*Monia* Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Jak wrócę do domu to do Opaczy na spacerek się możemy umówić (mieszkam w Michałowicach). Pola gdzie spacerujemy są niedaleko WKD Opacz, więc dojazd dobry. Tylko nie wiem jeszcze kiedy ja się zbiorę i do domu pojadę :roll:. Quote
Mi. Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 no to super ;) jak się zbierzesz to daj znać. Ja dojeżdżam z Komorowa ;) Quote
*Monia* Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Dam znać na pewno ;). Teraz TZ wyjechał i będę na pewno do jego powrotu na Nowodworach. Tak się zastanawialam właśnie czy z Pruszkowa czy z Komorowa, bo kojarzę Cię z forum (a podobno mam sklerozę :evil_lol:) Quote
Mi. Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 haha nawet bez sklerozy można by mnie łatwo zapomnieć bo nie zaglądałam tu minimum 2 lata :eviltong:. Quote
*Monia* Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Pamięci do imion/nazwisk/przezwisk/nicków to ja nie mam, ale do psów za to mam :razz:. Najłatwiej jest mi poznać czlowieka po psie, a jak bez psa jest to się zastanawiam 'skąd ja ją/jego znam' :evil_lol:. Quote
Aaricia Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Mi, przyjeżdżaj z tego Komorowa na Nowodwory to połazimy razem -jesteśmy umówione z Monia i O1 us 89 na spacerek w niedzielę wieczorkiem Quote
Mi. Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ależ ja nie mam pojęcia gdzie to jest i jak tam dojechać :shake: Quote
orpha Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [B]przepraszam za offa [/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/brak-deklaracji-paluch-ratunku-wola-tramp-146899/"][B]http://www.dogomania.pl/forum/f28/brak-deklaracji-paluch-ratunku-wola-tramp-146899/[/B][/URL] Quote
*Monia* Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 To ja napiszę jak dojechać :razz:. WKD do centralnego, a później z centralnego (z pętli) wsiadasz w 510 i jedziesz do samej pętli Nowodwory. Prosta droga :cool3:. Lub sposób 2 (z przesiadką): z centralnego wsiadasz w tramwaj 16, dojeżdżasz do pętli Żerań FSO i stamtąd (z pętli autobusowej) jedziesz 516. Jest jeszcze kilka innych sposobów dojazdu, ale najczęściej tak jeżdżę. [SIZE="1"]Jest jeszcze 503 z Placu Trzech Krzyży lub z Nowego Świata, można też metrem i autobusem z pętli Marymont. Same pętle, więc trudno się zgubić :evil_lol:.[/SIZE] Quote
Mi. Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='*Monia*']To ja napiszę jak dojechać :razz:. WKD do centralnego, a później z centralnego (z pętli) wsiadasz w 510 i jedziesz do samej pętli Nowodwory. Prosta droga :cool3:. Lub sposób 2 (z przesiadką): z centralnego wsiadasz w tramwaj 16, dojeżdżasz do pętli Żerań FSO i stamtąd (z pętli autobusowej) jedziesz 516. Jest jeszcze kilka innych sposobów dojazdu, ale najczęściej tak jeżdżę.[/quote] a jaki to kierunek? na co? :hmmmm: Quote
Aaricia Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 jak na tarchomin, (półmoc warszawy) naprawde dojazd jest git. zadna filozofia. poza tym trzeba eksplorować teren :p no i im nas więcej tym fajniej. ja chyba Brasa wybiegam w lesie na grzybach więc na wieczór z wami wezmę Wantę żeby bójek nie było, więc jeżeli o mnie chodzi to wszystkie psiaki mile widziane :) Quote
Mi. Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 czyli ile psów będzie w sumie? tak się zastanawiam bo wybrałabym się z kundlem na taki spacer w celu przymusowej resocjalizacji... bo mam z nią duże problemy czasami. Kiedyś nie znosiła innych suk i małych psów ale ostatnio była na spacerze z suńką westa, troche powarczała i później już było super... także nie wiem.. chyba bym zaryzykowała :lol:. Troche powarczy a później będzie ok:roll:. no chyba, że komuś będzie przeszkadzało:cool1: no i histeryczką też jest z lekka więc im więcej jeździ komunikacją miejską tym dla niej lepiej:roll: Quote
