ogłoszeniach. a z tą uległością na spacerach itd-może i tak być. jednak w zamkniętym pomieszczeniu Brus jest inny. Podobnie sprawa ma się z Draganem. Na spacerach nie jest zaintersowany innym psami(przeważnie;)). Natomiast nie bez powodu zostal wykastrowany i umieszczony z sukami w 18. W boksie z psami był bardzo dominujący.

Posted

Ja myślę, że nadawałby się do dzieci, bo można z nim robić wszystko! Tak jak z Kopim. Można ich przytulać, ciągać za uszy, ogony, łapać za łapy... i nie wykazują cienia agresji. :)

Posted

Ja wiem, że on jest kochany. Takie informacje można jak najbardziej przekazać ludziom. Tylko fakt, że Tobie da się ciągać za uszy nie znaczy, że na to samo może sobie pozwolić np. 4latek. chociaz w przypadku Kopiego też raczej nie mam wątpliwośći. To bardzo radosny zwariowany pies. Nic dziwnego hihihi;)

Posted

Spokojny? Toć to nasz wariatuńcio kochany! :loveu: .
Rozbraja mnie, jak tańcuje, jak ja, albo ktoś inny wędruje w jego stronę, wystawia ręce i miło do niego mówi . :D No i na spacerach też nie jest za spokojny, haha! Szczególnie, jak idziemy razem z Kopim i Skoczkiem, wtedy to dopiero cyrki odstawiają.

Razem z Działką to mój ulubieniec . :loveu: .

Posted

Na tym zdjęciu jest bardzo smutny...
[URL]http://img98.imageshack.us/img98/2176/dsc03905640x480.jpg[/URL]

Brus jest na wątku szorstkowłosych psiaków - [URL]http://www.dogomania.pl/threads/173902-SzorstkowA-ose-w-potrzebie-WAE-tek-ogA-lny-moA-na-dodawaA*****[/URL].

• 1 month later...
Posted

Charly napisał(a):
nie ma. dalej twki w schronisku i cierpi. w ogóle ludzie nie chca kudlatych psów. mają byc krótkowlose

Chcą kudłate psy, ale najczęściej małe.

Posted

malawaszka napisał(a):
moze ktoś zadzwoni - trzymam :kciuki:

I może się o tym dowiemy. ;)
W ogłoszeniu był podany telefon do schroniska i do Rybc!i.

Posted

Do mnie dzisiaj dzwoniła jedna Pani. Nic konkretnego, ale bardzo jej się Brus spodobał. Powiedziała, że na początek chciałaby zobaczyć więcej jego zdjęć, więc podesłałam jej na emaila ten wątek :)