Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Briard,

Chyba znam z widzenia Twojego Iwana, ba może nawet mam jego zdjęcie!!!

Chodzę czasem na Pola Mokotowskie i kojarzę briarda, co się nazywa Iwan, który całkiem niedawno był "małym" uroczym kudłaczem, a teraz całkiem duże psisko! Miał czerwoną obrożę - hustkę, czy to nie Twój pies???

Rozglądaj się czasem za moją Czatką. Tylko ona ostatnio jest mało towarzyska i kąpiemy się zamiast stać przy wszystkich psiakach.

W jakich godzinach jesteście na Polach, bo mi to tak spontanicznie wychodzi? Może się spotkamy!

Pozdrowionka!

Posted

cześc. czerwona chustka sie zgadza:)))) chyba własnie o nas Ci chodzi. My z reguły jestesmy kolo 18, bo wtedy najwięcej znajomych piesków jest. Ale ostatnio jeżdzimy sporadycznie.

Posted

W takim razie na przyszłość będę się rozglądać ok 18.

Ja teraz będę częściej, bo wakacje się kończą, więc już się nigdzie nie będę ruszać.

Iwan jest śliczny! Mam słabość do włochatych psów, co widać po Czacie :wink:

Był pierwszym szczeniakiem briarda, jakiego widziałam!

Wcześniej widywałam tylko dorosłe. Dlatego zrobiłam mu zdjęcie!

Mam nadzieje, że się kiedyś zobaczymy!

pa!

Posted
a my z Conorem mieszkamy kolo parku skaryszewskiego, na Kamionku wiec....my bardzo chetnie do wspolnej zabawy sie zglaszamy :-)

Czy to oznacza, że spacerujecie w parku skaryszewskim ??? jesli tak to w jakich godzinach ? bo my z Chipem jesteśmy tam codziennie dwa razy dziennie. A z psów "północnych" bywających w parku to znamy tylko Maszę (syberian husky)

Posted
Flaire, gdybyś spacerowała po Parku Skaryszewskim, to rozejrzyj się za naszą sunią - znajdką, bo ona tam podobno miała chodzić na spacerki. :D

Mokka,

opisz tę waszą znajdkę - jesteśmy w parku skaryszewkim codziennie to możemy się rozejrzeć :P

Posted

Hej, do Parku Skaryszewskiego też mam blisko, ale od rodziców (mieszkają przy Rondzie Wiatraczna). Kiedyś często tam bywałam, ostatnio raczej rzadziej.

W jakich godzinach tam chodzicie, np. w weekendy?

Posted

Wizyty Chipa w parku Skaryszewskim:

pon-pt - rano w godzinach 5:30 - 6:45 (wizytują park z panem), - po południu ok. 17:30/18:00 do ok 19:30/20:00 (czasem z panem, czsem z pańcia a czasem wszyscy)

sob-niedz. - rano od ok. 7:00 tak do 8:30-9:00 (bo potem idziemy do przedszkola na 10:30, a jeszcze trzeba zjeść śniadanko), - po południu od ok. 16-17:00 do ok. 19:00

Do parku wchodzimy od strony Zielenieckiej koło Dedka i robimy najpierw rundkę dookoła w poszukiwaniu kolegów lub kogokolwiek chętnego do zabawy :P

Posted

No dobra!

W takim razie idę jutro do Parku Skaryszewskiego.

Będę między 17.00 a 19.00!

Nie wiem tylko, czy Cię (Chip) poznam, wiec jeśli mnie zobaczysz (lub Ty Pati) to zaczepiajcie!!!

Będę z Czatą (z emblematu) i Miką - biało-rudą długowłosą kundlicą (podobną może troszkę do szpica, a jeżeli jest się baaardzo pijanym, to do sheltie).. i jeszcze z młodszą siostrą (9 lat).

Będziemy krążyć, więc się rozglądajcie!

Jeżeli jutro się nie uda, to może innym razem się zmówimy!

pa!

Posted

Mokka,

niestety nie widziałam w skaryszewskim waszej znajdy, ale będę się dalej rozglądać :roll:

Palatina,

Czy ty biegasz po parku z tym psiakiem ,którego masz na emblemacie ???

Posted

Chip, nie wiem dokładnie, gdzie mieszkają państwo, którzy wzięli znajdkę, ale pani mówiła, że sunia będzie z synem biegała po parku przy rowerze. Suńka w naturze wygląda na troszkę ciemniejszą niż na zdjęciu, może ciągle ma tę niebieską obróżkę, bo była nowiutka - kupiona specjalnie dla niej. Jeśli ją spotkasz, to pozdrów. :angel:

Posted

Byłam w sobotę, ale chyba powinniśmy sie wszyscy następnym razem umówić w jakimś konkretnym miejscu!?

Nie wiem, kiedy bedę znów, może znowu w sobotę?

Chodzę (nie biegam) z tym psem z emblematu i jeszcze biało-rudym kundlem.

Kundlicę raczej mam na smyczy, bo jest strasznie flegmatyczna i zostaje daleko z tyłu, a PONka biega sobie luzem za piłeczką.

Umówmy się konkretnie nastepnym razem.

Dam znać, kiedy się będę wybierać do Skaryszewskiego.

Mieszkam na Ochocie, więc raczej chodzę na Pola Mokotowskie.

Posted

Crazy,

Z twoich postów w innych tematach wyrozumiałam, że mieszkasz na Pradze :D. W jakich okolicach ? Czy bywasz w parku skaryszewskim ??

Posted

Mieszkam na Ursynowie, jednak bardzo często jedze do siosrtry na Prage. W Skaryszewskim jeszcze nie byłam , ale to żeaden problem się tam umówić :wink: .

• 4 weeks later...
Posted

ojej wszyscy prawie na pradze - grochów, gocław

ja byłam niedawno w skaryszku z moją psinką. Spotkałyśmy się również z akitką - białą. i puściłyśmy je ( to jesce nie na terenie samego parku tylko bliżej kamionka) pieski bardzo ładnie się bawiły biegały, dopuki moja zaołzunia nie zobacvzyła wody i nie poszła się wykompać. Zaciągnęła oczywiście za sobą śnieżnobiało Akłe, która potem już nie była wcale taka śnieznobiała.. Odławianie psa zajęło mi troszkę czasu, ale wyszła sama i zaczęła biegać żeby się wysuszyć. Wtedy nasza "śnieznobiała" koleżanka wywąchała "przyjemny" zapaszek w którym postanowiła się wytarzać, moja na szcżęscie wróciła na czas do mnie, ale Akła już nie dość że nie była śnieżnobiała to jeszcze miała brązowe łatki i baaaardzo ładnie pachniała

My do parku skaryszewskiego raczej juz chodzić nie będziemy, preferujemy działki :p

Pozdrawiam

Posted

ja bardzo chetnie, tylko w tego wekenda nie moge bo mam szkołe od piatku do niedzieli, buuu.

Mam pytanko i pewnie Cie zdenerwuje, ale ja tak z troski o swoje dzieci.

Czy Twój psiak nie będzie chciał zjeść moich dogowych suczek???

Posted

Wiesz one za bardzo nie mogą. jeden jest szczerbaty ( ten wiek) a drugi nie przepada za jadłem na które trzeba polować :wink: .

Moje psziki to jeszcze zaliczają sie do przedszkolaków - Drako ma 4 a Kufi 5 miesięcy, więc twoje sunie mogą się czuć całkiem bezpiecznie.

Pozdrawiam