Aaricia Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Spoko przecież będą na smyczy przy powitaniu więc jakby była jakas akcja to się je przytrzyma, najwyżej będzie na smyczy podczas spaceru, ale się przyzwyczai do kontaktu z innymi psami, to juz jest dużo, wazne żeby socjalizować, bo bez tego to na pewno problem nie zniknie, jak masz kagańczyk to weź - może się przydac. będzie Monia z dorosłą suką Hexą i szczeniunką która jest na tymczasie u Moni, O1 us 89 z Bandziorkiem-11 miesiącznym super miłym i łągodnym psiakiem w typie dogo canario, i ja z suką 2 letnią malamutem Wantą-tez bardzo łagodną z tym że nie dajacą sobie wejść na głowe, więc może być spięcie jeżeli Twoja suczka będzie powarkiwać, ale Wanta sama na pewno nie zaatakuje-generalnie chce się bawić zawsze z suczkami też. oglądałam Twoją galerie i mało nie parsknęłam smiechem (żeby była jasność - jestem w pracy :diabloti:) jak zobaczyłam ta fotke [IMG]http://img435.imageshack.us/img435/5295/144nw.jpg[/IMG] Quote
Mi. Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 kaganiec wezme napewno, i na smyczy też będzie cały czas... w ogóle to taki problemowy piesek bardzo.. no ale masz rację, od czegoś trzeba zacząć. Jak zacznie się dogadywać z psami na spacerach to może nawet dojdziemy kiedyś do etapu spuszczania ze smyczy :oops::roll: bo i z tym problemy duże są :cool3:. taki spacer to może być dla niej duże przeżycie ;). bo z innymi psami ogólnie kontaktu zwykle nie ma. Kiedyś chodziłyśmy na szkolenie i tam miała z nimi kontakt ale to daaaawne czasy...może z 5 lat temu? :roll: przerwałyśmy na etapie chodzenia bez smyczy i przywoływania:evil_lol:. hahaha no zdjęcie wymiata:cool3:. a jak to daaaawno było:) Quote
*Monia* Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Hexa nie jest typem walecznym jak ktoś do niej startuje. Mam nadzieję, że się dogadają panny i szczeniak przeżyje szaleństwa. Wcześniej mi się zapomnialo posta wysłać i jak nacisnęłam ok to zobaczyłam, że tu napisane tyle ;). Quote
Aaricia Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Damy radę, naprawde nie ma co suni izolować, jeżeli ma jakis uraz do psiaków, to trzeba sprawić żeby je polubiła i nawet niech będzie na smyczy ale się z ich obecnością oswoi, im częściej będziemy się spotykac to dla niej lepiej :) to jak tam dziewczyny, Monia, O1 us 89 (ale żeś sobie ten nick wymysliła-niech cię cholera :diabloti: wezmie) jesteśmy ustawione na niedzielę ok 17 na nowodworach? Quote
*Monia* Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Jestem na tak ;). To będzie mój ostatni dzień wakacji, a w poniedziałek już na zajęcia (jedyny dzień zajęć :evil_lol:). Umawiamy się gdzieś przy pętli tak? Jakimi autobusami będziecie się wybierać? Quote
Mi. Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 jak długo się jedzie autobusem na te nowodwory? no ja chyba pojade tym 510. Quote
puchu Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 A może w przyszłym tygodniu Opacz? Jeszcze Zemes zgarniemy (weimarka) i Bazyla (mały kundelek). Quote
*Monia* Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 510 jedzie około 45 minut, w zależności od korków. Nie wiem gdzie będę w następnym tygodniu. Jak już będę w domu to chętnie się do Opaczy przejdziemy :). Teraz muszę zacząć intensywne szukanie pracy i od tego zależy ilość mojego czasu :roll:. Quote
Mi. Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 jeśli na tym spacerze Erga się spisze to ja bardzo chętnie ;) Quote
O1us_89 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ojej pare godzin nie zaglądałam a tu tyle postów:D haha, mi jak najbardziej pasuje ta niedziela, godzina tak samo:) Widzimy sie na pętli Nowodwory tak? Aaricia coś nie tak z moim nickiem???:P Hahah, wszędzie mam natki sam, na molosach, na nk, łatwiej jest zapamietać, dlatego też i na dogo:) hehe Quote
Aaricia Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 NIe no nick bardzo ładny tylko strasznie trudno go zapamietać :) spotykamy się na petli nowodwory -jaka godzinka konkretnie? mi pasuje każda więc się dostosuję do was, bedę śmigac z żerania fso czyli pewnie 510 czy co tam jeszcze z żerania jedzie. Laski dawajcie nr telefonów (może byc na pv) cobyśmy się mogły skontaktowac jakby się ktos zagubił lub spóźnił mój kom 662203890 Ania Quote
*Monia* Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Z Żerania najwygodniej 516 (z pętli autobusowej). Reszta autobusów kawałek dalej pod wiaduktem po drugiej stronie ulicy (mi się z lenistwa nie chce tam chodzić ;)). Mój numer: 504461716. Quote
Aaricia Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 no to gitarra tak pojadę czyli która godzina? Quote
Recommended Posts