Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='marcelllll']MartaJ, ja chętnie pospaceruję z Tobą, mój pies ma prawie rok i kocha wszystkie futrzaki :) Często bywamy w parku Szymańskiego[/QUOTE]

wiec nie ma problemu ;) kiedy bedziesz w parku szymanskiego ;)?

Posted

Witam! Mam pytanie do osob z Warszawy, okolice Służewia/Ursynow/Mokotow. Mianowicie planuje przeprowadzic sie w okolice ul. Rzymowskiego przy samym Torze Wyscigow Konnych i dzisiaj przedreptalam najblizsza okolice ale nie znalazlam zadnego miejsca, chociazby wiekszego parku na spacery z psami? Czy ktos chadza moze i zna cos w okolicy? Oczywiscie jest wielki teren wyscigow, ale wszedzie tabliczki zakazu wchodzenia z psem. Bardzo prosze o pomoc, bo szczeze mowiac przeprowadzam sie z zielonego centrum Ursynowa gdzie pod nosem mialam duza zielona gorke i bylam troszke zawiedziona brakiem zieleni w nowej okolicy :) .

Posted

[quote name='Agasia']Witam! Mam pytanie do osob z Warszawy, okolice Służewia/Ursynow/Mokotow. Mianowicie planuje przeprowadzic sie w okolice ul. Rzymowskiego przy samym Torze Wyscigow Konnych i dzisiaj przedreptalam najblizsza okolice ale nie znalazlam zadnego miejsca, chociazby wiekszego parku na spacery z psami? Czy ktos chadza moze i zna cos w okolicy? Oczywiscie jest wielki teren wyscigow, ale wszedzie tabliczki zakazu wchodzenia z psem. Bardzo prosze o pomoc, bo szczeze mowiac przeprowadzam sie z zielonego centrum Ursynowa gdzie pod nosem mialam duza zielona gorke i bylam troszke zawiedziona brakiem zieleni w nowej okolicy :) .[/QUOTE]

Z wyścigów bardzo blisko do dolinki służewieckiej, która jest całkiem przyjemna, choć pewnie nie tak jak las kabacki, górka kabacka i skarpa imielińska. ;)

Posted

Mozesz mi przyblizyc, w ktora to strone mniej wiecej :)? I tak pewnie co jakis czas wsiadalybysmy w metro lub samochod i jechaly na wieksze bieganko na kabaty, ale szukam czegos blizszego, takiego do wyjscia na 30-40 min :)

Posted

Rzymowskiego po przecięciu przez Puławską zamienia się w ulicę dolina służewiecka. Idąc od Rzymowskiego, po lewej stronie będzie długi pas zieleni, z rzeczką pośrodku. Na 30-40 min spacer na pewno. :)

Posted

Ok, to juz kojarze miejsce, tylko nie wiedzialam ze tak sie nazywa :) Musze "zmierzyc" ile tam dojscie na pieszo nam zejdzie.
Dzieki wielkie za odpowiedz!

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='magia']od kilku tygodni mieszkamy na na bemowie :) dokładnie w okolicach lazurowej. Ktoś wybiera się na spacer? :)[/QUOTE]

a z jakim pieskiem? :) ja jestem z Bielan i chętnie :D

Posted

Zapraszam na bazarek, z którego dochód będzie przeznaczony na utrzymanie Dastiego, który czeka na dom już rok!

Sesja zdjęciowa dla psa!!

[img]http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2011/180/1/9/colin_by_frecklydog-d3kfaio.jpg[/img]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/210503[/url]

Posted

[quote name='Bolsbokser']A gdzie jest ten park ? Masz jakies foty z niego ?[/QUOTE] wejdz w internecie park szymanskiego wola. jest teraz odnowiony i zrobili spory wybieg dla psow. sa tez male jeziorka do ktorych oficjalnie pieski wchodzic nie moga ale i tak wchodza do wody. tylko babcie sa upierdliwe bo twierdza ze to wszystko to dla kaczek zrobili ;)

Posted

[quote name='MartaJ']wejdz w internecie park szymanskiego wola. jest teraz odnowiony i zrobili spory wybieg dla psow. sa tez male jeziorka do ktorych oficjalnie pieski wchodzic nie moga ale i tak wchodza do wody. tylko babcie sa upierdliwe bo twierdza ze to wszystko to dla kaczek zrobili ;)[/QUOTE]

czyli dobrze słyszałam, że tam jest wybieg. muszę się wybrać :)

• 2 weeks later...
Posted

Witam,

Zaplanowałem dziś wypad z Aresem w okolice Wiatraka, parku Skaryszewskiego itd. Będzie to przynajmniej pół dnia razem. Czy ktoś bywa w tych okolicach i chciałby się spotkać z nami. W terenie będziemy gdzieś od 11 do 17. Jeśli tak to prosimy o smsa lub telefon: 0-500-468-277.

Pozdrawiamy,
Adam i Ares

Posted

[quote name='Bonsai']Jakie znacie ładne miejsca na Żeraniu? Może coś polecicie?[/QUOTE]
Pisałam Ci już w mojej galerii, ale nie wiem, czy zauważyłaś ;)

Wzdłuż kanałku żerańskiego biegnie dość długa piaskowo-żwirowo ścieżka, z jednej strony otoczona lasem. Całkiem przyjemnie się tam spaceruje, a ludzi raczej mało, głównie rowerzyści.
Z Żerania bardzo blisko jest też do Choszczówki, czyli pięknego, dużego lasu :)

Posted

Ja sobie zapisuję- fajny, pożyteczny wątek ;)

Kto nie boi się spotkać z 10-miesięcznym amstaffowatym psem? Teraz jest po kastracji, także do zdjęcia szwów nie może szaleć (prawdopodobnie do czwartku).
Mieszkamy przy ul. Szaserów (Grochów), niestety ludzie na sam Jego widok zapinają psy i grzeją w drugą stronę...
Chcielibyśmy aby psiak socjalizował się z innymi ale jak na razie miał styczność wyłącznie z inna amstaffką bo jak już mówiłam inni od niego uciekają a ta ciapa ostatnio przestraszył się yorka, który z zębami do niego wyskoczył...

Posted

[quote name='magdyska25']Ja sobie zapisuję- fajny, pożyteczny wątek ;)

Kto nie boi się spotkać z 10-miesięcznym amstaffowatym psem? Teraz jest po kastracji, także do zdjęcia szwów nie może szaleć (prawdopodobnie do czwartku).
Mieszkamy przy ul. Szaserów (Grochów), niestety ludzie na sam Jego widok zapinają psy i grzeją w drugą stronę...
Chcielibyśmy aby psiak socjalizował się z innymi ale jak na razie miał styczność wyłącznie z inna amstaffką bo jak już mówiłam inni od niego uciekają a ta ciapa ostatnio przestraszył się yorka, który z zębami do niego wyskoczył...[/QUOTE]

My z chęcią się spotkamy :) Jestem prawie codziennie wieczorem w okolicach Pol Mokotowskich. Jest tam taki ogrodzony teren, gdzie są przeszkody do agility :)