Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Idziesz wzdłuż rzędu boksów i nagle-WOW,ale ładny!jasny,piękny pies.
To Nikifor,młody,półtoraroczny,histerycznie wyciągający łapy zza krat,żeby przytrzymać przy sobie człowieka.
Niezbyt wysoki-55 cm w kłębie,ale mocno zbudowany.
Został wyrzucony,bo niszczył.Bo źle znosił samotność.Więc,aby pozbyc sie problemu,porzucono go-teraz jest samotny ciągle.
Nikifora zobaczysz,jak szczeka i skacze-to NIE jest radość życia,to frustracja i stres;niemozność wybiegania się,brak przewodnika,brak zajęcia,brak akceptacji,brak pana po prostu.
Nikifor jest znerwicowany,pobudzony.
W schronisku dostaje dobre jedzenie,ma opiekę weterynaryjną,ma czysto,nie pada mu na głowę,ale to tak dramatycznie mało dla tego psa,który chce sobie pobiegać,przytulić się do nóg właściciela,być przydatnym.Pięknie podąża za człowiekiem.

Kogo szukamy?
kogoś,kto ma kojec,dobry kojec,nie siatkę opartą na palikach.
Nikifor nie moze znowu stracić miejsca,dlatego,ze coś zniszczy.
Jest czujnym psem, z czasem,gdy uzna teren za swój odwdzięczy sie dobrym stróżowaniem.
Kogoś ,kto nie zamknie psa w kojcu na wieki,tylko zabierze go także na spacer,pogłaszcze.

za dużo?:-(

łatwo sie zachycic jego urodą

z boksowa kolezanka Muszka

• 1 month later...
Posted

[quote name='pinkmoon']Fiks, widzę że dzisiaj miałaś dzień filmowania i zapał reporterski ;)[/QUOTE]

Tak! Dziś była ładna pogoda, słoneczko świeciło. I znalazłam darmowy program do obróbki filmów Pinnacle VideoSpin ;)

• 4 weeks later...
Posted

Jest grzeczny na spacerze, a ostatnio obszczekał pana rowerzystę :evil_lol:
Ale jak wraca do schronu to zaczyna wariować: ciągnie na smyczy i drze japę na schroniskowe psy.

Posted

[quote name='brazowa1']zaadoptowany.Co prawda na złomowiec,ale podobno bardzo fajni ludzie i stale z nim ktoś będzie.

Jakoś nie potrafię się z tego cieszyć :-(

Posted

albo coś słabo kojarzę po 4 godzinach snu, albo nie wiem co to jest złomowiec ;p chodzi o jakiś punkt skupu? czy co? bo naprawdę nic mi nie świta :p

a ludzie chociaż fajni, jak z miejscem coś nie teges?

Posted

Do takiego punktu skupu przychodzą same żule, złodziejaszki co ukradli kratkę ściekową...............
Idź do złomowca postój tam z 15 minut i przjrzyj się jaka klientela tam przychodzi. Szczerze, ja się poryczałam jak to przeczytałam.

Posted

czyli Nikifor będzie de facto pilnował jakiegoś wysypiska śmieci? co to znaczy że ktoś z nim będzie, stróż z budki?
gdzie to jest, w Gdyni?

kurczę wiadomo było od początku że nie może iść na warunki rodzinno-mieszkaniowe do bloku, że konieczny jest kojec, ale myślałam że lepiej trafi :( ehh no nic, zobaczymy...

jak wiemy gdzie jest, zawsze można zajść udając że sprzedajemy kratki ściekowe i podejrzeć, jak się ma Niki.

Posted

pinkmoon napisał(a):

(...) zawsze można zajść udając że sprzedajemy kratki ściekowe (...)

Lepiej nie, bo to karalne i jeszcze nas zamkną :evil_lol:
Nigdy nie widziałaś złomiarzy jak ciągną swoje wózeczki? :crazyeye: