Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak wrócę do domu to do Opaczy na spacerek się możemy umówić (mieszkam w Michałowicach). Pola gdzie spacerujemy są niedaleko WKD Opacz, więc dojazd dobry. Tylko nie wiem jeszcze kiedy ja się zbiorę i do domu pojadę :roll:.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dam znać na pewno ;). Teraz TZ wyjechał i będę na pewno do jego powrotu na Nowodworach.
Tak się zastanawialam właśnie czy z Pruszkowa czy z Komorowa, bo kojarzę Cię z forum (a podobno mam sklerozę :evil_lol:)

Posted

Pamięci do imion/nazwisk/przezwisk/nicków to ja nie mam, ale do psów za to mam :razz:. Najłatwiej jest mi poznać czlowieka po psie, a jak bez psa jest to się zastanawiam 'skąd ja ją/jego znam' :evil_lol:.

Posted

[B]przepraszam za offa [/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/brak-deklaracji-paluch-ratunku-wola-tramp-146899/"][B]http://www.dogomania.pl/forum/f28/brak-deklaracji-paluch-ratunku-wola-tramp-146899/[/B][/URL]

Posted

To ja napiszę jak dojechać :razz:. WKD do centralnego, a później z centralnego (z pętli) wsiadasz w 510 i jedziesz do samej pętli Nowodwory. Prosta droga :cool3:. Lub sposób 2 (z przesiadką): z centralnego wsiadasz w tramwaj 16, dojeżdżasz do pętli Żerań FSO i stamtąd (z pętli autobusowej) jedziesz 516. Jest jeszcze kilka innych sposobów dojazdu, ale najczęściej tak jeżdżę.
[SIZE="1"]Jest jeszcze 503 z Placu Trzech Krzyży lub z Nowego Świata, można też metrem i autobusem z pętli Marymont. Same pętle, więc trudno się zgubić :evil_lol:.[/SIZE]

Posted

[quote name='*Monia*']To ja napiszę jak dojechać :razz:. WKD do centralnego, a później z centralnego (z pętli) wsiadasz w 510 i jedziesz do samej pętli Nowodwory. Prosta droga :cool3:. Lub sposób 2 (z przesiadką): z centralnego wsiadasz w tramwaj 16, dojeżdżasz do pętli Żerań FSO i stamtąd (z pętli autobusowej) jedziesz 516. Jest jeszcze kilka innych sposobów dojazdu, ale najczęściej tak jeżdżę.[/quote]
a jaki to kierunek? na co? :hmmmm:

Posted

jak na tarchomin, (półmoc warszawy) naprawde dojazd jest git. zadna filozofia. poza tym trzeba eksplorować teren :p no i im nas więcej tym fajniej. ja chyba Brasa wybiegam w lesie na grzybach więc na wieczór z wami wezmę Wantę żeby bójek nie było, więc jeżeli o mnie chodzi to wszystkie psiaki mile widziane :)

Posted

czyli ile psów będzie w sumie?
tak się zastanawiam bo wybrałabym się z kundlem na taki spacer w celu przymusowej resocjalizacji... bo mam z nią duże problemy czasami. Kiedyś nie znosiła innych suk i małych psów ale ostatnio była na spacerze z suńką westa, troche powarczała i później już było super... także nie wiem..
chyba bym zaryzykowała :lol:. Troche powarczy a później będzie ok:roll:. no chyba, że komuś będzie przeszkadzało:cool1:
no i histeryczką też jest z lekka więc im więcej jeździ komunikacją miejską tym dla niej lepiej:roll:

Posted

Spoko przecież będą na smyczy przy powitaniu więc jakby była jakas akcja to się je przytrzyma, najwyżej będzie na smyczy podczas spaceru, ale się przyzwyczai do kontaktu z innymi psami, to juz jest dużo, wazne żeby socjalizować, bo bez tego to na pewno problem nie zniknie, jak masz kagańczyk to weź - może się przydac. będzie Monia z dorosłą suką Hexą i szczeniunką która jest na tymczasie u Moni, O1 us 89 z Bandziorkiem-11 miesiącznym super miłym i łągodnym psiakiem w typie dogo canario, i ja z suką 2 letnią malamutem Wantą-tez bardzo łagodną z tym że nie dajacą sobie wejść na głowe, więc może być spięcie jeżeli Twoja suczka będzie powarkiwać, ale Wanta sama na pewno nie zaatakuje-generalnie chce się bawić zawsze z suczkami też. oglądałam Twoją galerie i mało nie parsknęłam smiechem (żeby była jasność - jestem w pracy :diabloti:) jak zobaczyłam ta fotke [IMG]http://img435.imageshack.us/img435/5295/144nw.jpg[/IMG]

Posted

kaganiec wezme napewno, i na smyczy też będzie cały czas... w ogóle to taki problemowy piesek bardzo..
no ale masz rację, od czegoś trzeba zacząć. Jak zacznie się dogadywać z psami na spacerach to może nawet dojdziemy kiedyś do etapu spuszczania ze smyczy :oops::roll:
bo i z tym problemy duże są :cool3:.
taki spacer to może być dla niej duże przeżycie ;). bo z innymi psami ogólnie kontaktu zwykle nie ma. Kiedyś chodziłyśmy na szkolenie i tam miała z nimi kontakt ale to daaaawne czasy...może z 5 lat temu? :roll: przerwałyśmy na etapie chodzenia bez smyczy i przywoływania:evil_lol:.

hahaha no zdjęcie wymiata:cool3:. a jak to daaaawno było:)

Posted

Hexa nie jest typem walecznym jak ktoś do niej startuje. Mam nadzieję, że się dogadają panny i szczeniak przeżyje szaleństwa.

Wcześniej mi się zapomnialo posta wysłać i jak nacisnęłam ok to zobaczyłam, że tu napisane tyle ;).

Posted

Damy radę, naprawde nie ma co suni izolować, jeżeli ma jakis uraz do psiaków, to trzeba sprawić żeby je polubiła i nawet niech będzie na smyczy ale się z ich obecnością oswoi, im częściej będziemy się spotykac to dla niej lepiej :) to jak tam dziewczyny, Monia, O1 us 89 (ale żeś sobie ten nick wymysliła-niech cię cholera :diabloti: wezmie) jesteśmy ustawione na niedzielę ok 17 na nowodworach?

Posted

Jestem na tak ;). To będzie mój ostatni dzień wakacji, a w poniedziałek już na zajęcia (jedyny dzień zajęć :evil_lol:). Umawiamy się gdzieś przy pętli tak? Jakimi autobusami będziecie się wybierać?

Posted

510 jedzie około 45 minut, w zależności od korków.

Nie wiem gdzie będę w następnym tygodniu. Jak już będę w domu to chętnie się do Opaczy przejdziemy :). Teraz muszę zacząć intensywne szukanie pracy i od tego zależy ilość mojego czasu :roll:.

Posted

Ojej pare godzin nie zaglądałam a tu tyle postów:D haha, mi jak najbardziej pasuje ta niedziela, godzina tak samo:) Widzimy sie na pętli Nowodwory tak?
Aaricia coś nie tak z moim nickiem???:P Hahah, wszędzie mam natki sam, na molosach, na nk, łatwiej jest zapamietać, dlatego też i na dogo:) hehe

Posted

NIe no nick bardzo ładny tylko strasznie trudno go zapamietać :) spotykamy się na petli nowodwory -jaka godzinka konkretnie? mi pasuje każda więc się dostosuję do was, bedę śmigac z żerania fso czyli pewnie 510 czy co tam jeszcze z żerania jedzie.

Laski dawajcie nr telefonów (może byc na pv) cobyśmy się mogły skontaktowac jakby się ktos zagubił lub spóźnił mój kom 662203890 Ania

Posted

Z Żerania najwygodniej 516 (z pętli autobusowej). Reszta autobusów kawałek dalej pod wiaduktem po drugiej stronie ulicy (mi się z lenistwa nie chce tam chodzić ;)).
Mój numer: 504461716.